Shiba inu pup

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DeniseDenise

Hallo allemaal,
Mijn vriend en ik hebben nu twee weken een shiba inu pup in huis. Het is een Teefje en is nu 10 weken oud. Toen wij haar kregen was zij zo goed als zindelijk dus daar waren wij ook heel erg blij mee en tot op twee dagen geleden heeft zij bij ons helemaal niks in huis gedaan. Nu heeft zij gister voor het eerst een ongelukje in huis gehad terwijl zij net uit was geweest.... wij hebben alles goed opgeruimd maar sinds dien heeft ze al 3 keer in huis geplast terwijl ze buiten ook al veel plast. Wij vinden dit heel erg vreemd, is er iemand die hier ervaring mee heeft of tips hiervoor heeft aan ons? Elke keer als ze in huis plast gaan wij meteen met haar naar buiten en belonen haar ook buiten als zij daar iets doet.

Ook merken wij aan haar dat ze heel veel naar handen en broeken hapt. Hier kwispelt zij wel bij maar als wij haar corrigeren gaat het hele riedeltje 2 minuten later weer opnieuw. Wij gaan met haar naar puppy cursus en daar zegt de trainster dat dit 'bijtgedrag' vanzelf over gaat en wij dit vooral moeten negeren. Wat vinden jullie hiervan en hebben jullie nog meer tips?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Shiba inu pup" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey

honden foto van Alexandra & Mikey

Hi,
Over het bijten. Hoe corrigeer je haar?
Wat bij ons goed hielp was zodra ze begon te bijten gelijk een speeltje aanbieden zodat ze daar in beet. En dan goed belonen met stem en een beetje spelen. Het bijten in onze handen probeerden we zoveel mogelijk te negeren en als dat niet lukte opstaan en het spel beeindigen.

Als mikey van ons echt een beetje fel beet dan was ze te moe. Dan had afleiden ook geen zin meer, maar deden we haar even in de bench om rust te geven. (Niet als straf, maar puur voor de rust) dan kreeg ze ook nog even iets te knabbelen in de bench en vaak viel ze dan ook in slaap.

En het is zo dat het vanzelf overgaat.. maar tot die tijd ben je er echt nog wel lekker mee bezig ;-)

En met dat zindelijk zijn kunnen het nog makkelijk ongelukjes zijn, maar als je zelf echt twijfelt kun je het beste even naar de dierenarts zodat je zeker weet dat het niets medisch is, als bv blaasontsteking.

Gr. Alexandra

honden page profiel Mimi Mimi

honden foto van Mimi

Ik heb er weinig aan toe te voegen. :-D

honden page profiel DeniseDenise

Hallo Alexandra en Mikey,

Heel erg bedankt voor je reactie. Wij negeren het en stoppen inderdaad ook het spel als het echt te hard gaat leggen we haar even op haar rug tot ze rustig is. Het in de bench zetten voor haar rust hebben we nog niet geprobeerd dus bedankt voor deze tip. Ik denk ook dat het langzamerhand wel minder gaar worden maar we zijn zo bang dat als we het nu verpesten, het niet meer terug te draaien is.
Ik zelf zat ook te denken aan eventueel een  blaasontsteking, misschien verklaart dat ook haar wat moeilijke gedrag af en toe. Afgelopen vrijdag heeft Ivy ook haar tweede enting gehad dus wie weet heeft het daar iets mee te maken. Ik ga morgen gelijk de dierenarts even bellen!
'
Heel erg bedankt, hopelijk brengt het ons weer iets verder.

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Stop met het op de rug leggen waar is dat in hemelsnaam voor nodig?? Hoe kom je bij deze rare achterhaalde methode??
Zo maak je de hond alleen maar bang en als ze ouder is kan je wel een keer een hap verwachten.
Gaat je hond bijten hup even in de bench en verplichte rust.
Wat doe je op een dag met je pup? ga ervan uit dat je pup 2 uur moet rusten en 1 uur bezig moet zijn.
Na het slapen eten spelen etc naar buiten meteen.
Smorgens als eerste naar buiten laten plassen, snachts niet zindelijk dan rond 3 uur opstaan en uitlaten.
Een hond die zindelijk is bij de fokker kan altijd een terugval krijgen helemaal op die leeftijd.
Alles is nieuw en vreemd en dan wordt je omdat je te moe bent en ongewenst gedrag vertoont in de ogen van de baasjes ook nog eens gedwongen om op je rug te liggen (dit is trouwens een houding die ze alleen doen als ze je compleet vertrouwen of zich overgeven aan andere honden) dus ik vind het niet raar.
Zowiezo altijd laten nakijken op een blaasontsteking maar meestal is het gewoon pup gedrag.

