ten einde raad :-( zindelijkheid hond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel sarahsarah

honden foto van sarah

hallo allemaal.

tis half 2 snachts en ben echt ten einde raad.
ik ben zojuist voor de zoveelste keer wakker geworden door een doordringende urinegeur.
niks nieuws meer maar ben het allemaal zo moe!!
mijn jongste hond tashka ( 1 jaar, vrouwtje, shih tzu) is nog steeds niet zindelijk!!!!
ik heb nog een andere hond, bij haar is er nooit een probleem geweest.
schiet me dood als ik fout ben maar ik denk dat het bij deze niet wil lukken omdat ze mishandeld is geworden in de 6 weken voor ze naar mij kwam. ( volgens mij heeft ze 6 weken in een kleine kooi gezeten met broertjes en zusjes en heeft ze haar eigen nest moeten bevuilen want dat is wat ze nog steeds doet.

niets helpt :-( kweet het echt niet meer. op deze manier moet ik haar weg gaan doen en dat is het laatste wat ik wil. vandaar deze noodoproep!

mijn hond plast in haar eigen nest en dit begint ten koste te gaan van mijn andere hond.

als ik bij haar ben en ze loopt los rond is intussen geen groot probleem meer. op dat gebied heb ik haar met veel zweten en zwoegen zindelijk gekregen. maar ook zo gebeuren er nog ongelukjes.
het ergste is snachts en als ik weg ben.
eerst en vooral: ik laat de honden vaak buiten plassen en dus ook net voor het slapen en net na het slapen. ik zie er ook altijd op dat ze haar behoefte werkelijk heeft gedaan en dit doet ze op een slechte dag na, altijd!
snachts heb ik al geprobeerd haar in een benge te zetten. dan doet ze haar behoefte in de benge. los in de kamer laten: behoefte op de grond. in bed zonder leiband. behoefte in bed of op de grond. in bed met leiband: ze houdt zich op zo lang ze kan: heel weinig ongelukjes.

in de woonkamer heb ik een benche en een groot hondenkussen voor beide honden. de benche heb ik al gesloten van ellende want daar ging ze iedere keer in plassen op het kussen. het grote kussen kan ik ook geregeld in de wasmachine doen vermits ze erop plast. ook ten koste van de andere hond natuurlijk want zij kan heel de tijd in haar behoeften gaan liggnen.

tot gisteren hebben de twee honden altijd samen in de benche gemoeten als ik weg ging. dat heb ik opgegeven. iedere keer als ik thuis kwam, stionken beide honden en kon ik ze in bad doen. ik zie er van af dat mijn oudste hond voortdurend in haar zeik en stront moet liggen dus ik laat haar terug los, wat nooit een probleem is geweest.

ik hoop dat iemand me kan helpen en dit helemaal heeft gelezen en me tips kan geven. vraag gerust als er nog iets is dat jullie moeten weten om me goed te kunnen helpen.

please help me want dit is echt niet bevorderlijk voor onze band!!!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "ten einde raad :-( zindelijkheid hond" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel EmmentaljuustoEmmentaljuusto

Ik zou sowieso ze allebei in een andere bench doen, is natuurlijk niet fijn voor je andere hond of zoals je inderdaad zegt los laten.
Ik denk dat het idd aan het verleden kan liggen, doordat dit soort pups geen apart poep of plas gedeelte hadden is het idd moeilijker, heeft bij die van mij bijna 4 jaar geduurd. Het enige wat ik als tip kan geven is heel veel geduld hebben en hem er regelmatig uit laten alsof je een jonge pup hebt. Maar hier zitten gelukkig mensen die er misschien meer van weten dus dan maar wachten tot die reageren. Ook een goed idee om een gedragstherapeut te vragen, die kunnen je vast ook goed helpen. Kost veel geld maar dan heb je ook wat ;-)

honden page profiel miekemieke

honden foto van mieke

Is je hondje medisch in orde?

