Mechelse herder x Vizsla teef laten dekken door Vizsla

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

" Ik vind het in elk geval heel positief dat je je degelijk voorbereid en de beide honden laat testen.  ;-)

Pas wel op met mensen die nu spontaan zeggen een pup te willen. Uit enthousiasme kan iemand dit al snel zeggen, maar als het dan echt concreet wordt is er een reële kans dat mensen gaan terugkrabbelen. "

Er zijn 2 mensen bij me gekomen met de vraag of haar liet dekken. We hebben gegevens uitgewisseld en ik zou hun op de hoogte houden. Heb vorige week contact met beide gehad om te vertellen dat ik volgend jaar een nestje zou willen. Ze waren nog steeds super enthousiast en voor de dekking plaats vind zal ik weer contact opnemen en een contract opstellen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Mechelse herder x Vizsla teef laten dekken door Vizsla" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel IshaIsha 3 doggies

honden foto van Isha

Desondanks, even hier een quote van een eerdere reactie van mij;

"
@ TS;
Toch wil ik wel een compliment geven, je bent er nu al mee bezig, Je wilt je nu al inlezen en wat voorbereiden, je denkt erover na en dat is zeker goed!
Dat zouden meer mensen mogen/ moeten doen!
;-)
"




honden page profiel Claire & Tess & BonnyClaire & Tess & Bonnygoedgekeurde fokker

honden foto van Claire & Tess & Bonny

Hadden de ouderdieren van jou hond wel een stamboom? Zo ja, dan zou ik als ik jou was proberen om een goede fokker te zoeken die jou kan helpen in de richting van een goede dekreu... Of je er eentje vindt... Kleine kans maar je weet het nooit... 



Hou er wel rekening mee dat de kans dat je een goede dekreu zult vinden bijzonder klein is... De eigenaren van goede reutjes die op alles getest zijn zullen over het algemeen hun hond niet willen gebruiken bij een kruising.... Ofwel... Je zult naar alle waarschijnlijkheid uitkomen bij niet-geteste reutjes... En dan heb je tdrie opties: ofwel jij bent zelf bereid om alle kosten vor het testen van het reutje op jezelf te nemen... Ofwel je besluit ervan af te zien... Ofwel je fokt toch met dit ongeteste reutje....

Ik hoop van harte dat optie 3 meteen afvalt.....

Maar ik hoop natuurlijk voor jou dat je net wel dat ene perfecte reutje kunt vinden.... Maar hoe dan ook: laat je wel heel goed informeren door ervaren fokkers van dit ras!!!!

honden page profiel CabasjaCabasjagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Cabasja

Ik zou het boekje rond de werpkist bestelken.
Daar staat alles in.
Van hoe een reu te kiezen tot hoe een pup te kiezen.

honden page profiel Elke en haar bende!Elke en haar bende! 3 doggies

honden foto van Elke en haar bende!

heb er geen verstand van maar wou toch even zeggen  wat een knappe meid!!

Anoniem (Gast)

" Hadden de ouderdieren van jou hond wel een stamboom? Zo ja, dan zou ik als ik jou was proberen om een goede fokker te zoeken die jou kan helpen in de richting van een goede dekreu... Of je er eentje vindt... Kleine kans maar je weet het nooit... 



Hou er wel rekening mee dat de kans dat je een goede dekreu zult vinden bijzonder klein is... De eigenaren van goede reutjes die op alles getest zijn zullen over het algemeen hun hond niet willen gebruiken bij een kruising.... Ofwel... Je zult naar alle waarschijnlijkheid uitkomen bij niet-geteste reutjes... En dan heb je tdrie opties: ofwel jij bent zelf bereid om alle kosten vor het testen van het reutje op jezelf te nemen... Ofwel je besluit ervan af te zien... Ofwel je fokt toch met dit ongeteste reutje....

Ik hoop van harte dat optie 3 meteen afvalt.....

