stress door te weinig wandelen of door terugkeer hormonen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Marjo en KibaMarjo en Kiba

honden foto van Marjo en Kiba

De laatste weken heb ik gemerkt dat Kiba sneller blaft en echt zenuwachtig word zodra hij iets hoort. Zijn haren gaan omhoog, kop omlaag en al rond lopend blaffen. Meestal is het zo iets als : woef.... woef....woef... enz. Hij komt dan ook steun bij mij zoeken en komt dan langzaam tot rust tot hij het volgende hoort. Het gaat dan om een hond die in de verte blaft, kinderen die langs lopen een auto met een gek geluid. En als de ijskoman langs komt dan is het huis/de tuin te klein! Hij gaat dan echt heel erg heftig te keer tot het getingel weg is :S

Nou is Kiba altijd wel wat nerveus geweest maar de laatste 2 a 3 weken is toch wel extreem :'(

We hadden dik een halfjaar geleden Kiba chemisch laten castreren om te kijken of zijn uitval gedrag hormonaal was. Maar die is aan het uitwerken. Tenminste dat idee heb ik omdat Kiba de laatste weken ook weer uitgebreid elk plasje moet besnuffelen, vaker zijn poot begint op te tillen en soms weer gaat schuimbekken bij bepaalde plasjes. Ik merk ook dat Kiba de afgelopen 2 weken stabieler reageert op andere honden en een stuk makkelijker te stoppen is met uitvallen. Ik denk dat hij zich zekerder is gaan voelen in deze situaties doordat hij zijn hormonen terug krijgt.

Ik vraag me dus af of hij in huis nerveuzer geworden is door de terugkomst door de hormonen of dat het komt door te weinig beweging.

Vanwege het hete weer afgelopen weken zijn we maar 2 keer per dag gaan wandelen en vorige week heb ik een scheurtje in een pees in mijn heup gekregen waardoor ik zo goed als niet kan lopen.. We lopen dus kleine rondjes en voor de rest fiets ik met Kiba als het koel is omdat dat wel goed gaat met mijn been. Maar dit is eigenlijk veel te weinig voor Kiba.. Mijn vader werkt offshore dus kan niet met Kiba lopen en mijn moeder durft dit niet + dat zij midden in een chemo behandeling zit en dus ook niet in staat is Kiba uit te laten.. Ter compensatie doe ik wel denk spelletjes met Kiba en laat ik hem met zijn voerbal spelen en veel dozen slopen maar toch is het niet echt genoeg.

Zou het een combinatie zijn van te weinig beweging en de terugkeer van zijn hormonen of 1 van de 2 los? En wat zou ik hier nog aan kunnen doen? Ik hoop volgende week voldoende hersteld te zijn om weer meer met hem te gaan wandelen. We gaan dan ook weer naar mijn vriend dus elke dag naar het strand komt er ook weer aan.

Toen ik opzoek was naar nieuwe snoepjes kwam ik BIOFOOD Relax gistsnoepjes voor hond en kat tegen. Zou dit misschien kunnen helpen? Heeft iemand daar ervaring mee? Of is het in deze situatie niet van toepassing?

Ik hoop dat iemand me kan helpen

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "stress door te weinig wandelen of door terugkeer hormonen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Marjo en KibaMarjo en Kiba

honden foto van Marjo en Kiba

Niemand een idee? :(

honden page profiel ~**Saar,  Dexx & Daya **~~**Saar, Dexx & Daya **~ 3 doggies

honden foto van ~**Saar,  Dexx & Daya **~

sorry ik kan je niet helpen, maar het is goed mogelijk dat de chemische castratie langzamerhand uitwerkt.
maar het kan ook koemn omdat het vakantie is natuurlijk, en kinderen vaker buiten zijn zulke dingen.
En...........wat hier laatst ook zo lekker was een loops teefje in de buurt.
Dan is Dexx ook wat prikkelbaarder.

