Cas! - Nieuwe update pagina 5

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel snoopy, rikkie , lady en xanasnoopy, rikkie , lady en xana 3 doggies

honden foto van snoopy, rikkie , lady en xana

fijn dat het goed gaat met hem, leuk dat je andere hond zich zo uitslooft voor hem

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Witte Draak

Wat leuk dat jullie een nieuwe witte herder hebben!

Spelen komt vast nog wel... hij is nog maar pas bij jullie. Super dat jullie voor een herplaatser zijn gegaan trouwens.

Hahaha, en dat hij groot is, oh... Ik ben ze niet anders gewend O-) Ben meerdere malen op hondenshows geweest, waaronder de A'dam Winner verschillende jaren en de Paashondenshow in Leeuwarden, en echt, altijd als ik daar de witte herders zie rondlopen verbaas ik me weer over hoe klein ze over het algemeen zijn!

Maar ik ben verwend met onze witte herders ;-) Charlie was 68 centimeter hoog, dus al te groot volgens de standaard, en woog voordat hij stierf 36 kilogram, en eigenlijk had daar nog wel twee kilo af gemogen. Maar goed, we kregen hem met 45 kilo, dus daar hebben we de meeste exces wel vanaf gekregen.
Mike is 71 centimeter en weegt 33 kilogram, en hij is perfect op gewicht.

Om eerlijk te zijn ziet Cas er op de foto's best 'vol' uit. Prima op gewicht als ik het zo zie. Zo mager ziet hij er niet uit. Misschien heb je inmiddels al meer foto's?

Ik zit om foto's te zoeken van Mike, maar met z'n witte vacht en daglicht erop zie je zijn bouw niet zo goed, alleen z'n contouren O-) Maar ook Mike is 'ingevallen'. Geenszins te mager en heel gespierd, maar zijn middel is dun, achterste rib soms zichtbaar. Hij weegt 33 kg met 71 cm schoft. Hangt natuurlijk af van de bouw van de hond, maar 40 is wel zwaar hoor... Ook met Cas' 70 cm.

Mike nu (33 kg):


(*Nou ja, op dit moment zit hij niet onder de modder natuurlijk ;-))

Mike toen we hem net hadden (30 kg, toen had hij ondergewicht):


Een tussenfoto van afgelopen zomer, met het zonnetje die zijn 'ingevallenheid' benadrukt, haha ;-)

honden page profiel Kobus & CasKobus & Cas

honden foto van Kobus & Cas

Hoi Roxy, bedankt voor je leuke antwoord :-) Mooie foto's! ;-)

Hoe Mike was, zo zag Sara er ook ongeveer uit; mooi schraal. Daarbij zie je goed de taille. Maar bij Cas zie je de hele tijd zijn achterste ribben. Een taille is mooi, maar dit is meer een wespentaille ;-) Zijn ribben zijn ook goed te zien. Op de foto niet, zal eens een betere maken.

Morgen gaan we met hem naar de DA, ook om even naar zijn heupen te laten kijken (want we vermoeden dus HD...) en voor zijn entingen en ontwormingen. Dan wordt ie ook gewogen, want ik heb echt geen flauw idee hoe zwaar hij is. Hij is in ieder geval best wel breed gebouwd, hij heeft een hele brede ribbenkast.

honden page profiel Wendy & KobusWendy & Kobus 3 doggies

honden foto van Wendy & Kobus

Wat fijn! En wat een mooie hond zeg, prachtig ;-)
Hopelijk vinden wij voor onze Kobus ook ooit een leuk vriendje, over een jaar of 2.. als ik mijn vriend over gehaald heb hihi O-)

honden page profiel Kobus & CasKobus & Cas

honden foto van Kobus & Cas

Hé wat leuk, een naamgenoot :-D Haha, komt vast goed hoor, Wendy! Wil je ook een herplaatser/asielhond of een pup?

