Planet Pet ervaringen ?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Sep en SuusSep en Suus

honden foto van Sep en Suus

De fokster wil gaan overstappen van rc naar Planet pet of Profine. Vooral omdat hier geen tarwegluten in zitten en een redelijk hoog vlees gehalte

Heeft iemand ervaringen met vooral Planet Pet.

Alvast bedankt voor jullie antwoorden!

PS er hoeven geen ervaringen voor taste of de wild, acana, orijen, kvv oid. Dit is voor ons niet te betalen en gaan we ook zeker niet geven.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel Sep en SuusSep en Suus

honden foto van Sep en Suus

Is er echt niemand die dit kent?
Alle info is welkom!!!!!!

honden page profiel HannekeHanneke

honden foto van Hanneke

Proline heb ik laatst naar gekeken en lijkt me super voer voor die prijs, planet pet vind ik wat karig met ingredienten maar lijkt ook niet slecht. Iig stukken beter dan royal canin ;-)

joeke (Gast)

Hoi,ik heb nu een 3 maanden onze honden op burns staan.
Je kunt het bestellen bij zooplus.

Ran (Gast)

Ik ben ook opzoek naar ervaringen met Planet pet.
Dit was nieuw bij onze dierenspeciaalzaak.. ik was al blij dat ik een graanvrije brok kon vinden in de winkel.
Ik geef sinds gisteren de graanvrije variant en was eigenlijk benieuwd of meer mensen dit geven.

honden page profiel Merry & MeMerry & Me

honden foto van Merry & Me

Planet Pet ziet er goed uit!
Ik wordt alleen al vrolijk van die verpakking haha :p
Wel echt een kippenbrok! Ik zelf heb liever kalkoen of iets dergelijks...

Profine ziet er ook erg proffesioneel uit (zegt niks natuurlijk)
De smaak Light Lamb vind ik wel grappig klinken, ook beter dat er aardappel inzit inplaats van gewone tarwe en graan..
Wel jammer dat er in sommige Tomaat zit, dit is een nachtschade en niet alle honden kunnen hier tegen (Mijne niet in iedergeval)

Ik kan ook niet zien hoeveel percentage vlees er nou in zit en hoeveel groenten, ja 60% vlees en groente staat er.... Maar dat vind ik persoonlijk nogal vaag.... Jammer, deze brok leek ook mij zeer interessant, maar zou dus net zo goed 4% kip en 56% groenten kunnen zijn (bijvoorbeeld)

Ik volg even mee, ben erg benieuwd naar andere reacties!

Ran (Gast)

Ik heb zelf de kip variant, maar zag op de site dat er ook een zalm variant bestaat.Ik had ook nog nooit van dit merk gehoord... meestal hoor je alleen acana, orijen en dat soort merken.
Ik moet zeggen dat de prijs me ook erg mee viel, rond de 15 euro voor 2,5 kilo.. ik kreeg 10 procent korting omdat ik erg enthousiast was dat ze eindelijk graanvrije brokken verkochten ;-)

honden page profiel Jimmy (Zinno)Jimmy (Zinno)goedgekeurde fokker

honden foto van Jimmy (Zinno)

ook eens naar gekeken omdat ze graanvrij hadden toen zag ik met toegestane eg anti oxidanten en was het dadelijk van doeii

De niet graanvrije varianten bevatten minder vlees dan profine
ze zeggen 60% vlees/groente in profine ,aar dit is 60% voor de bereiding ,die 60% vlees/groente daarvan bestaat het vlees ui:vlees,lever en vet ,totale % vlees op het eind zal dus zo een 22/24% zijn dus planet pet bevat nog minder vlees uiteindelijk
nu weet ik verder ook dat er op staat met 60% vlees en groente de groente die erin zit is tomaat en dit is dan ook de enige groente dus het is met vlees en 1 groente en niet groenten

en verder zit er ook gewoon graan in mais en rijst

Ran (Gast)

Het gaat mij alleen om de graanvrije variant de kip en zalm.Daar zie ik niet staan dat er tomaat, mais of rijst inzit, wel staat er idd EG goedgekeurde antioxydanten.
Maar dat is dus niet goed?

Dit staat op de site:
Planet Pet graanvrij KIP
Samenstelling: kip 70% (gedroogd kippenvlees 28%, kippenmeel 27%), aardappelen, kippenvet (geconserveerd met gemengde tocopherols, een bron van vitamine E), gedroogde appels, biergist, gedroogde appels (bron van fructo-oligosachariden), gehydroliseerd kippenlever, zalmolie, gist celwanden extract (bron van mannan-oligosachariden), Yucca Schidigera extract.
Analytische bestanddelen: Ruw eiwit 37%, Ruw vet 20%, Ruwe celstof 2,5%, ruwe as 7,5%, Vocht 10%, Calcium 1,6%, Fosfor 1,2%.
Nutritionele additieven: per 1 kg: Vitamine A 20.000 IE, vitamine D3 2.000 IE, Vitamine E 500 mg, Koper 18 mg, organisch selenium 0,2 mg. Metaboliseerbare energie: 4 340 kcal / kg. Bevat EG goedgekeurde Antioxidanten.



