Ten einde raad met zeer zieke hond (witte herder)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Nadine Nadine goedgekeurde fokker

honden foto van Nadine

een pup van mij had ook zo een klachten over 3 weken.
hij had vergrote milt en een verdikte maagwand.
constand overgeven pup van 13 weken.
6 kilo afgevallen...

3 dagen later bleek het parvo.
4 dagen aan een zijden draadje elke dag baxters enz...

na 6 dagen was hij er pas door en nu heeft hij zijn kilotjes terug.

maar het had niet veel gescheelt.

voledig ingeent.
in de kliniek zeiden ze dat 1 op de zoveel duizende entingen niet werken en men toch parvo kan oprapen.

ik ben blij dat het met je lieverd beter gaat maar in dit geval zou ik ook aan parvo hebben gedacht omdat de symtomen van je hondje erg lijkt op die van mijn pupje in nl

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Ten einde raad met zeer zieke hond (witte herder)" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Nadine Nadine goedgekeurde fokker

honden foto van Nadine

het gaat beter :-D
houd hij nu ook zijn eten binnen ?

honden foto van Dit account is niet meer in gebruik.

kliinkt een beetje alsof jij en veeeeeeeel ergere versie had dan mijn pup . die had een paar weken geleden ook een soort gelijk iets.ook konstant braken etc. ik had probiotica meegekregen een soort roze poedertje. en ze had interdaad een enting tegen braken gehad. maar goed.heb wat boullion gegeven en daarna normaal vlees met kipfilet er doorheen en dat roze poedertje. en toen was het bij mij van de ene op de andere dag opgelost!die hele probiotica heb ik niet eens gebruikt!*mijn hond geeft namelijk heel duidelijk aan wanneer ze aan de betere hand is* mijn hond is in die drie dagen dat ze zo ziek was acuut 2 kilo afgevallen . dus ik snap je schrik. maar wat het nou bij mijn pup precies was bij mij pup dat weet ik niet. Ik hoop dat jouw pup nu weer gezond en fit wordt en dit soort nare dingen niet meer mee hoefd te maken !

honden page profiel RobRob

honden foto van Rob

Ja Nadine het eten blijft nu binnen en hij gedraagt zich weer normaal .. hopen dat dit zo blijft.Heb nu ook medicatie voor zijn maag.

Gwen bedankt voor je reactie .. Blanco ziet er inderdaad weer normaal uit .. en zo gedraagt die zich ook gelukkig.

honden page profiel Nadine Nadine goedgekeurde fokker

honden foto van Nadine

super :-D :-D :-D

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Poeh... Blij dat ik nog eens een topic begon te lezen waar de hond aan de beterhand is . Dit is volledig aan me voorbij gegaan.

Ik zag ook dat er goede raad gegeven was. Rijst en kip... En dat zegt de huidige DA ook... ... Niet blijven verderkwakkelen met symptoombestrijding alleen... Vocht toedienen met die warmte ...

Je hebt goed gehandeld Rob. Ook ik wens je dat het nu in stijgende lijn beter gaat en je pup z'n gewicht weer haalt...

In je openingstekst liet je zelfs weten dat je Blanco nar buiten moest dragen... Dan is dit zeker al een heel verschil. Blijf Blanco maar goed observeren en overleg met de DA.

Ik hoop dat het zijn maag was die tijdelijk niet in orde was en dat hij helemaal herstelt! Veel plezier nog samen !

honden page profiel elianne elianne

honden foto van elianne

Oh oh, zielig om te lezen. Je hebt goed gehandeld. Diezel als pup ook zo ziek geweest (Giardia), Spuugde zelfs water uit....drama was dat! Als de maagwand geirriteerd is, dan is er te weinig maagwandslijm, als dit er niet is dan komt de voeding als een blok op zijn maag en daardoor ontstaat t overgeven, En de diarree is t gevolg hiervan. Maagwandslijm moet wéér op nieuw aangemaakt worden en dmv Medicatie moet dit weer herstelt worden,Diezel kreeg Ulcogant en Zitac, En wat heel belangrijk is....de voeding! Ik las dat je KVV geeft en dat is zeer verstandig. Een goede KVV en in kleine porties verdelen over de dag. Gaat t et je grote pup wat beter dan bouw je dit af. Ik zou t verlopig op 1 soort KVV houden. Hou vol, want t zal zijn tijd nodig hebben eer ie herstelt is. Ik spreek jammer genoeg uit ervaring, maar Diezel is met wat ik beschrijf helemaal opgeknapt. Wat ik wél standaard doe is; Als ze een wormkuur krijgt is dit de Panacure ivm Giardia. Beterschap hoor

honden page profiel LunaLuna

honden foto van Luna

he nadine , das ook toevallig wat je schrijft,ook ik schreef op blz 3 dat het misschien wel parvo kon zijn ondanks alle entingen want wij hebben het ook gehad met een pup van 5 maanden.

honden page profiel LunaLuna

honden foto van Luna

" Ik heb morgen om 14:00uur een second opinion bij een andere dierenarts.Bedankt voor alle reacties tot op heden .. ik hoop dat de andere DA wel een idee heeft van wat er aan de hand kan zijn met Blanco. "


Dit is van 4 juli, op 5 juli schrijf je weer dat je morgen een 2 de opinion doet?
ik mis volgens mij iets?

sorry maar heb je het nu gedaan of niet? omdat je ook graag wilde weten wat de kosten zijn en je hond is zomaar weer beter, vind ik wel heel snel voor zòn zieke hond.