Maar ik hoop natuurlijk voor jou dat je net wel dat ene perfecte reutje kunt vinden.... Maar hoe dan ook: laat je wel heel goed informeren door ervaren fokkers van dit ras!!!! "

Heel erg bedankt voor je reactie. Ik weet niet wie de ouders zijn van mijn hond. Heb haar niet als pup gekregen maar met 1.5 jaar. Ze komt uit hongarije dat is het enige wat ik weet van haar afkomst.

Ik ben me bewust van het feit dat de keuze uit dekreuen voor mij zeer klein is maar dat wil inderdaad niet zeggen dat de perfecte er niet tussen zit. Het liefste heb ik natuurlijk een dekreu met stamboom.

Als ik een dekreu vind en deze is niet getest. Ben ik bereid om die kosten op me te nemen.

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

ooh vergeten in te loggen.

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

" > Zie het bericht van het Moderatorteam!
:-D "



" Ik had het gezien, maar ik ben geen fokker. Sorry voor het verkeerd plaatsen van mijn topic. "


Als jij een nest wil/gaat fokken ben je een fokker. Dus dat bericht is zeker wel voor jou bedoeld.

Op zich vind ik het goed dat je alle dingen wil laten testen. Helaas worden er bij beide rassen weinig testen gedaan.

Maar omdat er wel in beide rassen Epilepsie voor komt vind ik het niet verstandig om met jou hond te fokken (ook 1 nest is fokken). Juist omdat je niets over de voorouders weet en dus ook niet weet of het in lijn voorkomt.

Ik zou het niet op mijn geweten willen hebben om een hond te verkopen waarvan ik dit soort dingen niet weet.

Even een voorbeeld, mijn nicht wilde een Rottweiler, maar vond stamboom niet belangrijk. De hond is nu 6 en heeft al 3 jaar epilepsie, ze heeft 2 kleine kinderen en heeft nu enorm veel spijt dat ze geen voor onderzoek gedaan heeft. Daarbij heeft hij al meerdere dingen (door erfelijke problemen) gekregen waardoor ze al 8 honden met stamboom had kunnen kopen. Ze zitten er zelf over te denken om het in te laten slapen, omdat de situatie steeds erger wordt en het enorm gevaarlijk wordt voor de kinderen.

Jij bent en blijft namelijk verantwoordelijk voor de pups als ze een erfelijke afwijking blijken te hebben, zo is de wet in Nederland namelijk. Jij verkoopt iets als blijkt dat er gebreken zijn (erfelijke afwijkingen gelden namelijk niet 1 jaar, maar vele malen langer) moet jij de kosten betalen.
Stel nou dat je 10 pups hebt waarvan er 5 een erfelijke afwijking heeft en jij de kosten moet betalen totdat die hond overlijd, wat dan?

Ik weet dat Herders maar volgens mij ook Vizsla's grote nesten voortbrengen. Dus om te fokken (wat jij wil) puur omdat je van jou hond een pup wil houden is puur denken aan jezelf. Heb je er ook al eens over nagedacht wat voor gevolgen het kan hebben voor je teef, wat er allemaal mis kan gaan.

En wat dacht je van het karakter! Dat jou teef lief is zegt niets over de achtergrond. Stel dat er bij de voorouders toch agressieve honden in zaten. Jij weet er niets van omdat je er niets over weet. De pups blijken toch agressie in zich te hebben en mensen willen weer van de hond af. Neem jij ze dan in huis of laat je de mensen de hond in het asiel stoppen of contact opnemen met de verkeerde personen of dierenartsen en ze zetten er een spuit in om af te laten maken )(het gebeurd nog steeds). Kan jij dat?

Sta je verder stevig in je schoenen, zodat je mensen kan afwijzen als er pups zijn en jij vind die persoon niet geschikt, of kan jij een beslissing nemen om een pup in te laten slapen als dat nodig mocht zijn.


