Husky aanschaffen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Robin, Kiana & BonjaroRobin, Kiana & Bonjaro

honden foto van Robin, Kiana & Bonjaro

Beste allemaal! Ik ben helemaal nieuw op dit forum dus ik snap het nog niet helemaal hihi.
Ik zal eerst even wat vertellen over me zelf...
Ik ben 21 jaar oud en op gegroeid me grote honden: rottweiler, boerboel ( voor de meeste onbekende honden ras), Sint Bernard en Amerikaanse stafford. Sinds een half jaar woon ik samen met mijn vriend in een flat in Oosterhout nb.
Zelf werk ik veel met paarden. Paarden is mijn passie. Zelf heb ik een paard en sinds april heb ik er een super stoer veulen van me eigen merrie. Doordat ik zoveel met paarden bezig ben, vind ik het heerlijk om veel buiten te zijn, ik ben totaal geen binnen mens. 
Tevens doe ik de opleiding dierenarts assistenten paraveterinair. 

Nu wil ik een husky pup aanschaffen. Mijn doel is om veel buiten te zijn en ik vind het heerlijk om hard te lopen en te skeeleren dus dat wil ik me hus dan ook zeker aan gaan leren! 

Alleen ik ben bang dat ik bij een brood fokker terecht kom, hoe kan ik er achter komen dat het geen brood fokker is. 
Ik heb 2 fokkers gevonden uit België. Dit zijn ze: http://alaskan-husky.alaska-malamute-online.nl/pups_te_koop/illo/19230/. En deze: http://www.hoevehoogland.be/hond/siberian-husky/
Kan iemand me informatie geven aub.

Mvg
Robin Smout

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Husky aanschaffen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Hallo Robin,

Hartelijk welkom op de Hondenpage. Ondanks je 'onervarenheid' doe je het prima hoor.

Wat betreft je zoektocht naar een husky, het tweede adres, de hoeve, zou ik je ten strengste willen afraden. Ze verkopen er veel te veel rassen!!   :'( 
Het eerste adres lijkt mij een 'gewone' fokker.

Maar, als ik jou was, zou ik kontakt zoeken met de rasvereniging van de Husky of de Malamute.
Zij kunnen je in de richting van goede fokkers wijzen.
Dus 'google is your friend',  google op rasvereniging husky.

Sukses met je plan!

Groetjes,  Jantien

honden page profiel Jenneke88Jenneke88

honden foto van Jenneke88

Welkom op het forum Robin!

Ik kan vanaf mijn beeldscherm niet zoveel zeggen over de sites die je gepost hebt. Al vind ik de "bezorgservice" verdacht.

Ik zou zeggen, ga een kijkje nemen bij een aantal fokkers. Bij het raad van beheer, ik weet niet hoe het in België heet, kun je fokker opvragen. Ook bij de rasvereniging kun je veel informatie vinden. Veel goede fokker vinden het geen probleem als je een keer langs wilt komen om een indruk op te doen van de honden. Dat kan ik je trouwens echt aanraden.

Als je bij een fokker gaat kijken zijn een aantal dingen belangrijk om op te letten. Zowieso moet de moeder aanwezig zijn, bij voorkeur moet je ook informatie over de vader kunnen krijgen. UItslagen vragen van testen die erfelijke aandoeningen uitsluiten, bijvoorbeel HD, ED etc.

Let erop dat de pups gezond uitzien, speels zijn, liefste in de woonkamer verblijven, en niet bang overkomen. Ook moet de omgeving waarin de pups verblijven schoon en tochtvrij zijn. Vraag naar stamboom, en entingsboekje. Hebben ze buitenlandse papieren, dan rechtsomkeer, niet kopen.

Kies een puppy die bij je past. Wil jij een super actieve hond, dan kun je die wens bij de fokker kenbaar maken. Tenslotte heb je je hond 10-15 jaar. Neem geen hond waar je een slecht gevoel over hebt, of waar je medelijden mee hebt. Zijn er meerdere nesten, meerdere rassen, niet kopen!

