Info eigenaars Alaskan malamute/Husky

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

gast (Gast)

Hallo iedereen

Ik ben zot van de Alaskan malamute en de Husky. Graag had ik een paar vragen gesteld aan de eigenaars hiervan om te zien hoe jullie je hond opvoeden, hoe je woonsituatie is enz

1) Hoeveel min/uur per dag ga je wandelen,lopen,fietsen...
2) Welke activiteit doe je meestal met de hond (wandelen, lopen,fietsen,...)
3) Hoeveel uur per dag zit de hond alleen (=wat doe je van werk)
4) Heb je ooit problemen gehad zoals bv altijd willen ontsnappen, sloopgedrag
5) van welke fokker komt je hond
6) Welke cursussen heb je met je hond gevolgd en/of hoeveel uur per da

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Info eigenaars Alaskan malamute/Husky " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

gast (Gast)

edit: mijn vorige bericht te vroeg gepost :-)
Hallo iedereen

Ik ben zot van de Alaskan malamute en de Husky. Graag had ik een paar vragen gesteld aan de eigenaars hiervan om te zien hoe jullie je hond opvoeden, hoe je woonsituatie is enz

1) Hoeveel min/uur per dag ga je wandelen,lopen,fietsen...
2) Welke activiteit doe je meestal met de hond (wandelen, lopen,fietsen,...)
3) Hoeveel uur per dag zit de hond alleen (=wat doe je van werk)
4) Heb je ooit problemen gehad zoals bv altijd willen ontsnappen, sloopgedrag
5) van welke fokker komt je hond
6) Welke cursussen heb je met je hond gevolgd en/of hoeveel uur per dag train je met je hond
7) heb je huisdieren ?
8) kan je tijdens wandelingen de hond los laten lopen
9) andere info is altijd welkom :-)

honden page profiel BellaBella

honden foto van Bella

hier een husky: fokker onbekend ( vrees broodfok) want uit een asiel. Bij de vorige eigenaar zou de hond nl weglopen en hij had geen geld voor een hek rond de tuin.

om even puntgewijs te antwoorden

1) in de winter 15 tot 20 km fietsen per dag, ca 4 keer per week , daarnaast voor de kar trainen (of slee) twee keer per week, ca, 2 uur per keer. daarnaast steppen ( ongeveer 6 tot 15 km) daarnaast eigenlijk slechts korte wandelingen. maar per dag ben je toch snel een paar uurtjes kwijt.  Soms zijn er rustdagen maar als je niet sport heb je die gewoon niet.
in de zomer doen we weinig. per dag een lange wandeling van 1,5 uur  en een paar uitlaatrondjes om te snuffelen en behoefte te doen. en spelen met andere honden

2) zie 1
3)  Ik neem haar mee tijdens het werk want een husky kan vaak moeilijk lang alleen zijn, een paar uurtjes lukt wel. Als je er meerdere heb is het soms beter maar lang niet altijd.
4)hier geen sloper, maar als je een pup neemt ontkom je er niet aan altijd. Omdat het gevoelige honden zijn is de kan op ongewenst gedrag groot als ze zich eenzaam of ongelukkig voelen redelijk groot.
weglopen: die van mij wil graag de wereld verkennen en zal beslist niet naast de voet lopen ( doe geen enkel hus een plezier mee) maar komt wel vrij snel terug . Mits er geen prooi zit want ik heb een echte jager. ze kan dus niet overal los ( handig genoeg woon ik tussen de schapen)
5) geen idee maar mocht je er meer vragen over hebben ( welke lijn wil je? werk of show of er tussen in , wat wil je met de hond doen?  stuur me even een een PB als je meer info wil)
6) werken  met je hond is aan te raden: dat kan heel simpele steppen en fietsen zijn ( laat je goed voorlichten voor je begint) want anders krijg je snel een gefrustreerde hond. Lange wandelingen kan ook ( denk aan gemiddeld 15 km per dag minimaal) Veel hussen houden niet echt van apporteren etc: maar je kan het altijd proberen.
Bij de gewone gehoorzaamheidscursus ben ik hardgillend weggegaan: was saai voor de hond en frustrerend voor mij. In combinatie met de sport werken veel van de oefeningen ook niet geweldig goed .
7) ik had huisdieren: twee katten en twee cavia's Bij deze dame ging het goed. Alles dat rustig is en binnen het hek woont was OK...echter bedenk je dat dit niet altijd zo is! Ze bezitten een grote jachtdrift en dit kan echt tot bloedige taferelen leiden als je niet oplet.
8) alle honden kunnen los... of ze terug komen en luisteren is vers twee.  Die van mij kan niet los als er vee of wild is. Ik ga voor de wandelingen dus graag naar speciale omheinde gebieden,
9)wordt lid van de clubs hier op het forum  zoals de sledehonden clud, de alaskan malamute etc.

honden page profiel BellaBella

honden foto van Bella

oh... Sorry.. heb wel erg slordig geschreven zie ik. Hoofdlettergebruik en typfouten en interpunctie mag je er dus allemaal zelf uithalen of overheen lezen ;-)

gast (Gast)

Bella, bedankt om zo goed te antwoorden ! Ik heb geen idee hoe ik je een privé bericht stuur, moet ik mij daarvoor registeren ?