Ik vind Cas overigens vrij onvoorspelbaar tegenover honden. Van de 10 honden die hij heeft ontmoet, heeft ie er 8 afgesnauwd na eerst vrolijk te hebben gesnuffeld en gekwispeld. Bij sommigen was ik er bij, en de andere hond deed inderdaad niets verkeerd... In ieder geval niet voor zover ik kon zien. Hij deed het eerst alleen bij ongecastreerde reuen, dus toen dacht ik dat het daaraan lag... Maar vandaag deed ie het ook bij twee teefjes :'( Dus ik snap het niet meer.

Geen van de honden deed iets terug, op het laatste teefje na. Die pikte zijn gedrag niet en snauwde terug. Hij bijt niet of zo, maar gromt en grauwt, trekt z'n lip op en blaft heel hard. Hij heeft dat zelfs bij een pup gedaan... We durven hem nu dus niet meer zo goed bij andere honden te laten. Ondanks dat ie niet echt iets doet, is het natuurlijk wel heel vervelend en we kunnen ook niet inschatten wanneer en waarom hij het doet. En voor hetzelfde geld komt ie er straks eentje tegen die het écht niet pikt en dan wel in de aanval gaat...

honden page profiel Golden Girls Golden Girls 3 doggies

honden foto van Golden Girls

Je schreef al dat je HD vermoed... zal hij zo reageren als zelfbescherming vanwege pijn?

honden page profiel Kobus & CasKobus & Cas

honden foto van Kobus & Cas

Mijn ouders zijn nu naar de DA, dus ik zal het zo wel horen denk ik. Onze vorige hond had ook HD, maar die reageerde alleen zo (maar dan nog veel heftiger) als een hond haar echt pijn deed door bijvoorbeeld in een wilde bui op haar heupen te springen...

Het rare is dat de andere honden dus niks doen, ze snuffelen niet eens terug... Ik zie ook geen verschil bij de 2 honden die hij niet heeft afgesnauwd en de honden die hij wel heeft afgesnauwd. Ze reageerden ongeveer wel hetzelfde... Gewoon stil blijven staan terwijl hij aan ze snuffelde, allebei kwispelden ze. En ineens valt hij dan uit, terwijl ze dus niks doen. Het zou kunnen hoor, maar ik vind het dan wel raar dat ie dat niet bij alle honden doet (terwijl die dus wel hetzelfde reageren) en dat ie het al doet terwijl die andere hond helemaal niks bij hem doet (of bij zijn heupen in de buurt komt).

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Witte Draak

Laat hem binnenkort eerst maar eens door de dierenarts na kijken, inderdaad, misschien heeft hij wel pijn.

Als hij verder niets heeft, kan het ook zijn dat hij, net zoals mike, niet goed weet hoe hij met andere honden om moet gaan, wat kan liggen aan een gebrekkige socialisatie. Je weet immers niets over zijn verleden, het is een herplaatser. Is Cas ook voorzichtig/onzeker?

honden page profiel Kobus & CasKobus & Cas

honden foto van Kobus & Cas

Ik zou hem niet direct onzeker of voorzichtig noemen... Sara was heel onzeker en die ging andere honden/vreemde mensen uit de weg, liep er met een grote boog omheen. Als ze toch kwamen ging ze heel hoog staan blaffen, waarbij ze een beetje achteruit deinsde.

Cas wil juist op iedere hond af. Hij gaat er dan recht op af, snuffelt aan de andere hond (die daarbij dus verstijft en stil staat, omdat hij best wel direct is), zijn staart is in het midden en hij kwispelt. Dan ineens, meestal als ie aan de snuit van de andere hond staat te snuffelen, gaat het mis, trekt ie z'n lip op en grauwt. Terwijl die andere hond dus echt niks doet (voor zover ik zie).