honden page profiel mary S&A&Z mary S&A&Z

honden foto van mary S&A&Z

" Is je hondje medisch in orde? "



Dacht ik ook, misschien eens naar de dierenarts gaan?
Kijken of er een blaasontsteking is of iets anders.

honden page profiel  Luna en Flex Luna en Flex

honden foto van  Luna en Flex

Luna heeft ook met maar broertjes en zusjes opgesloten gezeten in de bench en deed dus ook elke nacht haar behoefte in de bench. Ze bleef er ook gewoon in liggen en ze gaf geen kik. Je rook de lucht al op de gang als je smorgens beneden kwam.

Ik ben gewoon weer opnieuw begonnen met zinderlijkheidstraining. Ongeveer snachts elke anderhalf uur je bed uit en dan steeds een beetje later.
Na een paar mnd trainen en veel liefde is ze er helemaal overheen. Dus als al het medische is uitgesloten zul je toch weer terug moeten naar de basis denk ik. Kun je er ook geen andere bench bijzetten voor de andere hond zodat die niet in de vuiligheid komt te zitten? Dan zet je de benches gewoon tegen elkaar zodat ze gewoon samen zijn. Dan kun je de bench voor de hond die nog niet zinderlijk is ook kleiner maken.
In ieder geval heel veel succes en geduld ;-)

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Als eerst dezelfde vraag als hierboven.
Is je hondje medisch in orde?

Wat heb je 's nachts er aan gedaan om je hondje zindelijk te krijgen?
Heb je ze 's nachts uitgelaten? Dus naar buiten geweest voordat er een ongelukje was.
Heb je geprobeerd die tijden te verleggen?

honden page profiel sarahsarah

honden foto van sarah

eerst en vooral heel erg bedankt voor jullie snelle reacties.

Ik ben al verschillende keren naar de dierenarts gegaan en ze zeiden steeds dat ze volledig in orde was. deze week moet ik met haar gaan voor spuitjes en heb al zo een potje gaan vragen om haar plasje in op te vangen. ( maar ik sta er financieel niet zo goed voor momenteel)
ma ze is op meerdere gebieden een heel moeilijk hondje. ze valt mijn andere hond regelmatig aan ( meer om te spelen, maar ze doet haar vaak echt pijn omdat ze dan zo wild op haar af streeft) verder schrokt ze haar eten ook echt op! koekjes slikt ze gewoon in 1 keer af! zodat ze nog snel die van de andere hond kan pikken!
ik schaam me om het te zeggen maar ik was zo een lelijk petcenter binnen gewandeld.
ja dat in schulen daar!!! en ik kon haar daar gewoon niet laten zitten! toen ik afgerekend had en getekend kreeg ik een sloveens paspoort voor mijn neus geschoven! zou me dus echt niets verbazen als ze zware weken heeft gehad toen ze naar mij kwam.

de eerste weken is het arm schaapke serieus ziek geweest. echt zindelijkheidstraining kon ik toen niet doen vermits ze voortdurend diaree had.
vanaf dat ze er terug boven op was ( want het beestje heeft echt afgezien de eerste weken) kon ik pas aan de echte training beginnen. natuurlijk heb ik dit zo goed mogelijk geprobeerd vanaf dag 1.

maar de eerste weken verliepen niet goed!

hoe vaak ik haar ook buiten neer zette en hoe lang ik ook wachtte, buiten deed ze niets!!!
zodra ik haar binnen neer zette, zocht ze een plekje uit: meestal in haar benche of in haar mandje ( in het begin had iedere hond zijn eigen mandje, maar dat heb ik snel weg moeten doen omdat ze beide mandjes keer op keer ging bevuilen)

ik kan me goed herinneren dat de eerste keer dat ze buiten plastte ik haar zoooo uitbundig heb geknuffeld en beloond, dat was toen ze al 3 maanden bij mij was! niet echt normaal dus!!!

