Halster goed?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Lisa & YaraLisa & Yara

honden foto van Lisa & Yara

Dag allemaal!

Ik heb een hond en ja... Die trekt behoorlijk aan de les ;-) nu heb ik een paar weken geleden een halster gekocht, ik heb zoals de meeste mensen doen, het in stapjes gedaan... Eerst moet ze haar snuit erin doen (direct beloning) en nu probeer ik hem al een aantal minuutjes aan te laten houden (dan krijg ze behoorlijk veel beloningen :p) maar eigenlijk is mijn vraag, wat vinden jullie van een halster? En hebben jullie enige ervaring ermee?

Groetjes, en alvast bedankt!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Halster goed?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden foto van Dit account is niet meer in gebruik.

ik heb er eentje. ik gebruik m bij baylee als ik ergens heen moet waar ik het absoluut niet kan gebruiken dat ze gaat lopen klooien of mn arm half uit de kom trekt. of als ik met de honden moet lopen en ik heb tevens heeel veel bagage bij me. baylee reageert er goed op . int begin heeft ze wel ff van wat heb ik om mn neus hangen . maar als we lopen gaan of als ze m een tijdje om heeft merkt ze t niet eens meer

honden page profiel Rox & FarahRox & Farah

honden foto van Rox & Farah

Ik vind het niets, ik leer het trekken op een andere manier af. De hond leert er niets van, het is alleen hinderlijk als hij trekt maar zodra de halti weg is kunnen ze gewoon weer trekken.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Ik ben heel erg tegen die corrigerende dingen.Een gewone halsband (of tuigje) en een lijn zijn al door de mens bedacht om de hond bij zich te houden: voor het geval ie het 'los' niet doet, of in omstandigheden dat het te riskant is een hond los te laten lopen (bebouwde kom, verkeer, te veel prikkels, enz) Dat vind ik dus genoeg. Waarom in hemelsnaam een extra ding gebruiken dat negatief werkt? Enige reden die ik zie: voor je eigen gemak... 
Maar je gaat toch net met je hond wandelen om er allebei plezier in te hebben, nee? Welk plezier heeft een hond nog aan een wandeling waarbij de wandeling wordt gereduceerd tot het plaatsen van de ene poot voor de andere? Wat heeft een hond daar aan?
Trekt je hond te hard aan de lijn, ga daar dan op trainen. En gun je hond aan de ander kant ook momenten van vrijheid. Laat 'm lekker snuffelen en snuisteren en rennen, en hou de wandelingen leuk.
Want zoals Zwart Monster aangeeft: de hond leert er niet van minder te trekken. Het enige wat ie leert is proberen pijn en ongemak te vermijden.
En ik zie echt niet in waarom iemand een hond de associatie zou willen laten maken tussen "wandelen" en "ongemak".

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Eens met Zwart Monster &Christel.
Misschien heb je hier iets aan,3 manieren om je hond te leren te stoppen met trekken ;-)

honden page profiel Dit account is niet meer in gebruik. Dit account is niet meer in gebruik.

honden foto van Dit account is niet meer in gebruik.

Ik gebruik m ook alleen tijdens het reizen . En met een hond die vrij angstig kan reageren als baylee ga ik inderdaad liever met gemak . Want ik ga niet elke dag met m'n hond trainen op  het ov Kost me alleen maar geld en zo rijk ben ik niet .

honden page profiel miekemieke

honden foto van mieke

" Ik gebruik m ook alleen tijdens het reizen . En met een hond die vrij angstig kan reageren als baylee ga ik inderdaad liever m'n gemak . Want ik ga niet elke dag met m'n hond trainen op Kost me alleen maar geld en zo rijk ben ik niet . "


