Zalm

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Ik las volgens mij op het forum dat zalm erg goed is voor honden, dus we wilden dit onze pup van 10 weken geven morgen. Kan dit en zo ja moet dit nog ergens mee aangevuld worden en wat?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Zalm" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel SjalotSjalot

honden foto van Sjalot

Als je het naast de andere (volledige) voeding geeft dan kan je 1 maaltijd vervangen door zalm en van hoef je niks aan te vullen.

honden page profiel Demi & JuneauDemi & Juneau

honden foto van Demi & Juneau

Wat voer je nu?
En wat wil je precies geven? Zalmfilet, een zalmkop..

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Filet. Ze krijgt nu smuldier met groente, omdat het niet de complete versie is. Verder krijgt ze karnemelk en zijn we de brokken (c1000 puppy) van de fokker aan het afbouwen.

honden page profiel L VL V

honden foto van L V

Het is alleen wel een aanrader om je pup eerst te laten wennen aan een klein beetje vis en het langzaam aan op te bouwen. De eerste keer dat ik mijn pup een hele maaltijd vis gaf kwam alles direct weer retour... toen ik later een klein stukje gaf hield ze het zonder problemen binnen. Dit hoeft niet bij alle honden zo te zijn, maar ik wil je het opdweilen van de troep besparen ;-).

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

Hmmm als ik jullie was zou ik meteen stoppen met de brokjes ( deze hooguit als beloning gebruiken) en dan zo snel mogelijk starten met goede complete KVV. Een enkelvoudige smuldier maak je niet compleet door er groente an toe te voegen. Je hond is volop in de groei en heeft een goede calciumbron nodig. Bot.
Kijk eens bij de dierenwinkel nasr een complete KVV. Deze heb je ook in de smask zalm of andere vis.
Een stukje zalmfilet kan geen kwaad als tussendoortje. Ik zou dit niet als maaltijd voeren want dan mis je echt bot... Ook kan je hond tekorten krijgen! In de puppytijd is een complete maaltijd cruciaal. Of dit nu goede brokken of vers vlees is.
Wat je nu aan voeding geeft is niet opelkaar afgestemd en incompleet! Zou dus ern goede KVV kopen, je inlezen in barf of nrv en die goedkope brokken de deur wijzen :-D

Succes!


Succes!

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

" Het is alleen wel een aanrader om je pup eerst te laten wennen aan een klein beetje vis en het langzaam aan op te bouwen. De eerste keer dat ik mijn pup een hele maaltijd vis gaf kwam alles direct weer retour... toen ik later een klein stukje gaf hield ze het zonder problemen binnen. Dit hoeft niet bij alle honden zo te zijn, maar ik wil je het opdweilen van de troep besparen ;-). "


Dit kan idd oor de vetten in vis komen! Goede tip!

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

We zijn de brokken ook aan het afbouwen, maar we willen niet te snel omdat ze er snel aan de diarree raakt. Is karnemelk voldoende om aan te vullen of is dat niet genoeg? Ze heeft ook van die kauwbotten, maar neem aan dat daar niets nuttigs in zit.Over bar kan ik gewoon vinden in de enceclopedie hier op hondenpage?

honden page profiel RianneRianne

honden foto van Rianne

Ik heb mijn honden nooit karnemelk gegeven. Ik zou niet eens weten waar dat goed voor zou zijn Kyra krijgt wel zalmolie door haar eten. Kan je kopen bij de dierenwinkel en kost een halve liter 14,95 euro. Honden stammen al van de wolf en die dronk ook geen melk yogurt of karnemelk.

honden page profiel KatooKatoo

honden foto van Katoo

Kijk eens op www.voerwijzer.com over info over KVV.

Kwalitatieve KVV merken zijn in mijn optiek: Haaksbarf, Alaska, Tammenga, All Animal, Tinlo,

Geef zo veel mogelijk variatie qua diersoorten. Zo geef ik de Tammenga rund, lam, geit, paard, vleesmix compleet, en daarnaast van Tinlo, de konijn, makreel, eend. Deze wissel ik af..elke dag andere smaak. en zo voer je compleet!

