Puppycursus; Is mijn verwachting te hoog of..?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Nadine & Moos (Gast)

Allereerst mijn excuus dat ik niet ingelogd ben,heb een erg drukke dag achter de rug en zit even relaxed op de bank met laptop ipv achter de pc waar mijn wachtwoord opgeslagen is en ik 'm zo niet uit mijn hoofd weet..;-)

Onze Moos is nu 15 weken en we zijn vanavond voor de 4e keer naar puppycursus geweest.En ik moet eerlijkheidshalve bekennen dat ik enorme spijt heb,dat ik €110,- daarvoor heb betaald.
Daarom wil ik jullie eens voorleggen of dat ik misschien te hoge verwachtingen heb,of dat de cursus niet overeen komt met wat jullie misschien kennen.

Allereerst was er een theorieavond voor de hondenbaasjes (dus zonder honden) Daar werdt uitgelegd over de oorsprong van honden (wolvengedrag),het cursusboek werdt doorgenomen en je kon vragen stellen over eventuele opvoedproblemen,of hoe je iets moet doen/aanleren.
Helemaal prima,niets mis mee!
Wel werdt erg duidelijk gemaakt dat op de praktijkles de honden absoluut niet bij elkaar in de buurt mogen komen,niet snuffelen of wat dan ook. Oké,ook begrijpelijk daar honden anders kunnen reageren aan de riem en dat dit problemen kan geven als je hond ouder is en daar nu dus al aan moet wennen dat hij/zij niet naar andere honden gaat aan de riem.(want ik kan me niet voorstellen dat pups dat verkeerd zouden interpreteren.)

Deze hondenschool heeft de mogelijkheid binnen les te geven,wat in dit jaargetijde natuurlijk wel prettig is.Er staan stoelen klaar,waar de baas dient te zitten met 4/5 meter tussen deelnemers.Je hond moet op een zelf meegebrachte deken o.d. zitten.
Als je hond/pup naar een andere hond/pup kijkt moet je hem afleiden.Dat mag dus niet.
Dan wordt er een oefening uitgelegd en mag je die om de beurt uitvoeren.
Nu kent Moos eigenlijk alle basiscommando's al erg goed en nieuwe dingen geven ook geen probleem,omdat hij snel leert en graag voor mij "werkt".
Als jij jouw oefening met pup hen uitgevoerd,moet je weer gaan zitten,pup weer op kleedje en kort houden.Dan mag de volgende...en de volgende..en de volgende..Dus je zit eigenlijk al met al 80% van de les op een stoel met je pup op een kleedje.
Ik merk dat ik me steeds meer verveel en dat ook Moos super gefrustreerd wordt.
Ik probeer hem tussendoor flink te belonen als hij netjes rustig zit en probeer hem af te leiden met zachtjes kletsen en kroelen.
Als er een oefening is,is hij zo klaar...en zit je dus weer te wachten.
Ook aan het einde van de les mogen de pups geen contact met elkaar,niet even los om samen te spelen,nee..strak aan de riem en naar huis.

Ik heb mij juist voor puppycursus opgegeven voor de socialisatie van Moos en om de band tussen mij en Moos nog sterker te maken.Nu weet ik wel dat honden zonder echt fysiek contact te maken,ook wel van elkaar "leren" en socialiseren,maar ik vind dit toch wel erg apart.Ook vind ik de oefeningen weinig uitdagend.Misschien heb ik het verkeerd,maar ik neem aan dat iedere puppenbaas de basiscommando's als ZIT/AF/LOS/ al wel eigen maakt.

Als we thuis komen van cursus laat ik hem eerst uit en hij is dan echt "van god los" Hij heeft een berg energie en frustratie dat hij als een dolle rondjes rent  en rare dingen doet,die hij normaal niet doet. Moos is normaal ook een lekker enthousiaste spring in het veld,maar anders..Als we dan thuis komen zijn zijn speeltjes aan de beurt waar hij ook als een dolle tegen tekeer gaat.Grommen en super wild spelen..
Bij mij komt het echt over als frustratie en geen overprikkeling.Als hij namelijk uitgeraasd is,gaat hij rustig liggen slapen.