Trainen( lees: oefenen) kost niks, hoor. Als je het goed aanpakt vindt je hond het leuk ook. Ik kan me overigens wel goed voorstellen dat je, als je hond groot en sterk is, tijdelijk een halti gebruikt voor moeilijke situaties. Soms moet je hond nou eenmaal mee in het openbaar vervoer of ergens anders waar het druk is en trekken erg ongewenst. Als je dan eigenlijk nog niet zo ver bent dat je hond zich daar goed gedraagt, is een hulpmiddel wel erg fijn.
Maar uiteindelijk zou het streven toch moeten zijn om dat zonder halti te kunnen. Ik zelf gebruik in zulke situaties een hand koekjes, maar ik hoop die op den duur niet nodig meer te hebben.

honden foto van Dit account is niet meer in gebruik.

bij baylee ligt het even wat ingewikkelder dan dat;-) , baylee kan zich prima gedragen in ov maar op bepaalde mensen reageert zij zo ontzettend angstig en je weet niet welke mensen het zullen zijn . ik heb al eens gehad toen ze nog een niet goed passend tuigje had (heb ik inmmidels wel) dat ze er uit schoot  zo hard trok ze achteruit om bij die man weg te komen . met die halti kan ik haar hoofd makkelijker omzetten en haar van dat soort mensen afleiden . ik gebruik m dan ook alleen als ik weet dat ik door een spitsuur heen moet . of zoals ik al zei heeel veel gewicht mee moet nemen plus haar. het is knap moeilijk te trainen als je niet weet op welke mannen ze gaat reageren .en op die manier trainen kost dus wel geld want openbaar vervoer is niet gratis .

honden page profiel miekemieke

honden foto van mieke

Ha, dat had ik niet goed gelezen! Nee elke dag bus in, bus uit dat is een beetje te gek. Kan je niet op "enge mannen" oefenen in een winkelcentrum of station ofzo? Logisch dat je in de bus of trein het zekere voor het onzekere neemt, al moet je dan wel extra opletten dat je haar de nek niet bezeert.

honden page profiel Lisa & YaraLisa & Yara

honden foto van Lisa & Yara

" Ik ben heel erg tegen die corrigerende dingen.Een gewone halsband (of tuigje) en een lijn zijn al door de mens bedacht om de hond bij zich te houden: voor het geval ie het 'los' niet doet, of in omstandigheden dat het te riskant is een hond los te laten lopen (bebouwde kom, verkeer, te veel prikkels, enz) Dat vind ik dus genoeg. Waarom in hemelsnaam een extra ding gebruiken dat negatief werkt? Enige reden die ik zie: voor je eigen gemak... 
Maar je gaat toch net met je hond wandelen om er allebei plezier in te hebben, nee? Welk plezier heeft een hond nog aan een wandeling waarbij de wandeling wordt gereduceerd tot het plaatsen van de ene poot voor de andere? Wat heeft een hond daar aan?
Trekt je hond te hard aan de lijn, ga daar dan op trainen. En gun je hond aan de ander kant ook momenten van vrijheid. Laat 'm lekker snuffelen en snuisteren en rennen, en hou de wandelingen leuk.
Want zoals Zwart Monster aangeeft: de hond leert er niet van minder te trekken. Het enige wat ie leert is proberen pijn en ongemak te vermijden.
En ik zie echt niet in waarom iemand een hond de associatie zou willen laten maken tussen "wandelen" en "ongemak". "


Dat had ik ook gemerkt, de hond zal het niet leuk vinde :/ ik heb een boek waarin stond dat ze op een duur er totaal geen last meer van hebben, zo gewoon zijn ze het. En dan kan je het uitdoen. Het is voor allebij eventjes wennen maar ik denk niet dat het echt veel pijn doet... Anders zou ze het eraf proberen bijten ofzo... En dat doet ze niet, maar je hebt idd zo van die dingen die echt pijn doen bij een hond zoals bv: de prikkelhalsband, wanneer je hond trekt, dat die stekels van de halsband in die vel komen te zitten... Dàt vind ik echte dierenmishandeling. Die halster niet... Ze kunnen ook daarmee nog goed snuffelen, hijgen, of dingen mee-eten (: het is niet dat erg hoor :p en helaas kan ik me hond niet 1-2-3 loslaten. Mijn hond is een 'wild' type ;-) en wanneer ik haar loslaat zie je af en toe een zwarte schim voorbij vliegen en wanneer ik haar roep, rent ze me (expres denk ik) voorbij... Dat vindt ik rottig, dat ze niet gewoon naar mij toekomt wanneer ik het vraag. Want misschien komen er wel net honden voorbij of mensen... En Yara (mijn hond) zal die niet met rust laten... :(

