Eens een Engelse Bulldog, voor altijd een Engelse Bulldog!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KatooKatoo 3 doggies

honden foto van Katoo



Hier dus ook een bull van 22 kilo en gespierd.. Ik wandel ook veel met hem. Ik ben ook echt van mening dat goede voeding (kvv of graanvrije brok) veel wandelen en dus niet dik laten worden al heel veel met de gezondheid doet, maar dat geld natuurlijk voor elk ras en niet alleen voor de engelse bull

Wat een mooie bullen hebben jullie allemaal! ;-) ;-) ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Eens een Engelse Bulldog, voor altijd een Engelse Bulldog! " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel PasQPasQ

honden foto van PasQ

" Ik vind ze heel lief,
Maar voor de gezondheid zou ik ze niet in huis nemen.
Hun schedel is zo misvormt dat het niet meer gezond is voor het ras.
Hun onderkaak heeft veel overbeet, tanden komen niet goed op elkaar.
En die platte neus kan nooit goed zijn. En omdat ze van hunzelf vrij dik zijn en rimpellig, hebben ze minder veel bewegingsruimte.
Als ze gezonder gefokt worden, een betere neus en schedel krijgen en minder rimpelig, zou ik zo voor het ras kiezen. "



Deze beschrijving betreft meestal de Engelsen die zonder stamboom en/of voor de broodfok worden gefokt. Ik heb het al in vele topics genoemd, maar nogmaals: als je een Engelse Bulldog bij een goede, verstandige fokker koopt, heb je hier echt geen problemen mee!
En dan bedoel ik niet zomaar klakkeloos een fokker van het internet plukken, nee, kijken naar de visie op het fokken van dit ras. Gaat de fokker voor de stoere (te zware) hond of stelt hij gezondheid voorop?

Dit laatste was bij onze bullies het geval, gezondheid stond op nr 1. Ouders hebben allemaal een uitgebreid onderzoek ondergaan, deze hebben we ingezien. Ze komen beiden van een andere fokker, maar er wordt alleen met dieren gefokt die zonder erfelijke gebreken uit het gezondheidsonderzoek komen.

Die van ons kunnen ook uren rennen, hebben ze net zoals anderen al zeggen ook echt nodig, anders worden ze gewoon druk in huis! :-D

Mijn advies als je een Engelse Bulldog wilt aanschaffen: koop nooit zomaar impulsief, maar ga meerdere nestjes bij verschillende fokkers bekijken. Vraag naar gezondheidsverklaringen van ouders, en koop alleen een pup met stamboom (dit voorkomt echt een hoop ellende).

Engelse Bulldogs van goede fokkers zijn prijzig, maar dat is het meer dan waard! Er zijn helaas zat mensen die een paar honderd euro voor een EB betalen, en dan alsnog duizenden euro's kwijt zijn omdat de hond een abonnement op de dierenarts heeft... :'(

honden page profiel Seline & de bullenmannen!Seline & de bullenmannen! 3 doggies

honden foto van Seline & de bullenmannen!

"
Er zijn helaas zat mensen die een paar honderd euro voor een EB betalen, en dan alsnog duizenden euro's kwijt zijn omdat de hond een abonnement op de dierenarts heeft... :'( "


Om dan nog niet te spreken over het leven wat z'on broodfok bulletje heeft.. ;-)
Als de mensen de hondjes daar blijven kopen (omdat ze zo lief zijn of omdat ze denken er 1 te redden) blijft het bestaan.
Goed dat de Raad van Beheer er mee bezig is & goed dat de EB zo duur zijn dan word het allemaal een stuk minder aantrekkelijk voor de mensen die er verkeerde bedoelingen mee hebben ;-)

honden foto van Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest.

" Wij hebben sinds september een Franse bulldog geadopteerd. Zijn de karakters van een Engelse en Franse eigenlijk vergelijkbaar ? Het is ons eerste bulldogje, maar ik ben zo blij met hem ! Superlief, braaf, alleen krijg ik hem wat moeilijk in beweging ... ;-) "


Andere batterijen proberen?

vind engelse buldoggen het einde maar kies toch voor een wat hanteerbaar ras de teckel groeten Hein.

honden page profiel PasQPasQ

honden foto van PasQ

"

Andere batterijen proberen?

vind engelse buldoggen het einde maar kies toch voor een wat hanteerbaar ras de teckel groeten Hein. "


Engelse Bulldoggen zijn best hanteerbaar hoor, kwestie van consequent zijn. Ze zijn wat standvastiger en eigenwijzer dan andere rassen, maar hier luisteren ze perfect!

