Wat is er met Bamse aan de hand ?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

aangezien het erfelijk is wat bamse heeft, heb ik al weken geleden de club aangesproken, omdat er een nieuw fokbeleid ter sprake was, en hun gevraagd of ze dit wilde mee nemen.


hun antwoord of ik meer info wilde sturen, dat heb ik gedaan. het volgende........

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat is er met Bamse aan de hand ? " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje 3 doggies

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Ach.. Wat naar allemaal! Ik hoop dat Bamse er gauw bovenop zal zijn, of dat er in ieder geval een oplossing is!!

honden page profiel Baasjes van HarrieBaasjes van Harrie 3 doggies

honden foto van Baasjes van Harrie

Ik hoop dat er iets voor is want een zieke hond is altijd heel erg.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Hoi Willemijn,

Wat een schitterend geschreven stuk. Had het zelf niet beter kunnen verwoorden. Zelf denk ik dat je het bij veel hondenbezitters nu onder de aandacht brengt. Zie toch regelmatig honden die het hebben maar dat de eigenaar niet weet wat het precies is. Nu maar hopen dat mensen wakker worden.

groetjes Monique {zit in de fokbeleid}



-------Oorspronkelijk bericht-------

Van: [email protected]
Datum: 24-10-2012 11:49:31
Aan: [email protected]
Onderwerp: E-mail verzenden: 003

geachte redactie, gaarne wil ik dit geplaatst hebben, gaat over mijn Bamse, die een ernstige vorm heeft van OT.
Bamse is onder behandeling in Utrecht.
aangezien er wel degelijk een erfelijke belasting is van deze OT, wil ik dit gaarne onder de aandacht brengen.

WAT IS OT .. ?? Primaire Orthostatische tremor, wat voorkomt bij de Molossers wereldwijd.



Van een kerngezonde jonge hond tot een wrak.

Mijn Bamse was ongeveer 14 maanden dat het tot uiting kwam, trillen van de achterpoot, en alleen in stilstand.
Gevraagd en verteld aan de fokker wat dit kon zijn, niets bijzonders volgens de fokker, doen vele newfoundlanders.
In het begin maakte ik me niet zoveel zorgen, en was ook niet heel erg, maar naar gelang mijn Bamse ouder werd, ging het trillen verder, en begon het ook in haar andere achterpoot.
Nogmaals de fokker benaderd, en nog werd het weggewuifd. van.......niets bijzonders, haar moeder vader enz, deden dit ook.


Inmiddels heb ik de aandoening opgezocht en stuitte op de informatie van...
OT. PRIMAIRE OPRTHOSTATIESCHE TREMOR {bij de dogachtigen.}

Primair Ot is een neurologische ziekte bij de dogachtigen, herkenbaar aan heftige tremoren die alleen zichtbaar zijn als de hond stilstaat.
Kenmerkend is dat de tremoren beginnen in de lagere gedeeltes van de benen, maar kan ook betrekking hebben op de spieren van het hoofd en gezicht.

De tremoren treden gewoonlijk pas op jonge leeftijd {1-2 jaar}
De tremoren zijn uniek in het feit dat het lijkt alsof honden die deze afwijking hebben onwillig zijn om te gaan liggen en de indruk wekken van een constante "siddering" tijdens het staan die lijkt op een niet vrijwillige dans. OT is anders dan andere oorzaken van tremoren omdat de tremoren verdwijnen als de hond loopt, rent, leunt tegen een object of ligt.

OT is nog recent verward met andere ziektes die ook tremoren kunnen veroorzaken , ziektes als o.a. WOBBLERS, ziekte van ADDISON, ziekte aan de kleine hersenen.
Er zijn in Amerika, Canada en Engeland al meerdere honden met OT gediagnosticeerd.
Met de aanwezige informatie lijkt het dat de Molossers {waaronder de newfoundlander} die behept zijn niet gerelateerd zijn aan elkaar, maar een volledige stamboom analyse is nog niet voltooid.


er wordt algemeen aangenomen dat de oorzaak van OT indirect ligt in een abnormaal neurologisch circuit in de subcorticale regio,s van de hersenen. De identificatie van spontane OT in honden geeft een unieke wetenschappelijke onderzoek mogelijkheid dat kan bijdrage in het begrijpen van de oorzaak een eventuele behandeling van deze ziekte in mensen en honden.