Ik zoek niet zozeer een werkhond, eerder een huishond . Begrijp mij niet verkeerd, ik bedoel niet dat ik de hond geen beweging zal geven(!), maar gewoon dat ik bv niet van plan ben om verschillende honden aan te kopen om een slee te gaan trekken. Ik ben vooral op zoek naar een zachtaardig karakter die graag met mij veel doet zoals steppen en fietsen :-)

Ik heb ook al wat zitten lezen over het steppen met je hond, lijkt me wel niet zo gemakkelijk. Je hond moet leren trekken, terwijl hij dit normaal niet mag doen als hij aan de lijn loopt. En wanneer hij dit kan moet hij ook commando's als links en rechts leren. Is het soms niet moeilijk wanneer je hond begint te lopen met jou op de step, om dan te stoppen en/of hem onder controle te houden zodat je niet van je step valt :-D

Aan al de andere eigenaars van het ras, vul gerust mijn vragenlijstje ook in :-)

honden page profiel maxlisamaxlisa

honden foto van maxlisa

1) Hoeveel min/uur per dag ga je wandelen,lopen,fietsen...afhankelijk van het weer.
met de 30 graden van de afgelopen dagen, 2xper dag een kwartiertje, voor de rest gaan ze in de tuin


 2) Welke activiteit doe je meestal met de hond (wandelen, lopen,fietsen,...)
1-wandelen doe we het meeste. normaal gesproken 3x daags een kleine plas en een grote wandel van minimaal 2 uur.
2-steppen wanneer het onder de 10 graden is zo n half uurtje per keer (helaas heb ik geen slede)
3-canicrossen tot 16 graden. door mijn conditie eigenlijk maar 10 minuutjes maar dan ga ik joggen en wandel tussen door.

 3) Hoeveel uur per dag zit de hond alleen (=wat doe je van werk)
ik werk niet maar ze kunnen best een hele dag alleen blijven, maar heb ook meerdere honden.

 4) Heb je ooit problemen gehad zoals bv altijd willen ontsnappen, sloopgedrag
bij de echte husky niet maar bij mijn kruising wel. op zich valt het slopen wel mee maar ontsnappen doet hij wanneer hij de kans krijgt, heeft al 2 lijnen gebroken, ik loop met hem aan een tuig aangezien hij zich ook al een keer uit een halsband heeft weten te wringen.

 5) van welke fokker komt je hond
beide zijn herplaatsers

 6) Welke cursussen heb je met je hond gevolgd en/of hoeveel uur per dag train je met je hond
met de kruising 3 gehoorzaamheidscursussen diverse gedragstherapieen gevolgd met de 'echte' geen.
regelmatig vraag ik wat van ze. zitten voor een koekje, wachten bij de stoeprand, volgen op straat.
eigenlijk de hele dag door dus wel.

7) heb je huisdieren ? 3 honden en 2 katten.
op wat plagen na gaat het prima met elkaar

8) kan je tijdens wandelingen de hond los laten lopen
de 'echte' husky wel. die kan zelfs een langs rennend konijn negeren als ik dat vraag.
de kruising kon redelijk los lopen, nam wel veel ruimte maar liep mee op en 'HIER' en hij kwam. helaas heeft hij een keer niet geluisterd en laat hem nooit meer los lopen.

9) andere info is altijd welkom
ik hoop dat er nog malle;-) baasjes zullen reageren. mijn persoonlijke ervaring/mening is dat een malamute wat stugger is kwa karakter. meer op zich zelf en minder makkelijk te trainen als een husky.
mocht je besluiten voor een pup(wat ik wel aanraad met deze rassen) te gaan vraag  dan van te voren of de gevonden fokker oke is, er is helaas veel broodfok van deze rassen.
vraag eens aan fokkers of kennels of je langs mag komen, dan kan je zelf kijken welk ras meer bij je past.

