Help! mijn bd heeft veel pijn. DA tast in het duister..

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Melanie DevoetMelanie Devoet

honden foto van Melanie Devoet

Hallo,

Ik heb een bordeauxdog van 2 jaar en 9 mnd.
Sinds 4 maanden schreeuwt hij het uit van de pijn.
Hij schreeuwt het uit als hij wakker wordt en z'n hoofd omhoog doe. Of hij wilt zich even verplaatsen. En ook als hij uit zijn bak moet eten.
In juni ben ik voor het eerst naar de da geweest. Daar verdachten ze het eerst dat het aan zijn ellebogen lag. Medicijnen gekregen maar dat hielp niet. Weer terug naar de da toen verdachten ze hem dat hij wel eens atrose zou kunnen hebben. Weer medicijnen gekregen, deze hielpen ook niet. Ik had zelf al het idee dat het uit zijn nek kwam. Dus weer terug naar de da, een andere dit keer. En deze zei dat het uit zijn nek kwam. We hebben toen rontgen gemaakt en de da verdachte hem toen van een nekhernia. Maar dat kon hij niet met zekerheid zeggen. Dus het was verstandig om een MRI te maken om zeker hier van te zijn. De MRI kon gelukkig al de volgende dag. Het beessie had zoveel pijn, hij was een hele leuke vrolijke hond tot een hoopje ellende geworden. Maar daar kwam geen hernia uit. Ze zagen wel dat hij hele opgezwollen zenuwen in zijn nekwervels had. En dat moest ergens vandaan komen. Maar waar weten ze nog niet. Toen is hij getest of hij ergens een onsteking had zitten maar dit was ook niet het geval. Hij is ook gelijk getest op reuma maar dit is ook niet het geval. De da tstt nu in het duister. Hij heeft een kuur prednison gekregen die pas na een week aansloeg. Hij is wel wat vrolijker weer geworden maar hij heeft nu nog steeds pijn. Prednison doet z'n werk wel maar niet optimaal. Het begint nu ook op te vallen dat zijn nek aan slinken is. Hij krijgt echt een smalle nek.
Ik weet ook ff niet waar ik het zoeken moet.
Wie herken deze symptomen of heeft ook zoiets meegemaakt???????

Groetjes Melanie

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Help! mijn bd heeft veel pijn. DA tast in het duister.." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

melanie, alleen om je toch een beetje te geruststelling.

mijn vorige newfoundlander werden we midden in de nacht wakker van haar kreunen, ze hing met haar lijf tegen de kast aan, wij dacht aan een beroerte.

we hebben ze naar de kamer gesleept. ze woog ook veel natuurlijk, kon niet lopen, daar laten liggen tot we een dierenarts konden bereiken, hebben haar in de auto gedragen, naar binnen daar. en daar had de dierenarts het over een acute hernia.

utrecht konden ze met vloeistof inspuitingen zien of ze een hernia zou hebben, aangezien dat een groot risico is, en de mri weinig liet zien, hebben ze daar haar een spuit gegeven waar ze binnen de vier uur moest opknappen. ze snurkte als een gek in een diepe slaap. lekker ontspannend, achteraf moesten we er om lachen, wij helemaal over onze toeren en zij in dromenland.

na vier uur ging ze staan, en heel voorzichtig is gaan lopen, eerst met een handdoek om haar middel, ze is met een loopschema er door heen gekomen, en waarschijnlijk heeft ze een acute spit gehad, de oorzaak was te achterhalen, ze is verkeerd uit de auto gesprongen, en heeft haar kniebanden gekwetst, dus liep ze op drie poten , na zes weken de verkeerde houding gehad, heeft ze dus dit gekregen.

na een poos is ze helemaal hersteld zonder restverschijnselen.

ook hebben wij een hond gehad met een nekhernia, die kon haar kop niet meer omhoog krijgen, oorzaak ? opbekend, na een vier weken rust is dat ook weer genezen, en inderdaad prednison , een rot middel maar wel een wonder middel.

