agressie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ginagina

Hallo,ik ben nieuw hier..en worstel met een serieus probleem..We hebben sinds een 3 tal weken een Border Collie van 3 jaar uit het asiel gehaald.Ik was dr op aandringen van mijn dochter,die daar geweest was met de klas.;Ik moest eigenlijk gaan kijken naar een andere hond,en toen viel Zoran me op..het was heel raar..ik voelde meteen zo een sterke band met hem..Heel het weekeind waren mijn gedachten maar bij één ding..Zoran. Na serieus te overwegen..viel de beslissing.en ik ging hem halen..Hij kan heel goed overweg met onze andere honden,we hebben er in totaal 5 nu.De reden dat de hond geplaatst was, "hij had maar 1 baasje waar hij zich aan hechte en was soms agressief naar anderen toe". Daar wij met "een hele bende" thuis zijn,was mijn mening dat hij de kans niet zou hebben om zich aan 1 baasje te hechten..er was steeds iemand anders thuis..Niet dus..De eeste dagen speelde hij met iedereen,het was de liefste hond ter wereld (voor mij nog steeds)en toen koos hij mij er opeens uit..Vanaf hij mijn stem hoort is hij er..overal waar ik ben komt hij liggen,of zitten .Hij luisterd naar commando's.maar..begint agressief te doen naar anderen. Ik heb hem laten castreren deze vrijdag..ik mag zijn wond verzorgen..hij gaat gewoon op zijn rug liggen..enkel bij mij..Hij grold naar anderen en het dreigt naar bijten toe..Maar soms gaat hij bij die personen dan toch om een knuffel..Ik denk er niet aan om hem weg te doen..ik geloof in hem. ...observeer zijn gedrag zoveel mogelijk..maar dat kost tijd..dus elke tip..alle hulp is welkom...!!!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "agressie" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Ik weet niet of het nu direct ligt aan dat hij zich graag aan 1 baas hecht..

Jehebt hem pas 3 weken in huis,komt uit een asiel en is net gecastreerd.

Dat is niet niks hoor,dat is 3 keer op een rij stress,voor een langere periode dan goed is voor een hond(of wie dan ook)

Daarmee zeg ik niet dat je iets verkeerd doet hoor,maar het is zo gelopen allemaal,maar zorgt er wel voor dat hij nu voorlopig voldoende stresshormonen heeft aangemaakt ,die ook weer moeten afgebroken worden door het lichaam.

Wat ik positief vind,is dat hij nu wel soms een knuffel gaat halen bij de anderen.Voor honden geldt dat het het beste is om de hond bij jou te laten komen,i.p.v. dat je er zelf opaf loopt en denkt te gaan aaien of knuffelen(dat werkt echt bij heel veel honden niet zo,ze hebben ook een persoonlijke ruimte nodig).
Door de grollen en uitvallen probeert hij te vertellen dat ze een grens overgaan.

Zorg ervoor dat de mensen die graag met hem contact willen,op de grond gaan zitten met wat lekkers.
Dan eerst vertrouwen opbouwen,als hij het lekkers komt halen dan niet maar direct aaien,maar gewoon laten.Beschouw het lekkers komen halen en het in de buurt willen komen als iets goeds.Zo leert de hond langzaam aan dat het meevalt met de andere familieleden.

Over het aaien,na 20 keer lekkers komen halen,komt er een keer dat je aandacht wilt geven in de vorm van een aai(dit is iets menselijks vandaar dat honden het best vaak apart vinden en teruf deinsen).
Belangrijk bij een aai geven is: Hurk,maak je kleiner dan je bent,laat de hond goed bij je komen-nodig de hond enthousiast doch rustig uit-,dan kun je onder het kinnetje,borst en flank aaien.
Over de kop is te dreigend.

Waar het fout gaat met aaien is dat mensen er zelf op aflopen,over de hond heen buigen/hangen,de hond direct in de ogen aankijken en dehand uitsteken om vervolgens de ogen af te dekken.

Een hele stabiele sociale hond trekt dit vaak goed,maar zeer vaak is dit allemaal net even te dreigend voor een hond.

