bench probleem/test ze me uit ?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SabinaSabina

honden foto van Sabina

Hier weer een probleempje en ik weet niet wat ik ermee moet doen.

Luna en de bench ging best goed. Snachts geen problemen, maar overdag en vooral in de ochtend blaft ze ineens alles bij elkaar. (ze houd dit ook erg lang vol!) eerst piepte ze wel 20 sec maar ging dan lekker slapen. Ik kan de andere hond niet meer uitlaten of ze blaft alles bij elkaar (voor 2 dagen geleden ging dit kei goed, wist ze dat ik eerst met baco ging en dan met haar en was ze altijd stil)

Ik heb het in de bench liggen opgebouwd , ik heb het leuk gemaakt (voor zover dat kan) en ik weet echt even niet meer wat ik moet doen.
Ze moet eigenlijk ook gewoon in de bench kunnen, want los is geen optie, omdat ze niet van ophouden weet, gaat niet zelf slapen, en hoe moeier ze word hoe verveelender, loopt overal kei hard tegen aan, dus is echt een pup die ik af moet remmen, bijt de volwassen hond.

ook kon ik eerder al even om een boodschap gaan, tot een uurtje of anderhalf, buren hebben het in de gaten gehouden en horen haar nooit.
Eten krijgt ze in de bench, snoepjes verstop ik, enz..

Ze is nu 4 weken bij ons en 12 weekjes, zou ze ons testen ?

Ik moet wel eerlijk 1 ding zeggen, er is deze week wel iets anders geweest, ik heb een paar dagen op de bank geslapen omdat het boven bij ons te warm is. Maar in de nacht gaat het gewoon goed.

Maar wat moet ik nu, haar geblaf en gepiep negeren ? niet meer weg gaan, of juist wel?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "bench probleem/test ze me uit ?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Cindy & JaydenCindy & Jayden

honden foto van Cindy & Jayden

Hoi Sabina!

Hoe gaat het in de bench wanneer jij er wel bij bent? Piept en blaft ze dan ook?
En houdt ze uiteindelijk wel op als je bijv. weggaat met Baco? Of blijft ze bezig tot je weer terug bent?

En wat doe je als Luna zo blaft en piept? Heb je haar misschien een keer uit de bench gelaten?

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Je schrijft dat het vooral 's ochtends is. Hoelang is ze dan buiten de bench geweest? Misschien heeft ze nog energie en dit moet er dan uit. Je hebt de regel gekregen van 1 uur uit de bench = 2 uren in de bench maar ze groeit nu geestelijk ook en misschien kan ze meer hebben. Ik hou trouwens wel de verdubbeling aan. Dus bv. 1,5 uur uit de bench = 3 uren rust.

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

En wat me ook te binnen schiet. Waar staat de bench? En gebruik je een kleed over de bench heen?

honden page profiel SabinaSabina

honden foto van Sabina

Ik zal even proberen antwoorden op jullie vragen te geven.

Ze piept/blaft ook als ik rustig op de bank zit, tenminste de afgelopen dagen, voorheen hield het naar 20 sec op.

Als ik Baco ging uitlaten de voor de afgelopen dagen, was ze gewoon stil, ze was dan al even uit de bench geweest om te plassen en te poepen. of ze aan 1 stuk door blaft als ik Baco uitlaat weet ik niet, het was stil toen ik ging, maar ze blafte toen ik terug kwam.

Ik heb nog nooit het deurtje open gemaakt terwijl ze blafte of niet rustig was. Wat ik wel heb gedaan en misschien is dat de fout, is van boven naar beneden gelopen terwijl ze blafte en van buiten naar binnen.

er ligt in kleed om de bench, en deze staat in de huiskamer, ze heeft dus wel het zicht recht naar voren. maar kijkt dan dus wel op Baco uit ??
Ik heb net zon speciale hoes gekocht voor over de bench, om dat ze de deken probeert door de bench te trekken.
Ik heb evt de optie om de bench op de gang te zetten??

honden page profiel SabinaSabina

honden foto van Sabina

Dat ze meer nodig heeft als telkens een uur uit de bench, lijkt me niet, ze word al "gek"naar 3 kwartier,

eigenlijk is een half uur der uit voor haar het beste, ze word dan niet helemaal druk en bijterig.

honden page profiel Cindy & JaydenCindy & Jayden

honden foto van Cindy & Jayden

Wat ik me nu bedenk zou misschien wel kunnen.
Wij hebben het ook ineens een paar dagen gehad dat het leek alsof Jayden de bench ineens niet meer gewend was....ze begon te piepen en te blaffen als ze erin moest en hield dat met gemak 15 min vol. Als ze dan ging slapen was het prima en soms haalden we haar eruit als ze rustig was.
Misschien is het dus bij jou ook zo dat het een soort fase is waarin ze gewoon even niet wil?

