HULP gezocht wat betaalbaar is voor opvoeding mij als baas!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Natalie (Gast)

Hoi,

Heb een pup van nu 7 maanden ( Mechel/hollander mix)
Weet me geen raad meer, buiten lopen word per dag erger en gevaarlijker, moet nu in de auto naar een bos en HOPEN dat daar geen auto, fiets, brommer of iets draaiends lkangs komt.

Ze valt alles aan, als ze een auto al aan hoort komen, trekt ze me om, staat op dr achterpoten te gillen en op het moment dat de auto langs komt wil ze de wielen aan vallen ( ook stadsbus en brommers, fietsen iets minder heftig.

Ik heb geen idee hoe ik dit af moet leren, het is er en beetje in geslopen de laatste weken, maar nu is het echt heel erg.
Een hele bak koekjes mee, hond kort gaat dan als volgt, hond is geficxeerd op de koekjes, hoort een auto en slikt koekje heel af en springt op...ik sus en reageer rustig ( schelden, omtrekken, straffen belonen niks helpt?)
Ga dan wachten en hou haar kort zo als het mogelijk is ( ze is echt heel sterk) en hou koekje voor haar neus, nou ze vreet dan mijn vinger aan zo hebberig en blaft en gilt....

Mijn moeder zegt dat ze bang is voor die rollende dingen, ik weet het niet?
Vorige week is ze zelfs weg gelopen, had zich los gerukt in het bos en zo achter een tracktor aan naar de bosrand....gelukkig zag de tracktor de pup en stopte, tot ik er was.............

Ik ben zo bang dat ze op een dag ergens onder ligt....ze heeft nu een riem met hefboomwerking achter de poten door, zodat ze niet kan trekken, iets anders helpt niet, dan trekt ze mij mee of rukt los.
Wurglijn heb ik getest maar ben ik niet voor , maar als het moet......
een gewone stoffen halsband werkt redelijk als ik haar omhoog til, maar dan wurg ik dr toch?? en ze is zo zwaar, kan haar niet een hele wandeling 30x tillen....

Bijten..........is al minder, maar ze laat niet los, alleen voor een koekje.

Ze heeft het bankstel op gegeten ( eigen schuld, meer naar buiten met haar) maar buiten is gewoon een drama!
Nu begint ze aan ander bankstel, voer geven is enige afleiding, schelden, straffen, tik geven, ze gaat gewoon verder.

IK weet dus niet hoe mee om te gaan, is er iemand die dit weet?
Zou zo graag met haar gaan fietsen later, maar naast de fiets lopen lukt al niet, dan bijt ze in de spaken en moet ik fiets los laten om haar terug te treken, fiets boven op haar en nog gekker erin happen...( en dat leek wel weer spelen hoor)

Hondenschool zijn we mee gestopt, deze hond was niet geschikt ervoor zei men daar...ze wou alleen maar spelen, uitdagen en niet naast mij lopen achter een worst aan, dan had ik 4 kilo worst nodig voor een oefening van 10 minuten.

Help???

Of iemand die deze rassen traint?
Waar kan ik terecht?
Zuid Limburg regio Heerlen.

Had al gehoord in Belgie, maar waar dan?

Liefst persoonlijke training, hier thuis eens de situatie bekijken en met lopen en dan advies.
Maar wat wel betaalbaar is....

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "HULP gezocht wat betaalbaar is voor opvoeding mij als baas!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Vivian   <3    SemVivian <3 Sem

honden foto van Vivian   <3    Sem

in terneuzen ken ik er 1,, die is ook goed en niet zo heel duur... ;-) als je meer wil weten stuur me dan een berichtje

Natalie. (Gast)

Terneuzen is niet Limburg? Wil tot 80 km gaan omtrek Heerlen/Maastricht.

honden page profiel Vivian   <3    SemVivian <3 Sem

honden foto van Vivian   <3    Sem

oke dan ken ik er veder geen, ik hoop voor je dat je iemand nog gat vinden.. ;-)

honden page profiel Mimi Mimi

honden foto van Mimi

je zou contact op kunnen nemen met www.calmingsigns.nl of dogsigns.nl Zij hebben in elk geval veel ervaring met veel rassen waaronder de herdersachtigen. Ze zijn ook niet zo heel erg duur.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

waar is het fout gegaan, jammer dat het zo gegaan is, dat is vanaf binnenkomst al niet goed gegaan, heb je nu niets aan.

