allergie help

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel estheresther

honden foto van esther

Mijn engelse bulldog Spike is inmiddels 4,5 jaar. Na zijn eerste jaar had Spike veel jeuk, veel krabben en last van zijn oren. Bij de dierenarts werd gezegd dat is het ras er is niks aan te doen. Na 3 jaar en nog geen verbetering te zien ben ik naar een andere dierenarts gegaan. Die gaf gelijk aan dat het een allergie was. We zijn toen op ander voer gestapt, dit ging redelijk goed, zijn oren zagen er eindelijk weer goed uit. Maar de jeuk was nog niet weg. Daarop heb ik besloten om bloed te laten prikken, tot ieder zijn verbazing is daar niks uitgekomen. De dierenarts heeft mij 2 opties gegeven:

Het geven van prednisolon (wat niet goed is voor de hond maar wel goedkoop)
of de atopica capsules (die erg duur zijn). 

Ik weet eigenlijk niet wat ik moet doen, is hier iemand die hier ervaring mee heeft of enige tips heeft?

Esther

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "allergie help" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel elianne elianne

honden foto van elianne

heb je wel eens in KVV verdiept?

gaan heel veel klachten mee over.

Maar dan een goede KVV.
is hier op t form veel over geschreven.

kijk ook s barfplaats.nl.
zeer leerzaam.

honden page profiel estheresther

honden foto van esther

Nee, eigenlijk niet. Ik ga me hierin verdiepen. dankje!

Hij heeft op het moment nu voer van the hills

honden page profiel indy en femkeindy en femke

honden foto van indy en femke

hoi grote kans dat er uit een bloedtest niks komt.. dit werkt ook niet zo goed... bij indy kwam daar ook niks uit hoor.. terwijl indy vet alergies is. Wij hebben een huidtest laten doen (de ouderwetse manier dus) en daar kwam vanalles uit... als je weet wat het is kun je gaan desensibiliseren ;-) Dit werkt overegins niet bij 100% van de honden als je vragen hebt dan pb me maar

honden page profiel KitaKita

honden foto van Kita

Als je hond een allergie heeft en hij krijgt brokken te eten, dan altijd eerste over stappen op KVV kant en klaar vers vlees in de vriezer. Dan een merk pakken zonder toevoegingen van graan, tarwe en dat soort zaken. In het versvlees topic vind je veel info.
Als de overstap naar versvlees niet werkt, wat ik me niet kan voorstellen, dan kan het nog zo zijn dat je hond allergisch voor een diersoort, je kan dan gaan elimineren met een diersoort en verder niks, als je info wil hoor ik je wel.
Ook snacks en andere tussendoortjes, alleen gedroogd geen dingen geven met toevoegingen van ingredienten die van nature niet bedoeld zijn voor een carnivoor, want dat is je hond.
KOrtom eerst overstappen op versvlees, laat het medische circuit maar even voor wat het is. 85% van de allergien wordt opgelost door alleen maar de voeding aan te passen naar KVV. succes

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

'Allergie' is een breed begrip. Huidafwijkingen en oorontsteking zijn vaak symptoomuitingen van orgaanverstoringen en zitten dus veel dieper in het lichaam. Wat Kita al aangaf, een overstap naar een degelijke rauwe voeding kan je hond al flink doen opknappen. Ik ben wel voor het meteen elimineren en dan specifiek op zelf samengestelde voeding, zodat ik grotendeels zelf in de hand heb wat ik voer. Je kan een semi-eliminatiedieet inzetten, zodat je sneller weet waar je hond wel of geen reactie op vertoont.
Verder zou ikzelf een hond met deze klachten niet meer vaccineren, aangezien juist ook vaccinaties een grote trigger van jeuk en huidontstekingen kunnen zijn.

Mocht blijken dat de klachten niet verminderen of een te langzame progressie aan de gang is, dan is het een prima optie om een bekwaam holistisch dierenarts in te schakelen. Veel honden kunnen daar baat bij hebben.

honden page profiel MarindaMarinda

honden foto van Marinda

Hier een haast idem dito verhaal, wat...twee verhalen zelfs!

1) onze herder Ranger, jaren jeuk gehad aan oren, poten etc.. DA 1 heeft me tijden Pred gegeven voor haar om de jeuk te stillen. Een bepaalde hoeveelheid werkte telkens maar een paar maanden, zo hebben we de dosis flink op moeten hogen in de loop van de tijd. Vraag me niet waarom ik daar destijds allemaal aan mee heb gewerkt, eerste hond, onzeker, vertrouwen in de DA? Enfin, het werkte op lange termijn dus gewoon niet. Ranger werd er erg dik van, en na verloop van tijd vond ik haar gedrag ook sterk veranderen.
Second opinion aangevraagd bij een andere DA, deze adviseerde ander voer (KVV) en een castratie van mijn teefje (alles er volledig uitgehaald dus). Ranger heb ik overgezet op Carnibest natuur, is geholpen, heeft na de operatie nog een AB kuur gehad en sinds die tijd, nooit meer jeuk en medicijnen moeten gebruiken!! En dat is nu haast 4 jaar terug.