De gistsnoepjes ken ik niet.
en of je voldoende wandelt dat kan ik natuurlijk niet beoordelen.;-)

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious 3 doggies

honden foto van Goldendelerious

Tja, het is nu eenmaal een jonge reu. Een uitwerkende chemische castratie kan de stofwisseling behoorlijk op hol doen slaan. Mentaal bezighouden is meer dan prima, maar een goede dosis beweging waarbij zo'n dier echt lekker zijn ei kwijt kan, houdt hem beter in balans dan alleen mentale activiteit, is mijn mening.
Ik vind die snoepjes echt helemaal niets. Heb net even naar de samenstelling gekeken en als ik dan lees over 'speciale kruiden' waarvan geen inhoud wordt vermeld, dan zou mij dat weerhouden om het aan te schaffen. Het knagen op dik bevleesde karkassen beïnvloedt de serotonine stofwisseling ook positief en zorgt ook voor een kalmerende en rustgevende werking. Evenals het toevoegen van wilde visolie of (zelf geteelde) kruiden en algen die je aan een zelf samengesteld menu kunt toevoegen. Prima basisvoeding voor de hersenen. Daar heb je die dure snoepjes, waarvan je geen exacte inhoud weet toch niet voor nodig? :-)

honden page profiel teresa en beauteresa en beau 3 doggies

Marjo, het kan i.d.d dat kiba last heeft gehad van de uitwerking van het implantaat, ( er zijn voor de rest ook geen onderzoeksresultaten wat de bijwerkingen kunnen zijn op langere termijn ) kiba gaat nu zijn eigen hormoonhuishouding weer zelf regelen, ( die zijn uiteraard door het implantaat onderdrukt al die tijd ) Geeft het de tijd, ik hoop voor je dat snel weer aan de betere hand gaat worden, kiba heeft beweging nodig, hij moet zichzelf weer 'hervinden ".

honden page profiel Mimi Mimi 3 doggies

honden foto van Mimi

Interessante vraag. Ik begrijp uit je verhaal, dat de chemische castratie aan het uitwerken is en de hond nu zekerder is naar honden? Wat bedoel je daarmee, wat zie je waardoor hij zekerder wordt.

Fietste je voordie tijd niet? Door het fietsen bouw je conditie op. Ik zou me voor kunnen stellen dat het door het fietsen komt dat die nu wat gespannender is als je dat voorheen niet deed.

honden page profiel B met D&A†B met D&A† 3 doggies

honden foto van B met D&A†

Ik lees even mee.
Ik herken Djago er wel in alleen hij is niet gecastreerd.

En ik kwam ook die Biofood relax snoepjes tegen.
Vroeg me ook al af of iemand daar mee bekend was.
Ik open er wel een nieuw topic voor :-)

honden page profiel Marjo en KibaMarjo en Kiba

honden foto van Marjo en Kiba

@ Noxx en dexx, ik denk niet dat het aan de vakantie licht.. We wonen recht tegenover een basisschool dus dat is ie wel gewend. Of hij moet merken dat het nu juist stiller is omdat ook de hele buurt op vakantie is.. Zou ook kunnen denk ik..

@ goldendelicious, Het knagen aan een bevleesd bot gaat niet helpen ben ik bang :( vanavond had hij een flinke kippenbout en daar zat ie lekker aan te knabbelen tot er in het park naast mijn huis iemand zijn hond terug floot.. Je hoorde alleen het fluitje (wat ze met haar mond maakte zegmaar dus geen echt fluitje) en Kiba slikt in een keer een halfe kippenpoot naar binnen zonder te kauwen en het orgaan vlees (wat hij niet zo lekker vind) ging er helemaal in 1 hap naar binnen :S
Aan wat voor soort kruiden moet ik denken? want wil best wel zo iets voor hem maken als hij dat lekker vind en er rustiger van word!

@ Teresa, ik zal hem de ruimte en tijd geven die hij nodig heeft ;-)

@ Mimi, Nou Kiba liet heel erg veel uitval gedrag zien en dubbele signalen, dus groot maken en drijgend maar ondertussen ook klein maken en wegkijken. Erg verwarrend voor de andere honden dus. Hij viel daarbij onwijs uit en was zo goed als niet te houden en niet te stoppen. De laatste weken geeft hij nogsteets wel dubbele signalen af maar valt niet meer uit en is makkelijker af te lijden. Dit is er langzaam insgeslopen. het kan zijn dat het door het vele trainen komt maar ik denk eerder dat het komt door de terugkeer van zijn hormonen..
Fietsen doen we idd nog niet zo heel erg lang. Ik denk anderhalve maand ofzo.. Zou het daar dan ook nog aan liggen denk je?.

