Malamute puber

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RositaRosita

Wij hebben een malamute pup van 6mnd aangeschaft.. Dit was omdat wij graag een nieuwe hond erbij wouden hebben die al zindelijk is en al. Ikzelf heb al 2 kleine hondjes.. De malamute is heel vriendelijk en krijgt veel beweging. Hij neemt elke x zijn bot uit de bench naar de gang, ik pak de bot op en leg het terug. De laaste x dat ik dit wou doen wou die mij bijten.. Ik schrok hier van! Heb hem weg gelokt en alsnog dat bot weg gehaald.. Later ging ik met hem naar het bos hapte hij ook naar mij heb ik hem op de grond gelegd.. Thuis gekomen doet hij hetzelfde met zijn bot pakte ik hem in zij nekvel en draaide zijn kop weg en pakte de bot... Ik vind het niet echt fijn dat ik alleen met hek ben.. Bij de fokker leefde hij buiten.. Wij zijn ook van plan het buiten klaar te maken dat hij daarheen kan.. Maar ik vraag mij af heeft iemand ervaring op deze manier.. Deze zaterdag gaan we ook naar training ermee..

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Malamute puber" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Erika & JettaErika & Jetta

honden foto van Erika & Jetta

je hond vertrouwt het niet dat je zijn bot afpakt en wil het verdedigen, je kan dit trainen door iets in de plaats te geven van het bot, dus ruilen met bv een speeltje. Heeft hij dit ook met eten? Je kan zijn vertrouwen oefenen door hem eten te geven uit je hand, of zijn brokken in de kom op je schoot te houden terwijl hij er van eet, zou leert hij je te aanvaarden in zijn buurt, met een bot kan je het hem bv aanreiken, maar wel blijven vasthouden. Of het bot op de grond te leggen, maar hem er pas laten aankomen op jouw bevel, dus hem eerst laten wachten zodat hij begrijpt dat het nog steeds van jou is ook al ligt het op de grond.
Ik zou hem niet meer zo hardhandig aanpakken, dit kan zijn vertrouwen in jou schaden. Ik zou ook niet het probleem oplossen door hem buiten te steken, dat gaat het gedrag echt niet ten goede komen, probeer zelf oplossingen te vinden, je krijgt hier vast nog goede tips!

honden page profiel RositaRosita

Oke.. Eten doet hij niet moeilijk over koekjes ook niet.. Ja mij is verteld door de fokker dat ik dat moest doen anders word hij te dominant.. Het is voor de rest een lieve hond maar ik ben bang omdat wij hem net hebben dat het niet goed komt.. En ik lees allemaal negatieve verhalen over malamutes op internet( mij vriend is helemaal weg van t ras en gaat er veel mee sporten) ik wist wel dingen over de hond..maar de dingen die ik lees hmm is niet leuk om te lezen.. Ik ga ook ff kijken wat de trainer zegt zaterdag.. Anyway thnx :-)

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Hoi Rosita,Hier de trotse eigenaar van twee malamutes. Ten eerste moet je weten dat malamutes van nature heel erg voedselgericht zijn. Ze hebben dit echt heel fel. Dat wil niet zeggen dat ik vind dat je een bot niet zou mogen weghalen, ik zeg dit gewoon om te verklaren waarom het al wat in de hond ingebakken zit.
Ten tweede is mijn ervaring met malamutes dat ze heel slecht reageren op fysieke correcties. Als jij de hond bij z'n nekvel grijpt en tegen de grond duwt, getuigt dit niet van veel respect voor de hond en zal je malamute ook jou niet gaan respecteren. Het is net een type hond dat je op een zachte, maar wel consequente manier moet aanpakken. Een malamute is het meest gebaat met een rustige, geduldige, vriendelijke baas. Een harde hand lokt alleen maar een opstandige reactie uit. Lees je goed in over z'n karakter: malamutes zijn erg eigenzinnig, het vergt creativiteit vd baas om hiermee om te gaan. Vaak wordt deze eigenzinnigheid geinterpreteerd als hard en moedwillig, maar het zijn net erg gevoelige, zachtaardige en aanhankelijke honden. Dus leer je hond goed lezen!
Wat het eten betreft: neem de hond apart (dus uit het zicht van je andere honden, zodat er geen concurrentie is), en geef hem iets lekkers (bijvoorbeeld bullepees). Hou het uiteinde vast in je hand en laat hem aan de andere kant knagen. Trek de bullepees terug weg. Wacht tot de hond rustig wordt en oogcontact maakt. Zeg 'flink zo' en geef hem weer even de bullepees om op te knagen. Herhaal dit verschillende keren, en elke keer je hem een snack geeft. Zo leert hij dat als je iets wegneemt, het daarom niet definitief is, als hij rustig blijft, krijgt hij het weer terug. Je kan hem ook een 'los' leren, zodat hij z'n lekkers laat liggen en je het zo kan wegnemen. Maar nogmaals: de eerste keren geef je het steeds terug! Zodat hij niet de link legt: ze komt m'n bot pakken en dan ben ik het kwijt!
Ik wens je veel succes met je Mal, want nogmaals: ze hebben een hele goeie inborst! Maar ze stellen wel eisen aan hun baas ;-)

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey

honden foto van Alexandra & Mikey

Niet om je aan te vallen!, maar hij doet dit waarschijnlijk juist omdat je het steeds afpakt. Probeer het een tijdje niet af te pakken, je hebt het immers gegeven en voor een hond is  het - eens gegeven altijd gegeven. Dus blijf ook niet doorgaan met boos worden, dit gaat hij nooit begrijpen.