Planet Pet graanvrij ZALM
Samenstelling: zalm eiwit 25%, zalmmeel 21%, aardappelen, kippenvet (natuurlijk geconserveerd met gemengde tocopherols), aardappel-eiwit, gedroogde appels (een bron van fructo–oligosachariden), biergist, zalmolie 3% gehydroliseerd kippenlever, gistcelwanden extract (bron van mannan-oligosachariden), Yucca Schidigera extract.
Analytische bestanddelen: Ruw eiwit 30%, Ruw vet 16%, Ruwe celstof 3,5%, ruwe as 6,0%, Vocht 10%, Calcium 1,0%, 0,8% fosfor.
Nutritionele additieven: per 1 kg: Vitamine A 20.000 IE, Vitamine D3 2.000 IE, Vitamine E 500 mg, Koper 18 mg, organisch selenium 0,2 mg. Metaboliseerbare energie: 4 150 kcal / kg. Bevat EG goedgekeurde Antioxidanten.

honden page profiel Jimmy (Zinno)Jimmy (Zinno)goedgekeurde fokker

honden foto van Jimmy (Zinno)

" Het gaat mij alleen om de graanvrije variant de kip en zalm.Daar zie ik niet staan dat er tomaat, mais of rijst inzit, wel staat er idd EG goedgekeurde antioxydanten.
Maar dat is dus niet goed?
. "
Dat weet ik dat dit niet over de graanvrije gaat maar daarmee doorprik je wel hun balon van de manier hoe het voer is zoals ze het brengen en hoe het werkelijk is.
als van hun 60% vlees en groente uiteindelijk maar een 22/24 overblijft en het dan nog uit vlees,lever en vet bestaat
waarom zou dat dan bij planet pet wat ze ook maken anders zijn?

honden page profiel Claudia en Tibetaantjes Sarah en ChenpoClaudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

Ik heb planet pet wel eens gegeven. Niet de graanvrije maar de andere versie de gewone adult zeg maar.
Op zich ging het prima hoor. Geen diaree, ze vond het lekker.
Ik heb nu toch een ander merk besteld vanwege het wat hogere koper gehalte en de groenten zoals appel (pit giftig) en tomaat in de graanvrije versie. Als er staat EG toegestane oxidanten kijk ik ook altijd uit omdat sommige merken dat neerzetten omdat ze BHA en BHT niet willen noemen als antioxidanten. Maar geloof dat Planet Pet wel natuurlijke antioxidanten gebruikt hoor.

Staar je niet blind op vleesgehalte en graanvrij als je hond geen glutenallergie heeft. Er moet trouwens toch altijd wat in zitten om de brok te binden! Belangrijkste is dat de vitamines en mineralen die altijd in een brok toegevoegd moeten worden niet chemisch is, de antioxidanten natuurlijk zijn en het koper gehalte niet te hoog (ivm koperstapeling, kan werken op lever en nieren). Ik vind persoonlijk ook belangrijk dat het proteine gehalte ook niet overdreven hoog is. Dat is erg hoog in brokken zoals Orijen, Acana, Nutro, en de andere brokken die je noemde. Dat geeft vaak diaree. En soms vinden de honden al die hele hoge eiwitten toch moeilijk te verwerken ondanks dat het topkwaliteit dierlijke eiwitten moeten zijn! Dan werkt het op de lever en nieren.
En eet een wolf prooi dan eet 'ie ook vanalles mee van het lichaam van het prooi en is het proteine gehalte ook lager dan dat je konstant het mooiste vlees eet.

Ik heb nu naar maanden googlen en uitvogelen gekozen voor Lupo Natural te gaan. Goed vlees percentage, ook wel goed qua granen, kopergehalte ok en mooi proteine gehalte, geen chemische troep, en geen bio vlees. Prijs niet over de top zoals Orijen, Zwiki Peak etc. Is het perfect vast niet dat is geen brok maar dit komt voor mij persoonlijk het meest in de buurt van mijn eisen.

honden page profiel Jimmy (Zinno)Jimmy (Zinno)goedgekeurde fokker

honden foto van Jimmy (Zinno)

Keek net op zooplus maar is die prijs van lupo nu niet omhoog gegaan dacht dat die rond de € 50 was toen ik een week of 2 keek nu staat er daar € 64/15 kg...