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey

honden foto van Alexandra & Mikey

"

Dit is van 4 juli, op 5 juli schrijf je weer dat je morgen een 2 de opinion doet?
ik mis volgens mij iets?

sorry maar heb je het nu gedaan of niet? omdat je ook graag wilde weten wat de kosten zijn en je hond is zomaar weer beter, vind ik wel heel snel voor zòn zieke hond. "

Lees even goed bladzijde 3 :-) Het bericht is alleen gewijzigd omdat er een naam in stond van de eerste dierenarts, maar hij is geweest bij een 2e.

En een hond kan in 1 dag gewoon ineens 'beter' zijn. Hadden wij ook. Maar bij ons was mikey niet zo lang ziek, 3 dagen, maar ook wel echt ziek. En ineens de 4e dag stond ze 's morgens vrolijk op en rende weer als daarvoor achter de katten aan :-) En buiten geen diaree meer, gewoon eten, spelen.. Dus dat kan best :-)

Gr. Alexandra

Gr. Alexandra

honden page profiel DesireeDesiree

honden foto van Desiree

" Ik heb vernomen via via dat een röntgenfoto vaak wel uitkomst kan bieden wil er iets mis zijn bij organen.Weet iemand wat hier de kosten van zijn ? "


De röntgenfoto voor freggel incl spuitje omdat hij een "gas"-buikje bleek te hebben, kostte toen 150 0f 175 euro...

Heel veel succes!!!

honden page profiel Nadine Nadine goedgekeurde fokker

honden foto van Nadine

" he nadine , das ook toevallig wat je schrijft,ook ik schreef op blz 3 dat het misschien wel parvo kon zijn ondanks alle entingen want wij hebben het ook gehad met een pup van 5 maanden. "

ik heb het net nagelezen.
je zei dat het pupje 5 maand was dan kan de parvo niet van de fokker komen maar elders opgeraapt.

waarom mag die niet meer fokken ?

Mijn pup was al 6 weken weg en het kan niet van bij mij komen maar opgeraapt hebben door een besmette hond, er waren geen andere ziek !

ik heb er zelf een pupje van aangehouden.
moet ik daarom mijn kennel sluiten !


http://www.dierenkliniektiel.nl/ZI/ZIhond/ZIhond_virus_parvo.htm

ze kunnen het krijgen door sneffelen waar een besmette hond heeft gezeten

honden page profiel RobRob

honden foto van Rob

Ja volgens de DA van de 2nd opinion waren het maagklachten .. daarom heeft die specifieke medicatie gegeven voor de maag ook ivm het aanmaken en afvoeren van zijn maag zuren.Ik heb Panicur gekregen voor de ontworming en indd ook voor de zekerheid om Giardia te bestrijden .. en als die geen Giardia heeft kon het geen kwaad dus dat is mooi.

Voor het herstel van zijn maag heb ik Emeprid & Zantac gekregen wat een vloeistof is en direct in de bek gespoten moet worden .. en zo'n 3 tot 4 dagen gegeven wordt.

honden page profiel elianne elianne

honden foto van elianne

Hoi Rob, dan zat ik toch goed hé.... :-) .Nog ff dit; als je hond de betere kant op gaat, dan is t héél erg verleidelijk om m iets lekkers te geven, buiten zijn voeding....tis verstandiger om dat even niet te doen, daar een terugval in een heel klein hoekje zit....

honden page profiel RobRob

honden foto van Rob

" Hoi Rob, dan zat ik toch goed hé.... :-)  .Nog ff dit; als je hond de betere kant op gaat, dan is t héél erg verleidelijk om m iets lekkers te geven, buiten zijn voeding....tis verstandiger om dat even niet te doen, daar een terugval in een heel klein hoekje zit.... "

Bedankt voor de goede tip .. maar dat is zeker iets waar ik heel goed op let .. een terugval zit ik niet op te wachten na 4weken ellende ;-)

honden page profiel elianne elianne

honden foto van elianne

Weet er alles van ;-) Maar hou moed, Diezel kan nu alles eten van fruit tot Karnemelk ( met mate dan hé), behalve KVV kipversie, das gelijk dunnere poep. En als er te langere tijd tussen de voeding zit dan geeft ze gal over, maar als je dat weet dan is dat geen probleem

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Ten einde raad met zeer zieke hond (witte herder)" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 4 van 4 12 3 4
Volgende forumvraag: slo^pen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^