Ik hoop dat hier wat aan hebt. Nog één tip, neem iemand mee als je gaat kijken twee paar ogen zijn meer dan één.

Veel zoekplezier!

honden foto van Charlotte, Marcel, James, Arthur & Grace

Goed dat je eerst even hier komt kijken voor je een pup koopt!!;-)Jammer genoeg denk ik dat het 2 broodfokkers zijn, ze verkopen beide namelijk veel rassen en dan gaan er al alarmbelletjes rinkelen.
Ik zou eens bij de rasvereniging kijken link rasvereniging husky nederland
En hier op hondenpage staan ook een aantal fokkers vermend: husky fokkers op hondenpage
Ik heb er op ge googled maar kan zo snel geen rasvereniging vinden in België, hier op hondenpage staat wel een fokker met Sint Hubertus stambomen (da's Belgisch)

Verder zou ik uitzoeken waarop Husky's getest moeten worden (ziektes e.d.) en altijd navragen of de ouders van de puppies hierop getest zijn. Van de uitslag moet je normaal ook een kopietje meekrijgen.
Ga liefst voor een hond met stamboom en een fokker die aangesloten is bij een rasvereniging.
Ik zou hier op hondenpage eens zoeken op "broodfok" "goede fokker" "waarop letten bij puppies" en dergelijke termen. Zo kan je ervaringen lezen van andere mensen en een beter beeld schetsen voor jezelf van hoe het allemaal in z'n werk moet gaan en waar je voor moet oppassen als je bij een fokker langst gaat.
Nog een tip, moest je een fokker vinden die je aanstaat, probeer dan eens zijn/haar naam te googlen.

Veel succes met je zoektocht, als ik aan nog iets denk zal ik het hier ook nog zeker vermelden.
En als je ergens niet zeker over bent-> vragen! Dat kan je nadien heel wat elende besparen.

Groetjes,
Charlotte

honden page profiel Robin, Kiana & BonjaroRobin, Kiana & Bonjaro

honden foto van Robin, Kiana & Bonjaro

Bedankt voor de snelle reacties! Ik heb gelijk het raad van beheer een mailtje gestuurd! Ik hoef niet persen een hond uit België het was toevallig dat ik deze zag op internet. 

Nog een klein vraagje ik hoor veel dat een hus niet op een flat kan? Wat is er nou waar?

honden page profiel Jenneke88Jenneke88

honden foto van Jenneke88

Als hij voldoende beweging krijgt zie ik niet waarom hij niet op een flat kan. Ik heb zelf een boder collie kruising, echte stuiterbal, maar deze heb ik ook eerst op een flat gehouden. Is nooit een probleem geweest, zo lang er maar genoeg mee onderneemt. Denk spelletjes, lange wandelingen, komt wel goed.

honden foto van Charlotte, Marcel, James, Arthur & Grace

Volgens mij kan iedere hond op een flat leven, als je er vaak genoeg mee buiten gaat en ze genoeg beweging geeft (bij een husky is diet natuurlijk meer beweging dan bij een pekineesje).
Dat gezegd zijnde is het wel zo dat husky's vaak last krijgen van verlatingsangst omdat ze echt gefokt worden om in een roedel te leven (kijk naar hun oorspronkelijke beroep als slede hond, die moeten samenwerken als groep want met een paar onafhankelijke honden geraakt die slee echt niet vooruit)
Dus dat is echt iets waar je rekening mee moet houden.
Sowieso ben ik geen voorstander van een hond lang alleen laten, dus het zou het beste zijn moest je je toekomstige hond mee naar je werk kunnen nemen (natuurlijk komt dat niet in de plaats van de fysieke en mentale uitdaging die iedere hond nodig heeft). 
Iedere hond kan natuurlijk alleen blijven voor een paar uurtjes (ik hou mij aan een maximum van 5 uur en echt niet alle dagen).