honden page profiel BrushBrush 3 doggies

honden foto van Brush

Ik merk wel aan Bruno en Shelly dat het zomer is, omdat ze vaker blaffen om geluiden buiten dan toen het kouder was. Er zijn meer mensen buiten en kinderen zijn wat uitgelatener. Ook staan veel mensen hun auto te poetsen of te klussen etc. Ze wandelen genoeg dus daar ligt het niet aan. En hormonaal is er niks veranderd. Zou het niet gewoon te maken kunnen hebben met de geluiden buiten? Ik geloof zelf trouwens dat nervositeit bij honden meer in het karakter ligt dan in de hormoonhuishouding, al zal die best wat invloed hebben. Ik vind zelf dat er wat overdreven gekeken wordt naar hoeveel invloed hormonen hebben op het gedrag. Bij mensen denk je ook niet dat als een vrouw brede heupen heeft, ze wel een angstig typje zal zijn (bij wijze van spreken). Maar bij honden is het wel zo, daar geloof ik niet zo in eigenlijk.  


Bruno en Shelly zijn allebei wat nerveus soms, dat heeft niks te maken met hun hormonen volgens mij, maar met hun aard. Daar hou ik dan ook rekening mee. Soms hebben ze wat veel prikkels gehad op een dag. Dan knuffel ik ze wat meer en masseer ik ze een beetje etc, dat helpt altijd goed tegen nervositeit, vind ik. Beter dan kruiden. En dan moet je zelf ook even ontspannen en de tv even uitdoen. Even samen de zenuwen kalmeren. Kan ook goed samen gaan met borstelen/verzorgen. Ik vind dat het altijd goed werkt als je hond kan voelen aan jou dat je helemaal ontspannen bent, soms ga ik gewoon lepeltje-lepeltje bij ze liggen op de vloer, heerlijk is dat en je kunt samen ademen en ontspannen. Misschien een beetje onorthodox, maar een kind kalmeer je ook niet met een middeltje, die snuggel je lekker tegen je aan op de bank en vertel je een verhaaltje ofzo. Dat werkt bij honden ook goed, vind ik. Ook zingen helpt goed, moet je dus zelf wel goed ontspannen zijn en iets rustigs zingen. Honden kijken vaak naar hun baas om te zien hoe ze zich moeten gedragen dus dat kun je gebruiken.

honden page profiel teresa en beauteresa en beau 3 doggies

" Ik merk wel aan Bruno en Shelly dat het zomer is, omdat ze vaker blaffen om geluiden buiten dan toen het kouder was. Er zijn meer mensen buiten en kinderen zijn wat uitgelatener. Ook staan veel mensen hun auto te poetsen of te klussen etc. Ze wandelen genoeg dus daar ligt het niet aan. En hormonaal is er niks veranderd. Zou het niet gewoon te maken kunnen hebben met de geluiden buiten? Ik geloof zelf trouwens dat nervositeit bij honden meer in het karakter ligt dan in de hormoonhuishouding, al zal die best wat invloed hebben. Ik vind zelf dat er wat overdreven gekeken wordt naar hoeveel invloed hormonen hebben op het gedrag. Bij mensen denk je ook niet dat als een vrouw brede heupen heeft, ze wel een angstig typje zal zijn (bij wijze van spreken). Maar bij honden is het wel zo, daar geloof ik niet zo in eigenlijk.  


Bruno en Shelly zijn allebei wat nerveus soms, dat heeft niks te maken met hun hormonen volgens mij, maar met hun aard. Daar hou ik dan ook rekening mee. Soms hebben ze wat veel prikkels gehad op een dag. Dan knuffel ik ze wat meer en masseer ik ze een beetje etc, dat helpt altijd goed tegen nervositeit, vind ik. Beter dan kruiden. En dan moet je zelf ook even ontspannen en de tv even uitdoen. Even samen de zenuwen kalmeren. Kan ook goed samen gaan met borstelen/verzorgen. Ik vind dat het altijd goed werkt als je hond kan voelen aan jou dat je helemaal ontspannen bent, soms ga ik gewoon lepeltje-lepeltje bij ze liggen op de vloer, heerlijk is dat en je kunt samen ademen en ontspannen. Misschien een beetje onorthodox, maar een kind kalmeer je ook niet met een middeltje, die snuggel je lekker tegen je aan op de bank en vertel je een verhaaltje ofzo. Dat werkt bij honden ook goed, vind ik. Ook zingen helpt goed, moet je dus zelf wel goed ontspannen zijn en iets rustigs zingen. Honden kijken vaak naar hun baas om te zien hoe ze zich moeten gedragen dus dat kun je gebruiken. "

Ik word er helemaal zweverig van, ga zo naar bed dus zal lekker slapen worden..;-)
Maar het is deels wel  waar wat je zegt...het werkt bij beau ook en mij ook...