Ik ben geen expert, dus geen idee of dit kan hoor :-) Maar misschien kun je het een paar dagen aankijken?
Gewoon hetzelfde doen als voorheen en even volhouden?

honden page profiel SabinaSabina

honden foto van Sabina

Idd als ze gaat slapen is het prima, ik kan dan ook gewoon door mijn huis lopen enzo, en niet dat ze dan niet een keer kijkt, maar ze is stil.

Om half 5 in de nacht mag ze bij ons een plasje doen omdat man dan naar zijn werk gaat, en dan krijgt hij haar er amper uit.

honden page profiel SabinaSabina

honden foto van Sabina

wat mag je een pup van 12 weken te kauwen geven voor in de bench, want dan zou ik dat voor in de ochtend kunnen doen, om net even dat extra beetje energie kwijt te kunnen raken.

Kong geef ik al, maar 1x per dag een kong met gewone voeding vind ik wel genoeg.

Ik heb het vanmorgen als volgt gedaan:

Luna laten plassen & poepen, => terug in de bench, was stil.

Baco uitgelaten => 30 min, kwam terug gelopen en hoorde haar al blaffen, gewacht tot ze even stil was, naar binnen gegaan, baco eten gegeven, (ze blafte ondertussen) weer gewacht tot ze even stil was.

De bench open gedaan, en daarna meteen 15 min met haar aan het lijntje buiten weestte lopen, (dit gaat trouwens ook slechter de laatste dagen) als afsluiting even los gelaten op het veld voor ons huis, en getraind dat ze op haar naam bij me komt (5x), en dan rent ze echt om bij me te komen.

Daarna nog even gespeeld in de tuin. (dit alles in totaal 30 min) en toen heb ik haar met een kong, in de bench gelegt, (dus in totaal een uurtje) het blaffen hield 5 min aan (dus viel mee) toen beide honden sliepen, ben ik naar buiten gelopen, staan luisteren maar het was stil. Toen naar de boerenbond gereden en weer terug naar huis na 10 min, bij de voordeur staan luisteren en het was stil, niet naar binnen gegaan, maar nog 30 min, naar mijn ouders gegaan en toen ik terug kwam was het stil. (ze was ook echt nog aan het gapen en uitrekken dus denk dat ze alleen geslapen heeft).

Daarna zonder al te veel poes pas haar weer mee in de tuin genomen, lekker gespeeld, beetje geapporteerd en 5 min kleine oefeningentjes getraind, daarna weer in de bench, en ze blafte weer 5 min, nu na 15 min af en toe een piep en een blaf is ze gaan slapen.

Ik dacht mischien handig een beetje de situatie

honden page profiel Sab.Sab.

honden foto van Sab.

Ik heb er zelf ook niet zoveel verstand van, maar kan het misschien zijn dat ze nog te druk in haar koppie is om te gaan slapen? Je zegt dat je hondje na 30 minuten eigenlijk al het best kan gaan slapen, maar als die 30 minuten (voor je pup) te vol met activiteiten zijn (wandelen, rennen, oefeningen), dan is ze misschien nog wat te druk.

Ik heb zelf een pupje van bijna 13 weken en als zij overprikkeld is en ik haar in de bench leg, gaat ze soms echt graven in haar dekentje, op de tralies bijten, haar dekentje heen en weer schudden, blaffen of in de lucht bijten. Ik weet dat ze dan heel moe is, maar dan lukt het gewoon niet, zeg maar.

