Kosten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Chantal » Jessy «Chantal » Jessy «

honden foto van Chantal » Jessy «

" Shanti weegt 30kg en krijgt zo'n 700g per dag, ze krijgt BARF. Per week kost dat 7 a 8 euro.
Shanti is nergens allergisch voor dus kunnen we goedkopere diersoorten voeren. Ik voer 8 diersoorten en konijnenniertjes maar die tel ik niet mee. "


Goedkopere diersoorten of niet je bent net zoveel kwijt als ik terwijl Jessy dus geen kip, rund en geit mag. Jessy krijgt ook nog 700 gram per dag en ik kom dan dus ook op 7 a 8 euro per week uit.

Oke ik krijg de zalm gratis maar anders kost dat ook maar 50cent en verder geef ik dus nog 12 diersoorten waaronder duur kangeroe en duur kameel.

Sterker nog ik heb alvast iets gepuzzeld voor als ze naar 750 gram per dag gaat waar ik dan 2x per week eend ga voeren dan hou ik 11 diersoorten over en kom ik op 7,98 per week uit O-) Dan wel weer zonder de dure kameel en gewoon met beter betaalbare lama.


De tip, niet alles bij 1 leverancier kopen en vaak mee doen met lijntjes op barfplaats en aanbiedingen in de gaten houden.
Ik heb bij richard dus pas een lading gekocht waar ik ruim een half jaar mee kan doen, waarom het was in de aanbieding O-) Kalkoenfilet scheelde 50cent per kilo en de ganskarkas scheelde 35 cent per kilo/stuk. 

Maar ook in welke verhoudingen je voert maakt uit voor de prijs. Mijn katten kosten namelijk net zoveel per week als Jessy terwijl die met hun 3tjes maar 3,5 kilo per week eten. Maar katten hebben meer spiervlees nodig en dat is duurder dan vleesbot.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Kosten" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel ShantiShanti

honden foto van Shanti

Ja maar jij hebt gewoon teveel vriezer ruimte! O-)

Ik moet het doen met "maar" 182L

honden page profiel Patricia & de MusketiersPatricia & de Musketiers

honden foto van Patricia & de Musketiers

ik koop in voor 3 grote honden. ik probeer voor 1,5 maand tot 2 maanden te kopen. En ze eten hier 1,5 kg per dag in totaal. En ik betaal iets minder dan €1,80 de kg.

honden page profiel PasQPasQ

honden foto van PasQ

Begrijp ik nou goed dat je bij de mixen van Kiezebrink spiervlees moet toevoegen?
Wij voeren nu Tammenga en Kiezebrink, af en toe een kippenekje of ruggetje, maar das meer een extraatje. Ze doen het er goed op, maar is het eseentieel spier of bot bij te voegen? En zo ja, waarom?

In de toekomst komt Tammenga waarschijnlijk te vervallen, vriendin van me heeft een verkooppunt maar ze gaat er waarschijnlijk mee stoppen ivm de verschrikkelijke baggerprijzen...Ik zal dan niet meer zo makkelijk aan Tammenga kunnen komen.

Van Kiezebrink krijgen ze momenteel eend, fazant, bosduif, konijn, zalm en vette vismix afgewisseld met Tammenga geit, lam, paard, rund en pens.

honden page profiel PasQPasQ

honden foto van PasQ

Ohja: is Lupa kvv compleet een aanrader? Is relatief goedkoop, en vind het wel fijn om wat compleet tussendoor te voeren. Ik ken het merk niet, iemand ervaring?

honden page profiel Eefje • YunaEefje • Yuna

honden foto van Eefje • Yuna

" is Lupa kvv compleet een aanrader? "

Ik zou er niet voor kiezen. Sommige diersoorten bevatten rijst, sommige diersoorten een calciumsupplement als calciumbron (geen echt bot), niet in elke diersoort het bot van het desbetreffende dier, olie toegevoegd en spiervlees is niet geschikt voor menselijke consumptie

Wat ik heb begrepen is Kiezebrink niet compleet, en dien je de helft aan spiervlees toe te voegen en de helfst kiezebrink. Anders voer je te veel bot en orgaan, en te weinig spiervlees.

honden page profiel PasQPasQ

honden foto van PasQ

"
Ik zou er niet voor kiezen. Sommige diersoorten bevatten rijst, sommige diersoorten een calciumsupplement als calciumbron (geen echt bot), niet in elke diersoort het bot van het desbetreffende dier, olie toegevoegd en spiervlees is niet geschikt voor menselijke consumptie