Als je het bot toch wilt af pakken inderdaad ruilen. Zodat het afstaan van het bot hem meer goeds oplevert dan dat hij iets lekkers kwijt raakr. En hij wil geen speeltje, kun je hem ook iets lekkers aanbieden om te ruilen.

Ik zou het bot zelf nu nog niet vasthouden, laat hem eerst weer even zijn vertrouwen terug krijgen dat jij het niet wilt afpakken. Maar als dit straks beter gaat is het vasthouden van het bot terwijl hij er op kauwt erg goed. En het dan natuurlijk ook weer loslaten :-).

Je kan ook proberen er een spelletje van te maken. Als je hond het bot heeft houd je iets lekkers voor zijn neus. Als hij het bot dan los laat zeg je gelijk 'los', en 'goed zo' en belonen met het lekkers. Als hij daarna het bot weer pakt zeg je 'vast' en weer belonen met je stem. (bij vast alleen stem beloning! :-) )
Dit vaak oefenen en dan uitbouwen door hem vanaf een klein afstandje bij je te roepen, eventueel laten zien dat je iets lekkers hebt. Als hij dan reageert en komt - en het bot nog vast heeft - hou je weer het lekkers voor zijn neus en zeg je los. Als hij het bot vergeet kun je weer eerst naar het bot lopen 'vast' zeggen en dan 1 stapje weg zetten en proberen dat je hond ook 1 stapje zet met het bot vast. Dan weer 'los' zeggen en met iets lekkers en je stem belonen.

Als je dit regelmatig oefent, komt hij waarschijnlijk het bot zelfs af en toe brengen :-)

Succes

Gr. Alexandra

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Negatieve verhalen over malamutes op het internet? Ben je gek? Het zijn heeeeeeerlijke honden! ;-)Maak je anders lid van de club (zie de balk bovenaan rechts). Er is de Alaskan Malamute club, de sledehonden club en de poolhondenclub. Zo kom je bij een groep mensen terecht die allemaal razend enthousiast zijn over hun poolhond!
Ik hoop dat de trainer die je hebt, niet eentje is van de oude dominantieschool? Want dat zou bij een malamute, zoals ik hierboven al zei, echt heel fout kunnen uitpakken. Wees nooit agressief of aanvallend naar je hond toe! Hij gaat ofwel bang van je worden, ofwel protesteren omdat ie het als onrespectvol beschouwd en zelf ook agressief en aanvallend worden (waarbij hij dan gewoon het gedrag vd baas kopieert).

honden foto van Dit account is niet meer in gebruik.

och meid je hebt 1 van de mooiste rassen ter wereld. ik zelf heb twee hussen . zegmaar het neefje van de malamute!
malamutes en hussen zijn erg roedelgericht. ze zoeken een leider anders gaan ze zelf hun regels bepalen.
Ze zijn dan ook strond eigenwijs! maar dat is juist zo heerlijk aan deze honden .
Wat jij moet doen is jezelf omhoog hijsen tot alfa positie. dit gaat niet werken met continu pijn doen. je kan hem best corrigeren maar je moet hem niet pijn gaan doen.

je kan inderdaad die oefening met de bulle pees doen . maar waarmee je bij hem aanzien kan krijgen zodat hij jou als alfavrouwtje ziet. is hem mentaal uitdagen ! leer hem nieuwe trucjes. nieuwe spelletjes. leer hem helpen was mee te nemen naar de plek waar je het opvouwd bijvoorbeeld. door die trucjes en spelletjes te doen met hem . leer je hem ook meteen zijn aandacht op jou te vestigen . en zal hij (mochten jullie hem ooit los laten lopen) sneller reageren als je hem roept!

om de band te versterken . kan je samen met je vriend gaan lopen en dan hem en 1 van je andere hondjes samen vasthouden hem in de ene hand je andere hondje in de andere hand. op deze manier versterk je namelijk de band van de roedel .
train hem goed en daag hem uit. en je zult de meest geweldig hond hebben !

Mike (Gast)

Ik heb zelf ook een Malamute (geadopteerd op 3 jaar) en ik kan zeggen dat deze bij wijze van spreken een  "sloef" is. Hij zou zelfs een inbreker nog een kusje geven. Intussen is hij al bijna 13. Laat ons hopen dat hij nog veel jaren bij ons mag zijn.

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

Een vraag; waarom waren/zijn jullie in dit ras geinteresseerd?
Waarom hebben jullie gekozen voor een Malamute?

honden page profiel robrobgoedgekeurde fokker

honden foto van rob

Negatieve verhalen over een malamute worden in de wereld gezet door mensen die poolhonden in het algemeen niet begrijpen.
Nee ze zijn niet slaafs en kunnen zeer eigenzinnig zijn en voedsel gericht zijn ze ook maar je kiest juist voor een mala voor zijn karakter niet omdat hij zo sportieve of mooie hond is.
De fokker waar hij vandaan komt heeft toch ook wel verteld dat je de pup niet mag belasten voor hij acht maanden oud is en dan nog heel voorzichtig,let op straks heb je torenhoge da rekeningen en wat erger is een hond met slechte heupen.
Vraag eens raad bij de AMCN daar kan je een gt aanschrijven.

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

Helemaal eens met je, Rob!
Ook wat betreft het lichamelijk belasten!

Vandaar ook mijn laatste vraag..


malamute eig (Gast)

Waarom word gereageerd op een oude topic gevalletje ik voel me belangrijk

honden page profiel SiberienneSiberienne

honden foto van Siberienne

De vraagvan de TS is van ern half jaar geleden

Mireille

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Malamute puber" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: waar vind ik een goede pup
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^