Berner Sennen, gezond ras

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel --

honden foto van -

Ik heb Berner Sennenhonden altijd een geweldig ras gevonden, geweldig karakter en zien er mooi uit. Hoewel ik de komende jaren zelf nog geen hond zal kopen, vind ik het wel leuk om hondenrassen door te spitten en er dingen over te lezen.
Ik kam tot de conclusie dat ik nooit een berner zal aanschaffen later, aangezien dit ras zo'n korte levensverwachting heeft. 
Maar net stuitte ik op deze website : http://www.hondnet.nl/group/hondenblog/forum/topics/berner-sennen-een-probleem-hond 
Ik heb niet veel verstand van de invloed van voeding op honden, maar wat denken jullie hiervan? Is dit waar, dat ze gewoon makkelijk 10 kunnen worden op die manier?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Berner Sennen, gezond ras" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Dobber †Dobber † 3 doggies

honden foto van Dobber †

Ga voor de aardigheid eens kijken wat voor categorien HP heeft, dan zul je zien dat hier zelfs een speciale categorie is voor het voeren van vers vlees omdat zoveel mensen van HP vers vlees voeren. Het is nu eenmaal veel beter dan brokken. Garantie geven dat een Berner een gelukkig en gezond leven zonder problemen krijgt omdat hij vers vlees krijgt doe ik niet. Maar het is wel een stuk beter. Ik denk dat als je even een deze categorie van HP kijkt, dat je dan al heel veel meer informatie hebt over het geven van vers vlees en het belang ervan. PLUS veel praktijkinformatie. http://www.hondenpage.com/hondenforum/categorie/18/vers-voer.php

Hier trouwens ook een 'vers-vlees-hond' en ik wil niks meer anders ;-).

honden page profiel foreveroesforeveroes 3 doggies

honden foto van foreveroes

wij hebben 2 berners vroeger gehad van dezelfde fokker de eerste heeft bijna 11 jaar bij ons mogen zijn kreeg van mijn ouders gewoon ouderwetse dinner de tweede is maar liefst 12 jaar oud geworden, dit waren geen kruisingen maar berners met stambomen.
of het toeval is of omdat de fokker gewoon goed was ik weet het niet maar we hebben nog nooit problemen ondervonden met ze

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

In mijn ogen draagt voeding zeker bij aan een langere levensverwachting, maar het staat los van de ziektes waar de Berners gevoelig voor zijn.Natuurlijk kunnen honden ook heel oud worden op minder goede voeding, maar je zult nooit weten hoe oud die zou zijn geworden wanneer die goede voeding had gekregen.
Een vriendin van mij heeft in haar leven vijf berners gehad bij haar ouders en die zijn op 1 na niet ouder geworden dan zes. Eentje is 8 jaar oud geworden. Ze zijn allemaal overleden aan kanker en dan kun je nog zulk goed voer geven, dat heeft in dat geval geen enkele zin.

honden page profiel LizLiz 3 doggies

Ik geloof zelf dus niet dat dit de oorzaak is van de gezondheidsproblemen van de Berner Sennenhond.

Mijn eerste hond was dus een Berner, dit was begin jaren'80.
Toen wij de Berner kregen, was de gemiddelde leeftijd 10 jaar.
We kwamen haast nooit Berners tegen en iedereen vroeg aan ons wat voor ras het was, zo onbekend waren ze nog eigenlijk.

Toen onze hond een jaar of 3, 4 was werd het ras opeens enorm populair, we waren lid van de vereniging en ontvingen daar ook blaadjes van. Al gauw lazen we dat de gemiddelde leeftijd nog maar 8 jaar was, dit was dus binnen een paar jaar tijd.

Dit is in de loop van de tijd alleen maar erger geworden, mijn inziens is de slechte gezondheid dus volledig te wijten aan een verkeerd fokbeleid. Met een te kleine populatie is in zeer korte tijd veel te vaak gefokt.

Als je ook kijkt naar andere rassen, zijn er toch nog steeds die stukken gezonder zijn dan de Berner, ook van de grote rassen. Hetzelfde zou dan ook voor deze rassen moeten gelden.

honden page profiel LizLiz 3 doggies

dubbel O-)

honden page profiel Dobber †Dobber † 3 doggies

honden foto van Dobber †

Dat ben ik niet helemaal met je eens, Sanne. Je wilt niet weten hoeveel toevoegingen die in het eten zitten kankerverwekkend zijn. Kijk alleen maar eens naar hoeveel kanker er voor komt in westerse landen en in derde wereld landen. Hier in onze westerse maatschappij zit haast overal wel een hele serie e-nummers in verwerkt, de beruchtste daarvan is nummer 621 dat wel 90 verschillende symptomen kan veroorzaken. Van hoofdpijn tot kankerontwikkeling. En ons eten zit vol met e-nummers. Terwijl dat in die arme landen niet zo is en kijk eens, haast geen kanker te ontdekken. Echt, voeding en kanker hebben heel veel met elkaar te maken. En dan maakt een ongezonde brok van Royal Canin of Eucanuba een heel verschil met een portie vers vlees. 

@ Foreveroes: vroeger was het ras ook nog veel gezonder en veel minder doorgefokt. Dus ja, dan worden ze ook veel ouder. Ik weet niet in hoeverre dat echt alleen maar te maken heeft gehad met het eten dat ze kregen. Al was het eten van toen wel een stuk gezonder dan dat van nu denk ik.

honden page profiel Dobber †Dobber † 3 doggies

honden foto van Dobber †

1 keer is wel genoeg ;-).