als ik met haar ga wandelen doet ze nog steeds geen behoefte! ze doet haar behoefte enkel in de tuin!

ik ben al overgeschakeld van een grote benche naar de kleinste die er is zodat ze wel kan liggen maar niet veel plaats heeft om te plassen, maar ze doet het evengoed!

ik neem haar niet graag meer bij me omdat ze voortdurend een indringend plasgeur heeft!

dat moet veranderen.

een therapeut is voorlopig nog geen optie, vermits die ontzettend duur zijn! ook hier heb ik al voor geinformeerd omdat ik al vaker ten einde raad ben geweest!

mijn andere hond is het tegenovergestelde en doet zelfs mee in tv programma's en reclamespotjes. is bij de 10 beste leerlingen op de hondenschool, dus deze situatie is echt niet leuk meer!!!

honden page profiel  Luna en Flex Luna en Flex

honden foto van  Luna en Flex

als ik met haar ga wandelen doet ze nog steeds geen behoefte! ze doet haar behoefte enkel in de tuin!

Dit had Luna ook en dit doet ze nog steeds! Dit vind ze erg vertrouwd en ik vind het helemaal niet erg. Dit is geen vervanging van het uitlaten want de wandelingen krijgt ze ook elke dag.

Je kunt een appart stukje in de tuin maken waar ze haar behoeft kan doen?

Ik heb erg veel gehad aan de tips die ik hier toen kreeg van iedereen.
Ik moest Luna rust geven, niks opdringen, even geen commando's leren enz...
Gewoon veel rust, vertrouwen en liefde geven zonder dat je zielig gaat doen tegen haar.
Als je buiten met haar gaat lopen dan steeds een klein, saai rondje zodat ze daar ook vertrouwen gaat krijgen. Laat haar maar snuffelen en als ze niks doet ook prima. Er komt vanzelf een dag dat ze het vertrouwen krijgt om daar haar behoeft te doen.
Ik zeg niet dat dit voor jou helkpt want er zitten hier genoeg mensen die meer ervaring hebben dan ik. Ik geef je alleen de tips en het advies die ik toen van hier heb gekregen.

Door die tips plast Luna gewoon tijdens het uitlaten maar poepen vind ze soms nog eng dus dan gaat ze gewoon weer naar haar plekje in de tuin.
Ach even oprapen en war chloor eroverheen en je merkt er niks van!

honden page profiel sarahsarah

honden foto van sarah

echt een probleem met behoeften in de tuin heb ikzelf niet, maar het is vervelend vermits ik op een appartement woon en de tuin gemeenschappelijk is. ik raap alles wel steeds op maar voel me toch vaal ambetant erdoor.

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

kun je eens aangeven wat je op een dag doet? Je hond is onzeker en durft niet te plassen buiten.

Wat doe je zelf als je ruikt dat ze weer geplast heeft? Laat je je ongenoegen ook merken aan je hond? Als ze het buiten doet wat doe je dan?

Ze slaapt in de bench maar waar staat de bench?

Doglovers (Gast)

Hallo,

Voor dat ik je kan helpen moet ik wat meer weten.
Is ze Helemaal gezond?
Had je een vaste routine de eerste maanden?
Wat was je dag indeling?
Hoe ben je omgegaan met ongelukjes, corrigeerde je haar?
Heb je haar van begin af aan in de bench gedaan snacht's?
Hoe gaat het wandelen met je hond is ze angstig of zit ze overal aan te snuffel?
Doet ze haar behoeftes ook met jou aanwezigheid?

honden page profiel Jana & Romi Jana & Romi

honden foto van Jana & Romi

Beiden in een andere bench.

en een hond weg doen als je ze niet zindelijk krijgt? k krijg t er van als mensen zo iets zeggen !
Wat dan? het probleem wordt nog erger en ze verhuisd van huis naar huis omdat niemand een onzindelijke hond wilt. als vrijwilliger in een asiel krijgen we genoeg van die hondjes over de vloer.

