fietsen met de hond/ blessures

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Bo (Gast)

Hallo.

Nadat ik naar het buitenland ben verhuisd, heb ik eindelijk weer een fiets na meer dan een jaar.
Uiteraard ben ik er gelijk op gestapt om de hond weer eens lekker te laten drafen. Echter bij thuiskomst bleek dat eenheel stuk van het 'eelt' van zijn poot is afgescheurd. Hij hinkt en pinkt nu in de rondte, als ie al opstaat.
Kan/moet ik hier wat aan doen, of gewoon ff geduld tot alles weer heel is?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "fietsen met de hond/ blessures" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor

honden foto van Helene en Tybor

Wow, je moet ook niet meteen een heel eind gaan fietsen.
Dat bouw je op met een paar minuten per keer.Als je hier in de encyclopedie zoekt naar fietsschema met de hond, kom je het wel tegen.

Bo (Gast)

Ja dat heb ik net gelezen, en zo'n ongelovelijk eind was het niet, een paar KM hooguit 3KM en hij loopt dat zowieso elke dag makkelijk. een AMstaff is het. Maar goed, dat is voor de toekomst, nu is al dat "eelt" onder zijn poot eraf, en kan (wil) ie er niet op staan (behalve als het fort verdedigt moet worden tegen baas-bedreigende katten natuurlijk haha) Is dit gewoon tijdelijk (ik ga er een beetje vanuit dat de natuur dit zelf weer oplost natuurlij khaha)

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor

honden foto van Helene en Tybor

Bo lopen is geen rennen naast de fiets.Maar de voetzooltjes even laten genezen, hoop dat er iemand je advies kan geven wat er op te smeren.

Bo (Gast)

Ja dat was wat ik ook bedacht had. Maar bo is een stoere hond ;-) en AM-Staffs zijn alles behalve kleinzerig ;-) Ik zie het als een mazzeltje, want veel zin om te gaan wandelen heeft ie nu toch niet haha.

honden page profiel DanielDaniel

honden foto van Daniel

Ik heb zelf laatst een soort gelijke vraag gesteld. Er zijn toen veel tips gegeven. Kijk er eens naar....http://www.hondenpage.com/hondenforum/113114/kloofjes.php

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

juist, je kan de zooltjes harder maken, en gezonde. met een spray.

voetzolen spray. laat eerst de zooltjes genezen, niet meer fietsen. voorlopig.
deze spray is van beaphar, voetzolenspray...

met propalis, verzorgt de voetzolen van de hond, het houdt de voetzolen zacht soepel en vooral sterk waartegen deze beter bestand zijn zoals lopen op asfalt, zelfs met heet weer, of pekel in de winter, iedere dag bij het naar buiten gaan even sprayen met deze spray.

door regelmatig gebruik worden ook schrale voetzooltjes weer soepel en sterk.

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman

honden foto van corrie koopman

Ik zou maar rustig aan beginnen met fietsen.

Laat het eerst maar even genezen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

even helemaal niet fietsen, het kussentje eerst maar laten genezen.

honden page profiel TheoTheo

In welke pas heb je de hond laten lopen en met welke snelheid. DIt openlopen van de voetzolen komt vaak voor door in de verkeerde pas te lopen en te snel te gaan. Velen laten hun hond galoperen, maar dan schuiven de voetzolen altijd iets over de grond en de ruwe ondergrond schuurt dan de voetzolen open. Beter is het om de hond te laten draven. De voetjes zetten dan beter neer op de grond zonder te schuiven. En wat de anderen al zeggen, met korte stukje beginnen en niet meteen kilometers draaien, ook al loopt de hond die afstand normaal ook wel.

Kijk heel goed hoe de hond in de diverse gangaarden de voeten neerzet, bij galoperen schuiven ze en bij draf rollen de voeten mooi af zoals bij ons als we lopen. Als je te snel gaat in draf zullen de voeten ook licht gaan schuiven, dus de snelheid is ook hier heel belangrijk.