Wat hier helpt is dat ik dan even rustig naast haar ga zitten, haar laat liggen en even rustig tegen haar praat, zonder haar al teveel aan te kijken. Pure onzin wat ik haar dan vertel. Dat ze lekker moet gaan slapen, dat we 's middags leuke dingen gaan doen, dat ze lekker paard krijgt die dag, etc. Maakt niet uit, als je het maar met een lieve, rustige stem zegt. Meestal is ze dan binnen twee minuten vertrokken :-)

Ik weet niet of het geheel pedagogisch verantwoord is, omdat over het algemeen geadviseerd wordt om het gedrag te negeren. Maar ik denk dat je je pupje goed genoeg kent om te weten wanneer ze blaft uit overprikkeling of wanneer ze blaft omdat ze gewoon geen zin heeft. Wanneer Zara namelijk gewoon geen zin heeft, negeer ik haar en dan slaapt ze ook zo weer verder. :-)

honden page profiel SabinaSabina

honden foto van Sabina

Ja ze is druk bezig in haar half uurtje, maar als ik niets met haar doe, en dan vooral s'ochtends kan ze voortaan wel haar zelf vermaken maar dit is ook met druk spelen. ik sluit het train gedeelte trouwens altijd af met nog even rustig in de tuin laten snuffelen en spelen.

Op het moment gaat het gelukkig even beter, ik heb zonet niet getraind maar het zwembadje gevuld met badeendjes erin en wat koekjes in het water, ze heeft even lekker en vooral even rustig gespeeld. is met haar pootjes het water ingeweest en na een half uur ging ze liggen op de plaats, ik haar toen rustig in de bench gelegd, en eten gegeven daarna is ze in slaap gevallen na 1 enkel blafje.
Ik denk dat ze me vooral gisteren heel erg heeft uitgeprobeerd.

honden page profiel Sab.Sab.

honden foto van Sab.

Ik zeg ook maar wat hoor, was een idee :-) Ook bij rustig snuffelen krijgen pupjes trouwens veel prikkels binnen, al die nieuwe geuren en misschien wel allemaal geluiden?

Wat je ook kunt proberen, is haar eerst even een botje ofzo geven in de bench, zodat ze daar eerst even mee bezig is (wel even afpakken wanneer je weer weg gaat). Zara wordt altijd rustig van kauwen, dus zij heeft dag en nacht een veilig kauwspeeltje in haar bench liggen.

Ik denk eigenlijk niet dat pupjes op deze leeftijd echt al bezig zijn met uittesten. Misschien had ze gewoon haar dag niet, kan ook ;-) Of was de dag ervoor wat te druk voor haar, of misschien heeft ze wat last van de warmte...

Fijn in ieder geval om te horen dat het nu beter gaat! Het is denk ik vooral belangrijk om je pup te leren 'lezen', ik leer ook nog elke dag nieuwe signalen oppikken :-)

honden page profiel SabinaSabina

honden foto van Sabina

sabine, welke kauwbotjes zijn veilig voor een pup ?

honden page profiel Sab.Sab.

honden foto van Sab.

Ik heb voor Zara vaak staafjes buffelhuid (van Tinlo), zowel de dikke als de dunne. De dikke mag ze van mij wel hebben als ik even de kamer uit ben, maar de dunne niet. Die kauwt ze namelijk helemaal zacht zodat 'ie voor de helft in haar keeltje hangt ;-)

Verder krijgt ze ook runderhoefjes (het laatste stukje altijd afpakken, want kan scherp worden) en gedroogde bullenpezen. Voor alles geldt eigenlijk dat ik het laatste stukje altijd ruil voor iets anders lekkers, maar met deze dingen doet Zara altijd wel lang, dus is het niet zo erg wanneer je even niet oplet.

Ze krijgt verder onder andere ook wel kippenlooppootjes en runderslokdarm om te kauwen, maar alleen als ik zelf ook in de kamer ben. Vooral de looppootjes worden namelijk vrij snel zacht en Zara slikt dan hele stukken in één keer door.

Wat je ook kunt doen, is dus een veilig kauwspeeltje geven of een Kong (bijvoorbeeld met pindakaas of smeerworst) of een Boomerbal gevuld met in stukjes geknipte beloningen. Zara krijgt dan bijvoorbeeld gedroogde pens, gedroogde kipfilet, hertenworstjes etc.

honden page profiel SabinaSabina

honden foto van Sabina

Sabine , bedankt voor je reactie, heb zojuist mijn droogmachine ontvangen dus ik gaan eens even kijken of ik zelf iets kan maken en anders zijn jouw bovenstaande tips perfect. Thnx

honden page profiel Sab.Sab.

honden foto van Sab.