honden page profiel Cindy & JaydenCindy & Jayden

honden foto van Cindy & Jayden

" Stop met het op de rug leggen waar is dat in hemelsnaam voor nodig?? Hoe kom je bij deze rare achterhaalde methode??
Zo maak je de hond alleen maar bang en als ze ouder is kan je wel een keer een hap verwachten.
Gaat je hond bijten hup even in de bench en verplichte rust. "

En weer wordt iemand terecht gewezen....;-)
Misschien kun je het op een andere manier vragen?
Sorry voor het off topic, maar ik ben vandaag redelijk actief op het forum en erger me dood aan al die ongenuanceerde reacties! Daar heeft niemand wat aan!

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Ik vraag niks ik zeg iets ;-)
Het is belachelijk als je een pup op zijn rug legt sorry dat is gewoon nergens voor nodig.
Je bent actief sjah als je continue opmerkingen naar andere maakt ben je erg druk ;-)
Iedereen bepaald zelf hoe ze iets schrijven en zolang het netjes blijft en er niet gescholden wordt zou je je energie aan andere dingen moeten besteden zoals de TS informatie geven.

honden page profiel Cindy & JaydenCindy & Jayden

honden foto van Cindy & Jayden

" Ik vraag niks ik zeg iets ;-)
Het is belachelijk als je een pup op zijn rug legt sorry dat is gewoon nergens voor nodig.
Je bent actief sjah als je continue opmerkingen naar andere maakt ben je erg druk ;-)
Iedereen bepaald zelf hoe ze iets schrijven en zolang het netjes blijft en er niet gescholden wordt zou je je energie aan andere dingen moeten besteden zoals de TS informatie geven. "

Tja tot nu toe krijg ik niet echt het idee dat 'nieuwkomers' tips mogen geven, er is altijd iemand die het beter weet....dus dan zeg ik liever helemaal niets meer. Daarnaast mag iedereen zelf bepalen hoe ze dingen schrijven, net als ik zelf mag bepalen of ik daar mijn mening over geef. Mensen komen hier met vragen en verwachten allemaal een fijn, nuttig antwoord. Ik besteed naast mijn hond ook graag aandacht aan de omgang met de mensen om mij heen. Ik spreek uit ervaring als ik zeg dat mensen niet snel zullen luisteren wanneer zij veroordeeld worden en op hun plek gezet worden. Het zou niet zo moeten zijn dat mensen niet meer op het forum willen schrijven omdat ze bang zijn voor de reacties van bepaalde leden.
Jouw doel is Denise raad geven toch? Ik opper alleen maar dat je dan misschien kunt ovewegen wat genuanceerder te reageren....dat leest voor haar (en andere topic starters) waarschijnlijk wat fijner ':-)

Ik zou Denise graag advies wil geven, alleen heb ik op dit moment niet de behoefte weer een aantal dominante reacties te krijgen waarin mij duidelijk wordt vertelt dat het niet goed is wat ik doe. Dan heb ik wel wat beters te doen ':-)

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Ik sluit me helemaal aan bij de reactie van Alexandra. Sowieso zou ik stoppen met het op de rug leggen van de pup, daar ga je niets mee bereiken. Ik weet ook niet waarom je het doet, misschien denk je dat je je pup zo rustig krijgt, maar het tegendeel is waar..Je dwingt haar, dus ze moet wel;-) Geef je pup vooral veel rust, het zijn net baby's.

@Cindy; Het zou jammer zijn als je niet je mening kunt geven of denkt dit niet te kunnen. Als je achter je mening staat hoef je niet bang te zijn voor andere reacties. Overal zul je mensen tegen komen die het niet of juist wel met je eens zijn, dat geeft niets;-)

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Hoe wil je dat ik het zeg dan?
Wil je alsjeblieft heel pretty please stoppen met je hond op de rug leggen?
Op de rug leggen is iets wat je niet hoort te doen en dit laat ik dan ook duidelijk weten zodat mensen begrijpen dat dit not done is en al helemaal niet bij pups.
Ik zeg absoluut niet dat ik dingen beter weet ik geef puur mijn mening.
Waarom zou een nieuwkomer niks mogen zeggen denk dat je dit echt verkeerd interpeteerd want hoe denk je dat wij allemaal begonnen zijn?
Zolang je  gewoon goed advies geeft is er niks mis met je advies lijkt mij en wordt er ook niks tegen je gezegd daarover.
Zijn mensen het niet met je eens en of je nou nieuw bent of niet krijg je dat te horen zoals dit normaal is op een forum.
Je wil niet je eigen reactie geven maar gaat wel op mij reageren dat ik dingen anders moet brengen en waarom bang voor reactie's ? Als jij aankomt dat je jou hond ook op zn rug legt krijg je inderdaad reacties die je misschien niet wil.