2) Dan mijn Duitse Dog Sky: door bovenstaande ervaring heb ik toen Sky als pup bij ons kwam besloten hem direct op KVV te zetten. Dat ging goed tot hij net geen jaar oud was en hij bulten rond het oog kreeg. Fikse ABkuur onderdrukte prima, maar eenmaal gestopt met de AB kwamen de bulten net zo snel weer terug. Nu zijn we de diersoorten aan het elimineren. We zijn begonnen met enkel eend, nu zo'n 4 weken terug en dit lijkt heel goed te gaan! Bulten van toen zijn zonder het gebruik van AB weg en er zijn geen nieuwe bulten bijgekomen *afkloppen*.

Dus ook ik denk dat het zeker de moeite waard is om KVV eens een tijd (minimaal 2 maanden) te proberen! Succes!

honden page profiel Astrid & SchumiAstrid & Schumi

honden foto van Astrid & Schumi

Hier ook heel veel ervaring, wij zijn nu met klassieke homeopathie bezig, is het bloed ook op de schildklier getest??? mocht het eten niet compleet helpen denk dan ook aan bloed te testen, hier kan ook nog van alles uitkomen en het kan de oorzaak zijn,

ik wens je heel veel succes, som denk ik wel eens het is de
"never ending story"

honden page profiel davendaven

honden foto van daven


Vroeger had mijn bulldog ook altijd ditjes en datjes met huid/vacht
Geef nu Carnibest en als supplement efavet 660 standaard en af en toe nog wat extra supplementen erbij ( dit wisseld)
Ze zit nu al een tijd goed in haar vel , zelfs roodheid tussen tenen is verdwenen . Het valt me ook op dat de seizoensgebonden kaalheid ( zoals ze dat noemen ) verdwenen is en ze het hele jaar door goed in haar vacht zit :-D

honden page profiel Patricia & NinaPatricia & Nina

honden foto van Patricia & Nina

Mijn hond had hier ook heel veel last van, ben overgestapt op speciaal voer en dat gaat heel goed.

Ook krijgt mijn hond ook niets meer van onze bord. Vroeger viel er wel eens iets op de grond ':-), maar nadat wij dit hebben afgeschaft heeft ze nergens meer last van.
Soms gaat het nog wel 1x mis en dan merk je gelijk dat haar ontlasting weer dunner is en tjonge wat kan ze dan van die vieze onaangekondige scheetjes laten ;-) ha ha

honden page profiel dogfrienddogfriend

honden foto van dogfriend

hoogstwaarschijnlijk ligt het aan het voer
ik heb een jaar geleden n allergie haaranalyse laten doen bij www.natuurlijkinbalans.nl daarna wist ik was sky had, daar kan ik nu aan werken
meestal is het kip-rund-granen (ook vaak dé ingredienten die overal inzitten)
ben overgegaan op Kvv Alaska, het gaat nu erg goed
heeft je hond ook eczeem?
meer info stuur gerust n pb ;-)

honden page profiel Shauni  *Sky~Jinx~Sansa~Hypno*Shauni *Sky~Jinx~Sansa~Hypno*goedgekeurde fokker

honden foto van Shauni  *Sky~Jinx~Sansa~Hypno*

Iemand dat ik ken haar hondje was allergisch voor rund. Dat bleek uit een bloedonderzoek. Toen ze overstapte op KVV had ze niet door dat er een kip mix met rund was. Ze was die eigenlijk aan haar hond aan het geven zonder dat zij daar enige reactie van had. Het kan dus ook evengoed door het voer komen dat ze zo allergisch reageert.

honden page profiel Esther & ZoëEsther & Zoë

honden foto van Esther & Zoë

Esther, allebei de opties laten voor wat het is en op kvv zetten!! Mijn staffie heeft ook test gehad waar niks uit kwam, aan de prednoral gezeten en uiteindelijk wilde de da haar op hypoallergeen voer.
Toen ben ik mij gaan verdiepen in kvv.
Nu twee maanden verder ziet haar huid en vacht(heeft eerst ontzettend moeten ontgiften) er helemaal mooi uit en heeft ze geen jeuk!
Natuurlijk kan het zijn dat je hond niet tegen bepaalde diersoorten kan maar dat kun je uitzoeken... Kijk eens op voerwijzer.nl
Lees je in en stap over!

Succes en als je iets wil weten gewoon vragen, genoeg deskundigen hier;-)

honden page profiel Esther & ZoëEsther & Zoë

honden foto van Esther & Zoë

" Iemand dat ik ken haar hondje was allergisch voor rund. Dat bleek uit een bloedonderzoek. Toen ze overstapte op KVV had ze niet door dat er een kip mix met rund was. Ze was die eigenlijk aan haar hond aan het geven zonder dat zij daar enige reactie van had. Het kan dus ook evengoed door het voer komen dat ze zo allergisch reageert. "


Daar moet je dan ook achter zien te komen door te elimineren.
Zoe reageerd dus super op kvv maar daar moet geen rund of kip inzitten.
Op voerwijzer kun je ook alles lezen over elimineren!

honden page profiel estheresther

honden foto van esther

wauw, wat een reacties ':-)

Heel erg bedankt allemaal!!!

honden page profiel PawsPaws

honden foto van Paws

Hier precies hetzelfde. Bij een dermatoloog geweest etc etc maar uiteindelijk zelf achter gekomen dat onze hond niet tegen rund kan...

DA raadde ook prednison aan maar ging me echt te ver!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "allergie help" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Oog om oog...tand om tand
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^