Leuk, veel succes!

Ik heb gister voor het eerst vlees gedroogd (lamshart), maar dat was niet zo'n succes. Binnenkort nog maar een keer proberen met iets dat wat minder stinkt en wat minder vet is ;-)

honden page profiel Wil KettmannWil Kettmann

honden foto van Wil Kettmann

Ik zal zeggen de aanhouder wint maar maak de Bench wel aantrekkelijk voor je pup.. Geef het eten in de Bench gooi wat brokjes in de Bench als je pup er in moet zodat de pup er zelf in loopt... heb nog meer informatie voor je hoor:

http://zaros.jouwweb.nl/tips-en-advies

Lees het artikel eens door..

Heel veel succes en voor vragen kan je altijd terecht.

Groet Wil

honden page profiel SabinaSabina

honden foto van Sabina

Nou ik vertelde toch dat ik zon speciaal bench kleed heb gekocht vanmorgen, deze sluit helemaal af behalve de voorkant, ze is er zelf in gaan liggen, deurtje staat open , Baco ligt voor der en ze blijft gewoon liggen ! ik sta er zelf van te kijken. met dit kleed is het nu wel goed donker (echt een holletje)


P.s. ze krijgt eten in haar bench, ook een puppydeken waar ik snoepjes in verstop, een speeltje, der kong maar ik zal morgen even je artikel lezen, meer tips zijn altijd welkom

honden page profiel SabinaSabina

honden foto van Sabina

En sinds gisteren is het weer drama in de bench, telkens als ze er in moet om te gaan rusten, sorry ik laat haar echt haar gang niet gaan met dit weer, piept en blaft ze alles 10 a 15 min bij elkaar. Wat moet ik hier nu mee ?

Ik weet zeker dat ze haar energie kwijt is, ze niet hoeft te plassen en poepen, drinkbakje is altijd gevuld er ligt een speeltje,brokjes krijgt ze in de bench, snoepjes verstop ik in de bench, kongentje krijgt ze in de bench, wat kan ik nog meer doen ? (p.s. voor deze week is het eigenlijk heel goed gegaan).

Als ze eenmaal slaapt is het goed, ligt ze lekker op haar rug met de poten omhoog, en slaapt zo 2 a 3 uur verder.

honden page profiel Sab.Sab.

honden foto van Sab.

Misschien heeft je hondje het gewoon heel warm? Wij kunnen van de hitte vaak ook niet in slaap komen.

Heb je nog geprobeerd haar een kauwstaafje te geven zodat ze even bezig is? En heb je al geprobeerd om even tegen haar te praten?

honden page profiel SabinaSabina

honden foto van Sabina

Warm kan, al heb ik het huis hier 2 dagen goed koel kunnen houden en haar ook door middel van zwemmen, kong ijsje ed.

Ze wil haar kong bijna niet meer in de bench. Ik weet het echt ff niet meer, moet ik het negeren of niet

honden page profiel Sab.Sab.

honden foto van Sab.

Misschien kun je af en toe haar pootjes even nat maken, doe ik bij Zara nu ook.

Verder is het wat moeilijk beoordelen vanaf hier. Heb je het idee dat je pup 'gewoon' geen zin heeft, of denk je dat ze ergens last van heeft/ te moe is/etc.?

In het laatste geval zou ik het niet negeren (maar ook niet teveel nadruk op leggen). Gewoon een botje geven of even rustig tegen haar praten. Ik weet niet of je een kleedje in de bench hebt, maar misschien kun je die er nog uithalen.

Wanneer je het idee hebt dat het gewoon een beetje klieren is, dan zou ik het negeren, maar volgens mij duurt het dan niet zo gauw 10-15 minuten.

Verder heb ik helaas ook niet zo meer oplossingen voor je dan hierboven staan, sorry.

honden page profiel KimKim

honden foto van Kim

Hier precies hetzelfde probleem! En ook ik weet het niet meer dus ik ga meelezen.
Ik kon ook al met gemak een uurtje of anderhalf weg en dan ging ze gewoon slapen. Ze is 13 weken.
Het ging echt goed tot gisteren. Sinds gisteren blaft ze weer alles bij mekaar zodra ik de deur van de woonkamer nog maar uitga...
Ik dacht dat het steeds beter ging, nu ben ik terug bij af.
Zelfs als ik er ben en ze me ziet zitten, blaft ze ook. Minder hard maar in elk geval toch ook piepen met wat geblaf tussen.