Verder heb ik vanavond een beetje een "aanvaring" gehad.(Misschien ook door mijn drukke dag,moe en het ontevreden gevoel,maar het ging zo tegen mijn gevoel en manier van "opvoeden" in...)
We moesten de oefening "Naast" doen. Pups aandacht naast je houden,lokken met snoepjes,negeren als hij achter of voor je loopt.Dat moet je dus midden in de kring doen. Allemaal interessante luchtjes van de andere pups en alle andere honden die er al geweest zijn (liggen ook plasjes enzo) Moos die zich dus al verveeld is blij dat hij weer wat mag doen en gaat heerlijk uitgebreidt snuffelen aan de grond en heeft totaal geen aandacht voor de snoepjes of mij.Vorige les was dit ook al zo en moest ik hem gewoon achter me meetrekken en doorlopen.Nu moest ik dat dus weer doen en heb ik gezegd dat ik hem niet mee wil sleuren.Ik heb uitgelegd dat als ik met Moos in het bos loop of hem gewoon uitlaat hij keurig "naast" loopt,zelfs als ik hem los heb.Dus dat ik hem nu echt niet achter me aan ga lopen trekken. Ik heb hem op mijn manier de aandacht gevraagd en hem uitbundig beloont toen hij weer aandacht voor mij en de snoepjes had.
Ben ik hier zo vreemd in?Zie ik het fout?Leert een pup ervan meegetrokken te worden?
Ik ben zeker niet perfect,weet het ook vast niet beter,maar het valt me allemaal wel erg tegen.

Dus heel erg graag jullie visie,mening en ervaring!

Groetjes Nadine & Moos

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Puppycursus; Is mijn verwachting te hoog of..?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Inge, baasje van Sasha en Myra <3Inge, baasje van Sasha en Myra <3

honden foto van Inge, baasje van Sasha en Myra <3

ik vind dit allemaal erg raar, het nut van puppycursus is het socialiseren van de pup dus vooral lekker spelen met andere hondjes en op een speelse wijze een band creëren met de baas! Bij ons op puppycursus mochten de honden voor de cursus lekker samen spelen en snuffelen en werden de basiscommando's zonder enige druk geleerd! Ook werd er veel gespeeld bijv met de puppy's door tunnels laten kruipen en trekken met knuffels enz! Ik ben zeer tevreden want wij hebben echt het meest sociale hondje ever, ze is echt werkelijk dol op iedereen en kruipt bij elk baasje tussen de benen met uitlaten :-D Ik zou naar een andere hondenschool gaan dit is allemaal zo streng! Ga lekker naar een puppycursus waar ze plezier willen maken met je pup en natuurlijk ook de basiscommando's leren ;-)

honden page profiel Dobber †Dobber †

honden foto van Dobber †

Op zich vind ik het wel goed dat op de puppycursus niet altijd maar contact tussen pups hoeft te zijn. Het leert je pup om zich ook op jou te concentreren als er andere afleidende factoren in de buurt zijn. Maar ik denk wel dat ervoor gezorgd moet worden dat jullie wat meer bezig zijn en dus niet de hele tijd op een kleedje zitten.

honden page profiel Inge, baasje van Sasha en Myra <3Inge, baasje van Sasha en Myra <3

honden foto van Inge, baasje van Sasha en Myra <3

" Op zich vind ik het wel goed dat op de puppycursus niet altijd maar contact tussen pups hoeft te zijn. Het leert je pup om zich ook op jou te concentreren als er andere afleidende factoren in de buurt zijn. Maar ik denk wel dat ervoor gezorgd moet worden dat jullie wat meer bezig zijn en dus niet de hele tijd op een kleedje zitten. "

