Wanneer de pup het nest verlaat...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel FemkeFemke

honden foto van Femke

Hoi allemaal,
zojuist heb ik 1 van mijn chihuahuapups verkocht. Ik zit hier met tranen in mijn ogen maar ja, ik wist van te voren dat dit ging gebeuren. Gelukkig kan ik nog een weekje van hem genieten want hij wordt zondag opgehaald. En gelukkig heb ik zijn zusje (die hier blijft wonen) en zijn broertje nog (die zoekt nog een baasje). Nu is mijn vraag: wat kan ik het beste met de moederhond doen op het moment dat de nieuwe eigenaren met de pup de deur uitlopen? Moet ik Angel (moeder) Of moet ik hem aan ze meegeven zonder dat Angel het merkt? Want naast het feit dat ik verdrietig ben vindt ik het nóg erger als Angel straks al huilend naar haar pup zoekt! Ik hoop op goede adviezen om het vooral voor Angel dragelijk te maken.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wanneer de pup het nest verlaat..." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel FemkeFemke

honden foto van Femke

Een zin klopte niet: of ik Angel nog aan de pup moet laten snuffelen zodat ze afscheid kan nemen of juist ongemerkt de pup weghalen?

honden page profiel liesbeth,Turbo,Luna, Levi en Faithliesbeth,Turbo,Luna, Levi en Faithgoedgekeurde fokker

honden foto van liesbeth,Turbo,Luna, Levi en Faith

Toen ik mijn pups aan de nieuwe eigenaren mee gaf,was Lady de moeder gewoon in huis bij de pups.
De nieuwe eigenaren kwamen namen gezellig wat te drinken nog gezellig wat gekletst en toen ze gingen hebben we niet extra afscheid laten nemen door lady want die snapt dat toch niet.
Ze hebben alle hondjes nog een aai gegeven en hebben toen hun nieuwe pup op getild en zijn naar huis gegaan.
Ik denk dat ik toen er meer weet van had dan Lady.
Bij mij rolde de tranen over de wangen toen ze de deur uit gingen.


Gr Liesbeth,Turbo en luna

honden page profiel ;.;.;.;.;;.;.;.;.;

honden foto van ;.;.;.;.;

Ik zou Angel gewoon in de huiskamer laten. Volgens mijn ervaring is het beter dat ze ziet dat de pup weg gaat omdat ze dan ook niet de hele dag loopt te zoeken. Maak er geen triest afscheid van en ga Angel ook niet meer aandacht geven want dan zal ze denken "nou hier is iets aan de hand". Gewoon zo normaal mogelijk doen.
Ik denk dat het voor jou moeilijker zal worden dan voor Angel. ;-)
Afscheid nemen van pups die je zelf hebt opgevoed is heel zwaar, je geeft eigenlijk toch een stukje van jezelf weg eh.
Je hebt X aantal weken alles gedaan om het hen zo goed mogelijk te maken en hun de goede basis mee te geven en dan ineens moet je ze afgeven en kan je alleen maar hopen dat de nieuwe baasjes het even goed doen dan jij.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

mijn ervaring is dat de moeder, en wat ik nu zeg vind je natuurlijk niet zo leuk, maar dat de moeder het in het geheel niet zo erg vind dat haar druktemakers de wijde wereld intrekken, ze gaat er eens lekker voor liggen, en zwaait ze uit, doeiiiiii

tot gauw, en je weet het als er iets is wat je niet bevalt, gelijk bellen, en we komen er aan. :-D


{en zeker weten, dat jij het het moeilijkst hebt :'( }

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Ik heb maar twee keer een pup hier de deur uit zien gaan met de nieuwe pupkopers, of eigenlijk ook maar één keer. Dat was toen een vriendin de pup ophaalde. Toen ze weer een pup kreeg ben ik met de pup naar haar toe gewandeld. De andere keren heb ik de hondjes zelf naar Harlingen gebracht, omdat ik dat rustiger voor de moederhond vindt en omdat de pupkopers dan geen dure overtocht naar het eiland hoeven te maken. In alle gevallen was de moederhond eigenlijk helemaal niet verdrietig, die had, net als ik, zo iets van: En nou ga ik slapen...en slapen...en slapen....

honden page profiel ..

honden foto van .

Wat fijn dat je een huisje hebt gevonden voor 1 van je pups.Wel dubbel lijkt me idd.

Wij hebben de pups altijd mee gekregen waar de moeder bij was. Wij wandelde dan gewoon met hem/haar de deur uit. Hebben wel gevraagd toen we weer contact hadden om te vertellen hoe het met ze ging hoe het met de moederhond ging.
Heb maar 1 keer gehoord dat de moederhond wat aan het zoeken was.Maar dat was vond ik ook logisch omdat die mensen de honden in 1 dag weg deden.Dus dat was natuurlijk van 7 naar geen 1 wel veel opeens.
Maar de rest zei altijd dat ze gewoon hun gangetje gingen.