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Dat van die karnemelk had ik hier een keer op het forum gelezen volgens mij. Het vervelende is dat ik zelf niet zoveel over het voer te zeggen heb en moet roeien met de riemen die ik heb. Als het aan mijn ouders had gelegen kreeg Evy c1000 brokken, net zoals de katten. Ben allang blij dat ze sinds kort smuldier hebben in de supermarkt. Mijn moeder wil niet over internet bestellen namelijk.

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

" We zijn de brokken ook aan het afbouwen, maar we willen niet te snel omdat ze er snel aan de diarree raakt. Is karnemelk voldoende om aan te vullen of is dat niet genoeg? Ze heeft ook van die kauwbotten, maar neem aan dat daar niets nuttigs in zit.Over bar kan ik gewoon vinden in de enceclopedie hier op hondenpage? "


Ja hier op hp is veel te vinden. Barfplaats n voernatuurlijk.nl zij ook handige sites! Nee karnemelk is geen vervaning van bot! Dit is enkel een toevoeging an t menu werkt bloedzuiverend. Maar de meningen hierover zijn heel erg wisselend. Ik zelf geef bijna geen karnemelk meer maar biogarde dat is dan weer goed voor de darmen en de weerstand....

honden page profiel KatooKatoo

honden foto van Katoo

"

Ja hier op hp is veel te vinden. Barfplaats n voernatuurlijk.nl zij ook handige sites! Nee karnemelk is geen vervaning van bot! Dit is enkel een toevoeging an t menu werkt bloedzuiverend. Maar de meningen hierover zijn heel erg wisselend. Ik zelf geef bijna geen karnemelk meer maar biogarde dat is dan weer goed voor de darmen en de weerstand.... "


O weer wat geleerd... biogarde.. ga ook maar eens proberen dan geef nu namelijk karnemelk...

Anoniem (Gast)

" Dat van die karnemelk had ik hier een keer op het forum gelezen volgens mij. Het vervelende is dat ik zelf niet zoveel over het voer te zeggen heb en moet roeien met de riemen die ik heb. Als het aan mijn ouders had gelegen kreeg Evy c1000 brokken, net zoals de katten. Ben allang blij dat ze sinds kort smuldier hebben in de supermarkt. Mijn moeder wil niet over internet bestellen namelijk. "

Geen dierenwinkel in de buurt die een goed merk KVV verkoopt? een complete maaltijd voor een hond moet minimaal bestaan uit spiervlees, orgaanvlees en bot van minstens 4 verschillende dierensoorten in 3 weken tijd. In principe heb je dan niks meer nodig, maar groente (al dan niet verwerkt in de maaltijd) kan positief dienen als ruwe vezel voor een goede maag/darm-flora. Vis telt niet mee als diersoort, maar kan je wel als extra zo af en toe (1x per week?) voeren. Dit kan van alles zijn, zalmkop/filet, een vuile haring van de visboer etc.

Groente (als dit niet in de maaltijd zit) altijd helemaal fijn maken (pureren), zodat het in principe drinkbaar is.

honden page profiel Nantastic!© Casa di Coontastic Nantastic!© Casa di Coontastic speciaal aangestelde fokker

honden foto van Nantastic!© Casa di Coontastic

Even wat duidelijkheid:

Brokken hoef je niet af te bouwen, brokken van de C1000 doen meer kwaad dan goed, deze kun je dus meteen weg doen.

Kijk naar een wat betere merk kvv die wel goed compleet is , want juist je pup heeft een goede voeding nodig.

Als je al een groenten geeft moet je deze rauw geven en heel fijn gemaken, dan kan de hond het beter verteren en de voedingsstoffen er uit halen. Groenten is een aanvulling, het maakt de smuldier dus zeker niet compleet.