tjaa niet altijd, maar hier is TOTAAL GEEN contact :( Ik vind dit het allerbelangrijkste samen met een band krijgen met baasje en hond! Dat gefocust zijn op jouw komt ook door het spelen, en dat kunnen ze nog leren op de vervolgcursus ;-) Laat een pup eerst even een paar maanden lekker pup zijn :-D

honden page profiel snoopy, rikkie , lady en xanasnoopy, rikkie , lady en xana

honden foto van snoopy, rikkie , lady en xana

heb met lady ook een puppycurcus gedaan, wij krijgen eerst een half uurtje theorie, dan liggen of zitten de honden op de grond of proberen bij elkaar te komen, dat is daar niet echt een probleem.
dan gaan we naar het oefenplein, helaas wel buiten, daar we maar met 5 zijn hebben we lekker veel plaats.
de oefening wordt uitgelegd en we mogen beginnen, de trainster komt bij iedereen om te kijken en advies te geven elke keer opnieuw.
als het laatste 10 min.is mogen ze los en gecontroleerd spelen, is er een hond te woest, word hij even weggehaald en een paar min later mag hij terug. lady is totaal niet gestrest wel moe na de training

honden page profiel Claudia & LaykaClaudia & Layka

honden foto van Claudia & Layka

Pfff, dit lijkt heeeeeel erg op onze vorige hondenschool, wat een ellende was dat ook! We zaten in een schuur, de honden op een koude grond, 1 voor 1 de oefening doen waardoor iedereen en de honden vooral zich verveelde en dus vervelend werden, wij zijn na de 7e les niet meer terug gekomen omdat Layka zo ontzettend slecht luisterde en ik zo onzeker was geworden dat ik niks meer durfde met haar! Ik raad je aan een andere school te zoeken waar ze weten wat ze doen en indd een puppycursus dient ook voor socialisatie! Wij zijn op onze huidige school overnieuw begonnen met de puppycursus aan het eind van elke les mochten de puppies lekker spelen met elkaar gewoon los ook. En we zijn met kei goede cijfers geslaagd en over 2 weken examen vd vervolgcursus!

honden page profiel Christel&Doedy :-)Christel&Doedy :-)

honden foto van Christel&Doedy :-)

hoi, rare puppycursus!Op de cursus waar ik aan mee doe, mogen de puppy's aan de riem ook niet spelen maar wel lekker de eerste 10 minuutjes los en spelen maar! ook leer je hier veel van want er word uitgelegd waarom honden reageren zoals ze reageren op andere hondjes.....
Daarna gaan we tegelijk aan de slag met oefeningen en zijn er steeds minimaal 2 intructeurs die rondlopen en vragen beanrwoorden en helpen..... je bent dus constant lekker met je hond bezig!
Ook doen we leuke spelletjes zoals speuren en vreemde geluiden enz...... het gaat vooral om het plezier en de vertrouwensband met je hond in deze cursus....
Ik en Doedy gaan echt heel graag naar cursus, en na afloop zijn we allebei uitgeteld! ha ha

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Sommige hondenscholen kiezen bewust wel voor contact, anderen juist bewust niet. Er valt voor beide opties wat te zeggen. Het ontmoeten van pups kan veel begeleiding vergen, en dan nog blijft het opletten. Dat kan een reden zijn voor een school om er niet voor te kiezen.

Nadine & Moos (Gast)

Nou,ben blij te lezen dat ik niet de enige ben die het wat vreemd vind!
Ben het inderdaad eens dat de pups in principe onder de les aandacht bij de baas moeten hebben.Het verhaal met niet aan elkaar snuffelen aan de riem,begrijp ik ook helemaal.Maar dit is wel erg miniem.
De oefeningen tegelijk doen en dat daar de instructeur/trice tussen loopt,klinkt mij ook veel leuker.Je bent dan idd veel actiever,kunt veel meer doen en meer variatie en/of herhaling.

En wat vinden jullie van de oefening "naast" ?