de molossers {waar onder de newfoundlander} met OT lijken gezond bij lichamelijk onderzoek en vertonen in het algemeen geen significante abornormaliteiten die zich bij routine bloed onderzoek radiologisch onder zoek, lumbaalvocht onderzoek zichtbaar worden en hebben normale MRI uitkomsten. Er zijn op dit moment een aantal testen voorhanden die eenvoudig kunnen worden uitgevoerd door een dierenarts die kunnen bijdragen aan het vaststellen van de diagnose OT, bij de hond, met sympthomen als hiervoor beschreven
SYMPTHOMEN ALS......

De tremoren kunnen geheel verdwijnen als een hond in stand wordt opgetild van de grond.
Als een stethoscoop tegen een trillende spier wordt gehouden, lijkt het geluid op het geluid van een helikopter op afstand.

De definitieve diagnose OT vereist een nauwgezette rapportage van de karakteristieke tremoren patronen gedurende een electromyografisch {EMG} onderzoek, dit onderzoek wordt uitgevoerd door een dierenarts gespecialiseerd in neurologisch onderzoek.

De meest ideale medische behandeling op dit moment is nog niet bekend.

Mijn Bamse haar tremoren verergerde plotseling, na het opzoeken van deze tremoren stuitte ik dus op de diagnose OT. en heb besloten om haar naar Utrecht te brengen, en haar daar te laten onderzoeken.

De diagnose is daar gesteld na lange onderzoeken. een geheel bloedonderzoek in Utrecht, en in Amerika, waarom Amerika ? omdat ze daar verder zijn met deze onderzoeken, en omdat ze daar een patent hebben op dit onderzoek wat alleen daar mag uitgevoerd worden.

Allebei de onderzoekingen hebben geresulteerd in een kern gezonde lichamelijke hond.
Behalve dat ze OT heeft.
Afgelopen maandag is ze weer naar Utrecht geweest en hebben ze een onderzoek gestart onder narcose.
Met contrast fotoos hebben ze een Melogram gemaakt van haar nek en rug, ze hebben fotoos gemaakt van het hele skelet inclusief fotoos van haar benen. Drie uur onder narcose geweest, en behandeld, niet leuk natuurlijk.

Nu nog zijn ze in met elkaar in overleg dat er misschien iets is waar mee ze mijn Bamse kunnen behandelen.

Haar toestand is ondertussen verergerd, en de trillingen hebben zich uitgebreid naar al haar vier de poten en rug.

Ook zijn ze het er mee eens, dat het wel degelijk een erfelijkheids kwestie is, dat bepaalde lijnen dat door kunnen geven.
Wanneer de ouders deze trillingen hebben... dat hun nakomelingen dit vererven.
Vele molossers wereld wijd {waaronder de newfoundlanders} hebben deze aandoening, vele honden hebben af en toe trillende benen, wordt weg gewuifd als, OPGEWONDENHEID, en zelfs heb ik eens te horen gekregen, heeft je hond het koud.

Nu is het zo dat mijn Bamse het heel heftig heeft op het moment, ongeveer acht weken geleden is het toegenomen, vandaar dat ik een groot onderzoek ben gestart.

Nou is mijn hoop dat het bij Bamse stabiliseerd, zodat ze toch oud kan worden, want met haar karakter en levendigheid heeft het niets te maken, maar als het niet stabiliseerd en het alleen maar erger wordt wat is dan haar prognose ?


Gaarne zou ik dat hier onder de aandacht brengen, dat fokkers toch ook mee gaan denken over deze aandoening die bij veel Newfoundlanders voorkomt.

Willemijn van der Burgt. met haar hond Bamse.







honden page profiel Marjo en KibaMarjo en Kiba 3 doggies

honden foto van Marjo en Kiba

Pff mijn god! Arme bamse en arme jij!! Ik hoop echt van harte dat ze iets kunnen doen om het te verhelpen!!