Ga eerst alle mogelijkheden na, kijk of er niets medisch aan de hond is. Een mishandelde hond is namelijk al erg getraumatiseerd waardoor dit probleem veroorzaakt kon worden.

honden page profiel SitaSita

honden foto van Sita

goh

ik kan me voorstellen dat dit echt niet leuk meer is en soms onhoudbaar wordt.

ALs je er echt zeker van ben dat er niks medisch aan de hand is (en dat ben je wss wel), dan kan je beter opnieuw beginnen met de training. Ik weet het; dat is niet leuk en je hebt het wss al steeds opnieuw gedaan.

Maar eventueel kan je het zo aanpakken:

1. zet een hele kleine plaats af, met een vloer die makkelijk te reinigen is (bvb tegelvloer). Die plaatst vervangt de bench (aangezien ze dus duidelijk de bench als plas en poepplek ziet). De bench gebruik je beter niet meer. Het is een kleine hond, dus dat geluk heb je, je kan perfect een plaatsje afzetten. Dat plaatsje mag net groot genoeg zijn om te kunnen liggen.Echt niet meer, in principe zou ze zelfs niet mogen kunnen draaien.
2. In die plaats geeen speelgoed,geen kussen enkel de vloer (is niet zielig, in de vloer gaat de plasgeur minder vlug permanent aanwezig zijn).
3. ze gaat enkel in die plaats om te slapen.
4. Je zet een tweede plaatje af, iets groter, waar ze kan spelen (niet te groot, gewoon wat beenruimte en haar speeltjes), ook een plaats die je goed kan reinigen, weederom geen mand ofzo.
5. eten en drinken geef je ook op de 'speelplaats' en neem je direct na het eten/drinken weg. Dan neem je de hond op en zet je haar buiten.
(Maak de plekjes op een plaats die je de hele dag in de gaten kan houden.)

Na elk slaapje/speeltje/eten en drinken ga je naar buiten, niet lang, 5 min. Doet ze niks, dan in de slaapplaats, verpichte rust, je blijft er naast staan tot ze in slaapt valt (negeer haar wel!). Merk je dat ze gaat hurken, hup, oppakken en weer buiten voor 5 min. En zo blijven herhalen, haar geen kans geven om te plassen binnen.
Heeft ze buiten geplast; een feesje bouwen en daarna weer naar binnen. Ofwel in de speelruimte, ofwel in de slaapplaats. En dan weer het ritueel herhalen.

Ik denk dat de sleutel tot de opl ligt aan echt 24 op 24 haar in de oog houden, er letterlijk 'naast' staan en zo voorkomen dat ze binnen plast.

Ik hoop dat dit wat duidelijk is ;-) zo heeft een vriendin van mij dat gedaan met haar hond.

Doet ze toch op de vloer binnen? Hondje even aan de lijn uit het zicht (dan zal ze wel nt plassen aangzeien ze het zojuist heeft binnen gedaan) en ontsmetten met een geurloos ontsmettingsmiddel.
Verde

honden page profiel SitaSita

honden foto van Sita

Voor snchats slaap je mss beter naast haar 'slaapplaats'. Vanaf ze wakker wordt, hup naar buiten, 5 min en weer naar binnen (en zo tot ze plast of in slaap valt).

Het zal echt een hele zware periode worden als je het zo doet, want je kan letterlijk niet van de zijde van de hond wijken, maar je zal wel snel resultaat hebben. Ik garandeer je dat ze na een week al buiten zal plassen, daar ze binnen geen kans meer zal krijgen en dus als ze echt moet, niet anders meer kan. Eenmaal ze durft buiten plassen, zal het met een snelvaart vooruit gaan.

Succes en groetjes

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "ten einde raad :-( zindelijkheid hond" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Agresief na ingreep
^