succes

honden page profiel robrobgoedgekeurde fokker

honden foto van rob

In de winter wandelingen met de malamutes van een of twee uur in de zomer korte wandelingen drie tot vier keer per dag 's ochtens en 's avonds wat langer op de dag kort vanwege de temp.
2.Als de temp onder de tien graden is worden ze drie tot vier keer per week ingespannen voor de kar en dan lekker over de heide trainen de afstand word meer naar het seizoen vordert.
En gem. drie weken in de winter naar de sneeuw sleen met de boeven.
3.De  honden kunnen makkelijk 8 uur alleen zijn we hebben wel een grote woonkeuken waar ze zitten in de zomer laat ik ze liever binnen daar is het koeler dan buiten(tuin op het zuiden).
4.Een malamute teef heeft eens de trap bewerkt heeft bijna twee maanden geduurd voor we haar op heterdaad betrapt hadden.
De andere hebben nooit iets stuk gemaakt,behalve twee halsbanden D ring doormidden getrokken .
5.Een siberian husky is een herplaatser,twee alaskan malamutes van 7 komen van fokker die gestopt is met malamutes.
Een malamute van 4 van kennel Waziya Ouye.
6. We hebben geen curses met de honden gedaan mooi zitten en niet trekken is bij ons niet belangrijk.
We hebben ze zelf opgevoed en dat is goed gelukt en trouwens bij ons moeten ze trekken maakt geen verschil tussen uitlaten of trainen ik heb alleen een heupgordel waar ik ze aan vast maak tijdens uitlaten,anders gaan ze er vandoor met mijn arm.
7. We hebben een kat gehad maar die is helaas twee weken geleden overleden,de honden deden haar niets.
8.Onze honden kunnen niet los als ze wild of schapen ruiken zijn ze weg,dus geen risiko nemen.
Zoals Bella al zij werken met je poolhond is het beste bv steppen,je moet al vanaf dat je de pup krijgt gelijk beginnen met de comando's te leren en oefenen.
Je kan ze leren als ze aan de lijn lopen minder te trekken en als ze het harnas aan hebben dat ze wel mogen trekken.
Het karakter van poolhonden is zacht maar niet gemakkelijk ze zullen proberen de baas te worden de opvoeding kan je gedult wel eens op de proef stellen.
Ze zijn niet dom maar je moet ze weten te trikkeren en consiquent zijn en niet op de zielige blik van ze reageren dan heb je verloren bij ze.
Lees je goed in en vergelijk alle poolhonden met elkaar maak dan je beslissing ga eens kijken bij een show of een karrewedstrijd en praat met de eigenaars van de honden.
Zeker bij een poolhond geld:Bezint eer ge begint.
Kijk op verschillende websites van siberian husky en alaskan malamute of samojeed en groenland honden
Veel succes met je zoek tocht

honden foto van Remie met sledehondenteam Silver linings

1) Hoeveel min/uur per dag ga je wandelen,lopen,fietsen...Soms helemaal niet. (wij hebben een grote tuin die volledig omheind is speciaal voor de honden) Maar soms ben ik ook hele dagen weg met ze. In de winter ga ik vaak fietsen en ik hoop komende winter ook echt mee te doen met de sledehondensport. Maar hoe vaak en lang is niet te zeggen. Ik heb er geen schema inzitten.
2) Welke activiteit doe je meestal met de hond (wandelen, lopen,fietsen,...)
Lees bovenstaande.
3) Hoeveel uur per dag zit de hond alleen (=wat doe je van werk)
Ook dit verschild. Op dit moment loop ik stage en ben ik 12 uur op een dag weg. Maar ik woon nog bij mijn ouders en vaak is mijn vader thuis overdag en werkt hij in de tuin. Dus dan zijn ze niet alleen. Maar volgend jaar zal ik halve dagen naar school gaan. Dan zal ik veel meer tijd voor ze hebben. Maar zoals al gezegd, mijn honden hebben een grote tuin, en hebben elkaar als er niemand is. 
4) Heb je ooit problemen gehad zoals bv altijd willen ontsnappen, sloopgedrag
Sloopgedrag heb ik nooit gehad, maar Silver was dan ook al 2 toen hij bij ons kwam. Ontsnappen, mwah. Loslopen zal hij niet goed kunnen, maar ik ben van mening dat als ik hem als pup zou hebben gehad, dat hij dit wel prima had gekunt.
5) van welke fokker komt je hond
Geen, zijn paspoort is zelfs pools dus ik vrees het ergste. Maar ik ben zijn 5de baasje dus hij is een herplaatser.
6) Welke cursussen heb je met je hond gevolgd en/of hoeveel uur per dag train je met je hond
Ik heb met Silver de jongehonden cursus gedaan, gehoorzaamheid A & B. Voor B is hij gezakt omdat hij het wachten te saai vond. Alle commando's kon hij super. Daar was niks mis mee. Maar doordat hij het wachten te lang vond duren begon hij te klieren richting de andere honden en raakte hij zijn focus kwijt.
7) heb je huisdieren ?
Wij hebben naast Silver, onze husky. Ook Blue, een chowchow. & 4 schildpadden. Verder hebben we een hele lading wilde konijnen lopen langs ons huis.
8) kan je tijdens wandelingen de hond los laten lopen 
In apeldoorn, daar waar het omheind is laat ik hem los lopen. Hier train ik hem dan ook om bij mij terug te komen, en na 2 jaar begint het vruchten af te werpen. Maar ergens waar geen hek omheen zit laat ik hem niet los.
9) andere info is altijd welkom 