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious 3 doggies

honden foto van Goldendelerious

" @ goldendelicious, Het knagen aan een bevleesd bot gaat niet helpen ben ik bang :( vanavond had hij een flinke kippenbout en daar zat ie lekker aan te knabbelen tot er in het park naast mijn huis iemand zijn hond terug floot.. Je hoorde alleen het fluitje (wat ze met haar mond maakte zegmaar dus geen echt fluitje) en Kiba slikt in een keer een halfe kippenpoot naar binnen zonder te kauwen en het orgaan vlees (wat hij niet zo lekker vind) ging er helemaal in 1 hap naar binnen :S
Aan wat voor soort kruiden moet ik denken? want wil best wel zo iets voor hem maken als hij dat lekker vind en er rustiger van word! "


Hmmm...dat gaat goed met de mooie man.
Ik denk dan met name aan kruiden die een positieve invloed hebben op de stofwisseling en stressverlagend/kalmerend werken, zoals Basilikum, Dille, Kruizemunt, Venkel en algen zoals Spirulina en Chlorella. De kruiden kun je makkelijk verwerken in een mixje met eventueel wat pitten en zaden of groentes. De algen (o.a. vit. B en aminozuren) kun je een paar x per week zo geven over het voer. Qua stressreductie of problemen met de schildklier waarbij je door hormoonschommelingen ook vaak gedragsveranderingen ziet, kunnen honden daar wel baat bij hebben.

honden page profiel Marjo en KibaMarjo en Kiba

honden foto van Marjo en Kiba

" Ik merk wel aan Bruno en Shelly dat het zomer is, omdat ze vaker blaffen om geluiden buiten dan toen het kouder was. Er zijn meer mensen buiten en kinderen zijn wat uitgelatener. Ook staan veel mensen hun auto te poetsen of te klussen etc. Ze wandelen genoeg dus daar ligt het niet aan. En hormonaal is er niks veranderd. Zou het niet gewoon te maken kunnen hebben met de geluiden buiten? Ik geloof zelf trouwens dat nervositeit bij honden meer in het karakter ligt dan in de hormoonhuishouding, al zal die best wat invloed hebben. Ik vind zelf dat er wat overdreven gekeken wordt naar hoeveel invloed hormonen hebben op het gedrag. Bij mensen denk je ook niet dat als een vrouw brede heupen heeft, ze wel een angstig typje zal zijn (bij wijze van spreken). Maar bij honden is het wel zo, daar geloof ik niet zo in eigenlijk.  


Bruno en Shelly zijn allebei wat nerveus soms, dat heeft niks te maken met hun hormonen volgens mij, maar met hun aard. Daar hou ik dan ook rekening mee. Soms hebben ze wat veel prikkels gehad op een dag. Dan knuffel ik ze wat meer en masseer ik ze een beetje etc, dat helpt altijd goed tegen nervositeit, vind ik. Beter dan kruiden. En dan moet je zelf ook even ontspannen en de tv even uitdoen. Even samen de zenuwen kalmeren. Kan ook goed samen gaan met borstelen/verzorgen. Ik vind dat het altijd goed werkt als je hond kan voelen aan jou dat je helemaal ontspannen bent, soms ga ik gewoon lepeltje-lepeltje bij ze liggen op de vloer, heerlijk is dat en je kunt samen ademen en ontspannen. Misschien een beetje onorthodox, maar een kind kalmeer je ook niet met een middeltje, die snuggel je lekker tegen je aan op de bank en vertel je een verhaaltje ofzo. Dat werkt bij honden ook goed, vind ik. Ook zingen helpt goed, moet je dus zelf wel goed ontspannen zijn en iets rustigs zingen. Honden kijken vaak naar hun baas om te zien hoe ze zich moeten gedragen dus dat kun je gebruiken. "



Kiba is helaas geen knuffelkont :( Maar ik kan wel eens wat meer aan de T-touch gaan doen! Dat vind ie vaak wel voor eventjes lekker ^^

honden page profiel Marjo en KibaMarjo en Kiba

honden foto van Marjo en Kiba

"