En wat is bamse een bikkel zeg dat ze zich al zo lang zo ontzettend goed houd ondanks de pijn!!

honden page profiel elianne elianne 3 doggies

honden foto van elianne

" http://www.hondenpage.com/foto/foto/250188.jpg

inmiddels is bamse thuis, ze hebben een titanium plaat met schroeven erin gezet, zodat ze nimmer meer een scheuring daar kan krijgen. nu is het zo als de tremoren niet stabiliseren is de kans groot dat ook haar linkerkant achter kan scheuren, en wederom weer voor een grote operatie komt te staan.

tien dagen lang moet ze 21 pillen per dag slikken, na twee weken de hechtingen eruit en na zes weken opnieuw naar utrecht. fotoos maken.

we gaan het een half jaar bekijken, is het zo dat de tremoren niet stabiliseren is er nog een optie, een medicatie waar we een maand aan gaan beginnen om te kijken of het werkt. nu is het geen optie omdat we niet weten of het door deze operatie stabiliseerd de tremoren........een half jaar, en dan.....de nieuwe medicatie. wie weet is dat een optie.



"


xxx

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

dat ik dit hier neerschrijft is geen beschuldiging van fokkers of club, mij gaat het erom dat er wat aan gedaan wordt, en het niet meer weggewuifd wordt.

want wees eerlijk, nachten huilen in je kussen zodat je hond niets hoort dat je zo behept bent met je hond, niets mogen laten merken, hoewel het niet altijd te voorkomen is, je hond merkt dat je verdriet hebt.

Bamse was met drie maanden er voor mij, nu ben ik er voor haar, zal er alles aan doen om haar te helpen. kan me niet schelen wat ik er voor moet doen.

wel zou ik vragen aan fokkers, denk na want het zit in de lijnen van newfoundlanders, Bamse heeft het zeer ernstig. maar heus er komen er meer, en ik wens het niemand toe, dat zoveel tranen gehuild wordt om het wel zijn van je hond.

honden page profiel Henny/SperoHenny/Spero 3 doggies

honden foto van Henny/Spero

Hallo willemijn, ik wil je  heel veel sterkte wensen.

Het is niet niks wat bamse heeft geef hem maar een heerlijke knuffel
heeft hij wel verdiend.


groetjes henny en een poot van spero

honden page profiel teresa en beauteresa en beau 3 doggies

willemijn, heb het zo met je te doen, heb nog net op je profiel gekeken naar de foto's van bamse als pup...onvoorstelbaar...
heb i.i.d ook even opgezocht wat OT inhieldt....pff hardnekkig...bij duiste doggen komt het ook veel voor las ik...dikke zoen hoor voor jullie !

honden page profiel BuddyBuddy 3 doggies

honden foto van Buddy

Oh wat moet ik hier lezen?
Een dikke knuffel aan Bamse van Buddy. Ik hoop dat het nu stabiliseerd!

Sterkte en succes dat er een goede medicatie gevonden kan worden!

honden page profiel BuddyBuddy 3 doggies

honden foto van Buddy

"

geef hem maar een heerlijke knuffel
heeft hij wel verdiend.


groetjes henny en een poot van spero "


Ehem, Bamse is een meisje ;-)

honden page profiel Babiche&Lilly DjunkyBabiche&Lilly Djunky 3 doggies

honden foto van Babiche&Lilly Djunky

Wat erg willemijn.!
Ik wil jou heel veel sterkte wensen
En die lieve knuffelbeer ook!

Gr. En pootje van hier!

honden page profiel  Ans Ans 3 doggies

honden foto van  Ans

Ik kan niet meer zeggen dan : heel veel sterkte. En hopen dat Bamse toch nog een lange tijd een fijn leven heeft.
Hopelijk doet de fokkerij /club iets met de gegevens die jij hen toezond. En dat ze niet zo eigenwijs zullen zijn dat ze het naast zich neerleggen.

honden page profiel pienpien 3 doggies

honden foto van pien

Pffft...dit is wel heel onverwacht, had er niets over meegekregen.
Arme Bamse, ze heeft al heel wat voor haar kiezen gekregen :'(
Heel veel sterkte!!

honden page profiel Nantastic!© Casa di Coontastic Nantastic!© Casa di Coontastic speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van Nantastic!© Casa di Coontastic

Ach Willemijn, wat vreselijk om dit te lezen! Die arme Bamse, wat ze nu allemaal moet doorstaan! Gelukkig is ze bij jou in hele goede handen.