Je kan ook eens een paar huskyeigenaren hier op hondenpage een berichtje sturen en hen om hun ervaringen vragen. Dit kan veel duidelijkheid scheppen!

honden page profiel huskywomanhuskywoman

honden foto van huskywoman

Super dat je je zo inleest.
Denk dat beide adressen niet verstandig zijn een pup te kopen.

maar misschien even kijken bij erkende fokkers?

honden page profiel Robin, Kiana & BonjaroRobin, Kiana & Bonjaro

honden foto van Robin, Kiana & Bonjaro

Ik heb net gekeken op Shkn.nl en toen kwam ik bij de pups en nu zie ik een nestje van Kennel noordtrail maar ik zie nergens informatie van hen of een mail adres. Weten jullie misschien hoe ik daar aan kom? http://www.shkn.nl/Pup%20info.htm

honden foto van Charlotte, Marcel, James, Arthur & Grace

Ik denk dat je voor meer info over de fokker contact kan opnemen met de rasvereniging.

Trouwens, heb nog een interesante site(bij het zoeken naar deze fokker) gevonden die je misschien ook nog eens kan doorlezen: http://www.siberischehusky.info/

honden page profiel Robin, Kiana & BonjaroRobin, Kiana & Bonjaro

honden foto van Robin, Kiana & Bonjaro

Ik heb het mail adres van noordertrail al gevonden! En gelijk een bericht gestuurd nu afwachten!!

honden page profiel Robin, Kiana & BonjaroRobin, Kiana & Bonjaro

honden foto van Robin, Kiana & Bonjaro

He allemaal!
Ik ben nog aan het twijfelen of ik een teef of en reu wil. 
Hebben jullie nog suggestie? Of ervaringen?

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Hoi Robin,
Zie dat je een nieuw topic hebt geopend, goed idee!
Wat de fokkers betreft die je vermeldt: niet doen! Deze hondjes duiken op verschillende websites van hondenhandelaren op. Je herkent ze meteen door het aanbod van meerdere rassen. 
Ben je Belgisch? In Geel zit een fokker die, denk ik, wel okee is en ze doen dit najaar een dekking. Misschien kan je alvast es informeren en kennismaken met de ouderdieren en zien of dit bij je past. Als je naar beneden scrolt, kan je alvast de pa en ma op foto zien:
http://www.abajomy.be/PupsS.htm
In Nederland vraag je best adressen van fokkers via de rasvereniging.

Een husky op een appartement kan, zolang je idd genoeg met je hond buitenhuis onderneemt, en je hem natuurlijk goed aanleert van alleen te blijven (een mens moet altijd wel es van huis zonder dat de hond meekan). Want geloof me, een poolhond die begint te huilen, daar gaan je buren niet blij mee zijn! ;-)

Teef of reu... dat hangt natuurlijk van je eigen voorkeur af. Een teefje wordt loops, dus daar moet je 2 maal per jaar gedurende 3 weken rekening mee houden (dan kan ze echt niet los!). Een reu kan ook 'last' hebben van z'n hormonen en er steeds vandoor gaan, of janken en piepen als ie ergens een loopse teef ruikt (en dat kan van ver). Sommige reuen gedragen zich 'hanerig' naar andere reuen, maar dat is zeker niet bij alle reuen zo. Teefjes kunnen dit net zo goed hebben bij soortgenoten.
Persoonlijk maakt het geslacht van de hond me niet zoveel uit. Zowel teef als reu kunnen dezelfde karaktertrekken hebben (opdringerig naar andere honden, bazig, aanhankelijk, tolerant, eigenzinnig, meegaand,...) Heel felle karaktertrekken worden vaak wel doorgegeven in de bloedlijnen, dus vraag altijd naar de karakters van de ouders!
Ik wens je veel succes bij je zoektocht!