In ieder geval al bedankt voor de reactie's!

honden page profiel Claire & Tess & BonnyClaire & Tess & Bonnygoedgekeurde fokker

honden foto van Claire & Tess & Bonny

Jeetje, wat streng en saai allemaal... Mijn cursus zou het ook niet zijn... En mijn honden zouden dit echt niet trekken.... Ze zouden zich kapot vervelen...

honden page profiel GeaGeagoedgekeurde fokker

honden foto van Gea

Zoveel mensen zoveel meningen.... Ik sluit mij aan bij Nynke. Op een puppycursus zijn vaak verschillende rassen van verschillend leeftijden. Ik heb vaak genoeg gezien dat er niet of niet tijdig ingegrepen werd bij het "spelen", met alle gevolgen van dien. Ik vind het zelf belangrijker dat de jonge hond leert om een band met mij op te bouwen dan dat hij mag "spelen" met soort genoten die of te groot/te klein of te jong/te oud zijn.

Al onze honden zijn sociaal, ondanks ze niet op de puppycursus mogen spelen met soortgenoten. En al mijn honden lopen los en luisteren, juist omdat ik een goede band met ze opbouw. Het is natuurlijk persoonlijk, maar ik vind het juist prettig dat als ik ergens met mijn honden loop ze niet naar elke hond of persoon toerennen.

Verder vind ik het wel jammer dat er op de cursus, zoals je beschrijft te weinig gedaan wordt met de jonge hond, de periodes dat de jonge hond stil moet zitten zijn dan idd te lang.

Nadine & Moos (Gast)

" hoi, rare puppycursus!Op de cursus waar ik aan mee doe, mogen de puppy's aan de riem ook niet spelen maar wel lekker de eerste 10 minuutjes los en spelen maar! ook leer je hier veel van want er word uitgelegd waarom honden reageren zoals ze reageren op andere hondjes.....
Daarna gaan we tegelijk aan de slag met oefeningen en zijn er steeds minimaal 2 intructeurs die rondlopen en vragen beanrwoorden en helpen..... je bent dus constant lekker met je hond bezig!
Ook doen we leuke spelletjes zoals speuren en vreemde geluiden enz...... het gaat vooral om het plezier en de vertrouwensband met je hond in deze cursus....
Ik en Doedy gaan echt heel graag naar cursus, en na afloop zijn we allebei uitgeteld! ha ha "

Nou,dat is juist ook het punt waar ik mee zit wat jij aankaart als de pups met elkaar mogen spelen.
Dat uitgelegd wordt waarom honden op een bepaalde manier met elkaar omgaan of iets doen.
Ik mis dat nu echt! Moos is een shih tzu X maltezer (een Boomer dus) en dus klein van stuk.Hier in de buurt lopen allemaal van die grote kalven (Labradors/Herders/Bouviers etc) en Moos was daar in het begin echt bang voor.Piepen,krijsen zelfs..Gelukkig heb ik dat wel goed kunnen begeleiden en gaat het steeds beter (soms durft hij zelfs uit te dagen ;-)),maar als er een grote hond heel enthousiast aan komt stormen dan duikt hij in elkaar en als ze hem maar iets aanraken piept hij het uit.
En ik zou daar best eens advies in willen hebben,dat mis ik nu!

honden foto van Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtje

een paar dingen snap ik wel van de pupcursus, maar ik moet zeggen dat ik ze wel erg streng vindt.

bij ons op de pupcucrsus is het ook niet echt de bedoeling dat je ze constant aan de riem laat spelen. er is een puppyren waar je je puppen voor en na de les, en soms tijdens de les onder begeleiding los kan laten om te spelen.

natuurlijk moet je ook wachten, maar bij ons op cursus is het meestal zo dat je met zijn allen een oefening doet, en dat de instructeur dan rondloopt en tips geeft. als je de 'af' aanleert, kan je dat dus een paar keer achter elkaar oefenen, en loopt de instructeur langs.