honden page profiel Cindy & JaydenCindy & Jayden

honden foto van Cindy & Jayden

" Ik sluit me helemaal aan bij de reactie van Alexandra. Sowieso zou ik stoppen met het op de rug leggen van de pup, daar ga je niets mee bereiken. Ik weet ook niet waarom je het doet, misschien denk je dat je je pup zo rustig krijgt, maar het tegendeel is waar..Je dwingt haar, dus ze moet wel;-) Geef je pup vooral veel rust, het zijn net baby's.

@Cindy; Het zou jammer zijn als je niet je mening kunt geven of denkt dit niet te kunnen. Als je achter je mening staat hoef je niet bang te zijn voor andere reacties. Overal zul je mensen tegen komen die het niet of juist wel met je eens zijn, dat geeft niets;-) "

Het gaat mij er niet om dat ikzelf bang ben hoor....ik heb er gewoon geen zin in. Maar zou het jammer vinden als mensen zich zo wel gaan voelen, wat ik me met sommige reacties ook heel goed kan voorstellen.
Ik neem het alleen op voor mensen die het goed bedoelen maar misschien verkeerde keuzes maken.
Ik ben het zeker niet eens met het op je rug leggen van je hond, maar door een tekort aan kennis en ervaring ontstaat zoiets en niet omdat iemand zijn/haar hond wil pesten.

Toch maar even mijn ervaring omwille van Denise dan :-)

Jayden kan ook kei hard bijten, en met hard bedoel ik pakken en niet meer los laten. Dit doet ze per ongeluk omdat ze dan iets te enthousiast aan het spelen is en dus mijn arm met haar arm verward, mijn vriend haar een beetje gek maakt of gewoon moe is en dus eigenlijk de bench in moet.
Ik zeg heel hard au! en geef haar gelijk een (kauw)speeltje. Vervolgens ga ik even op de bank zitten (ik zit eigenlijk altijd op de grond als ik met Jayden bezig ben). Jayden snapt geloof ik al dat ze dan iets gedaan heeft wat niet mag, want ze komt daarna eigenlijk altijd rustig naar me toe gelopen en hapt en likt dan zachtjes aan mijn handen. Soms doet ze het dan gewoon nog een keer, niet zo hard, maar nog steeds te hard. Dan begin het hele riedeltje van voor af aan.
WB de zindelijkheid denk ik dat het gewoon een kwestie van geduld is...volgens mij zijn jullie ten aanzien daarvan goed bezig, niet straffen voor een ongelukje binnen en uitbundig belonen buiten...dat doen je geloof ik ook dus ik denk dat het gewoon een kwestie van afwachten is! :-)

Hoop dat je er iets aan hebt!

honden page profiel Cindy & JaydenCindy & Jayden

honden foto van Cindy & Jayden

Mijn arm met haar speeltje dus....beetje te snel getypt ;-)

Anoniem (Gast)

aller eerst bedankt voor jullie reacties. aan jacqueline jacky en joy bedankt voor jullie tips. ik hoop wel dat je begrijpt dat dit voor ons de eerste hond is en het dus vooral uitproberen is waar onze pup op reageert. hoe wij er aan komen om haar op de rug te leggen als ze te hard bijt hebben wij van de fokker mee gekregen. dit deed onze pup haar moeder namelijk ook als de twee pups te ruig met elkaar speelde. ze zette dan haar poot erop om te laten zien wie er de baas is en daar werd de hond rustig en ontspannen van. wij vinden dit ook niet fijn om te doen dus daarom vraag ik jullie om andere tips. de manier waarop je jouw reactie geeft vind ik daarom niet helemaal gepast. 

cindy en jayden en en caitlin ook bedankt voor jullie reactie. de truuk met het speeltje geven dat werkt. ook als we au! zeggen en onze hand weg halen komt ze even later zachtjes met likjes en hapjes. hopelijk kunnen we dit doorzetten. ook heb ik haar vandaag helemaal met rust gelaten en alleen de nodige dingen met haar gedaan zoals naar buiten om te plassen, vandaag heeft ze niks in huis gedaan dus dat is heel fijn. ik wacht het dus heel even af met de dokter bellen.

honden page profiel DeniseDenise

vergeten in te loggen ;-)dat vorige bericht was natuurlijk van mij

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Sorry maar jou fokker is dan niet goed bij zijn of haar hoofd.
Een mens kan nooit de functie van de moederhond vervullen en een beetje fokker weet dat en ik vind het dan ook zeer kwalijk dat je dit als beginnend hondeneigennaar als advies krijgt.
Zo krijg je juist dat mensen problemen krijgen en dat een fokker dit niet ziet vind ik echt heel slecht.
Veel mensen denken ohh het valt wel mee en ja als het een pup is idd wel maar het gaat een keer goed fout en dan is het de hond zijn schuld terwijl dit natuurlijk niet zo is.
Ik kom misschien hard over maar vind het echt heel erg als mensen een hond dwingen en al helemaal als een fokker die jou juist goed hoort te begeleiden in alles je dit advies geeft.