Ik heb geen ervaring met dat wat Bamse heeft, ken het ook niet. Maar heb wel ervaring met het hebben van een zieke hond. Mijn Ziva heeft veel moeten doorstaan, met haar maandelijks in de kliniek van Merelbeke gezeten en erg veel onderzoeken gehad. Ook veel problemen die hier in Nederland en België nog niet gezien werden. Ik ken dus het grote verdriet, de onmacht, onzekerheid en dat je jezelf groot wil houden voor je hond maar dat de pijn zo enorm is.

Dit gun je niemand toe!

Ik wens je heel veel sterkte toe en hoop zo dat er goede hulp voor Bamse gaat zijn!

Knuffel voor jullie twee, bikkels!

honden page profiel liesbeth,Turbo,Luna, Levi en Faithliesbeth,Turbo,Luna, Levi en Faithgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van liesbeth,Turbo,Luna, Levi en Faith

wat verschrikkelijk dit te lezen willemijn.
wist helemaal niet dat bamse ziek was.
en nu alweer geopereerd en thuis.
ik hoop dat ze heel goed zal herstellen en dat ze later weer fijne wandelingen met je kan maken.
heel veel sterkte en beterschap.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

enkele forummers wisten het van Bamse, zo iets kan je niet alleen dragen, en ik was ook heel blij dat zij en hij er voor me waren, me steunden door deze moeilijke tijd. en nog.

wel wil ik nog toelichten dat bamse een zeer goede conditie had, en dat ze daarom zo zonder pijn liep op de scheuring van haar knieband, geen pijnstillers nodig had, orthopeed bevestigde de kracht van haar spieren, en nu is dat even minder, maar straks gaan bamse en ik er echt weer tegen aan, ik zorg dat ze weer in de benen komt.

over twee weken mag ze weer zwemmen, dat wordt dan weer van harte gedaan. en als de tremoren stabiliseren, als............ dan kan ze nog een goed en fijn leven hebben, en pijn ? ja nu wel, maar dat wordt met de dag natuurlijk minder, er is heel wat gedaan aan haar poot, maar morgen beginnen we gelijk aan de revalidatie. hoe vervelend het ook is, maar ik krijg haar zeker weer in de benen, even er door heen, maar heus bamse zal zeker weer aan de fiets gaan, en net zo vrolijk zijn als voorheen.

na een half jaar, gaan ze kijken of de tremoren verergeren of niet, zo ja, dan gaan we starten met een heel nieuw medicijn. want wat bamse heeft hebben ook mensen.

van Bamse is dna afgenomen , voor wetenschappelijk onderzoek.

honden page profiel jessicajessica 3 doggies

honden foto van jessica

Willemijn, even een vraagje uit zorgen. Ik zag ooit een jonge teef in de ring staan trillen, mijn oudje doet het ook sinds een jaar of 2 (ouderdom), dus ik zeg tegen iemand anders (een fokster: Goh, wat trilt die hond al, en ze is nog zo jong. Oh nee, zegt die persoon, dat is niks bijzonders, dat doen veel honden uit die lijn.


Is dit dan die erfelijke OT waar jij het over hebt?

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious 3 doggies

honden foto van Goldendelerious

Top Willemijn! Iets openbaren hoeft niet altijd te betekenen dat er tegen fokkers aan wordt geschopt, dat is jouw opzet niet. Erkenning voor het probleem van Bamse, dat is je doel. De operatie is zo te lezen goed gegaan. Op naar herstel en dan weer verder met het stappenplan. Excuus dat ik niet eerder heb gereageerd. De datum van de operatie van Bamse zit momenteel niet in mijn hoofd.
Sterkte voor jou en knuffels voor je kanjer!

honden page profiel ArletteArlettebijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Arlette

Jeetje. Is niet niks.
Ik hoop dat Bamse er terug bovenop komt. Als ik alles zo lees, moet dat wel met zo een lief, vastberaden baasje;-) Veel sterkte en succes

honden page profiel Nikki & JetNikki & Jet 3 doggies

honden foto van Nikki & Jet

Ik wil je heel veel sterkte wensen Willemijn. Ik hoop dat Bamse er weer helemaal bovenop komt, en jullie nog lang van elkaar kunnen genieten.

