Tibetaanse terrier gedrag en omgang, druk of niet

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel PaulinePauline

honden foto van Pauline

Ik zoek rustig aan een leuke hondenvriend voor mezelf en mn border collie, een wat kleiner ras dat lekker mee kan overal naaroe, om kan gaan met onze speelse border maar ook op zijn tijd lekker rustig kan liggen slapen.. Nou lees ik van tibetanen verschillende berichten, deels dat ze ideale huishonden zijn maar ook dat ze bestbdeuk en erg energiek zijn, het laatste wat wij willen is een hyperhond bij onze border, nou heb je at deels in de hand door een rustige pup uit het nest te kiezen maar ik zou liever een volwassen hond willen en je kunt de nond zelf een hoopmrust bijbrengen � zo hebben wij gezien bij onze hond maar we zoeken in de basis wel een hond met rustig stabiel karakter en ras.. Zijn er toevallig mensen die iets meer kunnen vertellen over het gemideld gedrag (is lastig ik weet het maar praktijkverhalen zeggen soms net ff meer dan dat van een fokker die zelf uiteraard fan is van zijn ras.. En zo hoort het natuurlijk ook haha) zou graag eens wat ervaringsverhalen horen over opvoeding en omgang met een tibetaanse terrier. Mijn ouders hebben 2 lhasa apso's gehad, is het vergelijkbaar met een lhasa, dat waren felle rakkertjes..

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Tibetaanse terrier gedrag en omgang, druk of niet" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel ..

honden foto van .

zelf ken ik het ras niet echt goed genoeg, maar weet dat appie van het forum hier deze hondjes heeft (ben er bijna zeker vanO-)), misschien kan die eens een pb'tje sturen, denk dat hij je er een hoop over kan uitleggen

marja (Gast)

Ik heb een tibetaanse terrier van 15 maanden.  Het was de rustigste uit het nest maar wij zeiden altijd: "als dit de rustigste was, zou ik de drukste wel eens willen zien":-)
Maar vanaf ongeveer een half jaar ging dat veranderen en nu is hij thuis heel relexed. Ook heel rustig met de katten en hij luistert heel goed met loslopen. Ik heb wel gemerkt dat bij mijn hond de zachte aanpak beter werkt dan streng zijn. Omdat ik iedere dag met hem naar een uitlaatgebied ga waar een hondenstrandje bij zit, komt hij wel thuis met een half bos en veel zand in zijn vacht, dus bijna iedere dag even kammen en soms wassen maar daarentegen verhaart hij weer niet.
Hij is supersociaal met andere honden en gek op zijn "eigen' mensen.

honden page profiel L, K & PL, K & P

honden foto van L, K & P

Ik ben helemaal weg van de tibetaanse terrier. Mijn ervaring is dat het vrolijke energieke hondjes zijn, maar niet hyper. Leergierig ook wel. Ze nemen alleen wel een hoop zand mee in hun vachtje. O-)

@ Astrid: Appie heeft tibetaanse spanieltjes volgens mij... Tibetaanse terrier lijkt meer op een schapendoesje maar dan anders als je begrijpt wat ik bedoel haha.

honden page profiel marijke bmarijke b

honden foto van marijke b

ik heb een x tibetaan/maltezer , een bijzonder rustige hond , behalve als hij een bal heeft O-) maar dat rustige zal hij wel van zijn mams hebben , maltezer dus , ik ken de tibetaan inderdaad als een energieke hond .

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

" Ik ben helemaal weg van de tibetaanse terrier. Mijn ervaring is dat het vrolijke energieke hondjes zijn, maar niet hyper. Leergierig ook wel. Ze nemen alleen wel een hoop zand mee in hun vachtje.  O-)

@ Astrid: Appie heeft tibetaanse spanieltjes volgens mij... Tibetaanse terrier lijkt meer op een schapendoesje maar dan anders als je begrijpt wat ik bedoel haha. "

Ah ik zag het woord tibitaan O-) ik dacht heee Appie :-D maar dat is inderdaad dan weer heel iets anders

honden page profiel PaulinePauline

honden foto van Pauline

Dank voor de reacties, inmiddels heb ik een pup gereserveeerd, ze komt na onze vakantie, nog even geduld hebben dus! De informatie die ik heb past wel bij wat ik zoek, een herdershond omdat ik een border collie heb, moet wel beetje bij elkaar passen qua spel/type hond maar toch ook een gezellige huishond in iets handzamer formaat dan onze uit de kluiten gewassen BC.. ben zo benieuwd hoe het zal gaan straks samen met die twee.

marja (Gast)

Gefeliciteerd. Ik neem aam dat je toch voor een tibetaantje bent gegaan?

honden page profiel PaulinePauline

honden foto van Pauline

Ja ik wilde diep in mijn hart graag weer een berner sennen, dat blijven mijn favoriete honden maar wilden even geen groot ras meer en toen ik een tibetaan in bernerkleuren zag dacht ik..die is voor mij bestemd!

honden page profiel PaulinePauline

honden foto van Pauline

Hier wat fotootjes van haar..


marja (Gast)

Wat een moppie. Daar ben je toch meteen verliefd op! Het zou leuk zijn als je nog wat foto's plaatst wanneer je haar gehaald hebt.

honden page profiel PaulinePauline

honden foto van Pauline

Ga ik zeker doen, moet nog wel even geduld hebben, eerst op vakantie en dan gaat ze verhuizen, kan niet wachten!