Dat kan inderdaad door gebrekkige socialisatie komen en dat ie niet goed weet wat ie er mee aan moet, als ie klaar is met snuffelen. Hij snapt het ook niet als Kobus met hem wil spelen.
We hebben dan in ieder geval wel geluk gehad dat ie het bij Kobus niet doet! (Alleen als ze aan het "strijden" zijn om geaaid te worden ;-)Maar verder zijn ze heel lief met elkaar.)
En het is wel apart dat ie het bij sommige honden niet doet... Nou ja, misschien als we hem wat beter kennen, dat we dan zien waar het aan ligt (als we hem beter kunnen lezen). Voorlopig doen we maar even voorzichtig met andere honden...

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † 3 doggies

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

de hond is er pas een paar weken...ik zou de hond zelf nog even niet te vaak in contact laten komen met andere honden en mensen.
Er valt al aan zoveel dingen te wennen..de rest komt later wel wanneer de hond wat relaxter is...dus meer gewend aan jullie en de dagelijks rompslomp thuis.
Dus even terug naar de basics en die honden komen later wel ..het voordeel is dat je de hond dan ook stuk beter kent ..en de hond jou ! ;-)

Dat continu volgen in huis is echt niet goed...straks krijg je nog verlatingsangst...
De hond rustig maar duidelijk terugsturen naar zijn plek en hem aan aanmoediging als kong of kluif geven om daar te blijven...al moet je hem honderd keer rustig terugbrengen...en aandacht weer op lekkernij brengen...het loont.
Het kost alleen  tijd en geduld O-)

honden page profiel Kobus & CasKobus & Cas

honden foto van Kobus & Cas

Mijn ouders zijn net terug van de DA. Hij heeft het hartstikke goed gedaan! :-) Volgens de DA heeft Cas (voor zover hij zo kan zien/voelen dan natuurlijk) geen HD, maar wel te weinig bespiering (dat hadden we zelf ook al gezien). Dus dat moet echt opgebouwd worden, zeker ook om HD op latere leeftijd te voorkomen (of in ieder geval uitstellen).

Hij weeg nu 34,5 kg en moet van de DA 37 à 38 kg gaan wegen... Nog een paar kilo eraan dus, maar het is te overzien :-)

honden page profiel Kobus & CasKobus & Cas

honden foto van Kobus & Cas

Ik zal trouwens dinsdag aan mijn baas (die is GT) vragen wat we kunnen doen voor het hondenprobleem... De DA zei heel veel training en als het echt niet lukt is castratie misschien een oplossing.

honden page profiel Wendy & KobusWendy & Kobus 3 doggies

honden foto van Wendy & Kobus

" Wil je ook een herplaatser/asielhond of een pup?

"


Ja ik zou zeker wel voor een herplaatser of asielhond gaan. Ik vind één keer de puppytijd meemaken wel leuk genoeg ;-) en er zijn toch nog zoveel hondjes op de wereld die nog een huisje zoeken.

Hopelijk kan Cas een beetje aarden en wennen aan andere honden, misschien heeft hij nog wat tijd nodig. Met de juiste training zal het vast een stuk beter gaan! ;-)

honden page profiel Kobus & CasKobus & Cas

honden foto van Kobus & Cas

De proefperiode is bijna over, maar we konden eigenlijk al wel vanaf het begin zeggen dat Cas zowel onze hartjes als die van Kobus heeft veroverd ;-)

Bijna dagelijks zitten Cas en Kobus te tongen O-) En opmerkelijk is dat Kobus de enige hond is met wie hij écht goed gaat, ook aan de riem... Zegt toch ook wel iets, vind ik :-)

honden page profiel Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjeMarie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje 3 doggies

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Geweldig om horen !!! Top dat Cas bij jullie mag blijven !!! ;-)

Een leuk duo die twee !!

honden page profiel Nikki, vrouwtje van Baco & DaniNikki, vrouwtje van Baco & Dani 3 doggies

honden foto van Nikki, vrouwtje van Baco & Dani

Wat fijn dat het goed gaat met de honden! Super dat Cas mag blijven. ;-)

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Witte Draak

Gefeliciteerd! ;-)

honden page profiel Kobus & CasKobus & Cas

honden foto van Kobus & Cas

Dank jullie wel!