ik woon in het noorden van nederland, daar weet ik niets, wat je zou kunnen doen, contact zoeken met de hondenschool, en daar vragen voor begeleiding bij je thuis , een op een, zonder begeleiding zal het je niet lukken. vraag of ze je kunnen helpen en bij je thuis komen kijken naar de situatie.

en zo snel mogelijk.

honden page profiel SiberienneSiberienne

honden foto van Siberienne

Mm, klinkt niet echt fijn zo... En een nieuw bankstel, schadevergoeding aan een omver gesprongen fietser of erger...ik zou idd maar eens investeren in training!
kijk hier maar eens, heeft ons ook goed geholpen met onze wat onbesuisde husky's ;
http://www.martingausparkstad.nl/

Groet, Mireille

In de tussentijd; geen slipketting, als je haar echt niet houdt, probeer een ulead. Ik zou opletten met koekjes voor haar neus zwaaien als ze erin hapt en je vingers meeneemt. Probeer eens om te draaien, zodra zij zich ook omdraait, dan belonen en gooi de koekjes anders eens op de grond, dan heeft ze even wat te doen met snuffelen.
Heeft ze iets om op te knagen? Geef haar dat als ze aan de bank begint. Kan zijn dat ze aan het wisselen is en daarom ineens overal aan knaagt.

Natalie (Gast)

Hoi Mimi, heb geprobeerd te bellen, niemand neemt op.

America in Limburg neem ik aan?

Ik ben nu een mail aan het zenden ;-)

Wie weet.

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Mimi heeft je een heel goed adres gegeven, ik ga daar met Fedor ook naartoe.
Ik weet zeker dat ze je zullen helpen.

Natalie (Gast)

Eigen honden school zei dat ze niet met deze hond verder willen gaan en ik moet zoeken naar iemand die dit ras speciaal traint, of naar en cursus voor werk honden.

Helaas vind ik die ook niet zo snel, het is een opvoed probleem en daarbij ben ik geen leider, dit moet ik ook allemaal nog leren.

Thkz voor de martingaus link, heb ooit gebeld ( toen ze 12 weekjes was, en toen was er geen plek) Misschien nu wel...

Koekjes op de grond gooien helpt , tot de auto langs komt, dan laat ze die ook liggen.
Ik draai al altijd om , als ik de auto al hoor en ze reageert even niet, dan draai ik me om met haar en loop ik de andere richting op, dus niet de auto tegenmoet, maar erin mee, maar op het moment dat het dichtbij is ( andere kant van de straat) dan word ze weer wild en gek.
Wat is een unlead?

Nee gebruik nu een stoffen brede halsband, en voor het trekken nog een halsband die met touwtjes onder de pootjes door gaat, dus heb er voor de veiligheid al 2 om ;-(

Tijdens het wisselen knaagde ze alle meubels stuk, dat is nu over, maar uit ondeugendheid/verveling doet ze het toch weer.
Ze heeft al die grote botten( buffelhuid) maar die eet ze in 1x op ( is dan wel 2 uur bezig) maar moet zo opletten, als er stukjes af komen moet ik het al af pakken want ze slikt alles af...stikt.....
Gister nog een runderoor uit haar keel kunnen trekken, die krijgt ze nu dus ook niet meer.

Nu zijn die grote botten weer op en kosten toch 5 euro per stuk, niet erg als ze er een dag of 2 mee zou doen, maar in 2 uur is dat bot dus ook weg.....
Hihi, in huis is ze zo lief, en zeker als ze lekker lui op de bank ligt, kan haar met moeite dan laten liggen, maar buiten...ai een heel andere hond....

honden page profiel Iris + Shira! en Bibi!Iris + Shira! en Bibi!

honden foto van Iris + Shira! en Bibi!

Gedragstherapeut lijkt me inderdaad een goed idee. Voor de tussentijd: stop maar met dat "touwtjes onder de oksels" ding. Dat snijd en het kan best zijn dat ze daar alleen maar opgefokter van word. Iets positiefs zal je er in elk geval niet mee bereiken...