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Christel, van deze fokker heb ik inderdaad al goede dingen gehoord!Hebben klanten die husky's van deze fokker hebben.De fokster is recht door zee en is erg betrokken heb ik gehoord.

honden page profiel Robin, Kiana & BonjaroRobin, Kiana & Bonjaro

honden foto van Robin, Kiana & Bonjaro

He Christel,Bedankt voor je reactie. Nee ik ben niet Belgisch en ik heb nu bij fokker Jan Eefting gevraagd, en hij heeft nog een mooi teefje over uit sport lijn. Hij is een erkende fokker uit Nederland. Het liefst wil ik deze zomer nog een pup omdat ik nu tot december/januari de tijd heb om de pup alles te leren.

honden page profiel huskywomanhuskywoman

honden foto van huskywoman

" He Christel,Bedankt voor je reactie. Nee ik ben niet Belgisch en ik heb nu bij fokker Jan Eefting gevraagd, en hij heeft nog een mooi teefje over uit sport lijn. Hij is een erkende fokker uit Nederland. Het liefst wil ik deze zomer nog een pup omdat ik nu tot december/januari de tijd heb om de pup alles te leren. "


je weet wel dat je pas vanaf 12maanden met ze mag sporten.
dus hardlopen etc.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

" He Christel,Bedankt voor je reactie. Nee ik ben niet Belgisch en ik heb nu bij fokker Jan Eefting gevraagd, en hij heeft nog een mooi teefje over uit sport lijn. Hij is een erkende fokker uit Nederland. Het liefst wil ik deze zomer nog een pup omdat ik nu tot december/januari de tijd heb om de pup alles te leren. "

Is dat van de Noordertrail kennel? Heb jij geluk, zeg, meteen een teefje dat beschikbaar is :-D. Meestal is het lang wachten. Dan zien we heel snel fotootjes van je pup verschijnen????

Oh ja, er is hier op het forum ook een sledehondenclub, een poolhondenclub en een malamute-club. Hier kan je lid van worden en allerlei info lezen in topics + zelf vragen stellen specifiek voor dit prachtige ras.
Bovenaan in de menubalk zie je rechts 'clubs' staan. Als je zin hebt, kan je es een kijkje nemen.

honden page profiel Robin, Kiana & BonjaroRobin, Kiana & Bonjaro

honden foto van Robin, Kiana & Bonjaro

Ja dat is van noordertrail kennel! Ik ga samen met me vriend er nog goed over praten en dan vrijdag nemen we een besluiten word het een ja dan wil ik zaterdag gelijk gaan kijken! Ik wil het heel graag al heel lang maar me vriend moet er nog even over na denken. Omdat ik al 2 paarden (veulen + moeder) en 4 gerbils heb. 
Ik weet dat ze pas na 12 maanden mogen sporten, maar ik bedoelde eigenlijk het zindelijk maken ect.
 
Als ik de pup heb dan word ik gelijk lid!!

honden page profiel SiberienneSiberienne

honden foto van Siberienne

" Ja dat is van noordertrail kennel! Ik ga samen met me vriend er nog goed over praten en dan vrijdag nemen we een besluiten word het een ja dan wil ik zaterdag gelijk gaan kijken! Ik wil het heel graag al heel lang maar me vriend moet er nog even over na denken. Omdat ik al 2 paarden (veulen + moeder) en 4 gerbils heb. 
Ik weet dat ze pas na 12 maanden mogen sporten, maar ik bedoelde eigenlijk het zindelijk maken ect.
 
Als ik de pup heb dan word ik gelijk lid!! "


Gerbils en een husky in een appartement, da's wel een lastige hoor! Bij die van mij zou dat gegarandeerd fout gaan. Spotvangt meerdere muizen per wandeling, hij zou je gerbils als leuke piepspeeltjes en aanvulling op zijn dieet zien...

Hoe wil je je hond en je paard gaan combineren? Je mag er niet op voorhand vanuit gaan dat je een husky los kan laten lopem, zeker niet uit een werklijn. Ik ga lopen en steppen met mijn honden en langlaufen in de winter. Super bezigheden. Voor het trainen voor het langlaufen heb ik skikes, maar geen haar op mijn hoofd die erover zou denken omdat met mijn husky te doen, je reinste zelfmoord... Mijn twee mannen voor een step van vijftien kilo met mijn 62 kg erop, halen een max snelheid van tegen de veertig per uur en dat is op een zandpad. Met remmen. Op de hond zelf zit nl niet echt een rem. In mijn geval zeker niet als ze een konijn, kat oid zien. Spot vangt zelfs al hardlopen nog muizen maar dan staat hij wel ineens stil.. Op skeelers lig je dan ondersteboven, ben ik bang.