Er zijn zoveel dingen die bij fokken komen kijken. Het is echt niet alleen een reu uitzoeken en die op je teef zetten en we hebben pups. Kan je 8 weken thuis blijven, de pups kunnen namelijk best eens een uurtje alleen zijn, maar hele of halve dagen werken zit er echt niet in het een nest.

Je zegt laten dekken door een Vizsla reu, bedoel je dan een Vizsla met stamboom? Ik hoop voor je dat je er 1 kan vinden die een kruising wil en mag dekken. Mijn dekreu zet ik echt niet op een kruising.


Ik hoop dat je er iets aan hebt en iets mee doet, al denk ik dat je je keuze al gemaakt hebt.

honden page profiel LisanneLisanne

honden foto van Lisanne

" Nog even over de onderzoeken voor evt afwijkingen..

Bij beide rassen komen HD, ED, oogafwijkingen voor dus zou je je teef hierop moeten laten onderzoeken, ook de dekreu moet dezelfde omderzoeken ondergaan.

De HD, ED en oog-test worden door een specialist uitgevoerd.
Voor HD en ED worden een rontgenfoto gemaakt en beoordeeld door de Raad van Beheer.
De beste uitslag voor HD is HD-A. Met HD-B (een overgangsvorm) mag ook vaak gefokt worden.
Bij ED en de ECVO oogtest is VRIJ de uitslag die je op het certificaat wil zien.

;-)

"

Ik denk niet bij een kruising hoor?

honden page profiel Dobber †Dobber †

honden foto van Dobber †

Ik heb in eerste instantie niks tegen het fokken van kruisingen (binnen normale grenzen, dus geen Jack Russel teef met Deense Dog reu) maar dan moet het wel verantwoord gaan. Dus alles wat voor het fokken van rashonden geld moet ook voor de kruising gelden. Daarbij hoort ook dat je weet wat de voorouders zijn van je hond zodat je uit kunt zoeken wat voor erfelijke aandoeningen binnen de familielijnen voorkomen. 

Jouw hond komt uit Hongarije, heb je op 1,5 jaar leeftijd gekregen en dat is alles wat je weet over haar afkomst. Hoe goed je dan ook de testen wilt laten doen, dan nog zou ik de voorzichtigheid niet uit het oog verliezen en een nestje met haar van de baan schuiven. Je weet helemaal niks van de ouders van je hond, weet je wel helemaal zeker dat ze een kruising Viszla met Mechelse Herder is? 

En je hebt nu twee mensen op de wachtlijst maar dit type honden krijgen vaak grote nesten. Een nest van 10-12 pups is niet ondenkbaar. Waar ga je naar toe met die andere 8-10 pups? 

Ook al zou je je hond laten testen (en dat vind ik al erg goed hoor) dan nog zou ik het niet doen omdat je te weinig afweet van de ouders. Ziektes kunnen een of meerdere generatie(s) overslaan en jij weet helemaal niks van je teefje of haar ouders/voorouders. Dat is al geen goede start voor een nestje. En als ik lees hoe gemotiveerd jij bent om verantwoord te fokken (met testen e.d.) dan snap ik eerlijk gezegd niet hoe je zo'n groot obstakel als achtergrond zo even terzijde kunt schuiven. Pups zijn een uitkomst van verschillende generaties die bij elkaar komen en dat doe je niet zomaar even teniet. Voorbeeldje: mijn hond is een kruising met een Stabij en Appenzeller. Ze heeft een keer een oepsnestje met een Mechelse Herder gehad. Zes pups waarvan twee een lange vacht gekregen hebben omdat Dobber haar moeder een Stabij was... Eenderde van het nest had dus gewoon de vacht van de oma gekregen. Maar net zo goed als dat het de vacht kan zijn, kan het ook een of andere erge aandoeningen wezen. En daarom is het zo belangrijk dat je zo veel mogelijk aandoeningen uit kunt sluiten, puur door al een pup van geschikte ouders te kiezen waar je later mee wilt gaan fokken.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Mechelse herder x Vizsla teef laten dekken door Vizsla" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Aan de Moderators!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^