honden page profiel TesTes 3 doggies

honden foto van Tes

Wij hebben een Tibetaanse Terriër gehad.
Pracht van een hond, zowel uiterlijk als van karakter.
Met consequente opvoeding luisteren ze perfect.
Het zijn wel honden die energiek zijn en een goede werklust.
Als je voldoet aan hun behoefte van beweging zijn ze binnenshuis rustig.
Mijn advies is ook laat ze nooit scheren wat ik weleens zie bij Tibetanen, dan krijg je een te zachte wollige vacht die snel klit.
Eenmaal per week de vacht goed door kammen, laagje voor laagje is voldoende.
Ook met kinderen en dieren zijn ze zeer sociaal, daarnaast zijn het goede wakers.
Ik blijf altijd een zwak houden voor de Tibetaan.
Veel plezier met je pup, je krijgt er een vriend voor je leven erbij.

honden page profiel PaulinePauline

honden foto van Pauline

Leuk die positieve verhalen, ik denk dat dit hondje goed bij ons past, nu hopen op een stabiel karakter dat is toch nog heel lastig in te schatten als ze zo jong zijn..volgens de fokster is ze haantje de voorste dus in ieder geval niet angstig of onzeker dat is belangrijk straks bij onze onzekere hond.. de eerste cursus is ook al ingepland!

honden page profiel djangodjango

honden foto van django

Wij hebben een tibetaanse terrier van bijna 4 jaar
Django past zich prima aan aan zijn omgeving
Wandelen rennen , en verre wandelingen vindt hij heerlijk.
Maar als ik weinig tijd heb,gaat hij rustig in de kamer liggen.
hij is voor mij de perfecte hond.
Zeer trouw en een ontzettend lief karakter,maar vooral geen schoothond.
Wil wel altijd bij je in de buurt zijn, zoals zijn kop op je voet leggen dan is het prima.

honden page profiel SallySally

honden foto van Sally

OUD TOPIC!

Maar toch....
Ik heb ook een tibetaanse terriër van 15 maanden oud nu. Zij is echter vandaag pas 8 weken bij mij en heeft een niet zo'n best adres gehad op zijn zachts gezegd. Ze is totaal niet opgevoed en heeft geen socialisatie gehad... zat meer dan 12 uur per dag in een bench met alle potdicht en ook de bench nog een afgedekt. Ik denk dan ook dat ik daarin nog niet zo'n goed voorbeeld voor je heb. ':-)

Ik moet wel zeggen dat Ruby ondanks alles wel super speels en uitdagend is, totaal geen agressie of fel.

Ruby is nog wel erg druk/nerveus, sloopt alles (echt alles)is de vrijheid/ruimte echt niet gewend, kan nog niet alleen zijn, is behoorlijk waaks.... maar Ruby is ook waanzinnig leergierig en pikt nieuwe dingen snel op, super slim, super snel en wendbaar, klimt/springt werkelijk overal op, denkt zelfstandig (ook in meerdere stappen vooruit), heeft veel geestelijke als lichamelijke uitdaging nodig (vind dingen snel saai worden) en werkt ontzettend graag. Ruby laat zich niet met vreemde in en is in eerste instantie wantrouwend naar vreemde mensen (vooral naar mannen maar ook in mindere mate naar vrouwen en kinderen)

Ook ik merk aan Ruby dan ze op een zachte aanpak beter reageert, dan op een hardere aanpak... maar ze heeft ondanks dat, wel een hele duidelijke opvoeding nodig. Ze leren ontzettend snel zowel positieve als negatieve dingen.

Maar nogmaals Ruby is 15 maanden oud en hier pas 8 weken in huis en komt uit een praktisch totale isolatie. Ik ga er dan ook wel vanuit dat mijn verhaal er over een jaar, anders uit zal zien.
Ik ben met Ruby ook direct op cursus gegaan en dit doet ze eigenlijk super goed!

Mocht je het leuk vinden op 16 juni is er een tibetaanse terriër familie doedag/ jonge honden dag in Geldrop. Daarin worden alle pups uitgenodigd die geboren zijn van jan. 2012 tot Januari 2013 voor show maar er is ook veel meer te doen zoals behendigheid e.d. op de site van de rasvereniging staat alle info en kun je je aanmelden, kan ook als bezoeker om gewoon kennis te maken met het ras.
http://www.tibetaanseterrierclub.nl/inschrijf-jongehondendag2013.html
http://www.hondenpage.com/hondenforum/153891/16-06-2013-jonge-hondendag-tibetaanse-terri%C3%ABr.php

honden page profiel Mimi Mimi

honden foto van Mimi

Ik vind de tibetaan geweldig. Ietsjes eenkennig. Sommige kunnen inderdaad erg druk zijn, anderen zijn weer rustig. Goed kijken waar je hem vandaan haalt. Verder zijn ze heel vrolijk en willen graag wat voor je doen.

Anoniem (Gast)

Ik heb mijn tibetaan inmiddels ruim driekwart jaar en heb geen seconde spijt gehad, wat is ze leuk en lief en precies het maatje dat ik zocht! Ze is precies de juiste combinatie tussen een stoeren wandelhond en toch een gezellige slaapmuts op de bank.. het zit er allemaal in, kroelen, spelen, ravotten met de grote border collie het maakt haar allemaal niets uit als ze er maar bij is. De rasbeschrijving klopt ook geweldig, ze kan heel hoog springen, denkt dat ze zelf een hele grote hond is etc. Zou geen andere hond meer willen dan deze, ja misschien ooit nog eens een hele lieve gezonde berner senten.. ooit... misschien...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Tibetaanse terrier gedrag en omgang, druk of niet" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: hond drupt de vloer vol na drinken
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^