Ja, het zijn echt super honden maar weet waar je aan begint, het is ook geen hond die rustig op de manege rondhangt als jij daar bezig bent, je zal hem dan vast moeten hebben, ze gaan nl graag zelf op avontuur! Als je op zoek mocht zijn naar een hond die op buitenritten los mee kan lopen met je paard dan zou ik er toch nog eens over nadenken of een husky wel een ideale hond is. Er zijn hussen die los kunnen, maar de kans dat je er een treft waarbij dat in het bos kan is klein.

Voor meer info kun je ook contact opnemen met Konaksiut in Enschede, zij fokken al 40 jaar husky's, weten erg veel over het ras en zijn heel betrokken. Onze honden komen daar vandaan maar dat zijn echte werklijnen en daarmee ook felle jagers.
http://www.siberescue.com/breed/personality.php

Deze website is ook erg leuk en informatief, blader maar eens door de "many personae"

Groet, Mireille

honden page profiel Robin, Kiana & BonjaroRobin, Kiana & Bonjaro

honden foto van Robin, Kiana & Bonjaro

Hè mireille,
Bedankt voor de reactie, gelukkig sta ik niet op een manege maar op een privé stal en ik kan met mijn paard geen buiten ritten maken omdat ze te bang en te moeilijk is. Me gerbils tja we zullen zien anders gaan de gerbils naar een aparte kamer.

honden page profiel Johanna en CharlyJohanna en Charly

honden foto van Johanna en Charly

Hai Robin,Ik weet niet zoveel van Husky's maar als ik met mijn hond loop, hoor ik er altijd eentje heel hard huilen hier in de buurt. Daar zou je misschien rekening mee kunnen houden, lijkt me niet zo leuk.. 
Een mannetje is vaak wat groter en kan ook wat dominanter zijn. Een vrouwtje wordt loops/ongesteld, dat vind ik altijd lastig. Voor de rest is er volgens mij niet zoveel verschil tussen reuen en teven. 

 En voor de rest wacht ik met spanning op de foto's natuurlijk!

honden page profiel robrobgoedgekeurde fokker

honden foto van rob

Hoi Robin,super dat je je laat informeren via hp,zeer veel goed bruikbare info.
Maar je moet een gesprek aangaan met een erkend siberian husky fokker in B of NL die kan je ook na een gesprek vertellen of je geschikt bent voor het ras huskies en malamutes zijn namelijk niet voor iedereen geschikt,de fokker zal je hier een eerlijk antwoord op geven en dat is toch het belangrijkste niet waar.
Verder kan hij je alle info geven wanneer je mag gaan sporten met de pup(normaal is dit acht maanden)en wat beter bij je past teef of reu.
Als je nog niet weet of je een husky of malamute wil lees je ook in over de malamute,het zijn beide poolhonden maar toch totaal verschillend.
Succes met je zoektocht.

honden page profiel huskywomanhuskywoman

honden foto van huskywoman

"

Gerbils en een husky in een appartement, da's wel een lastige hoor! Bij die van mij zou dat gegarandeerd fout gaan. Spotvangt meerdere muizen per wandeling, hij zou je gerbils als leuke piepspeeltjes en aanvulling op zijn dieet zien...

Hoe wil je je hond en je paard gaan combineren? Je mag er niet op voorhand vanuit gaan dat je een husky los kan laten lopem, zeker niet uit een werklijn. Ik ga lopen en steppen met mijn honden en langlaufen in de winter. Super bezigheden. Voor het trainen voor het langlaufen heb ik skikes, maar geen haar op mijn hoofd die erover zou denken omdat met mijn husky te doen, je reinste zelfmoord... Mijn twee mannen voor een step van vijftien kilo met mijn 62 kg erop, halen een max snelheid van tegen de veertig per uur en dat is op een zandpad. Met remmen. Op de hond zelf zit nl niet echt een rem. In mijn geval zeker niet als ze een konijn, kat oid zien. Spot vangt zelfs al hardlopen nog muizen maar dan staat hij wel ineens stil.. Op skeelers lig je dan ondersteboven, ben ik bang.