Goed dat je hond vandaag het goed gedaan heeft, ik denk ook niet meteen aan een blaasontsteking maar je weet het natuurlijk nooit zeker.
9 van de 10 pups hebben totaal geen blaasonsteking maar zijn gewoon pup ;-)
Echter zal je maar net die 1e pup hebben die wel een blaasontsteking heeft en dan kan je trainen tot je een ons weegt maar dan blijft de hond plassen zonder dat hij er wat aan kan doen.
Voldoende rust is echt voor veel pups een wondermiddel om het zo maar te zeggen.
Vergelijk het met een baby die slaapt ook heel veel om te groeien maar ook om indrukken en prikkels te verwerken net zo met een pupje.
Doordat ze uitgerust zijn nemen ze ook sneller dingen in zich op dus training gaat sneller op welke vlak dan ook.
succes !

honden page profiel Cindy & JaydenCindy & Jayden

honden foto van Cindy & Jayden

Fijn dat er al verbetering te zien is Denise! Geduld, geduld, geduld :-D Hoewel ik dat ook echt niet altijd op kan brengen hoor ;-) maar merk wel dat dat de basis is van de hele opvoeding. Je kan een hele dag ergens mee bezig wat maar niet wil lukken, terwijl het de volgende dag ineens wel lukt zonder ook maar een beetje moeite...niet te snel zorgen maken en rustig aan doen! Die tip heb ik ook al gekregen hier en moet toegeven dat het echt zo werkt :-) Succes in ieder geval!

honden page profiel Mimi Mimi

honden foto van Mimi

Jaqueline, hoe kom je daarbij dat 9 van de 10 pups geen blaasonsteking hebben?

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Omdat dit zo is.
Hoeveel pups hebben daadwerkelijk een blaasontsteking als ze uit het nest komen?
Ik heb er nog nooit 1 gehad en in mijn omgeving heb ik het ook nog nooit meegemaakt.
Tuurlijk moet je alles uitsluiten.
Echter is het hier op het forum ook 9 van de 10 keer dat er niks aan de hand is met de pup maar dat het gewoon simpel weg een onzindelijke pup is.
Daarnaast als de hond het overdag goed kan ophouden en snachts niet zie ik hier geen blaasontsteking in :-)

honden page profiel Mimi Mimi

honden foto van Mimi

Tsja, dan hebben de pups bij mij op les en bij de dierenarts waar ik gewerkt heb pech gehad want die hadden regelmatig blaasonsteking.

Maar goed ik vroeg het me af hoe je daar bij kwam maar je weet het dus niet zeker.

Denise ga lekker aan de slag, je hebt nu wat adviezen gekregen waar je wat mee kunt.

honden page profiel DieselDiesel

honden foto van Diesel

Diesel kwam bij ons met een hele zware blaasontsteking, hij plaste gewoon bloed, en was toen pas echt 8 weken.

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Niemand weet iets zeker zonder iets gecontroleerd te hebben ;-)
Je moet altijd een blaasontsteking uitsluiten ! ik zeg ook altijd eerst naar de dierenarts.
Echter blijkt gewoon vaak dat een pup gewoon onzindelijk is wat ook niet raar is voor een pupje van 8/9 weken.

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey

honden foto van Alexandra & Mikey

" Tsja, dan hebben de pups bij mij op les en bij de dierenarts waar ik gewerkt heb pech gehad want die hadden regelmatig blaasonsteking.

Maar goed ik vroeg het me af hoe je daar bij kwam maar je weet het dus niet zeker.

Denise ga lekker aan de slag, je hebt nu wat adviezen gekregen waar je wat mee kunt. "

Volgens mij is éen van de meeste oorzaken van blaasontsteking : bacterien vanuit de darmen
Pupjes hebben vaak vanuit het nest uit wormen, en door de jeuk van de wormen gaan ze sleetje trekken over de grond, waarbij de darmbactieren zo voor blaasontsteking kunnen zorgen.

Gr. Alexandra

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Shiba inu pup" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: waar voeren?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^