Mijn husky is misschien geen goed voorbeeld omdat ik hem niet als pup heb gehad, maar als twee jarige herplaatser. Hij was al opgevoed, en voor een hond met al verschillende huizen heb ik echt ontzettend geluk wat een schatje hij is.
Hij past zich geweldig aan. Heb ik een dag geen tijd om echt met ze te gaan wandelen, dan is dat prima. Hij vermaakt zichzelf. (dit gebeurt niet te vaak natuurlijk, ik laat hem niet aan zijn lot over. Maar zulke dagen zijn er helaas wel) Maar hij gaat net zo graag een hele dag met me mee. 
Ik vertrouw hem volledig met andere mensen en kinderen. Met andere huisdieren zal ik hem nooit alleen laten. (met kinderen ook niet natuurlijk, maar dat is met alle honden zo) Met katten heeft hij geen probleem, maar dat zou ook kunnen komen omdat hij eens een flinke opdonder van een kat heeft gehad.
Met andere honden is hij wel oke. Teefjes gaat super. Reu' en niet altijd. Maar dat heeft er meer mee te maken dat hij niet gecastreerd is, en door vorige eigenaren als dekreu is gebruikt helaas. Castratie helpt niet tegen dit gedrag, en wij hebben nog geen echte reden gevonden om hem wel te castreren.

Mocht je vragen hebben, dan ben je welkom. Groetjes.

honden foto van Remie met sledehondenteam Silver linings

Ik heb overigens geen ervaring met een malamute.

gast (Gast)

Alvast iedereen bedankt om tijd vrij te maken om mijn vragen te beantwoorden ! Heel tof !

Ik ben iemand die zoveel mogelijk wil weten over een dier vooraleer ik er een aanschaf. Het feit dat ik nu zoveel opzoek over de malamute en husky wil zeggen dat ik er  waarschijnlijk ooit wel een zou durven aanschaffen als ik nog overtuigd ben na al de informatie die ik gelezen heb :-)

Nog 2 vraagjes(ik zal ze vraag 10 en 11 noemen)
10) Ik lees in de vorige post " teefjes gaan super, reu niet altijd" hoe ervaren jullie dat ? Het zal natuurlijk altijd afhangen van hond tot hond, maar is hier een duidelijk patroon herkenbaar ?
11) Zouden jullie een schatting kunnen maken van kosten per maand aan je hond. Hiermee bedoel ik eigenlijk vooral voedsel (en dus geen onverwachte medische kosten). Zou dit graag eens weten zodat ik ook later niet voor verrassingen kom te staan.

dank u :-)

honden foto van Remie met sledehondenteam Silver linings

10) een duidelijk patroon.. Nee. Met de juiste begeleiding is dit prima te handelen. De signalen kennen en die vervolgens voorkomen. Dit verschilt echt per hond, hoe de hond gesocialiseerd is en wat hij mee gemaakt heeft als pup en volwassen hond zijnde. 

11) Pfoe, uhm, Ik voer ze kvv ik had laatst een schatting gemaakt dat ik voor 2 grote honden inclusief extra's ongeveer 40 in de maand kwijt was. Dit is inclusief botjes, beloningsbrokjes etc.
De riemen koop je eenmaling, nu ben ik een uitzondering, ik heb er echt een hele lading liggen, tuigen, riemen halsbanden haha. Terwijl ik eigenlijk maar 1 halsband en riem gebruik. Maar die kosten verschild echt waar je het koopt en wat je koopt. Zelf maken kan ook nog als je echt wilt bezuinigen.
Medische kosten zou je moeten kijken per dierenarts bij mij betaal ik aan een consult, 25 euro per keer. en daarbij de entingen 1x per jaar. Ik ben voor 2 honden hier volgends mij ongeveer 75 / 100 euro kwijt incl 1x consult.. En onverwachte medische kosten heb je altijd, die zijn niet te voorspellen. Houd er wel rekening mee dat de medicijnen die je bij je DA mee krijgt, soms veel goedkoper ook bij de kruidvat kunt halen. (wel even goed uitzoeken hoe en wat).
Mijn eerste husky had een chronisch zink tekort. Zink supplementen voor mensen gegeven, en baby billetjes zalf. Scheelde aardig wat geld dan het bij de dierenarts halen. en het werkte prima. Maar dat moet je goed uitzoeken, en bij twijfel gewoon op safe gaan natuurlijk. Maar het is een tip.