Ik heb haar net een botje gegeven en nu zit ze te piepen terwijl ze eraan knabbelt.
Moet ik dit dan zien als een beetje flauw doen? Als ze echt in paniek was, neem ik aan dat ze geen interesse had in het botje?
Ik begrijp ook echt niet wat er mis is gegaan...

honden page profiel SabinaSabina

honden foto van Sabina

@Sabine, ik had nog op je gereageerd maar toen ik mijn reactie wilde plaatsen, lag de server er nog uit.

ik weet niet wat ze precies wil, dat is het moeilijke, ik weet zeker dat de energie eruit is. nat en koel houden doen we haar hier ook regelmatig.


Het gaat hier nu op en af. gisterenmiddag en avond is ze gelijk gaan slapen als ze in de bench moest. maar gisteren ook naar dierenarts geweest voor laatste spuitjes en kennismaking met mijn eigen dierenarts dus denk dat we 45 min bij hem binnen zijn geweest, dus veel indrukken.

Vanmorgen ging het eindelijk weer een keer goed , behalve tijdens Baco uitlaten. daarna met haar bezig geweest, en toen ze terug in de bench moest heeft ze dit gedaan zonder concert.

@Kim, dus jij hebt het zelfde probleem, ik negeer nu haar "concerten"en ik beloon als ze lekker heeft liggen slapen. suc6,

honden page profiel Sab.Sab.

honden foto van Sab.

Lastig zeg, meer dan alle bovenstaande oplossingen zou ik eigenlijk ook zo niet weten.

Je zei volgens mij dat je wel een hoes over de bench had, maar ze vanaf de voorkant nog wel de kamer in kan kijken en zo jullie andere hond ziet. Kan het zijn dat ze daardoor nog graag wil spelen (zij opgesloten, de andere hond niet)? Misschien kun je in dat geval eens proberen om de bench op een andere plek te zetten (bijvoorbeeld de gang?) waar ze even helemaal geen prikkels krijgt.

Hoe reageert ze wanneer je haar een botje geeft? Gaat ze daar dan wel mee bezig, of is ze echt alleen maar aan het blaffen?

Wat ik met Zara ook nog wel heb gedaan is dat ik gewoon naast de bench ging zitten. Hier zit er geen hoes omheen, dus ze kon me dan wel zien. Ik zei niks tegen haar en ik keek haar niet aan, ik ging gewoon een boekje lezen bijvoorbeeld. Ik heb het gevoel dat mijn aanwezigheid haar gewoon geruststelde, dan ging ze ook gewoon lekker liggen slapen.

Ik heb bij Zara nooit problemen gehad met blaffen in de bench, dus ik heb geen idee of mijn tips helpen. Je hebt de bench wel al heel leuk voor haar gemaakt, dus daar ligt het denk ik ook niet aan. Misschien is er nog iemand anders met (beter) advies?

honden page profiel Sab.Sab.

honden foto van Sab.

Kim, kan het misschien zijn dat jouw hondje ergens van geschrokken is toen je weg was? Kabaal op straat of bij de buren of iets in huis dat omviel bijvoorbeeld?

Misschien kun je een stapje terug doen en het vanaf daar weer opnieuw opbouwen. Het kan dan namelijk zijn dat de bench voor haar geen fijne plek meer is en dat moet het natuurlijk wel (weer) zijn :-)

honden page profiel KimKim

honden foto van Kim

Ik betwijfel of ze ergens van geschrokken is. Het zou natuurlijk kunnen maar we wonen heel rustig en naast ons woont mijn nonkel dus als er iets geweest was, had hij me dit wel gezegd denk ik.
Verder hebben we ook wel cavia's en een chinchilla maar die zitten achter in huis terwijl de woonkamer voor is, dus daar hoort ze weinig of niets van.

Ik dek de bench wel af met een dekentje, alleen de voorkant. Want als ze me ziet weggaan is het anders helemaal feest. Als ik in de ruimte ben, dan laat ik het dekentje soms weg maar als ze dan niet rustig kan worden, dan leg ik het erover en dat helpt meestal wel. 's Nachts gaat het er ook altijd over. Ik merk wel verschil met toen ik het er nog niet overheen deed.