het is trouwens niet zo dat elke pupeigenaar zijn pup al de basiscommando's (kan) aanleren. en meestal is een pupcursus ook niet bedoeld om dat te doen. je oefent het natuurlijk wel een beetje, maar bij ons oefenen we vooral ook dingen als tandjes kijken, overal kunnen aanraken en pootjes op kunnen tillen enzo. en verder ook spelletjes zoals de pups door de tunnel, in een kinderbadje lokken, andere vreemde voorwerpen introduceren, een stukje in een kruiwagen rijden bijvoorbeeld. ook komt er soms iemand langs met een scootmobiel o.i.d.
dus meer algemene dingen om een goed gesocialiseerde hond te krijgen, en de echte gehoorzaamheid met het perfecte volgen en het goed kunnen blijven komt in de vervolgcursussen

honden page profiel Christel&Doedy :-)Christel&Doedy :-)

honden foto van Christel&Doedy :-)

De oefening naast doen wij niet.....
de oefening nee
de oefening zit
de oefening af 
de oefening blijf
de oefening wacht
de oefening netjes zonder trekken naast je lopen en dit hoeft echt nirt strak naast je! wel op een positieve manier de aandacht van je hondje hebben. 
Ook hebben wij bij de eerste les een geheugen steuntje gekregen wat je allemaal kunt doen om je hond te socialiseren zoals een paar keer naar de markt of een aantal keer met de bus of naar school enz......

Maar ik vind het belangrijkste dat jij en je hondje er plezier in hebben en een vertouwensband opbouwen.

honden page profiel Christel&Doedy :-)Christel&Doedy :-)

honden foto van Christel&Doedy :-)

Als bij ons de hondjes los mogen en dat zijn er dan 4 of 5 is er veel toezicht waaronder jij zelf, als je ziet dat je hondje bijt of te enthousiast is neem je hem/haar even apart dus even uit het spel..... daarna weer los! na een aantal weken kennen de hondjes elkaar en jij leert waar je op kunt letten en wanneer het voor je hondje teveel is en hij even uit het spel moet halen.... dit vind ik nu erg handig als ik hem met uitlaten loslaat, ik weet wat Doedy kan en doet! hij is bijv zo enthousisst dat hij geen enkele rem heeft ook niet als hij gewaarschuwd word door een andere hond dus zal ik hier allert op zijn. Ik ben heel blij dat ik dat op cursus heb gezien en geleerd..... verder lopen er bij ons verschillende soorten en rassen bijv een heelklein jack russeltje maar dat geeft geen probleem.

honden page profiel Judith en Babbe.Judith en Babbe.

honden foto van Judith en Babbe.

Ik vind het wel raar. Bij de puppycursus die wij gevolgd hebben speelden het eerste half uur de pups met elkaar ( binnen). Als er iets gebeurde greep de trainer in, niet de eigenaar. En na dat half uur, soms wat langer , soms wat korter, begon de training . Op een speelse manier de pup leren bij je te komen en bij je te blijven, zitten, af liggen. Het ging op een hele prettige en ontspannende manier , zowel voor eigenaar als voor de pup. En 110.00 euro vind ik wel heel veel geld.

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

Bij ons wordt er alleen even na de training gespeeld in een apart puppyweitje en dan maar met 2 hooguit 3 pups tegelijk.
Er wordt goed gekeken welke pups er goed samen kunnen zodat er geen gekke dingen gebeuren.
Vind het een belangrijk onderdeel van de puppycursus als zo ook even lekker kunnen spelen met leeftijdsgenootjes.

Verder ben ik toch meer van het buitentrainen of de binnenlokatie moet zo groot zijn dat je er normaal je oefeningen kunt doen en lekker kunt lopen.

Vind het wel erg streng dat de pups geen contact met elkaar mogen hebben en continue de aandacht bij de baas moeten hebben dit kun en mag je nog niet verwachten van pups die moeten nog zoveel leren en door deze indrukken worden ze weer veel wijzer.
Ze moeten natuurlijk niet een uur lang bezig zijn met de buurman maar als je 80% van de les zit te wachten kun je niet verwachten dat je pup die tijd 100% aandacht voor je heeft.