;-)

honden page profiel maxlisamaxlisa

honden foto van maxlisa

10) Ik lees in de vorige post " teefjes gaan super, reu niet altijd" hoe ervaren jullie dat ? Het zal natuurlijk altijd afhangen van hond tot hond, maar is hier een duidelijk patroon herkenbaar ?
hier kunnen mijn honden met vrijwel elke andere hond. ik hoor vaak ook wel dat husky's makkelijker hierin zijn dan malamutes.

11) Zouden jullie een schatting kunnen maken van kosten per maand aan je hond. Hiermee bedoel ik eigenlijk vooral voedsel (en dus geen onverwachte medische kosten). Zou dit graag eens weten zodat ik ook later niet voor verrassingen kom te staan.
oh nou ik denk dat een husky ongeveer 20/25 euro per maand aan voer kost. ik stel zelf samen.
als ik aan de supermarktbrok ging was ik goedkoper uit, zou ik voor orijenbrokken kiezen of rc dan was ik meer kwijt. helaas kan je dierenartskosten niet voorzien. ik heb in 2 jaar tijd wel 2000,- uitgegeven denk ik aan 1 hond. gelukkig zijn ze hier verzekerd. ik ben rond de 12 euro per maand per hond hieraan kwijt.

en een husky of malamute hebben is niet heel eng hoor! maar wel iets om goed over na te denken en dat doe je nu al. dan komt het vast wel in orde.
en zoals rob ook al zei; wat vind je van een samojeed? (groenlanders zijn erg leuk, maar zeer uniek)

gast (Gast)

bedankt voor de info :-)

Ik kan niet zo goed uitleggen waarom, maar voel me toch meer aangetrokken tot een malamute dan tot bv samojeed of groenlanders

gast (Gast)

De West siberische laika daarintegen is ook iets wat tussen mijn lijstje staat. Ik weet ik eigenlijk niet in hoeverre je het karakter en dergerlijke kan vergelijken met husky of malamute ? Maar volgens mij liggen deze toch vrij dicht bijelkaar ?

honden page profiel BellaBella

honden foto van Bella

nee, is toch wel iets anders van karakter. Wat meer baas gericht heb ik begrepen. Kijk even op Chris haar website daar staan echt kilo's info.
http://http://www.spineusart.be/westsiberischelaika/

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Goed dat je op voorhand info gaan inwinnen. Misschien kan je even wat meer over jezelf en je eigen leefsituatie vertellen? Een malamute (en husky) is geen doorsnee-hond, het karakter moet je echt liggen. Als je graag een baasgerichte, gehoorzame hond hebt, kan je beter voor een ander ras gaan. Malamutes (en huskies) zijn intelligente honden die zelf nadenken. Ze volgen niet 'zomaar' een bevel op, ze moeten er het nut van inzien. Dus dit moet jou echt liggen, anders raak je alleen maar gefrustreerd, en de hond ook.
Malamutes moeten hun beweging krijgen, maar kunnen ook echte luierikken zijn. De meesten zijn wel niet graag lang alleen.
Ik ben maandelijks rond de 150 euro kwijt aan voeding (ik geef kvv (kant en klaar vers voer) en snacks (bullepees, kauwbotje, rundstaafjes, enz).

Laika's zijn heel andere honden dan malamutes of huskies. Check idd eens bij Chris.

honden page profiel BellaBella

honden foto van Bella

aanvulling op je vragen:

hier een teef die niet altijd met teven gaat en met sommige rassen niet altijd goed communiceert. Ze is niet dominant maar heeft wel dominante buien. Echter dat zal je altijd blijven houden. Ondanks dat je bepaalde raskenmerken hebt is elke hond toch ook weer verschillend.   Ik ken huskies die met alle honden goed gaan, huskies die vrijwel alleen de andere sekse accepteren.
Over het algemeen zijn poolhonden sociale honden die goed overweg kunnen met elkaar, een ander ra s is iets moeilijker en ook schijnt het dat malamuten daarin weer iets moeilijker zijn dan huskies ( maar genoeg voorbeelden van het tegendeel trouwens)

Kosten: Voer geef ik vers ( NRV) met soms wat brok. Ik reken voor het gemak 1,50 tot 2,00 euro per dag  ( voor 1 hond dan) dat is ruim gemeten en vallen dus ook traktaties van lekkere dingen onder. In de winter krijgt ze trouwens meer voer dus dan zal het wat duurder uitkomen.
verzekering : 15 euro per maand maar hier vallen ook inentingen onder.
En verdere kosten: ik ben veel geld kwijt aan diesel om naar wedstrijden en trainingen te rijden, materiaal koop of krijg ik tweedehands en ik doe niet mee aan de modeshow van halsbanden , lijnen en dure kussens of hondenmanden.
Eventueel een kennel als je de hond ook buiten wil houden. dit is duur maar kan je wel vaak tweedehands krijgen.

honden page profiel BellaBella

honden foto van Bella

Als je je even registreert kan je trouwens PB,s sturen, lid worden van diverse sledehondenclubs e.d.

honden page profiel ..

honden foto van .