Wat ik heb begrepen is Kiezebrink niet compleet, en dien je de helft aan spiervlees toe te voegen en de helfst kiezebrink. Anders voer je te veel bot en orgaan, en te weinig spiervlees. "


Wat zijn voorbeelden van spiervlees wat je toe kunt voegen? Ik vind het maar lastig hoor!

honden page profiel Eefje • YunaEefje • Yuna

honden foto van Eefje • Yuna

Kipfilet, kippendijvlees, runderkopvlees, rundergehakt, rundertartaar, runderlappen, riblappen, lamsvlees, schapenvlees, geitenvlees, eendenborstfilet, eendenvlees, paardenvlees, hertenvlees, kalkoenvlees, kalkoendijvlees, kalkoenfilet, hazenvlees bijvoorbeeld.

makkelijk toch de helft toevoegen. ;-)

honden page profiel ShantiShanti

honden foto van Shanti

Dit is en stuk over kiezebrink:


Je kunt er allerlei spiervlees doorheen doen of bijgeven, gemalen of ongemalen. Kiezebrink heeft zelf gemalen rundvlees, gemalen paardenvlees, gemalen hazenvlees en gemalen hertenvlees. Ze hebben ook nog paardenvlees en rundvlees. Ik neem aan dat dit ongemalen is of het zijn stukjes vlees.
 
De meeste mixen hebben veel bot en orgaanvlees, maar bij sommige mixen wijkt dit af of is het onduidelijk. Even per mix:
 
Kip/rundmix: 40% kippennekken, 15% runderpens, 15% runderhart, 30% rundvlees.
Deze mix bevat 20% bot, dat is goed. Alleen orgaanvlees (30%) is teveel. Hierbij zou je 2/3 Kiezebrink kunnen geven en 1/3 spiervlees. In totaal kom je dan aan 15% bot (30% vleesbot), 65% spiervlees en 20% orgaanvlees.
 
Kipmix: 70% kippennekken, 15% kippenlever, 15% kippenmaagjes. Hiervan geef je 1/2 Kiezebrink en 1/2 spiervlees.
 
Fazantmix: hele fazant, zonder de filets. Ongeveer 70% vleesbot (35% bot), de rest is orgaan en spiervlees. Hiervan geef je 1/2 Kiezebrink en 1/2 spiervlees.
 
Konijnmix: 70% konijnkarkas (30% bot), 15% konijnenhart, 15% konijnenlong. Hiervan geef je 1/2 Kiezebrink en 1/2 spiervlees.
 
Zalmmix: 100% zalmlijven zonder filet (35% bot). Hiervan geef je 1/2 Kiezebrink en 1/2 visfilet of ander spiervlees.
 
Vette vismix: 40% zalmlijven zonder filet, 30% sardines, 30% haring. In totaal zo'n 30% bot. Hiervan geef je 2/3 Kiezebrink en 1/3 visfilet of ander spiervlees.
 
Eendmix: 70% eendennekken (35% bot), 15% eendenhart, 15% eendenlever. Hiervan geef je 1/2 Kiezebrink en 1/2 spiervlees.
 
Lamsmix: 70% lamsvleesbot (25% bot), 30% lamspens. Hiervan geef je 2/3 Kiezebrink en 1/3 spiervlees.
 
Bosduifmix: bosduifkarkas, inclusief orgaan. Ongeveer 20% bot. Het is onduidelijk hoeveel orgaanvlees en hoeveel spiervlees erin zit. Ik denk veel orgaan, genoeg bot en te weinig spiervlees. Ik zou hierbij maar gokken en goed bevleesd vleesbot extra bijgeven, bijvoorbeeld eendennekken of kippenpoot/-bout/-vleugel. Ik zou 1/2 Kiezebrink geven en 1/2 vleesbot. En dan kijken hoe je hond het er op doet. Als de ontlasting te hard is, geef je meer spiervlees bij. Is de ontlasting redelijk zacht dan geef je 1/3 Kiezebrink en 2/3 vleesbot.
 
Hazenmix: hazenbout, lever, hart, long. Ongeveer 35% bot. Het is onduidelijk hoeveel orgaanvlees en spiervlees hierin zit. Ik gok gewoon 70% vleesbot en 30% orgaanvlees. Dan geef je 1/2 Kiezebrink en 1/2 spiervlees.
 