Denk ook dat als de pups de goede tijd bij de moeder hebben gezeten dan worden de pups meer soortgenoten dan de kinderen voor de moeder.
Dus dan is het ook goed.

Sterkte ermee. En hopelijk vind je ook snel een fijn plekje voor haar broertje.

Groetjes Marianne

honden page profiel FemkeFemke

honden foto van Femke

Bedankt voor de tips, ik zal Angel gewoon laten gaan en net doen alsof er niks aan de hand is wanneer de pup weg gaat. De andere pup krijgt ook al veel belangstelling dus ik verwacht dat hij ook snel verkocht zal zijn. Dan lijkt het me wel zo slim om ze niet allebei tegelijk op te laten halen. Alleen al omdat ik dat zelf niet aankan :'( Maar het komt goed. bedankt!

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Hoi Femke,

Als je de pups niet allemaal tegelijk verkoopt is er geen probleem voor Angel.

Een overbuur van ons met een nest van 10 labradorpups (zonder liefde voor honden), vond er ooit niet beter op dan alle pups op één dag weg te doen. Toen heeft de moederhond dagen en nachten aan stuk hartverscheurend zitten huilen :'(

Maar zoals jij het doet, is er beslist geen probleem !

Liefs,
Marie-Rose

honden page profiel FemkeFemke

honden foto van Femke

Zojuist zijn er mensen voor Bandit geweest, echt superlieve mensen waar hij het heel; goed zal krijgen! Ze waren helemaal verliefd dus Bandit heeft nu ook nieuwe baasjes gevonden. Zondagochtend gaat Bo weg, Bandit gaat maandagochtend. Nu maar hopen dat Angel het niet zo zal merken. En wat zal overgebleven puppy Bibi ervan vinden? Zij is ineens ook haar 2 grote broers waar ze veel mee speelt kwijt...Misschien gaat zij het er wel moelijker mee hebben dan Angel! Ik heb er inmiddels vrede mee dat Bo en Bandit vertrekken. Bandit gaat ook nog eens bij mij in de buurt wonen dus ik ga hem vast nog weleens tegenkomen!
Iedereen bedankt voor de adviezen en steun.

xxx Femke

honden page profiel Mandy & Bram.Mandy & Bram.

honden foto van Mandy & Bram.

Bram was er een uit een nestje van 10. Zijn moeder was stiekem ontzettend blij dat hij de wijde wereld introk! ;-) Ze likte 'm dapper over zijn kopje, en ging gewoon lekker liggen slapen. Bram heeft in de auto wel eventjes gepiept, maar dat is puur instinct. Het gezinnetje vond het erger dat Bram wegging, als de moederhond en de pups zelf! Veel liefs & Kop op!

honden page profiel ..

honden foto van .

Wat fijn zeg dat je ook een fijn huisje voor Bandit hebt gevonden.Leuk hoor in de buurt. Lijkt me wel leuk voor je dat je hem af en toe dan nog eens ziet.

Denk dat Bibi er wel snel aanwend hoor. Die gaat gewoon haar moeder extra pesten denk ik :-D
Leuk hoor dat jullie er zelf 1 houden.

Hoe heb je haar eigenlijk gekozen. Wist je meteen dat zij het werd of heb je dat laten afhangen van of andere haar zouden kiezen of niet?
Lijkt me toch heel bijzonder een hondje geboren zien worden en dat ze dan bij je blijft.

Groetjes Marianne

honden page profiel ..

honden foto van .

Wat afschuwelijk trouwens voor die hond Marie- Rose

honden page profiel FemkeFemke

honden foto van Femke

Ik wil even melden dat ik me ontzettend zwaar klote voel...Bo is vanmorgen vertrokken naar zijn nieuwe baasjes...Om half 11 stonden ze voor de deur zoals afgesproken. Ze waren dolblij dat ze hem eindelijk mee mochten nemen. Ik heb staan janken bij de deur niet normaal. De tranen rollen nu nog over mijn wangen. Maar hij gaat het heel goed krijgen gelukkig. En nóg fijner: Angel mist hem (nog) niet. Bibi en Bandit ook (nog) niet. Morgen gaat Bandit weg, ben benieuwd of Angel en Bibi dat wel gaan merken? het is dan ineens toch wel heel stil. Of ze merken het misschien wel maar vinden ze die rust wel fijn? Geen idee, mijn hart in in ieder geval gebroken. Maar gelukkig kan ik me vanaf morgen wel concentreren op de opvoeding van Bibi. Dat is een pittige hoor! Gelukkig blijft ze bij mij, als ik haar weg zou moeten doen was ik gek geworden! Ik bekijk het maar van de positieve kant, het is beter voor Bo en Bandit dat zij nu alle aandacht van hun nieuwe baasjes gaan krijgen. Angel en Bibi krijgen nu ook meer aandacht. Maar toch, ik blijf achter met een gebroken hart... :'( :'( :'(

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wanneer de pup het nest verlaat..." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
^