Ik vul hem ook even in!

1) Hoeveel min/uur per dag ga je wandelen,lopen,fietsen...
Normaal gesproken rond de 3 uur (soms meer) per dag wandelen en joggen. Tijdens vakanties kan dat oplopen naar 4 tot 6 uur per dag. Met deze hitte wandelen we alleen maar en dat doen we zo'n 2,5 uur per dag.
2) Welke activiteit doe je meestal met de hond (wandelen, lopen,fietsen,...)
Lopen, joggen, rennen, spelen, ik wil met hem gaan steppen maar dat is er nog niet van gekomen.
3) Hoeveel uur per dag zit de hond alleen (=wat doe je van werk)
Verschilt, de mijne kan geweldig goed alleen blijven en gaat dan desnoods uit het raam kijken of in zijn eentje met een bal spelen. Maar dit verschilt gewoon zo veel dat ik er geen exacte cijfers bij kan zetten.
4) Heb je ooit problemen gehad zoals bv altijd willen ontsnappen, sloopgedrag
JA!! Hij heeft zichzelf geleerd deuren te openen en is daardoor al zo'n 8 keer ontsnapt (sommige mensen hier in huis vergeten soms de deur op slot te doen). Hij heeft ook stoelen, het tapijt en het behang kapot gemaakt... Máár dit stopte allemaal ineens toen hij 2,5 jaar werd! Ik heb wel genoten van het pubergedrag hoor, alleen geniet ik nog meer van mijn rustige en wijze volwassen hond.
5) van welke fokker komt je hond
Thuisnestje/pretnestje
6) Welke cursussen heb je met je hond gevolgd en/of hoeveel uur per dag train je met je hond
Geen. Als je onder trainen het aanleren van trucjes bedoelt, daar doen we niet aan. Hij kan zitten, liggen, poot geven, 2 poten geven en nog een aantal dingen.. Meer hoef ik niet.
7) heb je huisdieren ?
Ja, mijn Husky dus.
8) kan je tijdens wandelingen de hond los laten lopen 
Nee, soms op een mini-strandje, maar dan moet ik wel zijn tennisbal bij me hebben. 
9) andere info is altijd welkom
Met andere poolhondjes gaat hij perfect samen! No problemo! Bij kleine hondjes ook, bij anderen kan die wat lastiger zijn. Daarnaast ben ik gewoon heel trots een husje te hebben dat makkelijk alleen kan blijven.

10) Ik lees in de vorige post " teefjes gaan super, reu niet altijd" hoe ervaren jullie dat ? Het zal natuurlijk altijd afhangen van hond tot hond, maar is hier een duidelijk patroon herkenbaar ?
Gaan super met wat? Ik heb de vorige posts niet gelezen, sorry. Het kan mijn hond echt niet schelen of een andere hond een teef of reu is, ik merk dat hij meer let op het ras en type hond dat voor hem staat..

11) Zouden jullie een schatting kunnen maken van kosten per maand aan je hond. Hiermee bedoel ik eigenlijk vooral voedsel (en dus geen onverwachte medische kosten). Zou dit graag eens weten zodat ik ook later niet voor verrassingen kom te staan.
Nee, dat kan ik niet, het is hier steeds weer verschillend. Bij de slager kunnen we altijd wel zakken vol vleesresten en botten krijgen (gratis), daarnaast heeft hij een zak met brokken waar die best een maand mee volhoudt omdat hij ze toch bijna nooit eet. Verder eet hij gewoon met de pot mee (al kan ik je dit niet aanraden, ken veel hussen met een maag die daar te gevoelig voor is).

honden page profiel melosssmelosss

honden foto van melosss

Wat een geweldig topic! Zelf ben ik me ook aan het inlezen over een poolhondje en dit helpt echt enorm! Ben blij dat jij dit topic hebt geopend, ik vond mezelf anders iets te opdringerig haha. Nu gooi ik er ook ff een vraagje doorheen: regelmaat is belangrijk, maar maakt het uit wanneer? Ik bedoel daarmee dat ik bijvoorbeeld liever in de avond een paar uurtjes wandel dan in de middag of ochtend.