Als je voor bepaalde mixen kiest, let dan goed op percentages lever. Daar mag een hond niet teveel van hebben. Helaas bevat geen van de mixen nier, dus je moet of nier bijgeven of een KVV geven waar nier in zit.

honden page profiel PasQPasQ

honden foto van PasQ

Ik vind het eerlijk gezegd wel heel veel gedoe! Wij geven om de dag Tammenga en Kiezebrink, en eerlijk gezegd nooit problemen ondervonden. Tammenga heeft paard, geit etc waar de verhouding natuurlijk anders/beter van is.
Ik ben aan het rondneuzen, wilken gewoon KVV van goede merken geven zonder daar voor bij te hoeven voeren of zelf samen hoeven te stellen. Welke merken raden jullie me dan aan? Ik vind Alaska en Haaksbarf te duur, dus die vallen af.

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor

honden foto van Helene en Tybor

Ik voer KVV en ben voor één hond gemiddeld 70,00 euro per maand kwijt.Hij krijgt 650 gram per dag.Is best wel duur als ik het zo lees, maar sommige soorten die ik koop zijn wel 5,00 per kilo.

honden page profiel KatooKatoo

honden foto van Katoo

" Ik vind het eerlijk gezegd wel heel veel gedoe! Wij geven om de dag Tammenga en Kiezebrink, en eerlijk gezegd nooit problemen ondervonden. Tammenga heeft paard, geit etc waar de verhouding natuurlijk anders/beter van is.
Ik ben aan het rondneuzen, wilken gewoon KVV van goede merken geven zonder daar voor bij te hoeven voeren of zelf samen hoeven te stellen. Welke merken raden jullie me dan aan? Ik vind Alaska en Haaksbarf te duur, dus die vallen af. "


Dan blijft lotgering alleen over als je in de goedkopere segment wilt blijven. Daarom is het zo jammer dat tammenga zo duur is geworden en dat samenstelling van lam en geit veranderd.

Ik zelf geef Tinlo, Haaksbarf, Alaska, All Animal, Tammenga, Naturis barf. Maar allemaal tegen de 3,50 euro per kilo en hoger...

Ik denk echt dat lotgering alleen overblijft die met de prijzen daaronder gaat. Maar is kwalitatief ook minder..

honden page profiel PasQPasQ

honden foto van PasQ

" Ik voer KVV en ben voor één hond gemiddeld 70,00 euro per maand kwijt.Hij krijgt 650 gram per dag.Is best wel duur als ik het zo lees, maar sommige soorten die ik koop zijn wel 5,00 per kilo. "


Daar wil ik dus echt niet aan beginnen, dan eten de honden nog luxer dan wij straks...wij voeren bijna 1 KG per dag (pup en volwassen hond), ben nog steeds aan het rondneuzen op internet, maar word gek van alle wisselende ervaringen haha!

Ik hoop echt dat iemand mij advies kan geven: we voeren dus Tammenga met af en toe Kiezebrink, maar ben nieuwsgierig naar andere merken. Lotgering is bijv een optie (verkooppunt in de buurt), en zag dus Lupa mixen en compleet. En Darf eko, is dat een goede die je zo zonder allerlei poespas kunt geven?

honden page profiel Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/Lien, Luca† en Wifi /wi:fi:/speciaal aangestelde fokker

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

Je hoeft spiervlees niet op dezelfde dag samen met kiezebrink te geven hoor!


Je hebt een paar mogelijkheden:
- je geeft zalmkop of ander visafval van vette vis (kan je vaak gratis krijgen bij de visboer); je geeft het een dag per week
- je geeft een pensdag. kan je vaak voor een prikje in het slachthuis kopen
dat trekt de gemiddelde prijs sterk naar beneden.

honden page profiel Eefje • YunaEefje • Yuna

honden foto van Eefje • Yuna

Ik zou zeggen Darf, beter dan Lupa of Lotgering en compleet.
Alleen 4 soorten voeren, maar dat is niet te veel moeite toch? ;-)

honden page profiel Chantal » Jessy «Chantal » Jessy «

honden foto van Chantal » Jessy «

Als je hond het nu goed doet op 1 dag kiezebrink gevolgd door 1 dag tammenga dan kun je ook proberen of die het goed doet op 1 dag kiezebrink gevolgd door 1 dag spiervlees.


Kiezebrink heeft ook gemalen spiervlees sowieso rundvlees, paardenvlees, hazenvlees en hertenvlees en dacht ook lama (guanaco ofzo) en kangeroe

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Kosten" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: puppy,s
^