Net stonden ze samen uit 1 bak te drinken, heel lief ;-)

Overigens zie ik mijn baas vandaag toch niet, dus kan het niet vragen vanavond. Maar mijn puders gaan binnenlort er toch even over bellen, hoe we het "hondenprobleem" aan kunnen pakken ;-)

Ondertussen ben ik bezig geweest met het oefenen van zijn naam en plaats. Z'n naam kent ie nu wel redelijk, plaats nog niet echt, maar we zijn wel al iets vooruit gekomen. Ik merk wel dat er verschil is tussen de zelfstandige rassen (Kobus ;-)) en de wat baasgerichtere rassen (Sara, Cas). Sara en Cas willen/wilden allebei heel graag voor je werken, Kobus wil vooral voor het eten werken ;-) Maar Kobus heeft wel veel sneller dingen door dan Sara/Cas.

honden page profiel jantienjantien 3 doggies

honden foto van jantien

Hoi Iris,
Ik lees nu pas je hele verhaal en vooral het begin vind ik erg leuk geschreven!
Heel veel sukses gewenst met Kobus én Cas!

Ik zou graag de naam van het Belgische asiel willen weten, als het moet, dan via PB.
Bedankt!

Hartelijke groet van Jantien

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

O wat goed dat jullie Cas een fijn thuis gaan geven.

Als ik het zo lees op het forum van de stichting waar ik Lola vandaan heb ik het heel normaal dat een hond de eerste tijd achterna loopt, het is de onzekerheid over zijn situatie. Ik zou er niet teveel aandacht aan besteden, het wordt vanzelf minder naar mate hij zich zekerder voelt.

Ik zelf heb de eerste tijd alle drukte vermeden en de hond eerst maar eens laten wennen aan het huis en zijn nieuwe mensen. Buiten hield ik de wandelingen nog heel kort en zonder afleiding. Ander honden ging ik eerst nog uit de weg. Als ik jullie was zou ik Cas nog even niet met andere honden in contact laten komen maar hem leren dat wandelen iets is van jullie samen en het niet de bedoeling is dat hij naar andere honden loopt. Later kan je hem leren dat hij alleen naar een andere hond mag gaan als jullie dit goed achten. Honden aan de lijn zowiezo niet met elkaar in contact laten komen.

honden page profiel Eline & VinoEline & Vino 3 doggies

honden foto van Eline & Vino

Super Iris, ik hoop dat alles goed blijft gaan! ;-) ;-)

honden page profiel Kobus & CasKobus & Cas

honden foto van Kobus & Cas

Een paar nieuwe foto's van Cas! (Had ze ook al op Facebook gezet bij Hondenliefhebbers, maar voor de mensen die daar niet zitten ;-))



Dit is Cas op z'n nieuwe kussen, hij weet alleen nog niet zo goed hoe ie erop moet liggen :-D In ieder geval al heel fijn dát ie er uit zichzelf op gaat liggen, was voor het eerst! (Zondagavond.) Eerder wilde hij alleen bij ons liggen, nu neemt ie dus al iets meer afstand. Maar we worden nog steeds gevolgd hoor ;-)




Hier is goed te zien hoe mager Cas nu is (foto zondagochtend gemaakt). En dan is ie al best wel wat aangekomen sinds ie uit het asiel is gekomen!

honden page profiel snoopy, rikkie , lady en xanasnoopy, rikkie , lady en xana 3 doggies

honden foto van snoopy, rikkie , lady en xana

hij is wel wat magertjes maar dat komt er wel bij. goed dat hij blijven kan.
hij ziet er harstikke goed uit, veel sucses met hem

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Witte Draak

Wow, ik neem m'n woorden van daarvoor terug. Cas is inderdaad behoorlijk mager. Jeetje, je kunt z'n ribbenkast helemaal zien...
Maar lekker doorgaan met voeren! ;-)
Wat grappig trouwens, die foto van Cas op z'n kussen. Ach, hij leert vanzelf wat het meest comfortabel is.

