Dierenarts- en behandelingskosten en huisdieren verzekering...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KimberleyKimberley

honden foto van Kimberley

Hallo allemaal!

Wij hebben Indy nu alweer een tijdje, maar we zijn er nog steeds niet uit of we nu wel een huisdieren verzekering afsluiten of niet... We vinden de afweging heel lastig. We willen haar wel aanvullend laten verzekeren, maar bij de meeste verzekeringen zit behandeling van aandoening aan heup- en ellebooggewrichten er niet bij in... Wat juist veel voor komt bij de Duitse Dog. Zijn er ook verzekeringen waar dit wel bij in zit? Want wij kunnen er geen vinden.

Maar wij vragen ons ook af; wat kost bijvoorbeeld behandeling bij een maag kanteling? Dit schijnt namelijk ook iets te zijn wat veel voor komt bij het ras.

Nu kunnen wij zelf ook iedere maand wat geld opzij zetten om de dierenarts kosten de dekken. Wij zitten daarom nog steeds heel erg in tweestrijd; wel of niet verzekeren?

Misschien kunnen mensen hun ervaringen met én zonder verzekering met ons delen? Of ons informeren over kosten van behandeling van bijvoorbeeld een maag kanteling of HD/OCD?

Alvast bedankt,
Kimberley en Danny.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Dierenarts- en behandelingskosten en huisdieren verzekering..." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

kathrien (Gast)

mijn hondje is nu 1j en 9 maanden. heeft me een +-5000euro gekost tot nu toe...
NIETS van dit bedrag werd gedekt door een verzekering!
als je het maandelijks bedrag bekijkt op jaarbasis + de vrijstelling + al hetgeen ze uitsluiten vind ik het al lang de moeite niet meer ':-)

honden page profiel José • Rover José • Rover

honden foto van José • Rover

Moet je toch eens kijken bij Proteq...
HD en ED wordt gewoon vergoed hoor, ook als het aangeboren/erfelijk is!

Hier ook een DD namelijk, alsmede een Dogo Canario

honden page profiel annemiekannemiek

honden foto van annemiek

Wij hebben gekozen voor OHRA en deze kost ons €17,00 per maand. We hebben wel de aanvulling erbij gedaan vandaar dat het duurder was dan een standaard pakket.
Voordeel is dat je deze verzekering niet voor 5 maar voor 1 jaar steeds afsluit

honden page profiel TFPTFP

Ik zou de keuze maken om zelf geld apart te zetten.

Als je je hond verzekerd, dan gooi je in pricipe geld weg als je de verzekering niet nodig hebt.
Mischien bouw je na een tijd voor jezelf wel zo'n leuk bedrag op dat je er ook iets van aan de kant kan zetten op je spaarrekening bijvoorbeeld.

Natuurlijk kun je de pech hebben zoals hierboven staat dat je hond als hij nog jong is erg veel gaat kosten, maar dat weet je van tevoren niet.

Ik ken juist weer iemand die een hond heeft laten opereren, de operatie kostte 3000 euro, en ze hebben 90 procent vergoed gekregen.

honden page profiel KimberleyKimberley

honden foto van Kimberley

Bedankt voor de reacties! We hebben besloten geld opzij te zetten om de dierenarts kosten mee te dekken :-)

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman

honden foto van corrie koopman

Ik ben verzekerd bij proteq voor Amber.
Ik was ook voor Isa en Bowie verzekerd maar ze betaalde de onderzoeken in Utrecht niet omdat het bij Bowie een aangeboren afwijking was.
Later kregen we heel veel kosten met Isa bv Scan en had toen wel spijt dat ik ze uit de verzekering had gehaald.
Nu kan ik ze beide niet meer verzekeren.

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor

honden foto van Helene en Tybor

Kimberley, je geeft al aan een spaarpotje te willen maken,maar realiseer je wel dat als je hond nu iets krijgt waardoor je hoge kosten moet maken er nog niet veel in je spaarpotje zit.Ik zeg altijd als je zelf tweeduizend euro kan betalen voor kosten dan hoef je geen verzekering maar zou dat problemen opleveren dan kan je beter een verzekering afsluiten.Ik weet dat bij Proteq veel is mee verzekerd.

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Ik ben het volledig met Helene eens.
Je gaat nu sparen voor als er in de toekomst wat gebeurt. Uiteraard is dat heel verstandig.
Maar stel dat er morgen wat gebeurt? Heb je dan ook voldoende geld achter de hand?

En wat als er over een paar jaar wat gebeurt en je moet je hele potje aanspreken voor een behandeling?
Op dat moment is het potje leeg en moet je weer opnieuw gaan sparen, dan hoop je maar dat er in de tussentijd niets meer gebeurt, want dan kun je je hond niet meer verzekeren.