Bij ons leer je gewoon de basisdingetjes zoals gebit kijken het los laten het nee commando de beginselen van normaal mee wandelen, zit kunnen alle pups en dan de af.
Verder bestaat het uit veel info en hulp en leuke dingen doen met de pups.

Ik heb het atijd als heel leuk ervaren ook met m'n aussie die alles veel te snel wist maar hij heeft zich in de puppycursus eigenlijk nooit verveeld.

honden page profiel Christel&Doedy :-)Christel&Doedy :-)

honden foto van Christel&Doedy :-)

ik vind 110,00 euro wel veel geld....
Bij ons betaal je eenmalig 15,00 euro inschrijfgeld
en 50,00 euro voor een 1/2 jaar les
of 75,00 euro voor een heel jaar les

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Toch zie ik een aantal waardevolle dingen in deze cursus:Hondjes apart houden vind ik goed. Ook dat is socialisatie hoor, omdat je het in de praktijk zo veel gaat nodig hebben dat je hondje gewoon relaxed en rustig blijft in de buurt van andere honden. Bijvoorbeeld: als je iets zit te drinken op een terrasje en er komt een andere hond langs, ga je heel dankbaar zijn dat je hondje heeft geleerd gewoon rustig te blijven en niet erop af te willen gaan. Zelfde als je met je boodschappentas loopt in de ene hand en je hond in de andere hand en er passeert een hond die gek gaat doen... wat een zegen dat de jouwe dan z'n aandacht bij jou kan houden!
Dit nu al leren is veel belangrijker dan een 'zit' of een 'lig', dit is gedrag dat ie de rest van z'n leven gaat meenemen.
Socialisatie wil niet zeggen 'sociaal zijn', socialisatie wil zeggen: vertrouwd raken met alle omstandigheden die je hond in z'n latere leven zal tegenkomen. Leren rustig blijven en aandacht op de baas houden zijn daarin superbelangrijk.

Ik geef je wel gelijk dat het strontvervelend wordt als je 80% van de tijd op een stoeltje zit. Misschien kan je dit eens bespreken met de instructeur, misschien kan de groep opgedeeld worden, of kunnen er twee oefeningen tegelijk plaatsvinden.

Een pup meesleuren aan de lijn zou ik ook niet doen. Ook hier weer: aandacht vragen en de aandacht vasthouden. 

Je zegt: "Hier in de buurt lopen allemaal van die grote kalven en Moos was daar in het begin echt bang voor. Gelukkig heb ik dat wel goed kunnen begeleiden en gaat het steeds beter (soms durft hij zelfs uit te dagen )"
Het hangt er natuurlijk van af wat jij ziet als 'uitdagen', maar pas hiermee op. Het is NIET leuk dat een klein hondje een grote hond uitdaagt, want dat zou wel es door de grote hond kunnen opgevat worden als brutaal en ongehoord gedrag, en afgestraft kunnen worden, en daar gaat je kleintje niet blij mee zijn (en jij ook niet). Ook grote honden moet ie leren met respect te benaderen, en dat wil zeggen: rustig!

honden page profiel Claudia & LaykaClaudia & Layka

honden foto van Claudia & Layka

Bedoel je met naast dat hij naast je voet moet gaan zitten of volgen?Wij hebben de oefening "voet" dat is dan ook de enigste oefening die me niks intresseerd haha!

" ik vind 110,00 euro wel veel geld....
Bij ons betaal je eenmalig 15,00 euro inschrijfgeld
en 50,00 euro voor een 1/2 jaar les
of 75,00 euro voor een heel jaar les "

Wij betalen ook 115euro voor de puppycursus en ook voor de vervolgcursus, en als het een goede school is vind ik dat geen probleem!