Compleet voer je pas als je ongeveer 4 diersoorten per 3 weken gaat voeren of je moet een merk nemen waar een premix in zit, dan is dat niet nodig. In Carnibest zit bijvoorbeeld een premix.

In bepaalde meken zit al groenten verwerkt: Carnibest, Haaksbarf, Darf Eko, Alaska bijvoorbeeld.

KVV kun je het beste van diverse merken geven en diverse smaken, dan weet je altijd dat je goed compleet aan het voeren bent.

Karnemelk, als je een toevoeging wil geven zou ik bijvoorbeeld 2 keer in de week cottage cheese (Lidl) geven met wat fruitmix (neem verschillende soorten fruit en vermaal dit in de blender).

Elke avond wat karnemelk kan ook maar dan zou ik wel de geitenkarnemelk of geitenyoghurt nemen.

Verse vis is goed, kan ook in gemalen vorm als kvv gegeven worden. 1 visdag in de week en 1 pensdag in de week is voldoende.

KLIK VOOR INFORMATIE OVER KVV

KVV VERGELIJKEN

Anoniem (Gast)

Overigens: Smuldier heeft wel complete varianten. Maar die worden compleet gemaakt door een premix (vitaminepil). Er zit maar één diersoort in (rund). Een premix is niet natuurlijk en daarom ook niet gewenst. Een natuurlijkere manier is om dus min. 4 diersoorten in 3 weken tijd te voeren, dan krijgen ze ook alle vitamines en mineralen binnen die ze nodig hebben. Verder heeft Smuldier nog de volgende nadelen:

- Zonnebloemolie (is plantaardig, hoort niet in het menu van een carnivoor)
- Geen echte botten, maar een suplement. Zeker een pup heeft gewoon echt bot nodig.
- Premix: zie bovenstaand verhaal


Op zich zou Smuldier best een mooi product kunnen zijn, indien aan bovenstaande drie punten gewerkt zou worden (vooral die zonnebloemolie en dat bot)....maar ja, dan is het ook gelijk weer een stuk duurder.

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Voor nu heb ik de discussie gewonnen. Ik mag een week (half) bepalen wat Evy te eten krijgt. Carnibest wordt bij ons in de buurt verkocht, dus dan ga ik dat halen. Mijn moeder wil er alleen wel brokken bij blijven voeren. Welke kan ik dan het beste geven?
De zalm gaan we in kleine stukjes doen en geven in de bench voor de benchtraining. Dan krijgt ze iedere dag 2 - 3 kleine stukjes. Zou dat goed gaan/zijn?

Anoniem (Gast)

Betere brokken: Orijen of Taste of the Wild. Wel behoorlijk prijzig en beide koop je meestal niet zo op de hoek van de straat. Ik zeg betere brokken...want naar mijn mening bestaan er geen goede brokken. Heb je je moeder gevraagd om eens op internet (bijv. dit forum) informatie in te winnen? Ik ben er van overtuigd dat ze het dan met je eens is dat je brokken niet moet voeren. Brokken, ook de betere, zijn hoe dan ook altijd een niet natuurlijk product (er groeien immers geen brokken aan plantjes bijvoorbeeld).

Maar wat je ook doet, meng het niet door elkaar! Daar kan je grote problemen mee krijgen omdat brokken en vlees een heel ander verteringsproces ondergaan. Zeker bij Goldens komt het vaak voor dat ze erg gevoelig zijn op maag/darmen, dus wees voorzichtig hierin met je pup (wat een schatje overigens :-)). Het beste kan je, als je brokken wilt blijven voeren, op een dag maar 1 soort voer geven. Dus bijv. een brokken dag, en dan een vlees dag. Of nog beter: enkele vlees dagen gevolgd door enkele brok dagen etc. Eventueel is het ook mogelijk om bijvoorbeeld 's ochtends brokken te voeren, en 's avonds vlees. Maar in iedergeval niet te kort op elkaar dus, en ik vermoed dat je pup nog vaker eet dan 2x per dag? Dus dan komt het op 1 dag wel heel dicht bij elkaar...zou ik niet doen.