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :) 3 doggies

honden foto van Jeanine :)

Altijd zo leuk om te horen als er weer een hond een plekje heeft gekregen en dat het ook goed gaat. 
En ja in Belgie gaan dingen soms heel anders dan in Nederland ... weten wij als buitenlanders alles van ... soms frustrerend maar  ja .... je kunt er weinig aan doen .

Blij dat Cas nu weer een schoon ( en schoon zowel nederlandse als  belgische betekenis ) plekje heeft ... heel veel plezier met jullie honden.

honden page profiel Kobus & CasKobus & Cas

honden foto van Kobus & Cas

Bedankt voor de reacties :-)

Gisteren heb ik mijn baas (de GT) even snel kunnen spreken, hij zei: "Voor nu (als tijdelijke oplossing), gewoon geen enkel contact met andere honden, zodat ie zichzelf niet kan belonen." Dat deden we sowieso al niet meer, dus dat komt wel goed. Maar hij kan vanuit mijn beschrijving natuurlijk niet zien hoe het gegaan is, dus hij komt binnenkort een keer langs (of wij gaan naar hem) en dan gaat hij het gedrag bekijken en wat oplossingen proberen te geven :-D Dus hopelijk gaat dat ons verder helpen!

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Witte Draak

Fijn dat jullie geholpen worden :-)

honden page profiel Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjeMarie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje 3 doggies

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Wauw Cas is mooi zeg !! Maar hij kan inderdaad nog wel een aantal kilootjes gebruiken !! Met Tibo was het indertijd net hetzelfde, ook hij was erg mager, maar nu is er wel 5 kilo bij en nog is hij niet te dik :-D

Cas heeft het erg naar zijn zin, zoveel is duidelijk en met de hulp komt vast alles op zijn pootjes terecht !! Heeft gewoon tijd en geduld nodig !

En ja, in België zijn inderdaad sommigen asielen die de naam niet waardig zijn :'( Maar ik vrees dat België niet alleen is :'( Overal zijn er goede en slechte en dat zou niet mogen, het is immers al erg genoeg dat de dieren worden gedumpt, moeten ze tenminste goed verzorgt worden !! O-)

Gelukkig is Cas eraan ontsnapt !!

honden page profiel GriffyloverGriffylover 3 doggies

honden foto van Griffylover

Hoi Iris, ik kwam weer eventjes langs je topic gefietst.
Wat is Cas mager zeg. Voor jullie natuurlijk wel een dankbare taak om hem lekker 'vet te mesten'. Ik neem tenminste aan dat hij jullie hondenvoer lekker vindt.
En verder werk aan de winkel m.b.t. zijn gedrag. Ik ben benieuwd wat je baas/g.t. ontdekt (zijn achtergrond) en zal adviseren.
Leuk om te lezen dat Kobus en hij al zulke goede vriendjes zijn, al hoewel... Kobus heeft van die ontwapenende trekjes, dus wie daar niet voor valt...

honden page profiel Kobus & CasKobus & Cas

honden foto van Kobus & Cas

Hoi Willy,
Hij vindt zijn eten heerlijk! Het is geen veelvraat zoals Kobusje (maar dat zijn er ook niet zo veel, hij heeft een beetje Labradorachtige trekjes wat dat betreft ;-)), maar hij eet goed! Ik denk dus echt dat ie in het asiel te weinig kreeg.
Ik ben ook benieuwd wat hij zal adviseren en wat hij ziet in Cas z'n gedrag... Ik vind het zelf erg moeilijk, omdat ie eerst gewoon staat te kwispelen en vriendelijk is en vervolgens "opeens" uitvalt. Heb dat nog nooit zo gezien.

We spreken binnenkort weer af, maar dan wel zonder Cas haha! :-D

pagina 2 van 6 123 4 5 6
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^