Je hebt het vooral over correcties als je zegt dat niets helpt: "schelden, straffen, tik geven, ze gaat gewoon verder". Dat is jammer en de verkeerde basis. Je hond ziet jouw niet als leider omdat je, vermoed ik, af en toe driftig word van haar gedrag (heel begrijpelijk maar niet zo handig) dit zul je om moeten buigen naar: stevig in je schoenen staan, rust, kalmte en duidelijkheid. Zoek een hondenschool/gedragstherapeut die positief te werk gaat (zodra ze aankomen met slipkettingen, wegwezen!)

Voor de extra veiligheid kan je beter een normaal tuig gebruiken. Als je bang bent dat ze je ontglipt: gebruik een extra politielijn die je om jezelf heen doet (als een schoudertas) dan kan ze er onmogelijk vandoor gaan. Heel veel sterkte!

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Nemen even concact op met Maart,

http://www.hondenpage.com/baasjes/15947/Maart.php

Is bekend met werkhonden en weet misschien een goede hondenschool voor je.

Dit gillen e.d. wat ze doet is het najagen/drijven, dit moet zeker goed begeleid worden dan heb je het er ook zo uit. Dit kan echter niet zo 1-2-3 per computer gedaan worden.

Krijg je nog geen contact met Maart zoek dan alvast naar een hondenschool bij je in de buurt waar ze bekend zijn met werkhonden VDH / KNPV / IPO.

Succes :-)

honden page profiel Mimi Mimi

honden foto van Mimi

Wie kun je niet bereiken? dogsigns of calmingsigns. Mogelijk dat ze een weekje met vakantie zijn maar vast niet langer hoor. Ze zitten niet erg ver van je af volgens mij. En ze zitten in koningslust of Venray Ze nemen absoluut alle rassen aan!! ongeacht welk gedrag.

honden page profiel Irene Emma. Irene Emma.

honden foto van Irene Emma.

Mijn moeder zegt dat ze bang is voor die rollende dingen, ik weet het niet?
Vorige week is ze zelfs weg gelopen, had zich los gerukt in het bos en zo achter een tracktor aan naar de bosrand....gelukkig zag de tracktor de pup en stopte, tot ik er was.............(quote)


Als je moeder nou eens gelijk heeft.

honden page profiel Mimi Mimi

honden foto van Mimi

Dat gevoel had ik ook al Irene ;-)

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

" Mijn moeder zegt dat ze bang is voor die rollende dingen, ik weet het niet?
Vorige week is ze zelfs weg gelopen, had zich los gerukt in het bos en zo achter een tracktor aan naar de bosrand....gelukkig zag de tracktor de pup en stopte, tot ik er was.............(quote)


Als je moeder nou eens gelijk heeft.
"


Als ze bang was geweest was ze de traktor niet achterna gerend. Dit is toch meestal jaag- of drijfgedrag. De traktor, fiets, auto rijd van haar weg en is sneller. Daar willen ze achteraan. Zelfde zou gebeuren als er een haas langs haar heen zou lopen, daar zou ze ook achter aan gaan.

honden page profiel SiberienneSiberienne

honden foto van Siberienne

Unlead = u-lead, een tuig om de borst waarbij je de lijn aan de voorkant vastmaakt. Kan ze moeilijker trekken omdat ze zichzelf dan uit balans trekt.

De MG trainer heeft zelf twee herders, er zit er ook nog een verder weg die herders traint en heeft, www.marcelnijland.nl maar het is idd vakantietijd, kan goed zijn dat ze nu even weg zijn.

Succes!

Mireille



honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

"

Als ze bang was geweest was ze de traktor niet achterna gerend. Dit is toch meestal jaag- of drijfgedrag. De traktor, fiets, auto rijd van haar weg en is sneller. Daar willen ze achteraan. Zelfde zou gebeuren als er een haas langs haar heen zou lopen, daar zou ze ook achter aan gaan. "

ben ik niet met je eens. Ook uit angst iets willen wegjagen is heel goed mogelijk.

honden foto van liesbeth,Turbo,Luna, Levi en Faith

Zou echt een contact opnemen met nelis Verhoeven van calming sings.
Hij zit in koningslust dat is ook in Limburg.
Denk dat hij je wel kan helpen
Ben daar ook met Levi geweest met goede resultaten.

http://www.calmingsigns.nl/

honden page profiel Mimi Mimi

honden foto van Mimi

Ik heb dat zelf met Bora gehad. Ze was bang voor een paard met wagen. Ik kwam onverwachts in het bos een paard en wagen tegen en kon haar nog niet zo snel terug roepen ( ze was toen 5 maand) en wat deed ze? Ze rende er als een gek achteraan. Mijn conclusie toendertijd was: dat ze er achteraan rende omdat ze vreselijk geschrokken was van de wagen met het paard.