Carnibest heeft naar mijn mening ook niet de voorkeur, maar er zit in iedergeval echt bot in en 2 diersoorten, dus in die zin beter dan Smuldier. Wel is het zo dat er zonnebloem- en lijnzaadolie (plantaardig!), een premix (niet natuurlijk) in zit en graan (rijst, is gelukkig wel de minst erge graan).

Zit er geen verkooppunt van Alaska, Haakbarf, DARF, Tinlo of AllAnimal bij jullie in de buurt? Zie websites van die fabrikanten voor dichtsbijzijnde dealer. Dan voer je een van de betere KVV's, de centjes die de brokken kosten kunnen je ouders dan besparen en bij het (iets duurdere) betere vlees leggen. Die brokken doen echt meer kwaad dan goed voor je pup, zeker de goedkope supermarkt brokken en de bekende tv merken (pedigree, bonzo, royal canin, eukanuba...allemaal rommel vol met slechte granen). Dus ik zou je ouders aanraden zich er in te verdiepen zodat ze het met je eens zijn.

Anoniem (Gast)

Ik zie in je profiel dat je uit Hellevoetsluis komt. In dat geval heb ik even voor je gekeken:
Er zitten 2 Tinlo dealers en 1 Haaksbarf dealer in de buurt.

Tinlo kan je krijgen bij: Happy Huisdier Hellevoetsluis (Struytse Hoeck 8) en Sjaans Dierenparadijs (Evertsenplein 84-86) en Haaksbarf ook bij Happy Huisdier Hellevoetsluis.

Ik zou zeggen, op naar Happy Huisdier Hellevoetsluis dus ;-)

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

We gaan er vanmiddag naartoe! ;-)Ik heb mijn moeder nog niet overtuigd van het dumpen van de brokken, dus dan maar van merk wisselen. Beter een goed metk dan een slecht merk. Hopelijk kan ik in de toekomst de brokken de deur wijzen.

honden page profiel Karin, Lina en Jazzy (Alex r.i.p.)Karin, Lina en Jazzy (Alex r.i.p.)

honden foto van Karin, Lina en Jazzy (Alex r.i.p.)

" We zijn de brokken ook aan het afbouwen, maar we willen niet te snel omdat ze er snel aan de diarree raakt. Is karnemelk voldoende om aan te vullen of is dat niet genoeg? Ze heeft ook van die kauwbotten, maar neem aan dat daar niets nuttigs in zit.Over bar kan ik gewoon vinden in de enceclopedie hier op hondenpage? "


Karnemelk is prima heb ik in het begin ook gedaan, maar ik geef nu geitenyoghurt en een schep huttenkase (Bas van der Heijden) dat is een stuk gezonder met drie keer per week koudgeslagen honing en gemalen pitten en snufje knoflook.

Karin

honden page profiel dogfrienddogfriend

honden foto van dogfriend

ik geef zalmolie over zijn eten,vinden ze heerlijk ;-)

honden page profiel Natascha en bonoNatascha en bono

honden foto van Natascha en bono

ik geef elke dag een lepel griekse yoghurt met een goede hand musli, ze doen er een moord voor ahahaha

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Ze gaat nu prins procare super krijgen. 4 dagen in de week vers vlees en voor de rest brokken.

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey

honden foto van Alexandra & Mikey

" Ze gaat nu prins procare super krijgen. 4 dagen in de week vers vlees en voor de rest brokken. "


Je hebt grote kans dat ze de brokken straks gaat weigeren of veeel langzamer eten en wat laten staan. Misschien kun je hiermee je ouders overtuigen dat ze vlees veel lekkerder vindt en het ook veel beter is ;-)

Ik geef Mikey van ons iedere dag een klein scheutje karnemelk. Ze krijgt ook iedere dag een schapenvet bonbon met knoflook. Met deze 2 dingen hoop ik vlooien en teken te voorkomen. (Tot nu toe gaat het goed ;-))

Met vlees lijkt het in het begin wel duur (heb zelf ook carnimest) maar als je echt gaat rekenen met het aantal gram dat ze eet per dag en dit gaat vergelijken met de dure betere brokken is vlees soms zelfs goedkoper!