zeg niet dat jouw hond dat heeft, maar er zijn toch een paar overeenkomsten. dus geef de hoop niet op dat het niet goed komt, het heeft zijn tijd nodig, en zeker zijn rust. ook wij liepen daarna met een loopschema, want bewegen was wel een optie, gauw wil je de hond de rust gunnen die je denkt dat het nodig is, maar dat is niet goed.

overleg met je dierenarts de beweging die je met je hond kan maken.

heel veel beterschap. en laat het weten hoe het verder met je hond gaat.

willemijn.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ik weet niet waar je woont, ik woon in scheemda, daar is een dokter een dierenarts die deze gevallen kan behandelen, hij is fhysio voor honden, zeker wat je verteld dat zijn spieren in zijn nek gezwollen zijn, is dat de goeie weg ervoor. een dierenarts die dan maar medicamenten voorschrijft, ja dat is ook niet de goeie behandeling, denk toch dat zo,n arts beter is , en doelgericht de spieren aan pakt. zeker wat je zegt dat hij daar al een tijd mee gelopen heeft. misschien een optie voor je ?

honden page profiel CorinaCorina

honden foto van Corina

Lijkt me heel akelig als je hond zoveel pijn heeft.
Ik zou ook een dierenfysiotherapeut raadplegen. Overal in Nederland kun je die vinden. Er is een vereniging van Nederlandse dierenfysiotherapie. Te vinden onder www.nvfd.nl.

Groet Corina

honden page profiel fortunafortuna

honden foto van fortuna

dat de nek dun wordt,zou kunnen komen,omdat hij zijn nekspieren zo weinig mogelijk gebruikt.als je been in het gips heeft gezeten,komt het er na 6 weken ook akelig dun uit.dus daarover zou ik me niet te druk maken.de rest natuurlijk wel.toen ik begon te lezen,dacht ik direct aan een hernia.ik zou voor een second opinion naar een andere dierenarts gaan,want ik denk toch dat het dat is.

honden page profiel sigridsigrid

honden foto van sigrid

Mijn maltezertje was door een sprong op het terras verlamd geraakt. Door een operatie si ze erdoor gekomen, maar een jaar later kreeg ze ook enorm veel pijn in haar nek. Daar had ze veel meer pijn aan dan in haar rug. Ze janktte het gewoon uit. Ik heb er dan een paar kuren accupunctuur voor gedaan. En nu heeft ze er geen last meer van. De dierenarts raadde mij wel aan een rugbandje te kopen in plaats van een halsbandje omdat de nek van een hond hier erg onder lijd. En ik moet zeggen het gaat veel beter, ze heeft er zelfs geen last meer van.

honden page profiel Melanie DevoetMelanie Devoet

honden foto van Melanie Devoet

Hallo allemaal,

Ten eerste, bedankt voor jullie reactie's :-)

Ja het lijkt inderdaad heel veel op de symptomen van een nekhernia. De DA was ook overtuigd dat het dat zou zijn. Maar uit de MRI en Rontgen konden ze niks opmaken van een hernia. Er is ook een second opinion geweest bij de MRI van Bikkel. Maar deze radioloog kon ook niks vinden van een hernia. Alleen dat zijn zenuwen opgezwollen waren. De radioloog heeft dit nog nooit gezien zulke zenuwen, zei hij.
Ik ben zelf een beetje gaan neuzen op internet, ik kwam elke keer bij syringomyelia uit. Hij heeft wel veel symptomen van. Ik denk dat ik de da maar ga bellen om te vragen of hij hier op getest kan worden.
Even afwachten wat de da hierop gaat zeggen. Misschien moet ik toch de kuur afmaken en de da had mij ook al inderdaad op accupuntuur gewezen. Dat zouden we gaan doen als de prednison niet aanslaat.
Ja dat zijn nek slinkt doordat hij weinig met zijn beweegt, daar dacht ik later ook aan.. :-D

Maarja ik ga even zo een telefoontje plegen en ik houd jullie op de hoogte..