Met veel geduld is het overigens helemaal goed gekomen. Voor ons niet logisch maar je ziet dit wel gebeuren. En Bora jaagt niet!!

honden page profiel Sam en LizzySam en Lizzy

honden foto van Sam en Lizzy

misschien een speeltje of balletje meenemen, ter afleiding?

honden page profiel riannerianne

honden foto van rianne

Hoi Natalie,

Je hebt een heel pittig mixje,en ze klinkt als een heel leuk werkhondje.
En als ze heel veel driften heeft kan je dat heel goed gebruiken in de sport.
Ik zou het advies geven om IPO met haar te gaan doen.
Er zal vast een vereniging bij jou in de buurt zitten,ga daar eens kijken.
Je hond is geen pup meer maar een dwarse puber.
Door te trainen met haar leer je het een en ander beter te contoleren met haar.
Dus ik zou zeggen,zoek een leuke vereniging op,neem haar mee en laat je voorlichten door instructeurs.
Succes!

honden page profiel Mark RozeboomMark Rozeboom

honden foto van Mark Rozeboom

Hoover, mijn Nizinny (=een herder) wilde ook achter alles en nog wat gaan wat maar vaart had. Ik zeg WILDE. Ik heb het hem afgeleerd door als er een fietser langskwam of een auto, Hoover te laten zitten en te laten kijken wat er gebeurt. Wilde hij opstaan, werd hem duidelijk gemaakt dat hij moest blijven zitten. Als hij dat gedrag ging vertonen, werd hij uiteraard beloond. Nu nog gaat hij zitten, als er iets aan de andere kant van de weg gebeurt, waar lawaai, mensen, honden, fietsers, auto's rondrijden.
Het duurt een tijd en je moet consequent blijven.
Ook het negeren van eenden, die talrijk in mijn omgeving voorkomen heeft hij op de inslijpmethode (heel vaak proberen, belonen bij goed gedrag verbaal ondersteunen) geleerd. Tegenwoordig hoef ik alleen maar aan te geven: eendje met rust laten... en dan laat hij die wel met rust. Maar meneer is clever en denkt: eentje met rust laten, maar de tweede: daar moet ik weer een commando voor krijgen. En dan is het weer lachen om dat fluffy dier...

Groet
Mark

Mariska (Gast)

hey,
mag ik vragen of je nog steeds problemen hebt met hond,
ik heb zelf een grote voor liefde voor honden en wil me eigen graag gaan specialiseren in moeilijk opvoedbare honden. ik woon in stevensbeek en ben zoveel mogelijk op zoek naar mensen die hulp nodig hebben zodat ik ervaring op kan doen. ik ben bekend met herders heb me leven lang al mechelse herders om me heen lopen.  ik hoor het wel.

-persoonlijke gegevens verwijderd door modteam-

gr. Mariska

-- reactie gewijzigd door het moderator team op 04 december om 11:12 --

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

PERSOONLIJKE GEGEVENS OP INTERNET:

PAS OP!

Graag willen wij jullie erop wijzen dat het op een openbaar forum plaatsen van persoonlijke gegevens zoals telefoonnummers of email adressen vervelende consequenties kan hebben.


*Tip*
In geval van vermissingen begrijpen wij dat direct contact erg belangrijk kan zijn. In dat geval raden wij aan om speciaal hiervoor een pre-paid telefoonkaart aan te schaffen, en een tijdelijk hotmail account aan te maken voor email.

Op deze manier kun je voorkomen dat je "normale" telefoonnummer en emailadres rond gaat zweven op internet.

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

oud topic, deze gaat op slot.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "HULP gezocht wat betaalbaar is voor opvoeding mij als baas!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Naast een mix de smaken los geven?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^