Gr. Alexandra

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

12 plakken vlees van Prins (2 per dag) was 11 euro nog wat, dus dat vind ik goed te doen. Brokken zijn eigenlijk voor ons eigen gemak. Overdag is iedereen aan het werk en naar school toe, dus iedereen komt tussendoor even snel naar huis toe om haar te knuffelen en uit te laten, zodat ze niet meer dan een uur alleen zit. In die tijd moeten we dus ook het eten klaar maken en naar binnen schuiven. Vandaar. :p

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Ik zou uitkijken met zuivel. Ik weet dat er hier vaak anders over gedacht wordt, maar Fedor kreeg juist jeuk en uitslag van yoghurt en kaas. Als honden volwassen worden worden ze namelijk net als bijna alle andere zoogdieren, lactose-intollerant. Het enzym om melk te unnen afbreken ontbreekt.

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

" Ik zou uitkijken met zuivel. Ik weet dat er hier vaak anders over gedacht wordt, maar Fedor kreeg juist jeuk en uitslag van yoghurt en kaas. Als honden volwassen worden worden ze namelijk net als bijna alle andere zoogdieren, lactose-intollerant. Het enzym om melk te unnen afbreken ontbreekt. "


 Dat enzym schakelt zich pas uit wanneer het dier geen lactose meer binnen krijgt. Zolang wij Evy iedere avond karnemelk blijven geven (denk hierbij aan echt niet meer dan een eetlepel) dan schakelt dat enzym niet uit. Ditzelfde gebeurd bij mensen. Wanneer dit niet gebeurt krijg je dus mensen die lactose-intollerantie hebben. Natuurlijk is het iets wat we goed in de gaten houden, maar op de leeftijd van 10 weken is het nog niet zo'n heel erg groot probleem.

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey

honden foto van Alexandra & Mikey

" Ik zou uitkijken met zuivel. Ik weet dat er hier vaak anders over gedacht wordt, maar Fedor kreeg juist jeuk en uitslag van yoghurt en kaas. Als honden volwassen worden worden ze namelijk net als bijna alle andere zoogdieren, lactose-intollerant. Het enzym om melk te unnen afbreken ontbreekt. "

Bij karnemelk speelt lactose-intolerantie een heel stuk minder en er zitten ook nog eens veel minder suikers in dan in gewone melk. :-)

Anoniem (Gast)

Ik persoonlijk ben ook geen fan van zuivel (geef het onze hond ook nooit, al kan hij er wel tegen). Naar mijn mening niet echt iets dat vanuit de natuur in het menu van de wolf/hond thuishoort. Maar ieder zijn mening.

Jammer dat je alsnog voor een Prins gekozen hebt, is naar mijn mening namelijk ook gewoon chemische rommel. Er zit zelfs mais en vruchten in Prins! Vruchten kan je niet zomaar mengen met vlees, heeft een andere gisting.

Ik moet je eerlijk zeggen...ik zou dan nog eerder Carnibest dan Prins geven. Niet echt een vooruitgang. dus Als je er weinig aan uit wilt geven, kijk dan eens naar Lotgering (al moet je dan wel op internet bestellen). Wil je wat meer uitgeven of persee in een fysieke winkel kopen, dan weet je waar je moet zijn voor Haaksbarf of Tinlo.

Volgens mij ben je hier genoeg op weg geholpen, maar doen je elke keer weer wat anders wat het eigenlijk alleen nog maar erger maakt (ik neem aan dat je toch eerst kijkt wat ergens in zit voor je het koopt?). Ik denk dat dit topic dan verder ook vrij nutteloos is geworden.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Zalm" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Bang s'nachts
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^