Nadine & Moos (Gast)

@ Christel: Wat ik al aangaf in mijn bovenstaande verhaal is dat ik alle begrip heb voor bepaalde dingen die ze in hun les hanteren.Dat de pups geen contact mogen hebben als er les wordt gegeven vind ik geen probleem.Wat mij wel verbaasd ( en teleurstelt)  is dat er bijvoorbeeld aan het einde van de les niet een tijd wordt ingepland waarin ze wel mogen spelen.
Er zitten 3 andere honden in de les,dus met Moos erbij 4 in totaal.
Dat wij daarbij 80% (en dit is echt niet overdreven) stil zitten...tja.

Met uitdagen van andere honden bedoel ik niet aan nek/poten/staart hangen o.d. Ook niet blaffen..Maar gewoon een beetje op speelse manier door de voorpootjes plat liggen,een beetje gek doen en meerennen als er ballen worden gegooid.Hij is dan altijd te laat natuurlijk,maar komt super enthousiast weer mee terug rennen met de grote honden.Dus nee,Moos mag echt niet alles bij grote honden doen.Moos is zeer respectvol en zelfs erg onderdanig. Ik weet donders goed dat kleine honden vaak een gevecht o.d. zelf uitlokken en ben daar zeer op bedacht!

@ Claudia: Met NAAST wordt bedoeld dat je hond naast je voeten loopt (welke kant maakt niet uit) en het liefst je aankijkt onder het lopen.Als ze voor of achter je lopen moet je negeren en als ze weer naast je lopen belonen met snoepjes.En wat ik dus al aangegeven had als ze achter blijven,zelf doorlopen en je hond meetrekken.Maar je moet wel negeren.Pas als hij weer naast je loopt mag je belonen/praten.

Verder:
Over de kosten,tja..het is een hoop geld,maar niet raar hier in de omgeving.Het zijn 10 lessen waaronder de laatste les een boswandeling.Naar mijn weten en de informatie die ik ingewonnen heb van hondeneigenaren en internet,staat de hondenschool wel goed bekend en is aangesloten bij Quiebus wat een kynologisch centrum is.
En als je er met plezier heen gaat is dat bedrag ook niet zo'n probleem.Maar dat plezier is er niet.
En echt,ik ben echt geen moeilijk persoon,denk altijd eerst het beste,maar op één of andere manier past het niet bij me denk ik.En ook niet bij Moos trouwens..

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Wat jammer dan, Nadine, dat ze je eerst geen les lieten proefdraaien. Hier doen de meeste hondenscholen dat. De eerste (of zelfs twee) lessen zijn gratis, daarna kan je beslissen of de manier van lesgeven je ligt en kan je in de cursus stappen. Dat had voor jou wel fijn geweest, want les volgen op een manier die je niet ligt, daar heb je ook niks aan.

honden page profiel Christel&Doedy :-)Christel&Doedy :-)

honden foto van Christel&Doedy :-)

Ik vind het echt heel vervelend voor jullie...... ga je nu op zoek naar een andere hondenschool? of maak je eerst deze cursus af?groetjes en pootje van Doedy

honden page profiel Anya & Guus(je)Anya & Guus(je)

honden foto van Anya & Guus(je)

Ik heb nog geen ervaring met hondenschool/pup training en was van mening dat ik ook een goede dure school moest kiezen.. Nee dus want ik hoorde dat er via dendierenbescherming training wordt gegeven door zeer enthousiaste vrijwilligers die dat al heel lang doen. Je wordt lid van de dierenbescherming (28,- p/j) waarmee je het asiel steunt en je betaald voor de training 40,- voor een half jaar.. Heb alleen nog maar positieve berichten gehoord..

Idee om bij je locale dierenasiel te informeren.

Wanneer je lid bent van de dierenbescherming help je niet alleen maar krijg je ook korting op castratie/ sterilisatie, chippen van je hond etc..

Hoop dat je een goed adres vind om je hond te laten trainen want dit klinkt niet echt zoals het hoord, wat ik erover heb gelezen.