honden page profiel ClaudiaClaudia

honden foto van Claudia

1) Hoeveel min/uur per dag ga je wandelen,lopen,fietsen...Ik heb nog erg jonge honden, op dit moment wandel ik verschillend, de ene dag 2.5 tot 3 uur, de andere dag anderhalf uur, en een andere dag ga ik lekker 3 uur met ze naar de bossen
2) Welke activiteit doe je meestal met de hond (wandelen, lopen,fietsen,...)
ik wandel het meeste, en daarnaast step en fiets ik met mijn teefje.
3) Hoeveel uur per dag zit de hond alleen (=wat doe je van werk)
mijn honden zitten maximaal 8 uur alleen, is geen enkel probleem zolang ze maar bij elkaar zijn.
4) Heb je ooit problemen gehad zoals bv altijd willen ontsnappen, sloopgedrag
joy is een echte sloper, ze is nogmaals net anderhalf dus ik hoop dat ze vanaf haar tweede levensjaar minder gaat slopen.  Kaya is eigenlijk een hele makkelijke hond
5) van welke fokker komt je hond
Mijn teef komt van Valkenswaard bij een fokker. En mijn reu komt vanuit een erkend fokker uit Polen. allebei met stamboom
6) Welke cursussen heb je met je hond gevolgd en/of hoeveel uur per dag train je met je hond
Ik train niet met mijn honden, ik ga alleen heel vaak met wandelingen mee voor de socialisatie. Ik ben gillend weggerend net zoals bella bij die cursussen, dat kan ik thuis ook makkelijk!
7) heb je huisdieren ?
Ik heb een poes Maus
8) kan je tijdens wandelingen de hond los laten lopen.
op sommige plekken, als er geen vee of paarden in de buurt zijn
9) andere info is altijd welkom 
Ik vind dat als je aan een malamute of husky begint je dan sowieso 2 honden moet nemen. Het zijn echte roedeldieren, en ik zie gewoon hoe gelukkig ze zijn als ze met zijn tweeen kunnen ravotten.

gast (Gast)

@ claudia: Je zegt sowieso 2 honden nemen. Maar ik denk dat starten met 1 husky of 1 malamute al moeilijk genoeg is niet :-) mss na 1 (of 2 jaar) wanneer de 1ste hond goed gesocialiseerd en getraind is :-)

honden page profiel maxlisamaxlisa

honden foto van maxlisa

ik denk dat de meeste hussen of malamutes enigste hond is. het kan prima maar eigenlijk is elke hond een roedeldier wanneer de hond met regelmaat alleen moet zijn dan vind ik dat je wel een andere hond erbij moet hebben. ben je zelf regelmatig thuis of kan de hond mee naar t werk dan kan dat prima met 1 poolhond.

honden foto van Remie met sledehondenteam Silver linings

" Wat een geweldig topic! Zelf ben ik me ook aan het inlezen over een poolhondje en dit helpt echt enorm! Ben blij dat jij dit topic hebt geopend, ik vond mezelf anders iets te opdringerig haha. Nu gooi ik er ook ff een vraagje doorheen: regelmaat is belangrijk, maar maakt het uit wanneer? Ik bedoel daarmee dat ik bijvoorbeeld liever in de avond een paar uurtjes wandel dan in de middag of ochtend. "


mijn ervaring met mijn honden dat het voor hun niet uitmaakt. Als er wat gedaan wordt maakt het niet uit wanneer, je moet wel rekening houden met het weer natuurlijk. Maar mijn honden krijgen ook niet zo veel regelmaat eigenlijk. Dus ze zijn het misschien ook wel gewend. Ik wil geen hond die standaard om 6 uur bij zn etensbak staan te kwijlen omdat het dan wel zo zal komen. Of die bij wijze van spreken rond het middag uur al zijn riem pakt om te gaan lopen. Het moet niet standaard worden vind ik. Ik bepaal wanneer we iets gaan doen, en niet omdat het tijd is.

honden page profiel Tamara Tamara

honden foto van Tamara

1) Hoeveel min/uur per dag ga je wandelen,lopen,fietsen...
een tweetal uur voor en na het werk een uur in de week, in het weekend gaan we weg en doen we langere wandelingen
2) Welke activiteit doe je meestal met de hond (wandelen, lopen,fietsen,...)naar hondenschool om onze band te behouden , veel wandelen en joggen in het weekend, alleen nu met het warme weer, probeer ik alles te verschuiven naar valavond want anders heeft ze het veel te warm.