honden page profiel Patricia & de MusketiersPatricia & de Musketiers

honden foto van Patricia & de Musketiers

" Ha, dat had ik niet goed gelezen! Nee elke dag bus in, bus uit dat is een beetje te gek. Kan je niet op "enge mannen" oefenen in een winkelcentrum of station ofzo? Logisch dat je in de bus of trein het zekere voor het onzekere neemt, al moet je dan wel extra opletten dat je haar de nek niet bezeert. "


een station of winkelcentrum is wel totaal anders dan een bus en een trein. Een trein en bus is een veel krappere omgeving!

honden page profiel PawsPaws

honden foto van Paws

Ik heb het ook gebruikt omdat mijn hond overal naar uitviel. Gebruik het nu soms nog. Vindt het niet fijn om aan de nek van mijn hond te trekken als ze uitvalt en vindt het een stuk hond vriendelijker om haar aan haar hoofd te geleiden dan dat haar nek bekneld wordt. Ze is er helemaal aan gewend en ik vind er niets zieligs aan.

Een paard bijvoorbeeld heeft ook een halster om. Die geleid je ook niet met een touw om de nek..

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

" bij baylee ligt het even wat ingewikkelder dan dat;-) , baylee kan zich prima gedragen in ov maar op bepaalde mensen reageert zij zo ontzettend angstig en je weet niet welke mensen het zullen zijn . ik heb al eens gehad toen ze nog een niet goed passend tuigje had (heb ik inmmidels wel) dat ze er uit schoot  zo hard trok ze achteruit om bij die man weg te komen . met die halti kan ik haar hoofd makkelijker omzetten en haar van dat soort mensen afleiden . ik gebruik m dan ook alleen als ik weet dat ik door een spitsuur heen moet . of zoals ik al zei heeel veel gewicht mee moet nemen plus haar. het is knap moeilijk te trainen als je niet weet op welke mannen ze gaat reageren .en op die manier trainen kost dus wel geld want openbaar vervoer is niet gratis . "

Ik kan me zo voorstellen dat een angstige hond juist zich meer gevangen voelt op een vervelende manier met een halster.
Je wordt letterlijk gedwongen om de kant op de kijken waar je hoofd naar toe wordt getrokken.
Het zou mij in mijn angstmoment alleen maar angstiger maken,bang voor wat je ziet en lijfelijk gedwongen worden tot een bepaalde richting te kijken.Je draait haar hoofd dan misschien makkelijker weg,maar haar angst is niet weg.Als honden ergens bang voor zijn willen ze zien wat er gaat gebeuren,om zichzelf gerust te kunnen stellen.
Afleiden met je eigen kalmheid en vrolijk-zijn is het beste en bescherming bieden,door bij haar te hurken en haar te kalmeren met je stem,laat haar goed achter jou kunnen staan/schuilen.
Ik moest vroeger ,toen was Mila veel angstiger,ook naar de oppas met de bus,in de spits,ik zocht een 'rustig'plekje op,bij de 2e deur,daar moest wel steeds iemand eruit,maar dat hoekje was toch het minst erge vond ik.Zitten is lastig ,want dan komt er altijd iemand naast je zitten...en jij of dat persoon moet eruit,dus niet handig,midden in de bus ook niet haalbaar met een bange hond.


Ik denk wel-weet  zeker,heb ook een angstige hond- dat je je hond ook heel goed met een halsband kunt sturen en begeleiden in het ov.