Ciao Anya

honden page profiel Claudia & LaykaClaudia & Layka

honden foto van Claudia & Layka

" @ Christel: Wat ik al aangaf in mijn bovenstaande verhaal is dat ik alle begrip heb voor bepaalde dingen die ze in hun les hanteren.Dat de pups geen contact mogen hebben als er les wordt gegeven vind ik geen probleem.Wat mij wel verbaasd ( en teleurstelt)  is dat er bijvoorbeeld aan het einde van de les niet een tijd wordt ingepland waarin ze wel mogen spelen.
Er zitten 3 andere honden in de les,dus met Moos erbij 4 in totaal.
Dat wij daarbij 80% (en dit is echt niet overdreven) stil zitten...tja.

Met uitdagen van andere honden bedoel ik niet aan nek/poten/staart hangen o.d. Ook niet blaffen..Maar gewoon een beetje op speelse manier door de voorpootjes plat liggen,een beetje gek doen en meerennen als er ballen worden gegooid.Hij is dan altijd te laat natuurlijk,maar komt super enthousiast weer mee terug rennen met de grote honden.Dus nee,Moos mag echt niet alles bij grote honden doen.Moos is zeer respectvol en zelfs erg onderdanig. Ik weet donders goed dat kleine honden vaak een gevecht o.d. zelf uitlokken en ben daar zeer op bedacht!

@ Claudia: Met NAAST wordt bedoeld dat je hond naast je voeten loopt (welke kant maakt niet uit) en het liefst je aankijkt onder het lopen.Als ze voor of achter je lopen moet je negeren en als ze weer naast je lopen belonen met snoepjes.En wat ik dus al aangegeven had als ze achter blijven,zelf doorlopen en je hond meetrekken.Maar je moet wel negeren.Pas als hij weer naast je loopt mag je belonen/praten.

Verder:
Over de kosten,tja..het is een hoop geld,maar niet raar hier in de omgeving.Het zijn 10 lessen waaronder de laatste les een boswandeling.Naar mijn weten en de informatie die ik ingewonnen heb van hondeneigenaren en internet,staat de hondenschool wel goed bekend en is aangesloten bij Quiebus wat een kynologisch centrum is.
En als je er met plezier heen gaat is dat bedrag ook niet zo'n probleem.Maar dat plezier is er niet.
En echt,ik ben echt geen moeilijk persoon,denk altijd eerst het beste,maar op één of andere manier past het niet bij me denk ik.En ook niet bij Moos trouwens.. "

honden page profiel Claudia & LaykaClaudia & Layka

honden foto van Claudia & Layka

oeps dat ging niet goed .. vandaar dat het zo bekend voor komt wij zaten toen bij qiuebus..... hoor zoveel klachten van mensen die daar zijn geweest.

honden page profiel Nadine & MoosNadine & Moos

honden foto van Nadine & Moos

Ik heb donderdagavond weer een les en dan wil ik na de les de instructrice er op aanspreken.En vragen wat er voor de verdere lessen nog op het programma staat.Wil even afwachten hoe ze reageert.
Ik heb er rustig over nagedacht en ik ben tot de conclusie gekomen dat ik het zonde vind om 80% van de les op een stoel te moeten zitten en mijn pup rustig moet houden.
Als ze hier geen alternatief voor kan aanbieden,zal ik denk ik wel stoppen ja.Mits ik een gedeelte van het geld terug krijg natuurlijk.
Misschien was het van mij ook stom dat ik niet eerst een proefles heb aangevraagd of eens ben gaan kijken als er les gegeven werd.Maar die optie was mij niet bekend.

Al die dingen die hier aangegeven worden als tanden kijken,pootjes optillen,overal aanraken,gekke voorwerpen en zelfs die kruiwagen (Lijkt me trouwens hilarisch!!) zijn bij ons niet aan bod gekomen.Maar nogmaals,ik ga informeren wat er op het programma staat.

In ieder geval bedankt voor jullie tijd en reactie's!

Groetjes!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Puppycursus; Is mijn verwachting te hoog of..?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: max zijn eerste zalmkop
^