Wat ik nu doe is inderdaad terug proberen op te bouwen.

Het gekke is dat het 's nachts wel nog goed gaat. Dat heb ik ook moeten opbouwen natuurlijk maar daar is er niets veranderd.
Vanmorgen heeft ze zelfs geslapen tot ik zelf op was, dat is volgens mij nog nooit gebeurt.

Gisteren toch even weg geweest, het moest echt, en toen is ze toch ook rustig geweest maar ze sliep wel toen ik vertrok dus ik denk dat ze niet eens doorhad dat ik even weg was.
Ik doe ook terug alle moeite om de bench weer leuk te maken, speelgoedjes, botje, koekjes erin. Dat deed ik iets minder omdat ik dacht dat het wel ok was.
Toch maar wat langer mee doorgaan.

Ik probeer haar lawaai ook te negeren maar ze kan echt blijven doorgaan soms. Gisteren ben ik zelfs even met mijn rug tegen de  bench gaan zitten omdat ze maar niet ophield en heb wat gepraat tegen haar. Had ik hier ergens gelezen, en dat hielp wel goed hoor.

Sabina, jij ook succes!! Het is ons al een keer gelukt, het zal nog wel eens opnieuw lukken he! ;-)
En Sabine, bedankt voor je bericht!

honden page profiel SabinaSabina

honden foto van Sabina

Zo gaat het anderhalve dag goed, en nu al weer de hele dag blafconcerten, ik snap er niets meer van.

Zou het kunnen zijn, dat ze teveel prikkels krijgt omdat ze gewoon bij ons in de woonkamer zit met haar bench ? wij lopen op en neer van binnen naar buiten, baco loopt op en neer. Ze zou nu toch echt onderhand slaap moeten hebben, ze is al een keer uitgelaten naar het veldje, ze heeft gespeeld, 5 min getrainend, heeft iets te kauwen gehad in de bench (dan is ze wel stil) ze heeft vanaf 7 uur vanochtend nog geen moment geslapen, is tussendoor wel ff stil, maar krijg dan weer een concert.


@Kim, hoe gaat het bij jouw ?

honden page profiel KimKim

honden foto van Kim

Hier goed, terug heel goed.
Alles weer in orde gelukkig.
Ik heb ook terug de mand in de bench gezet. Met het warme weer was die eruit en had ik een natte handdoek erin gelegd. Veel minder gezellig natuurlijk en blijkbaar is ze daar ook wel gevoelig aan :-D
Ik geef ook weer wat meer lekkers in de bench.
En ik blijf proberen met de Kong maar daar toont ze geen interesse voor.

Ik zou als ik jou was, de bench afdekken.
Doe ik ook hoor.
Zeker als we bezoek hebben en ze bijvoorbeeld van geen ophouden weet.
Dat is een wereld van verschil als ik dan de bench afdek, dan gaat ze slapen.
Ook als ik rondloop en als ik vind dat het tijd is om te rusten, dek ik de bench af zodat ze rustig kan slapen.
Mila slaapt ook wel minder de laatste dagen, ik merk wel dat ze groter begint te worden.
De eerste weken sliep ze superveel, nu is het eerder rust dan slaap overdag.
Ze ligt wel maar oogjes open.

Succes nog voor jou.
Niet opgeven dan komt het wel goed!

honden page profiel chrischrisgoedgekeurde fokker

honden foto van chris

Ik heb verder geen reacties gelezen, maar als je serieus denkt dat een hond je uittest, of dingen voor expres doet ed. dan moet je je mening aardig bijstellen, en leren je hond te begrijpen en te 'lezen'.

Een hond handelt eerlijk en is niet te vergelijken met mensen die bv dingen doen om je uit te testen.

Je pup is nog maar jong, als hij al de hele nacht in een kooi blijft, waarom zou ze dan ook nog eens overdag tegen haar wil in een kooi moeten? Je hebt immers ook nog een volwassen hond, die als het teveel wordt echt wel een grens aan zal geven. En pups die echt moe zijn, gaan echt wel slapen, wat er om hun heen ook gebeurt.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "bench probleem/test ze me uit ?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Teckelen bij 38 graden
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^