Overal plassen ( teef )

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Ik ben het eens met Chris,ze wordt gewoon volwassen en doet er nu ook toe,dus wil ze graag haar geur achterlaten.

Mila plast ook graag overal wat,op hoger gras,op een afgebroken tak met veel bladerwerk eraan,een papierenzak,langs muurtjes met onkruid waar anderen ook hebben geplast-dus ook met de poot wat omhoog,of ze manufreerd zich en half schuin tussen,molshopen,soms langs een boom-als die schuin genoeg staat.
Ze plast ook gewoon op de 'begane grond'maarals het hoger kan ,graag :-D

Niks geks gewoon hond ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Overal plassen ( teef )" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Dobber †Dobber †

honden foto van Dobber †

Dobber plast ook vaak met een poot omhoog ;-). Grappig om te zien dat als ze los loopt, ze met een poot omhoog plast en als ze niet los loopt en ik dus aangeef waar ze kan plassen, ze dat niet met een poot omhoog doet ;-). Nog leuker om te zien is dat ze niet wil dat ik bepaal waar ze plast als ze los loopt ;-). Dan zeg ik nl. altijd vlak voor ze zich neer zal zetten 'plassen' zodat ze het eigenlijk dus alsnog op commando doet. Daar heeft ze dan geen zin meer in gaat ze achter een boom zitten plassen zodat ik het niet zal zien ;-). Zo grappig :-).

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Onze teef Freya plaste ook met een poot in de lucht, plaste overal overheen enzovoorts. Ik merkte eerlijk gezegd amper verschil met een reu. Soms hurkend plassen en toch een poot optillen, zag er niet uit. O-)

honden page profiel Dobber †Dobber †

honden foto van Dobber †

" Niks geks gewoon hond ;-) "

Tsja... Het is inderdaad gewoon 'honds', maar daarom hoef je het nog niet per definitie toe te staan toch?

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

"
Tsja... Het is inderdaad gewoon 'honds', maar daarom hoef je het nog niet per definitie toe te staan toch? "


Waarom zou ik in vredesnaam mijn hond niet gewoon lekker laten markeren wanneer zij dat wilt???????
Ze is een hond,als ik met haar aan de lijn loop ,loop ik voor haar naar buiten(niet voor mezelf,mijn wc,pc en telefoontjes is allemaal in huis),dus ja zij mag van mij-omdat ik haar hond-zijn graag respecteer- lekker markeren,twitteren,piesen en snuffelen.
Ga ik een halfuur lopen,dan keren we na een kwartier om,dan kan zij doen wat ze wil en heb ik een voldane hond.

Wil ik doorlopen dan houd ik haar korter bij me zodat we door kunnen lopen naar het park bijvoorbeeld waar ze dan ook heerlijk kan markeren.Heerlijk een hond :-D ;-)


...en nee ze probeerd niet te baas over mij of alle uit de buurt te worden.

honden page profiel floskefloske

honden foto van floske

hier nog een teefje dat markeert, het liefst over grote hondendrollen heen, pootje fier in de lucht en piesen maar, geen enkel probleem lekker laten doen :-)

honden page profiel Dobber †Dobber †

honden foto van Dobber †

Markeren is niet per definitie bedoeld om baasje te spelen of zo, al kan plassen en poepen desgewenst wel een heel goed communicatiemiddel zijn ;-).