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Ik heb nu de Profine Lam en Aardappel voor mijn puppeduppie.
Bevalt prima..

honden page profiel Merry & MeMerry & Me

honden foto van Merry & Me

Wat ik me ook bij de puppy variant dan afvraag... Waarom EN aardappel EN mais?Mais is gewoon pure troep voor een hond. Dit verteren ze niet.
Ook de tomaat maakt mij een beetje grillig..

honden page profiel Jimmy (Zinno)Jimmy (Zinno)goedgekeurde fokker

honden foto van Jimmy (Zinno)

" Ik heb nu de Profine Lam en Aardappel voor mijn puppeduppie.
Bevalt prima.. "


is dat deze?http://www.johnsonptc.nl/wp-content/uploads/2010/08/5_light.png
indien ja wie heeft je dan een light brok aangeraden voor pups?

honden page profiel Jimmy (Zinno)Jimmy (Zinno)goedgekeurde fokker

honden foto van Jimmy (Zinno)

" Wat ik me ook bij de puppy variant dan afvraag... Waarom EN aardappel EN mais?Mais is gewoon pure troep voor een hond. Dit verteren ze niet.
Ook de tomaat maakt mij een beetje grillig.. "

Ze claimen lage graan formule maar zoals de meeste wel weten is mais en rijst ook graan alleen zij zien mais/rijst niet als graan net zoals veel fabrikanten,met als resultaat dat profine ongeveer een 50% graan bevat + aardappel + 1 enkele groente tomaat en niet groenten zoals ze overal verkondigen

nu antwoord op mijn vraag waarom groenten vermelden was er zitten er 2 in dus meervoud tomaat en aardappel tja...
was er snel klaar mee

honden page profiel Claudia en Tibetaantjes Sarah en ChenpoClaudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

Ik weet niet Zinno ik gebruik Lupo Natural nog niet lang. Pas mee begonnen dus weet niet zo goed wat de prijs eerst was.
Het is in ieder geval goedkoper dan de dure merken die TS noemde zoals Orijen en zo.
Ik heb het even gecheckt Lupo Natural is goedkoper volgens mij dan de planet pet graanvrij. De gewone versie van planet pet is wel goedkoper dan Lupo Natural.

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

Ja Profine ben ik ook niet kapot van als ik het lees.

honden page profiel Jimmy (Zinno)Jimmy (Zinno)goedgekeurde fokker

honden foto van Jimmy (Zinno)

Nu ik schat lupo toch een heel stuk hoger in dan planet pet
te veel onzin verhalen bij hun.
weet al waar het verschil in prijs zit vorige keer had ik gerekend aan 2 zaken dan kom je nammelijk uit op 54 kg inplaats van 64

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

Oh ok :-) Zal ik ook om denken. Dat 2 goedkoper is.
Maar omdat ik pas begin en wil weten hoe ze het er op
doet ben ik begonnen met 1 zak.

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

"

is dat deze?http://www.johnsonptc.nl/wp-content/uploads/2010/08/5_light.png
indien ja wie heeft je dan een light brok aangeraden voor pups? "


Deze is het..



http://ticiz.com/p366763-profine-puppy-lamb.html

honden page profiel Jimmy (Zinno)Jimmy (Zinno)goedgekeurde fokker

honden foto van Jimmy (Zinno)

Ah is de nieuwe lam versie van hun die ging uitkomen.

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Ja..
Sinds eergister in Nederland..
Ben benieuwd of het zo goed blijft gaan.
Tot nog toe gaat hij er perfekt op..

Gea (Gast)

Planet Pet hondenvoer bevat:

• Yucca extract wat de geur van ontlasting reduceert

• Zalm olie (omega-3 en -6) voor een gezonde vacht en huid

• Prebiotica voor een goede weerstand en  gezonde darmen

• Selenium en vitamine E,  de natuurlijke antioxidanten

Planet Pet hondenvoer  bevat GÉÉN:

• Tarwegluten, die voedselallergieën kunnen veroorzaken

• kunstmatige geur- kleur en smaakstoffen

• Genetisch gemodificeerde ingrediënten

• Kunstmatige conserveringsmiddelen zoals BHA en BHT

Gea (Gast)

Planet Pet hondenvoer bevat:

• Yucca extract wat de geur van ontlasting reduceert

• Zalm olie (omega-3 en -6) voor een gezonde vacht en huid

• Prebiotica voor een goede weerstand en  gezonde darmen

• Selenium en vitamine E,  de natuurlijke antioxidanten

Planet Pet hondenvoer  bevat GÉÉN:

• Tarwegluten, die voedselallergieën kunnen veroorzaken

• kunstmatige geur- kleur en smaakstoffen

• Genetisch gemodificeerde ingrediënten

• Kunstmatige conserveringsmiddelen zoals BHA en BHT

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Oud topic...

 

Ik denk dat TS na bijna 2 jaar al wel een keus heeft gemaakt 

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Ik hoop het maar...

Christa (Gast)

PlanetPet voer ik aan mijn twee Australian shepherds (dames) en ze vinden het heerlijk. Hun vacht is zacht en glanst. Ze kregen hiervoor altijd Eukanuba.

Ik ben erg tevreden en mijn honden ook.

Drea Kielman (Gast)

Ik gebruik al een poosje deze brok en het bevalt mijn hond goed. Zij heeft gevoelige darmen en doordat geen rommel inzit, doet ze het er goed op. 

Anoniem (Gast)

He sjaak onze brok verkoopt niet zo goed we hebebn nog een stock op overschot wat kunnen we hier aan doen?

Wel kees vraag aan ruud dat hij via een gast account op oa hondenpage een reactie plaast van hoe geweldig onze voeding wel is

krijgen we er zeker en vast een paar klanten bij...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: snachts tot 2x toe veel spugen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^