Beterschap lieve bruine beer!

honden page profiel Marianne v. B.Marianne v. B. 3 doggies

honden foto van Marianne v. B.

Oh, wat een vreselijk naar bericht is dit over Bamse!
Ik hoop dat ze heel snel opknapt na deze operatie en dat ze ook weer helemaal de oude zal worden.
Heel veel beterschap en sterkte voor Bamse!

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Eentje moet de eerste zijn die de waarheid achter een bepaald probleem achterhaalt en bij fokkers/rasvereniging neerlegt. Wel jammer dat het nou net Bamse moest zijn. :'(

honden page profiel Henny/SperoHenny/Spero 3 doggies

honden foto van Henny/Spero

Sorry willemijn, bamse is natuurlijk een meisje dus een zij

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Henny, ja een grote zij. :-D

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ik was bang om het hier neer te zetten, ik zelf ben er al heel lang mee bezig. ik was bang voor meelij....

niet doen meiden, mannen, Bamse is een zeer vrolijke hond, een grote lieve lobbes, nu heeft ze het even moeilijk door de scheuring van haar kruisband.

is dat straks over dan is ze weer de zelfde vrolijke beer die ze hier altijd uitstraalde.

Zie het als mensen die Parkinson hebben, een gezond lichaam en opeens deze ziekte, vele mensen verbergen het omdat ze geen meelij willen, zo ook met Bamse, Bamse heeft geen pijn van deze trillingen, ja dat de scheuring er nu bij komt dat is wat anders, nu is het even slikken voor dr.

wat het voor mij betekend ? veel, heel veel, een hond zo gezond veranderen in een hond die zoveel zorg nu nodig heeft. maar heus als bamse dit te boven komt, en de tremoren stabileseren, waar ik op hoop. dan is ze weer mooi de Bamse van het forum die jullie kennen, geen meelij, dat verdiend ze niet.

ze heeft al een medicatie gekregen, maar dat was helaas niets. ze kwam direct in een psyhose ervan, helaas.



en als de tremoren niet stabiliseren, dan is er voor haar nog een optie, een heel nieuw medicijn wat nog niet uitgeprobeerd is. maar dat zien we nog wel....het kan nu nog niet gebruikt worden, want anders weten ze niet of het stabiliseert nu ze haar poot straks gaat belasten, vandaar is het even afwachten.

ik geef nimmer op. zo ben ik niet/

honden page profiel Minoes, Salsa +Minoes, Salsa + 3 doggies

honden foto van Minoes, Salsa +

Lieve Willemijn,

Schrik hiervan! Wat heftig!

Wil Bamse en jou heel veel sterkte toewensen. Maar met een baasje zoals jij en hond als Bamse gaan jullie hier keihard voor vechten!

Herkenbaar hoor, huilend in je kussen liggen. Je verdriet proberen niet te laten merken.

Hele dikke knuffel voor jullie..

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

OT. primaire orthostatische tremor wat bij Bamse is vastgesteld, is niet te genezen. ook niet in amerika canada en engeland, ze hopen er een medicatie voor te vinden, maar helaas voor bamse zal dat te laat komen.

wereldwijd komt dit voor , maar niet in de mate die bamse heeft, voor bamse is het helaas.

honden page profiel Babiche&Lilly DjunkyBabiche&Lilly Djunky 3 doggies

honden foto van Babiche&Lilly Djunky

Knap en echt respect hoe je dit allemaal doet en verwoord.!
Bamse kan zich geen betere baas voorstellen als jou!!
Ik zal geen meelij hebben maar zal wel aan Bamse ( jullie 2 eigenlijk) denken en hopen dat er snel duidelijkheid en stabiliteit in komt!!

Sterkte.

Knuf aan Bamse
Gr.

honden page profiel Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest.Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest. 3 doggies

honden foto van Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest.

Willemijn je bent een kanjeren bamse ook , ben blij dat je deze stap heb genomen maakte me heel erg zorgen , maar kon en mocht niets zeggen dat had ik beloofd en beloften maken schuld daarom zeg ik hou vol jullie samen redden dit ,zeker met steun van HP denk dat er vele duimen worden gedraait en kaarsjes worden gebrand voor jou en Bamse je bent een top vrouw . Hein.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat is er met Bamse aan de hand ? " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^