Er zijn meerdere redenen waarom ik niet wil dat Dobber overal rond plast en 1 van die redenen is bijvoorbeeld dat ik rustig door wil lopen zonder Dobber haar lijn in te moeten korten om te voorkomen dat ze ongewenst ergens tegenaan plast. Voorbij lopende honden wil ik niet in mijn tuin hebben en ik zorg ervoor dat Dobber niet in andermans tuin komt te plassen. Als Dobber altijd maar mag bepalen waar er geplast word (dat betekent dus dat ik ook stil moet houden als zij dat wil en dat doe ik sowieso niet), zal ze ook niet rustig aan de lijn lopen. Dan zal ze constant met de neus aan de grond zitten en daar waar het kan neer plassen. En ik heb er een gruwelijke hekel aan als ik zie dat een andere hond bij ons door de tuin loopt of plast, dus Dobber weet dat we doorlopen tot ik stil sta en dan hebben we ook geen gezeur met riemen moeten inkorten oid. Ze weet dat het niet mag, het hoort niet bij het 'ritueel' van wandelen om telkens stil te staan en daarom gebeurt het ook niet. Snuffelen doen we wel daar waar het mag (zoals in een weiland aan de lange lijn, lekker konijntjes opsporen ;-)).

Daarbij vind ik het ook gewoon heel handig als mijn hond weet wanneer ze mag gaan plassen als ze een bepaald commando hoort. Heel fijn als we bijvoorbeeld even weg gaan en ik niet wil dat ze in de auto plast. Of als we gaan slapen voor de nacht en ik geen plas in huis wil etc.

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Aan de riem mogen ze hier ook niet overal plassen maar los gaan ze hen gang maar hoor.

honden page profiel Christien&ChelseaChristien&Chelsea

honden foto van Christien&Chelsea

Chelsea plast ook heel veel.. Zelfs als er een ander hondje net geplast heb plast ze er overheen.. Al moet ze nog zo nodig als we de deur uitgaan, ze plast maar een klein beetje en bewaard de rest voor de rest van de wandeling.. Zelfs na een urenlange wandeling weet ze er bij de auto nog een mini-druppeltje uit te persen hihi.. Ze is gesteriliseerd dus daar ligt het niet aan.. Ik vind het verder niet erg ofzo.. Ik had laatst een hondje te logeren, die ging zitten en bleef dan gelijk ff zitten zodat meteen die hele blaas leeg was en de rest van de weg hoefde die niet.. Bleek later dat die eigenaar d'r vaak "even in de tuin doet" ipv ermee wandelen, tja dan leren ze zichzelf wel dat ze zsm alles moeten lossen..:'(

honden page profiel oukjeoukjespeciaal aangestelde fokker

honden foto van oukje

" Hier ook 2 teven die plassen met hun pootje omhoog hoor en overal plassen:-) "


En als de een geplast heeft moet de ander er overheen plassen! ;-)

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

"

En als de een geplast heeft moet de ander er overheen plassen! ;-) "


Het "erover heen plassen" wordt vaak verkeerd gezien.
Het heeft niet zoveel te maken met het zogenaamde dominantie en met hogerop komen of iets dergelijks!
Dat hond 1 een plasje achterlaat en hond 2 op dezelfde plek een plasje achterlaat is puur communicatie onder elkaar, de krant lezen, twitteren oftewel, sociaal bezig zijn!!!!

;-)

honden page profiel moniquemonique

honden foto van monique

ik had vroeger een boerenfox teefje die poepte altijd tegen de bomen aan en smeerde het heerlijk uit met haar achterste en dit deed ze alleen als ze tegen een loopsheid aanzat.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Met overal plassen bedoel ik niet op plekken die niet openbaar zijn,doordat Mila overal honds mag plassen wil natuurlijk niet zeggen dat zij dan denkt dat ze in de auto moet plassen....in huis ook niet,dat heeft ze 1 keer gedaan toen ze er net was.
Ik vind het eerlijk gezegd ook een aparte reden dat jij het commando verbind aan haar plassen zodat ze niet in de auto plast.
Een hond die vertrouwd is met zijn omgeving gaat niet zomaar in huis of in de auto plassen.

Veel dingen zitten er naturel in bij een hond,vandaar dat ze zo goed bij ons in huis kunnen leven.
Het lijkt nu net of je Dobber als minder in schat dan dat ze is of kan,als je denkt dat je alles zo onder controle moet hebben...die dingen gaan hier vanzelf.