Moet ze elke dag in de bus?

---Sorry TS,beetje off topic---

honden foto van Dit account is niet meer in gebruik.

nee niet elke dag . maar vaak genoeg.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

"

Dat had ik ook gemerkt, de hond zal het niet leuk vinde :/ ik heb een boek waarin stond dat ze op een duur er totaal geen last meer van hebben, zo gewoon zijn ze het. En dan kan je het uitdoen. Het is voor allebij eventjes wennen maar ik denk niet dat het echt veel pijn doet... Anders zou ze het eraf proberen bijten ofzo... En dat doet ze niet, maar je hebt idd zo van die dingen die echt pijn doen bij een hond zoals bv: de prikkelhalsband, wanneer je hond trekt, dat die stekels van de halsband in die vel komen te zitten... Dàt vind ik echte dierenmishandeling. Die halster niet... Ze kunnen ook daarmee nog goed snuffelen, hijgen, of dingen mee-eten (: het is niet dat erg hoor :p en helaas kan ik me hond niet 1-2-3 loslaten. Mijn hond is een 'wild' type ;-) en wanneer ik haar loslaat zie je af en toe een zwarte schim voorbij vliegen en wanneer ik haar roep, rent ze me (expres denk ik) voorbij... Dat vindt ik rottig, dat ze niet gewoon naar mij toekomt wanneer ik het vraag. Want misschien komen er wel net honden voorbij of mensen... En Yara (mijn hond) zal die niet met rust laten... :( "

Het is voor je hond een constante correctie,iets wat over de neus hangt.

http://www.hondenscholen.info/hondonvriendelijkehulpmiddelen.htm

honden page profiel Sav&MessiSav&Messi

honden foto van Sav&Messi

werkt het? ja cker
hebben ze er last van? als je het goed gebruikt niet!

leren ze er wat van?absoluut niet

het beperkt ze maar leert niet af!!

bij messi ook even gebruikt maar owee als ie af ging. na paar dagen ruim intensief trainen heb ik hem volledig van het trekken af ;-) ;-)

honden page profiel Amber & LootahAmber & Lootah

honden foto van Amber & Lootah

Ik heb er 1 die ik alleen gebruik als ik met de trein reis (koffer en een hond en drukte) dan is ie gewoon makkelijker bij me te houden als het nodig is. En als het heel glad is op straat. Anders glibber ik leuk achter lootah aan als hij iets ziet O-) Maar je moet het goed aanleren en goed gebruiken, nooit spanning op de lijn die aan het halster zit en altijd een backup halsband/tuigje waar ook een lijn aan zit. Ik gebruik het in combi met tuigje omdat Lootah overal zijn kop uittrekt als hij wil ;-) En dan heb je een loslopende hond.

Maar je moet heel erg opletten met gebruik en overwachtte rukken eraan (ook als ze bijv ineens een kat zien) want ze kunnen er zeer ernstig nek letsel door oplopen.

Ik heb overigens niet het idee dat Lootah het als iets naars ziet. Want altijd als hij om moet gaan we hele leuke dingen doen :-D

honden foto van Dit account is niet meer in gebruik.

ik heb m ook altijd los hangen hoor. alleen als ik haar aandacht van iets wil hebben dan trek ik m zachtjes mijn kant op .

honden page profiel Lisa & YaraLisa & Yara

honden foto van Lisa & Yara



Ik zal vragen aan waar ik naar de hondenschool ga, wat hun ervan vinden... Dat artikel heeft me wel doen denken om het te gebruiken ;-) dankje!

honden page profiel PawsPaws

honden foto van Paws

" ik heb m ook altijd los hangen hoor. alleen als ik haar aandacht van iets wil hebben dan trek ik m zachtjes mijn kant op . "


Hier ook zo. En mijn hond vindt het ook geen enkel probleem als het om gaat.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Halster goed?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Gangnam Doggie Style
^