Hmmm...dat gaat goed met de mooie man.
Ik denk dan met name aan kruiden die een positieve invloed hebben op de stofwisseling en stressverlagend/kalmerend werken, zoals Basilikum, Dille, Kruizemunt, Venkel en algen zoals Spirulina en Chlorella. De kruiden kun je makkelijk verwerken in een mixje met eventueel wat pitten en zaden of groentes. De algen (o.a. vit. B en aminozuren) kun je een paar x per week zo geven over het voer. Qua stressreductie of problemen met de schildklier waarbij je door hormoonschommelingen ook vaak gedragsveranderingen ziet, kunnen honden daar wel baat bij hebben.
"


Ik zal eens kijken of ik wat van die kruides kan krijgen voor in de tuin! Moeten ze dan eerst gedroogd worden? of kan ik ze zo vers bij het eten doen?

honden page profiel Marjo en KibaMarjo en Kiba

honden foto van Marjo en Kiba

" Ik merk wel aan Bruno en Shelly dat het zomer is, omdat ze vaker blaffen om geluiden buiten dan toen het kouder was. Er zijn meer mensen buiten en kinderen zijn wat uitgelatener. Ook staan veel mensen hun auto te poetsen of te klussen etc. Ze wandelen genoeg dus daar ligt het niet aan. En hormonaal is er niks veranderd. Zou het niet gewoon te maken kunnen hebben met de geluiden buiten? Ik geloof zelf trouwens dat nervositeit bij honden meer in het karakter ligt dan in de hormoonhuishouding, al zal die best wat invloed hebben. Ik vind zelf dat er wat overdreven gekeken wordt naar hoeveel invloed hormonen hebben op het gedrag. Bij mensen denk je ook niet dat als een vrouw brede heupen heeft, ze wel een angstig typje zal zijn (bij wijze van spreken). Maar bij honden is het wel zo, daar geloof ik niet zo in eigenlijk.  


Bruno en Shelly zijn allebei wat nerveus soms, dat heeft niks te maken met hun hormonen volgens mij, maar met hun aard. Daar hou ik dan ook rekening mee. Soms hebben ze wat veel prikkels gehad op een dag. Dan knuffel ik ze wat meer en masseer ik ze een beetje etc, dat helpt altijd goed tegen nervositeit, vind ik. Beter dan kruiden. En dan moet je zelf ook even ontspannen en de tv even uitdoen. Even samen de zenuwen kalmeren. Kan ook goed samen gaan met borstelen/verzorgen. Ik vind dat het altijd goed werkt als je hond kan voelen aan jou dat je helemaal ontspannen bent, soms ga ik gewoon lepeltje-lepeltje bij ze liggen op de vloer, heerlijk is dat en je kunt samen ademen en ontspannen. Misschien een beetje onorthodox, maar een kind kalmeer je ook niet met een middeltje, die snuggel je lekker tegen je aan op de bank en vertel je een verhaaltje ofzo. Dat werkt bij honden ook goed, vind ik. Ook zingen helpt goed, moet je dus zelf wel goed ontspannen zijn en iets rustigs zingen. Honden kijken vaak naar hun baas om te zien hoe ze zich moeten gedragen dus dat kun je gebruiken. "


Ik wou nog even toevoegen dat kiba idd nerveus van zichzelf is maar nu is het gewoon extreem voor zijn doen :s

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious 3 doggies

honden foto van Goldendelerious

"

Ik zal eens kijken of ik wat van die kruides kan krijgen voor in de tuin! Moeten ze dan eerst gedroogd worden? of kan ik ze zo vers bij het eten doen?
"


Je kunt de kruiden vers toevoegen, opbouwend tot 3 soorten per mix. Gedroogde kruiden zijn ook prima, maar dan zou ik kiezen voor biologische versneden kruiden en niet uit een potje van de supermarkt. Dan weet je zeker dat je 100% het product hebt uit gecontroleerde teelt, zonder bijstoffen.

honden page profiel Marjo en KibaMarjo en Kiba

honden foto van Marjo en Kiba

Ik ga dan verse kruide geven die ik in mn kruidentuintje kweek ^^ Met gedroogd bedoelde ik meer of ik ze zelf eerst moest drogen maar vers lijkt me beter :-) Je zij dat de algen een paar keer per week gegeven kunnen worden. Geld dit niet voor de kruiden? Hoevaak zou ik die mogen geven dan?

honden page profiel MarjoleinMarjolein 3 doggies

honden foto van Marjolein

Hoi!