Mila is/was een bange hond ,dus die neem ik niet mee de winkels in of zo,een uitzondering is soms de dierenwinkel mee in,en ook daar valt niks te plassen.

Ik lees ook veel in jou verhaal dat de wandeling voor de hond meer om jou draait,jou gemak(jij hebt geen zin in inkorten van de lijn,jij wil graag doorlopen,jij gebruikt een commando zodat ze niet in de auto plast...,jij wilt niet stilstaan als Dobber zou willen snuffelen onderweg.)

Een hond doet idd wat je hem zelf aanleert,die volgt wel.

Ik weet wel dat markeren niet is om de baas te spelen,maar jou manier van denken en omgang met de hond draait daar wel vaak om,dat is te lezen in al je verhalen,vandaar deze zins keuze.

honden page profiel Dobber †Dobber †

honden foto van Dobber †

Hoe kom je er bij dat Dobber in de auto plast? Wat ik bedoel is dat even voor het in de auto stappen laten plassen handig is om niet midden op de snelweg met een hond die een overvolle blaas heeft te zitten. Als ik dat wil voorkomen geef ik Dobber voordat we in de auto stappen het commando 'ga maar plassen', Dobber weet wat er dan bedoeld word en afhankelijk van de volheid of leegheid van haar blaas doet ze een plasje. Dan kunnen we met een lege blaas in de auto stappen en hoeven we ook geen levensgevaarlijke capriolen op de snelweg uit te voeren als blijkt dat Dobber moet plassen of poepen.

Tijdens ons wandelen ben ik inderdaad degene die bepaalt wat we doen. Dat kan zijn dat ik bepaal dat we niet gaan stoppen onderweg, maar ook dat ik bepaal dat we even lekker gaan speuren in een weiland. Als ik Dobber laat beslissen wat we gaan doen, waar we heen gaan, waar we stil staan, waar we rennen etc. dan word ze hyper, agressief tegen andere honden, tegen me op springerig, ongehoorzaam etc: ze krijgt te veel vrijheid dan dat ze aan kan. Bovendien, als ik haar zo laat reageren, wat ben ik dan voor baasje dat ik haar een positie opdring (want als ik geen leiding geef, MOET Dobber het wel nemen omdat ze anders geen zekerheid heeft) waar ze helemaal niet goed mee om kan gaan? Waarmee ik haar in een situatie breng die voor haar niet prettig is, en nee, ook niet voor mij. Juist omdat ik voor ons beiden een relaxete wandeling wil waarin Dobber ook echt ontspannen kan zijn is het belangrijk dat ik de leiding van Dobber haar schouders neem. Alleen dan merk ik dat ze ook echt ontspannen kan lopen, want ze loopt niet ontspannen als ze de verantwoordelijkheid opgedrongen krijgt om allemaal keuze's te moeten maken.

honden foto van Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest.

Dobber .je heb helemaal gelijk.als ik lobke uitlaat bepaal ik waar ze mag plassen en poepen,bij mij achter op het veld, en niet op straat of stoep. pas na dit ritueel mag ze los eerder niet. dan wel opruimen natuurlijk. niet laten liggen met de gedachteik betaal hondenbelasting. de volgende keer trap je er in. wat ze doet op het veld als ze los mag laat ik grotendeels aan haar over,mits ze niet gaat jagen en andere honden aan blaft en blijft blaffen, want dan grijp ik in en gaat ze aan de lijn. dat weet ze dus ze houd zich aardig in.zelfs een reu hoeft niet overal te plassen niet tegen iedere pui of autowiel of bij de planten kraam tegen de planten ,kwestie van opvoeden. hier plast lobke vaak ook met haar poot omhoog of poept ze er tegen maar ik hou het wel in de gatendoor haar pas los te laten na haar boodschap. iedere hond heeft een vaste tijd dat ze poeptdus heel makkelijk aan te leren waar het wel en niet mag. groeten Hein.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Overal plassen ( teef )" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Help jullie stem is hard nodig
^