3) Hoeveel uur per dag zit de hond alleen (=wat doe je van werk)
ik werk full time, ben verantwoordelijk voor een klantendienst, maar mijn buurman laat de honden regelmatig buiten en Zuma heeft grote ren, zit zelden echt alleen. Er is steeds iemand in de buurt.4) Heb je ooit problemen gehad zoals bv altijd willen ontsnappen, sloopgedrag
JA!! madammeke vond altijd wel een gaatje om net een beetje verder alles te verkennen, nu is tuin volledig afgesloten en is sinds 3 maand niet meer ontsnapt, ze loopt ook nooit los.
5) van welke fokker komt je hond
helaas geen erkend fokker, zou ik nooit meer doen, ze is kruising malamute/husky maar was op slag verliefd
6) Welke cursussen heb je met je hond gevolgd en/of hoeveel uur per dag train je met je hond
we gaan nog steeds naar hondenschool, versterkt onze band en ze leert er enorm veel ondanks haar koppigheid
7) heb je huisdieren ?
Ja, 3 honden, 4 katten, 8 konijnen, 3 kippen en een haan en Zuma heeft al 1 kip dood gebeten tja ze hebben nu eenmaal een jachtinstinct
8) kan je tijdens wandelingen de hond los laten lopen 
Nee, nooit ze is niet te vertrouwen hierin
9) andere info is altijd welkom
het is een super hond maar als je dit in huis haalt moet je wel voor jezelf een keuze maken dat het niet een hondje is om even te aaien en een wandelingetje , ze hebben veel beweging en aandacht nodig.
10) Ik lees in de vorige post " teefjes gaan super, reu niet altijd" hoe ervaren jullie dat ? Het zal natuurlijk altijd afhangen van hond tot hond, maar is hier een duidelijk patroon herkenbaar ?
Zuma kan het niet zo erg goed vinden met teven van dezelfde grootte maar niet dat ze er niet bij mag, ze kan wel beter met een reu overweg klein of groot maakt niet uit
11) Zouden jullie een schatting kunnen maken van kosten per maand aan je hond. Hiermee bedoel ik eigenlijk vooral voedsel (en dus geen onverwachte medische kosten). Zou dit graag eens weten zodat ik ook later niet voor verrassingen kom te staan.
goh zeer moeilijke vraag maar je moet toch rekenen zo'n 150 €  en als de hond ziek is tja dan heb je een extra kost moeilijk in te schatten hoor

honden page profiel maxlisamaxlisa

honden foto van maxlisa

wááát 150,- tamara? wat voor luxe krijgt ze bij jou te eten dan? ik ben de helft kwijt aan 3 honden.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

" wááát 150,- tamara? wat voor luxe krijgt ze bij jou te eten dan? ik ben de helft kwijt aan 3 honden. "



Ik ben ook 150 euro kwijt hoor, aan kvv en snackjes. Een rol kvv kost toch al gauw 3 tot 4 euro, en dat 30 dagen. Een bullepees van 1 meter kost 8 euro, maar die eet ze in 2 keer op. Kauwbotje met pens: 3 euro. Dus reken maar, zit je direct aan 150 euro, toch?

gast (Gast)

Misschien zal ik ook vraag 12 stellen:

12) Voor de eigenaars die in België wonen: Ik las zojuist dat je eigenlijk niet mag fietens, skaten,steppen...met je hond die naast je loop( of je trekt). Nu moest ik ooit een zo'n hond kopen zou ik juist deze dingen wel willen doen in België.  Zijn jullie ooit tegengehouden ?
Zijn er geen uitzonderingen op de regel dat je toch je hond je kan laten voortrekken ?

honden page profiel ClaudiaClaudia

honden foto van Claudia

ik bedoel dat het wel afhankelijk is van jouw aanwezigheid natuurlijk. als jij veel thuis bent is het geen probleem. maar als je bij voorbaat al weet dat je veel van huis weg bent is het sowieso niet verstandig om aan een hond te beginnen, laat staan een poolhond. De reden dat ik er 2 heb is dat ik in eerste in stantie samen ben gaan wonen met iemand die ook een poolhond had, en dat we elkaar afwisselde. we zijn uit elkaar gegaan, en ik had joy en rensje nog, door omstandigheden heb ik rensje moeten herplaatsen en had ik alleen joy nog. omdat ik regelmatig een aantal uur naar school moest kreeg joy last van bindingsangst en toen is kaya op mijn pad gekomen. Als ze nu een dagje alleen zijn is het geen probleem, en hebi k vaak iemand die even met ze gaat wandelen, of er even bij blijft.

honden page profiel ClaudiaClaudia

honden foto van Claudia

En wat ik je ook mee wil geven is leer je hond te vertrouwen.. Alle fokkers die ik ken wijzen mij er op dat het NIET kan dat malamutes met andere honden overweg kunnen. Ik heb ze constant alle ruimte gegeven om ze met andere honden te laten spelen, te laten kennismaken met andere honden van diverse groottes en dit resulteert in twee geweldig sociale honden die nauwelijks een gevecht opzoeken. Alleen wanneer de andere partij begint laten ze dit niet van hun kant gaan. Maar dat is misschien ook logisch!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Info eigenaars Alaskan malamute/Husky " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: met Pip naar het strand, kan dat?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^