Wat de verschillen tussen Frans en Engels betreft: Fransjes zijn wat nog wat actiever en "drukker", een Engelse is over het algemeen wat rustiger. We hebben tijdelijk een fransje opgevangen en vond zijn gedrag vergelijkbaar met die van een hyperactieve jack russell, maargoed, iedere hond zijn eigen karakter natuurlijk!

honden foto van Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest.

"

Engelse Bulldoggen zijn best hanteerbaar hoor, kwestie van consequent zijn. Ze zijn wat standvastiger en eigenwijzer dan andere rassen, maar hier luisteren ze perfect!

Wat de verschillen tussen Frans en Engels betreft: Fransjes zijn wat nog wat actiever en "drukker", een Engelse is over het algemeen wat rustiger. We hebben tijdelijk een fransje opgevangen en vond zijn gedrag vergelijkbaar met die van een hyperactieve jack russell, maargoed, iedere hond zijn eigen karakter natuurlijk! "


Ik geloof je direkt, heb ooit eens twee riemen in de hand gedrukt gekregen van eeen wildvreemde vrouw die achter haar los gebroken bull ging nou lag binnen no time op mijn snuffert met twee ngels bullen aan die riem was te verbouwereerd om los te laten / ja toch blijf ik ze mooi vinden maar wel bij een ander groeten Hein.

honden page profiel Luca & de poezels ^_^Luca & de poezels ^_^

honden foto van Luca & de poezels ^_^

Eigenwijs zijn ze zeker ! :-D En slim ! :-D

Die van ons zie je zo nadenken van "hoe krijg ik toch maar lekker mijn zin?" of "hoe kom ik daarop?".

Ik had eigenlijk ook niet gedacht dat een bull zo hoog kon springen. Die van ons wipt zonder problemen op de stoel en dan de tafel op. Dus bij ons stoelen onder tafel :-D

honden page profiel KatooKatoo

honden foto van Katoo

Niet nog meer engelse bulldog eigenaren??????

honden page profiel bertbert

we hebben adoptie bul . super leuke hond prachtig karakter , maar de volgende word denk ik een old english, of atletische versie want wil toch nog meer kunnen ondernemen dan een uur of twee wandelen

honden page profiel Eric & Deborah + de hondenbendeEric & Deborah + de hondenbende

honden foto van Eric & Deborah + de hondenbende

Hier ook 2 engelse bulldoggen!!

Lilo
Engelse bulldog (ex)teef van 10-09-2004

Lilo is een ontzettend luie hond.
Van de 24 uur slaapt Lilo er minimaal 20!
Lilo is de clown van het gezin, ze trekt altijd van die gekke bekken, en kan echt lachen!

Als Lilo iets niet lekker vind zoals een tomaatje, lig je in een scheur en kom je niet meer bij van het lachen.

Over Lilo kan niet erg veel vertellen omdat Lilo zo lui is.
http://www.hondenpage.com/foto/foto/267789.jpg

Mike
Engelse bulldog (ex)reu van 29-03-2002

Mike is een oude bull die nog steeds denkt dat hij een pup is! Hij gaat de laaste tijd met sprongen achteruit, zijn gestel wilt gewoon niet zoveel meer als dat Mike zelf wilt.

Mike word bejaard, maar doet er alles aan dat te voorkomen. Mike is op zijn oude dag nog even dominant als voorheen. Hij is nog ontzettend speels en is gek op water!

Mike is altijd als de dood geweest voor water, en liep er met een grote boog omheen. Tot onze grote verbazing vond Mike sinds vorige jaar water, en dus zwemmen erg leuk!

Mike is gek op ballen, en als hij dat ziet is hij net een pup! Hij is nog ontzettend actief, maar word helaas wel een beetje dement.

Staar in zijn ogen, hij wordt beetje bij beetje doof... Hij wordt wat chagerijniger, en blaf als hij denkt dat er niemand is.

Mike is een fantastische hond die zo'n onwijs mooi karakter heeft!
http://www.hondenpage.com/foto/foto/267791.jpg

honden page profiel antoinetantoinet

honden foto van antoinet

hier 3 engelse bullen!
kom een kijkje nemen op een FB!
skate,shiva en knolleke

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Geen Engelse Bulldog hier, maar Kylie heeft wel een vriendje, Spike... Hier is Spike vorig jaar, nog heel jong :-) Het is ook een echte schat!


Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Eens een Engelse Bulldog, voor altijd een Engelse Bulldog! " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: moeilijk
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^