Nogmaals bedankt..

Groetjes Melanie en een poot van Bikkel..

Klazien oenema (Gast)

Hallo,


Ook wij hebben een boreauxdog en ook zij schreewt het uit als ze uit haar bak wil eten en of een koekje van de grond pakken
Wij zijn vanavond met haar naar de dierenarts geweest en zij denkt dat het spit is in de nek en of misschien een nekhernia.
Maar in eerste instantie gaat zij uit van spit omdat ze wel met haar kop naar links,rechts en omhoog kan.
Maar niet met haar kop naar beneden ze jankt dan enorm.
Ook wij hebben een prednison kuur gekregen, maar weten nog niet of dit bij haar helpt.

Ik ben ook erg benieuwd of er meer mensen zijn met een bordeauxdog die dit mee hebben gemaakt

honden page profiel TamaraTamaragoedgekeurde fokker

honden foto van Tamara

Als de dierenarts inderdaad niks kan vinden zou je kunnen overwegen om eens een fysiotherapeut of een Osteopaat te laten kijken.
Bij onze hond heeft het wonderen verricht..

meer info op www.icreo.com

gast (Gast)

Melanie, wat doe je jouw hond om als je ermee naar buiten gaat? Een riem? Als je een tuin hebt zou je om de nek van je hond te ontzien minstens een week geen riem om moeten doen en zolang in de tuin laten (ipv lopen). Het eten "geven" zodat die niet hoeft te bukken of omhoog hoeft, waterbak ook op een makkelijke hoogte zetten (of heb je waarschijnlijk al).
De klachten die jij beschrijft herken ik heel duidelijk van zware honden die weleens een ruk met de riem krijgen (trekken tegen te gaan of te stoppen enz.). Dit gebeurd ongemerkt omdat ze dan opeens last krijgen terwijl je zelf denkt dat er niets gebeurd is.
Beste remedie: Rust en intraveneus ontstekingsremmers en pijnstiller. Sterkte.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

melanie, hoop dat je nog eens je topic overleest en ons een update gunt van je hond, ben wel heel nieuwsgierig hoe het verder nu met je hond is ?

en ja als het een nekhernia is, dan is het rust en even medicamenten, en heus het gaat dan echt over, en met rust bedoel ik niet dat er niet gewandeld hoeft te worden, maar rustig aan de riem, en inderdaad is een tuigje even een toptie.

honden page profiel NikaNika

honden foto van Nika

Op de hondenschool zit een bordeauxdog met een hernia. Die heeft zo'n tuigje om ipv een halsband.
Is precies wel een zwakke plek van dit ras.

honden page profiel gwendagwenda

honden foto van gwenda

Ik zou eens naar Di Duca gaan. Dat is een DA die gespecialiseerd is in zo een dingen en die heel erg goed met honden om kan. Het is wel in Luik, maar heb er al heel veel goeds over gehoord. Past een soort van osteopathie toe bij de honden met heel goede resultaten. Dat soms in combi met homeopathie of gewone medicijnen (is ook een 'gewone' DA). Een consult kost dacht ik 30 euro dus het is de kop niet af.

Dick en Bianca (Gast)

Melanie,

Wij hebben ook een bordeau die exact de zelfde klachten heeft als de jouwe.
onze vraag is wat ze er verder mee gedaan hebben.
hij heeft een jaar geleden ook met dit probleem gelopen
ingezien de datum en jou plaatsing zijn ze even oud,

komen
mss wel uit het zelfde nest

GR Dick en Bianca

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ga naar een goeie orthopeed, die kan je verder helpen.

het is jammer dat ze niet meer gereageerd heeft. we zijn nu bijna een jaar verder.

hoop dat jij er uit kunt komen, misschien krijg je nog wat antwoorden van een goeie orthopeed. beterschap.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Help! mijn bd heeft veel pijn. DA tast in het duister.." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: is dat normaal?
^