Ja, het zijn echt super honden maar weet waar je aan begint, het is ook geen hond die rustig op de manege rondhangt als jij daar bezig bent, je zal hem dan vast moeten hebben, ze gaan nl graag zelf op avontuur! Als je op zoek mocht zijn naar een hond die op buitenritten los mee kan lopen met je paard dan zou ik er toch nog eens over nadenken of een husky wel een ideale hond is. Er zijn hussen die los kunnen, maar de kans dat je er een treft waarbij dat in het bos kan is klein.

Voor meer info kun je ook contact opnemen met Konaksiut in Enschede, zij fokken al 40 jaar husky's, weten erg veel over het ras en zijn heel betrokken. Onze honden komen daar vandaan maar dat zijn echte werklijnen en daarmee ook felle jagers.
http://www.siberescue.com/breed/personality.php

Deze website is ook erg leuk en informatief, blader maar eens door de "many personae"

Groet, Mireille
"


Denk dat dat heel erg per hond en soms aan de opvoeding licht.
ken heel veel honden uit werklijnen die super loslopen en perfect luisteren.
ken heel veel hussen die met katten,paarden etc samen kunnen.

Vind het jammer dat er veel negatieve berichten komen over husky's terwijl er juist heel veel positieve dingen te vinden zijn.

en ik zou zeggen socialiseer de pup goed met paarden en de manege en andere dieren.
en zorg dat je weet hoe je signalen ziet en daarnaar handelt.

honden page profiel Robin, Kiana & BonjaroRobin, Kiana & Bonjaro

honden foto van Robin, Kiana & Bonjaro

Ik denk ook dat het aan de op voeding ligt hij groeit op met de gerbils in huis en ik ken een husky die ook op een paardenstal rond loopt en super braaf is en super luistert! Wel muizen vangt inderdaad maar dat kan geen kwaad op een stal!Ik ben van plan om een puppy cursus en zo veel mogelijk vervolg cursussen te doen vind ik zelf ook heel leuk. En behendigheids cursus!

honden page profiel SiberienneSiberienne

honden foto van Siberienne

Hoi,

Mijn honden kunnen ook prima met paarden omgaan, maar klein spul als gerbils, het is gewoon een risico met huskies waar jachtpassie in zit.

Ik probeer ook alleen maar aan te geven dat er husky's zijn bij wie het niet kan en dat je daarop voorbereid moet zijn. Husky's kunnen een enorm jachtinstinct hebben, en als dat erin zit, dan krijg je in mijn ogen dat er met trainen niet helemaal uit. Ik heb twee pups uit een nest waarvan de ene wel nog los kan op een aantal plekken en de andere met dezelfde opvoeding en dezelfde ouders niet meer.
Beide zijn op puppiecursus geweest vervolgcursus waarbij Spot de beste van zijn groep was. Ze zijn in huis prima, ok er springt er af en toe een op tafel maar buiten met wild,zoals muizen, konijnen, reeen etc dat is een heel ander verhaal.

Wij zijn ook ooit begonnen omdat we het mooie honden vonden en graag buiten waren, ik heb er geen moment spijt van gehad en heb heel veel genoten met ze en van, ik zeg alleen, het is af en toe niet makkelijk en ik vind zelf het beeld hier op he forum wel eens wat rooskleurig

Mireille :-D

honden page profiel SiberienneSiberienne

honden foto van Siberienne

" Hè mireille,
Bedankt voor de reactie, gelukkig sta ik niet op een manege maar op een privé stal en ik kan met mijn paard geen buiten ritten maken omdat ze te bang en te moeilijk is. Me gerbils tja we zullen zien anders gaan de gerbils naar een aparte kamer. "


Shadow vindt de kleine pony's hier in de wei zo leuk, volgens mij denkt hij dat het een soort grote honden zijn, want hij heeft de neiging ze uit te gaan dagen. Toen hij nog kleiner was stond hij neus aan neus met de veulentjes. 'tuurlijk heb je dan geen foto toestel bij je....