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Qua tijd denk ik dat je er nog zeker 4 weken bij moet tellen hoe hij het echt gaat doen binnen je 'roedel'.
Zoals Soraya uitlegt, dat lijkt me ook een goede manier.
Laat de hond komen, ga er niet altijd op af. Dan kan hij beoordelen, zonder dat 'ie al veroordeeld wordt als 'ie iets fout doet.
Dat is teveel leren op korte tijd.

geduld!

honden page profiel ginagina

Bedankt voor de snelle reactie..! De castratie is er eigenlijk gekomen,omdat hij zich zo "kwaad" begon te gedragen..De dominantie tegenover anderen verdwijnt daarmee een deel (zeggen sommigen) Met het lekkers geven en hem verder met rust te laten,dus niet direct te aaien,zijn we al begonnen..zodat hij vertrouwen krijgt in iedereen en niet enkel in mij..Hurken deden we ook altijd..maar nu enkel ik nog alleen ,omdat ze hem hier niet erg vertrouwen..en als je gehurkt zit en hij wil je bijten..tja.;dan is dat recht in je gezicht he..Maar deze avond,zat ik met hem in de zetel,mijn parttner zegt iets tegen mij terwijl die in de deuropening staat,en Zoran word razend..Ik ben er meteen voor gaan staan,heb kordaat STOP gezegd,(daar luisterd hij heel goed naar)Ik zag dat hij bleef focussen en heb hem direct uit de zetel laten gaan..Hij mag enkel nog bij me zitten of liggen aan mijn voeten..niet meer in de zetel..Iedereen maakt zowat een bocht rond hem..en ik vrees dat het dat alleen maar erger maakt..

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Bezitterig naar jou toe uit angst, omdat 'ie je anders kwijt raakt, of moet delen...
Geef vertrouwen, beloon als hij je geliefden accepteert; dwz niet gromt of agressief is.

Negeer als hij te ver gaat; even een time out in een kamer apart, dan weet hij dat dat gedrag geen leuke knuffel oplevert.

Aan de andere kant, om hem te bevestigen; een aai of schouderklopje zomaar uit het niets...een krachtige positieve bevestiging voor 'normaal' gedrag.

honden page profiel Claire & Tess & BonnyClaire & Tess & Bonnygoedgekeurde fokker

honden foto van Claire & Tess & Bonny

ah gossie... arme hond (niet negatief bedoeld richting jullie!!!!)
Laat hem voor de komende tijd helemaal het ritme aangeven.... benader hem niet, laat hem jullie benaderen.... het is al super dat jij alles met hem kunt... ook dat had anders kunnen uitpakken....

En BC's zijn nou eenmaal heel erg mens gericht... maar ook heel gevoelig.... dus pas wel op met stemverheffing.... soms werkt stilletjes praten of fluisteren juist beter.... 

Als je hem wilt aaien... doe dat de komende tijd alleen van onderen... dus niet op zijn hoofd of rug, maar onder zijn kin en borstkas... je hoeft niet op je hurken met je gezicht dichtbij... 

het bezitterige herken ik van de pubertijd van Tess... bij de eerste grom keerde ik altijd mijn rug naar haar toe, liep weg, en zei toen "kom Tess... doorlopen"... en het bezitterige was snel voorbij... 

en nu ga ik iets zeggen waarbij sommige medelezers zullen zeggen "pffff... daar gaat ze weer"... maar toch ga ik het zeggen.... ;-)

er is een heel mooi boekje "kalmerende signalen" van Turid Rugaas.... echt een aanrader om meer over je hond te leren... en in mijn ervaring is het echt een hele hulp bij gevoelige rassen zoals de BC.... laat staan bij herplaatsers....

honden page profiel MandyMandy

Als je bijv samen de wond verzorgt, jij met een ander, vertoont hij dan ook dit gedrag?

honden page profiel ginagina

" Als je bijv samen de wond verzorgt, jij met een ander, vertoont hij dan ook dit gedrag? "

Ja..bij mij gaat hij uit zichzelf op zijn rug liggen..maar de rest mag amper aan de borst aaien..Ik zie hem ook altijd zo "loeren" als iemand voorbij komt terwijl hij bij mij is..Als ik er niet ben..dan is er niet echt een probleem..dan springt hij op..kwispeld naar de anderen toe..loopt mee naar buiten ..Misschien volgt hij dan de rest van de honden in hun doen..Bij één van mijn volwassen zoons,kwam hij in het begin heel hard aangelopen..dan liepen ze samen buiten..sprongen over de hagen en rolden door het gras..Was zalig om te zien..Nu doet Zoran dat nog heel af en toe..maar hij kan dan ook opeens beginnen grommen..heel raar..want zo weten ze totaal niet meer wat ze aan de hond hebben..Mijn zoon zei..die hond is gewoon gek..Misschien moet ik zelf iets meer afstand houden?? Als ik wakker ben..dan springt hij zo tegen me op..slaat zijn poten bijna volledig rond me..dan drink ik een tas koffie en zeg"kom..kippen" en dan stormt hij direct naar de poort om samen met mij de kippen buiten te laten..Het is een zaaaaaalige hond..enkel moet dat "raar" kantje er af gewerkt worden..

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "agressie" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: hondenrassen top 5
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^