Vast heel onschuldig, maar wel vervelend

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Juliette (Gast)

Goedemorgen,

Mijn labrador van bijna tien jaar heeft een aantal eigenaardigheden ;-) maar 1 ding vind ik altijd wel erg vervelend. Regelmatig begint ze zomaar uit het niets te hoesten. Het lijkt dan alsof ze haren of iets dergelijks in haar keel heeft zitten en die niet weg kan krijgen.
Als pup had ze al moeite met iets weg hoesten en tegenwoordig lijkt ze er steeds vaker last van te hebben (maar dat kan wellicht ook met de ouderdom te maken hebben). Iedere keer schrik ik me wezenloos omdat ze zo'n lawaai maakt en ik word er altijd een beetje paniekerig van omdat ik het zo'n naar geluid vind en bang ben dat ze pijn heeft. Tot nog toe lijkt ze er zelf niet zoveel onder te lijden maar haar baasje des te meer.
Iemand enig idee wat er mis is, of het kwaad kan en vooral of er iets aan gedaan kan worden?

Alvast hartelijk dank voor het meedenken.

Vriendelijke groet,

 Juliette

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Vast heel onschuldig, maar wel vervelend" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel D&GD&G

honden foto van D&G

Ik zou het niet wten, maar heb je in die 10 jaar, dat wel eens doorgegeven aan je dierenarts, en wat zei die ervan.

honden page profiel ..

honden foto van .

hoi juliette, 
klinkt het hoesten als of ze de lucht naar binnen happen en dan wat knorrerig is? 
het kan namelijk ook reverse sneezing zijn, 
Reverse sneezing kan veroozaakt worden door een luchtje, of pol in de lucht ect de slijmvliezen in de keel irriteert en daarop reageert. 

je zou eigenlijk even een filmpje op youtube moeten zoeken dan kan je gelijk zien of het zo is,
Reverse sneezing is lastig maar vrij onschuldige aanval. vaak helpt wrijven over de keel,
of als hier dusty een flinke aanval heeft hou ik even de hand over zijn neus tot ie slikt en dan is hij zo weer uit zijn aanval,

Vertrouw je t niet? Dan zou ik een bezoekje aan de DA brengen, liever een x voor niks dan een keer te weinig

honden foto van Annelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en Kwint

Hoesten kan allerlei oorzaken hebben. Aangezien de leeftijd van je hond zou ik haar eens goed laten onderzoeken. Kan héél onschuldig zijn maar aangezien dit al heel lang heeft en het heviger wordt kan dit ook ernstiger zijn. Hierbij denk ik dan aan een niet zo goede hartfunctie. Is dit al eens onderzocht!???

Toch maar eens naar de DA met haar! O-)

Juliette (Gast)

Wat fijn, die snelle reacties. Bedankt daarvoor!
Het is volgens mij geen reverse sneezing. Ze doet haar bek vrij ver open en vlak nadat ze gehoest heeft ziet het eruit alsof ze met haar tong iets naar voren probeert te halen (zoals haren of zo) wat haar irriteert. Ik heb al meerdere malen in haar bek gekeken als ze nogal hevig hoest (eigenlijk is het meer koren), maar er zit niets in haar keel dat groot of zichtbaar is.
Ik ken meerdere honden (labradors) die dit ook doen en hun baasjes zijn er altijd nogal laconiek over.
Nogmaals, ik denk dat ik er meer last van heb dan zij, daarom uiteindelijk maar de vraag hier of jullie dit herkennen en er een oplossing voor weten. Volgens mij voelt ze dat ik het vervelend vind en wordt het daardoor vaak erger.

Groetjes,

 Juliette

honden page profiel XtineXtinegoedgekeurde fokker

honden foto van Xtine

Op die leeftijd hoesten duid heel dikwijls op een hartkwaal door ouderdom.

honden page profiel SuzetjeSuzetje

honden foto van Suzetje

Aangezien je het hier post maak je je toch wel ergens zorgen.
En als ik me ergens zorgen om maar gaat er een telefoontje naar de DA. Telefoontje kan geen kwaad toch? Leg het verhaal uit, ook dat het steeds erger wordt. Mocht deze DA daar geen gehoor aangeven, bel nog een 2e op voor je eigen gemoedsrust. Als de DA zegt kom maar even langs, dan toch maar even een bezoekje brengen zou ik zeggen.

Of terwijl bij twijfel waar over dan ook, DA bellen / bezoeken.

Juliette (Gast)

Ja, als ik echt denk dat het ernstig is ga ik uiteraard naar de DA.
Maar aangezien ik weet dat ik vaak een overbezorgde 'moeder' ben (ze heeft vroeger ontzettend veel darmproblemen gehad, zat elke maand wel bij de dierenarts en ze heeft een overheerlijke dooie muis maar ternauwernood overleefd, dus ik ben wel een beetje getraumatiseerd) wilde ik het eerst hier even voorleggen omdat ik mij gewoon vrij snel zorgen maak.
Overigens komt ze ieder jaar nog probleemloos door de APK (de dierenarts vindt dat ze in topconditie is), is ze tegenwoordig altijd blij en tevreden, heeft ze nooit meer darmklachten (afkloppen) of andere problemen en is iedereen nogal verbaasd haar leeftijd te horen omdat ze zo levendig en speels is.
Als het ophoesten echter steeds erger gaat worden dan ga ik hem wel even vragen hoe dat komt en wat eraan te doen is.

Bedankt voor jullie reacties en hulp!

Groetjes,

 Juliette

honden page profiel CabasjaCabasjagoedgekeurde fokker

honden foto van Cabasja

Maar heb je het nu al eens doorgegeven aan je da??
Is het hart wel extra onderzocht??
Is ze miss te dik??

Juliette (Gast)

Voor zover ik me kan herinneren heb ik het inderdaad niet eerder met de da erover gehad, ook omdat ik het meerdere honden hoor en zie doen (precies hetzelfde). Ze is niet te dik en afgezien van het jaarlijkse routineonderzoek (waarbij de da dus niets bijzonders hoort) heeft ze geen ander hartonderzoek ondergaan, wel een hele lijst andere onderzoeken.

Maar ik ga de da wel even contacten.

Groetjes,

 Juliette

honden page profiel DesireeDesiree

honden foto van Desiree

Een soort kuch? dat kan soms zelfs wijzen op een hartkwaal (HCM)..al met al adviseer ik alleen een goede DA te laten kijken en luisteren. Ik ben geen DA ;-)

Juliette (Gast)

Hoi Desiree,

Nee, geen kuch, echt alsof ze iets probeert op te hoesten wat irriteert.
Ze heeft er zelf geen last van (als ze is afgeleid houdt ze er ook weer mee op en is ze het vergeten) maar in ieder geval voor mijn eigen gemoedsrust zal ik even bij de da langsgaan.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Vast heel onschuldig, maar wel vervelend" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Heeft een hond besef van tijd?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^