Hier een soortgelijk probleem. Kiko is van zichzelf al een vrij alert hondje. Sinds hij een ongeluk heeft gehad (klaplong) is hij ook erg blafferig geworden. Alert op ieder geluid en dan meteen reageren. Ik ga vandaag met hem naar acupunctuur. Deels om zijn weerstand op te krikken (na een pittige antibioticakuur blijkt zijn weerstand nu minimaal) en deels om hem weer in balans te krijgen; wat meer rust dus. Ik zal eventuele vooruitgang beschrijven in het topic 'klaplong op vakantie' dus als je benieuwd bent...weet je met te vinden.

honden page profiel Marjo en KibaMarjo en Kiba

honden foto van Marjo en Kiba

Dat is wel ineresand ja! Ik zal mee lezen ;-) thnx voor de tip!

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious 3 doggies

honden foto van Goldendelerious

" Ik ga dan verse kruide geven die ik in mn kruidentuintje kweek ^^ Met gedroogd bedoelde ik meer of ik ze zelf eerst moest drogen maar vers lijkt me beter :-) Je zij dat de algen een paar keer per week gegeven kunnen worden. Geld dit niet voor de kruiden? Hoevaak zou ik die mogen geven dan?
"


Ja, ook voor de kruiden. Algen geef ik van de kruiden af. 2-3x per week geef ik een kruidenmix of kiemmix (hoguit 2 eetlepels per keer) en 2x per week algen chlorella/spirulina. De hond met stofwisselingsprobleem krijgt momenteel om de dag Spirulina.

Kruidenmix is een bijkomstigheid dat het o.a. gedrag en stofwisseling ten gunste kan beïnvloeden. Het bevat veel aanvullende vitamines en mineralen en indirect heeft het een gunstige invloed op gezondheid in het algemeen. Het is een gewoon onderdeel van de voeding van mijn honden.

honden page profiel BrushBrush 3 doggies

honden foto van Brush

" Ik heb zelf ook het boek over de Tellington Touch en ben er heel enthousiast over. Bijvoorbeeld die ene met de oren, die kun je altijd even tussendoor toepassen. Zo simpel maar het werkt zeker!


Kiba is helaas geen knuffelkont :( Maar ik kan wel eens wat meer aan de T-touch gaan doen! Dat vind ie vaak wel voor eventjes lekker ^^ "

honden page profiel Marjo en KibaMarjo en Kiba

honden foto van Marjo en Kiba

"

Ja, ook voor de kruiden. Algen geef ik van de kruiden af. 2-3x per week geef ik een kruidenmix of kiemmix (hoguit 2 eetlepels per keer) en 2x per week algen chlorella/spirulina. De hond met stofwisselingsprobleem krijgt momenteel om de dag Spirulina.

Kruidenmix is een bijkomstigheid dat het o.a. gedrag en stofwisseling ten gunste kan beïnvloeden. Het bevat veel aanvullende vitamines en mineralen en indirect heeft het een gunstige invloed op gezondheid in het algemeen. Het is een gewoon onderdeel van de voeding van mijn honden.

"


Oke nou ik ga het eens proberen :-) bedankt voor de tip en de uitleg iig!!

honden page profiel Marjo en KibaMarjo en Kiba

honden foto van Marjo en Kiba



Ik heb er een workshop voor gevolgd^^ was erg leuk en leerzaam en sommige dingen vond Kiba wel lekker dus ik ga het proberen ;-)

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious 3 doggies

honden foto van Goldendelerious

Ik droog overigens wel de kruiden in de nazomer voor de winter.....op mijn droogmachine.

De acupunctuur die Marjolein haar hond gaat ondervinden, kan heel veel doen met stress en balans in het lichaam. De T-touch ben ik ook voorstander van. Alhoewel dat iets minder praktisch uitvoerbaar kan zijn bij honden die (te) hoog in libido staan.

honden page profiel Marjo en KibaMarjo en Kiba

honden foto van Marjo en Kiba

Ohja das wel een slimme ja! haha

Ja ik ga er eens over lezen en over na denken misschien is het wel wat voor Kiba. Al hoop ik wel dat ie t niet zo nodig heeft en gewoon door massage's enzo toch wat relaxter kan worden. Zou toch ook fijn zijn voor hem als hij niet snel stress ervaart. De T-touch gaat over het al gemeen wel goed :-) we doen ook regelmatig een buiklift om de buik wat te ontspannen (die staat regelmatig strak...) en dat werkt echt!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "stress door te weinig wandelen of door terugkeer hormonen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Eindelijk een winkel gevonden
^