Ik merk dat het voor veel baasjes een moeilijke beslissing is, want wat is wijsheid....
Het is natuurlijk ook een behoorlijk bedrag wat je in de maand kwijt bent. Maar weegt dat op tegen de beslissing die je moet maken als je hond ziek wordt en je hem moet laten gaan omdat je de behandeling niet kunt betalen?

honden page profiel Me and my ShadowMe and my Shadowbijna goedgekeurde fokker

honden foto van Me and my Shadow

Helene, bij protec bijv moet je ook eerst twee maanden wachten voor je een declaratie in kan sturen dus dan als je een operatie krijgt die veel geld kost dan vergoeden ze dat ook nog niet?

honden page profiel ElahjenthodieElahjenthodie

honden foto van Elahjenthodie

Er kan echt soms plotseling iets gebeuren, ik ben de afgelopen maand ook meer dan 900,00 kwijtgeweest aan de hondjes..

Ik heb ze dus nu wel alledrie verzekerd, want wil dit niet nog een keertje meemaken..

honden page profiel lolalola

honden foto van lola

ik ben al 10 jaar verzekerd bij proteq , in totaal heb ik in al die jaren ze niet echt nodig gehad , nu inmiddels al 3x geopereerd en met de nodige medicijnen was ik ongeveer als ik niet verzekerd zou zijn 2.000 euro kwijt geweest.
Nu betaal ik over dat bedrag 19% , als ik per jaar dat geld had gespaard , ja dan had ik een aardig potje gehad , maar helaas weet je nooit van te voren of je hond ziek zal worden .

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor

honden foto van Helene en Tybor

" Helene, bij protec bijv moet je ook eerst twee maanden wachten voor je een declaratie in kan sturen dus dan als je een operatie krijgt die veel geld kost dan vergoeden ze dat ook nog niet? "

Als je je aanmeld als er al iets mis is ,vind ik het logisch dat de verzekering zegt dat het niet voor vergoeding in aanmerking komt, wij hebben onze pup meteen verzekerd met 8 weken en vanaf dag 1 was hij meteen  verzekerd.Meld je je iets later aan dan heb je een wachttijd van 30 dagen ,dit om te voorkomen dat mensen een verzekering afsluiten op het moment dat er al iets aan de hand is.

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor

honden foto van Helene en Tybor

" Er kan echt soms plotseling iets gebeuren, ik ben de afgelopen maand ook meer dan 900,00 kwijtgeweest aan de hondjes..

Ik heb ze dus nu wel alledrie verzekerd, want wil dit niet nog een keertje meemaken.. "
Heel verstandig, heb het zelf ondervonden met onze vorige hond die een gezwel kreeg in haar onderkaak, wat was ik blij dat we toen ook al een verzekering voor haar hadden , na twee operaties bij een dierenkliniek moest ze uiteindelijk in Utrecht worden geopereerd, De verzekering heeft op de 19% na alles vergoed, en de drie operaties samen hebben meer dan 5000,-euro gekost.Jaren later werd ze ernstig ziek en ook toen moesten we veel onderzoeken ed. laten doen om te achterhalen wat ze mankeerde,alles is ook toen zonder slag of stoot vergoed.Dus al zou ik nu 10 jaar lang betalen zonder er iets van te gebruiken dan nog heb ik het gevoel er niets te veel aan te hebben betaald.

honden page profiel gerrie en droopygerrie en droopy

honden foto van gerrie en droopy

wij hebben ons hondje ook verzekerd, maar door een fout van de dierenarts, kregen wij niks vergoed,
we hebben nu nog steeds de verzekering, voor als er iets gebeurt, een ongeluk zit altijd in een klein hoekje he,, maar sparen nu ook elke maand wat,
wat we eerst gespaard hadden was dus snel op, aan de kosten voor droop een jaar geleden,
en als we vinden dat we genoeg hebben, houden we denk ik toch de verzekering, omdat sommige bedragen toch wel heel hoog zijn,
en je wilt je hondje toch de beste zorg geven die er is he,

honden page profiel KimberleyKimberley

honden foto van Kimberley

Inderdaad, als er nu iets gebeurt zit er waarschijnlijk nog niet genoeg in het potje. Gelukkig zijn wij wel in de situatie dat we het in ieder geval kunnen betalen. Dat zit dus wel goed.

Tjah, sommige honden krijgen veel problemen en anderen weer niet... We zullen het zien!

honden page profiel Lotte met HobbeLotte met Hobbe

honden foto van Lotte met Hobbe

Ik lees dat je al een beslissing hebt gemaakt. Toch nog even een korte reactie. Wij hebben beide doggen verzekerd bij petplan. Wij zijn hier heel tevreden over. Pony is gesteriliseerd en heeft vaak wondjes etc. gehad. Veel werd vergoed, we spelen aardig quitte. Bij Zus ligt het totaal anders, zij heeft erg veel kwaaltjes. Het één word vergoed, heb ander niet...toch hebben we de verzekering voor de komende jaren er allang uit. Bijvoorbeeld: Zus had baarmoederontsteking en ook had zij omgeklapt kraakbeen in beide ogen; kosten +- 1500...waarvan +- 1000 vergoed... Denk er goed overna, de kosten lopen flink op wanneer een dog iets mankeerd...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Dierenarts- en behandelingskosten en huisdieren verzekering..." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: baco in actie vandaag foto s
^