Weet je, onze eerste husky was een herplaatser van vier die verpest was door zijn eerste baas die er niet mee om kon gaan dat deze hond niet zo braaf was als zijn Old English Sheep dogs. Hij plaste en poepte in huis, beet, waarschijnlijk puur door de stress van het constant op zijn donder krijgen. Het was ook geen makkeljke hond, maar we hadden hem graag een andere start gegund...

Zag dat ik de naam van de kennel verkeerd had gespeld, met komaksiut zijn.

Groet, mireille

honden page profiel Snowie & Bella Snowie & Bella

honden foto van Snowie & Bella

heyhey,
wat leuk een husky erbij !
ik zou zeker eventjes gaan kijken bij abajomy!
www.abajomy.be/
ik ben helemaal verliefd op hidden hope d'abajomy (als ik t goed heb)
ze heeft honden in werktype en show type, ik vind zelf de showtype mooier.
met je hus moet je sowieso minimaal2 uur op een dag lopen en zorgen dat hij zich niet verveelt !
ik heb dan een beetje geluk aangezien snow een nogal luie hond is..
maar ik  loop s'ochtends een uur, s'middags 1 a 2 uur (soms hele middag ben dan naar t bos of naar t zuiderpark ofzo) en s'avonds een uur met haar aant lopen dus weet wel waar je aan begint
ik denk dat het helemaal goed gaat komen ivm je je goed inleest hou me op de hoogte want ben zeer benieuwd !

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Heb me vroeger ook geïnformeerd voor het ras, maar dit blijkt totaal niet te passen bij ons.Heb ook een paard en katten en een vogel, en de fokster zei vlakaf dat ze mij wel een pup zou meegeven, maar dan op eigen risico.En dat sowieso het jachtinstinct erg groot is, waardoor ik nooit de kans zou gehad hebben van mijn katten en hond en vogels in 1 ruimte te houden.Ook met mijn paard kon dit problemen geven.

Ik denk wel dat er verschillen zijn in karakter, maar hun instinct kan plots wel opspelen, en dat risico wou ik zeker niet nemen.

honden page profiel Mario KoezemaMario Koezema

honden foto van Mario Koezema

Hallo Robin,

Wanneer je van lopen houdt is een Husky een geweldige hond. Zelf hebben wij sinds december een Syberische Husky, en wij genieten er iedere dag van.

Onze Husky komt van Marktplaats. Iemand bij ons in de stad had een advertentie geplaatst, en daar ben ik naartoe geweest. De honden hadden alle inentingen gehad, hadden een gezondheidsverklaring, en waren in huislijke kring groot gebracht. Dat laatste is belangrijk, omdat de Husky dan een betere start maakt.

Verder kan ik je aanraden om alleen een Husky pup te kopen, wanneer zowel de vader als de moeder van de pup aanwezig zijn. Je hebt dan een iets beter idee hoe de pup later kan gaan worden.

Als je de keuze hebt, neem dan geen kruising met een andere hond. Dit om eventuele problemen in gedrag en gezondheid kleiner te maken. Voorkomen kan je natuurlijk nooit.

Bij een Husky moet je soms net iets meer geduld hebben om je doel te bereiken.

Lees verder de reacties van andere mensen die een Husky hebben. Een Husky is alleen wel een hond met een eigen wil (karakter), maar heb je de klik, dan heb je een maatje voor een hondenleven lang.

Als ik Simba zie, dan ben ik blij dat ik voor een Husky ben gegaan, al zijn er natuurlijk ook genoeg andere hondenrassen die ook geweldig zijn.

honden page profiel Robin, Kiana & BonjaroRobin, Kiana & Bonjaro

honden foto van Robin, Kiana & Bonjaro

Hè allemaal,Bedankt voor de reacties allemaal! 
Van het weekend krijgen jullie het antwoord of het wel een husky word of niet!M

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Husky aanschaffen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 3 12 3
^