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

de berner is helaas geen gezond ras meer.. andere voeding zal echt niet zorgen dat de berner opeens al die problemen niet meer heeft. dat zit gewoon in het ras!

honden page profiel Dobber †Dobber † 3 doggies

honden foto van Dobber †

" de berner is helaas geen gezond ras meer.. andere voeding zal echt niet zorgen dat de berner opeens al die problemen niet meer heeft. dat zit gewoon in het ras! "
Dat de Berner ineens gezond zal zijn als je vers vlees geeft is natuurlijk onzin, het is nog steeds een gevoelig ras. Dat ben ik met je eens. Maar net zoals met andere rassen is vers vlees natuurlijk wel stukken beter voor de gezondheid dan brokken.

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

dat is een mening en geen feit!
wordt zo langzaam helemaal gek van iedereen die maar rondbazuint dat vers beter zou zijn dan brokken. het slaat nergens op. en ondertussen komen er steeds meer mensen bij de dierenarts met hun hond die problemen heeft en te korten hebben opgelopen.

ik voer mijn honden brok en die zijn keurig gezond net bijna alle hondenbezitters.

honden page profiel GingerGinger 3 doggies

honden foto van Ginger

" dat is een mening en geen feit!
wordt zo langzaam helemaal gek van iedereen die maar rondbazuint dat vers beter zou zijn dan brokken. het slaat nergens op. en ondertussen komen er steeds meer mensen bij de dierenarts met hun hond die problemen heeft en te korten hebben opgelopen.

ik voer mijn honden brok en die zijn keurig gezond net bijna alle hondenbezitters. "


Helemaal mee eens...

honden page profiel Dobber †Dobber † 3 doggies

honden foto van Dobber †

Het slaat wel degelijk ergens op dat vers vlees beter is dan brokken maar ik heb zo'n vermoeden dat je dat gewoon langs je heen laat glijden. Persoonlijk vind ik het onzin dat 'er steeds meer mensen bij de dierenarts komen omdat hun hond problemen heeft en tekorten heeft opgelopen' maar goed, dat zal mijn mening dan wel zijn ;-).

honden page profiel GingerGinger 3 doggies

honden foto van Ginger

" Het slaat wel degelijk ergens op dat vers vlees beter is dan brokken maar ik heb zo'n vermoeden dat je dat gewoon langs je heen laat glijden. Persoonlijk vind ik het onzin dat 'er steeds meer mensen bij de dierenarts komen omdat hun hond problemen heeft en tekorten heeft opgelopen' maar goed, dat zal mijn mening dan wel zijn ;-). "


Nee hoor.. het is niet per definitie beter.

Mijn honden doen het dus niet goed op vers, vandaar dat zij brok krijgen.

Ik studeer zelf diergeneeskunde en daar wordt ook gezegd dat het niet uitmaakt of je een goede brok of vers geeft, zolang je hond het er maar goed op doet. Mooie vacht, verhoudingen, ontlasting e.d.

Zelfs vertellen ze dat je hond alleen vlees geven niet goed is, omdat de hond geen wolf is, wij mogen ook niet met de hond omgaan als wolf.. en wij mensen eten ook niet alleen maar vlees..

En waarom moet iedereen zijn hond vers vlees geven? Zodat er maar lekker veel koeien en alles geslacht worden.. er worden er al zoveel geslacht

honden page profiel GingerGinger 3 doggies

honden foto van Ginger

" En dan maakt een ongezonde brok van Royal Canin of Eucanuba een heel verschil met een portie vers vlees. 

"



Er zitten vaak genoeg ook vervelende bacteriën in vers vlees, die bij sommige honden net even verkeerd kunnen vallen. Vooral bij honden die zwakker zijn op de maag. Er is niks mis met een brok als Jarco, Orijen, Acana of Farmfood.. Buiten dat is er ook niet bewezen dat er iets mis is met Royal Canin!

Oke van de stof in RC ben ik niet zo'n fan, maar aan de andere kant, wil ik eerst bewijzen zien.

honden page profiel Dobber †Dobber † 3 doggies

honden foto van Dobber †

Tsja, Dobber had een goede vacht en goede ontlasting toen ze nog op brokken zat. Maar het zegt genoeg dat ik nu absoluut niet meer anders wil nu ik op vers zit. En een hond is geen wolf, maar het maag-darmstelsel van een hond is nagenoeg gelijk aan dat van een wolf. Overigens vraag ik me af hoeveel lessen de dierenartsen in opleiding vandaag de dag eigenlijk krijgen over hondenvoeding.

honden page profiel lunaluna 3 doggies

honden foto van luna

hallo Eline, ik hoop niet dat dit je afschrikt voor deze mooie ras,mijn schoondochter haar vader had er 1 die is afgelopen jaar overleden is 10 geworden op brokken van Aldi, mijn schoondochter heeft zelf ook 1 en die is nu 3 jaar,kreeg eerst Noblesse brok net koeienvlaaien, maar daar hadden ze zoveel poep van dat de hond nu Eukanuba krijgt,daar doet ze het heel goed op mooie stevige poep en weining.
Als je op mijn profiel kijkt zie je haar berner en die van mij,de rechtse is van mij,er is alleen een maar bij, die van mij is wat fijner gebouwd en is 75%berner en 25% stabij bewust gekocht zo.
we hebben ook al een berner x stabij en die is nu 9 jaar,zijn nog nooit ziek geweest waar voor we naar da moesten.en krijgen brok voer en pens van smuldier.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Berner Sennen, gezond ras" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Kan een koelmat in de wasmachine?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^