De beschadigde voerzolen goed verzorgen, en zodra ze weer goed zijn voordat je gaat fietsen met de voetzolen van de hond insmeren met berkenteer en dan een dun laagje vogelzand. Dan creëer je een slijtlaag op de voetzool. Dit deden we bij de Luchtmacht ook als we op de fiets de vliegbasis rond gingen (2 tot 3 uur fietsen).

Bo (Gast)

Iedereen bedankt voor de info.
Dat over dat hete astfalt wist ik niet. ik woon in Z-europa, dus het astfalt is hier al goed op temperatuur hahaha.
Ik zal em wat meer over de stoep laten lopen (hier zijn dat gladde tegels, niet zoals in NL) ipv op het astfalt (wat in NL weer een stuk gladder is haha)
Die spray klinkt wel ok,maar datis hier geheid niet te vinden, en ik geloof sterk in de kracht van de natuur. (al moeten we de natuur afen toe wel f een handje helpen natuurlijk!)
Het is nu 48uur geleden dat de zool eraf is (is wel een paar vierkante centimeter dat ie kwijt is) en hij begint alweer wat beter te lopen. Ook begint het weer wat donkerder en droger te worden. Ik verwacht met een paar dagen weer normaal te kunnen lopen met Bo , endan gaan we volgende week ofzo eens voorzichtig proberen rustig te fietsen.

bedankt iedreen voor de tip &tricks :-D

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Boven de 20 graden mag je al niet meer fietsen. Vind eerlijk gezegd dat je er wel luchtig over doet. 'Ohh Amstaffs zijn niet kleinzerig'. Nee maar toch is je honds zool kapot en wilt hij er eigenlijk niet op staan. Blijkbaar doet het dan toch veel pijn.

Voorlopig schoonhouden en als hij naar buiten gaat een hondenschoen aan + zo veel mogelijk in het gras lopen. Doe je dat niet dan geneest het langzaam en des te langer heeft hij er last van.

En jij voortaan nadenken :-)

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .



dit is in draf. ten alle tijden je hond in draf laten lopen, nimmer in galop, dat is een te zware belasting voor zijn/haar gewrichten.

en onthoudt. hoge bomen vangen veel wind, jij zit hoog op de fiets, je hond laag aan de grond, daar is het altijd warmer.

zelf fiets ik nimmer met mijn hond boven een temperatuur van 15 16 graden en dan nog in de ochtend. en die van mij heeft wel een zware vacht natuurlijk.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .



honden in galop. niet goed voor aan de fiets, alle vier de poten komen in de lucht, ze komen ook weer neer, een te zware belasting dan.

honden in de vrije natuur lopen meestal op gras zand enz. en los. gaan ze dan in galop is het anders dan aan de fiets, die lopen meestal op beton of hard asvalt.

en wat er boven staat geschreven, de kussentjes maken glijdende bewegingen dan als de hond in galop loopt op asvalt.

honden page profiel TheoTheo

Ook nooit een hond in het gras van de wegberm laten lopen, je weet nooit wat daar aan troep ligt dat de gemiddelde mens weggooit.......
Dat je in een warm land woont is mooi, maar niet echt voor de hond. Neem meer tijd voor herstel en kijk echt of je die berkenteer kan vinden, dat helpt heel goed bij het voorkomen van dit soort verwondingen. Houdt er ook rekening mee dat de honden via de voetzolen zweten, dat werkt ook mee aan dit soort verwondingen bij hogere temperaturen. Ga dan liever in de vroege ochtend of late avond als de temperatuur gezakt is fietsen met je hond, en bouw het langzaam op.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

honden zweten inderdaad over de voetzooltjes en tong, aangezien de hond in beweging is en fietsen toch een inspanning is , is het zweten over de voetzooltjes maar heel weinig, in ruste is dat anders, houdt daar ook rekening mee.

monique (Gast)

Als je in het zuiden woont,dan zal het straks te warm zijn om te fietsen met je hond.
s'morgens vroeg zou een optie zijn maar zeker niet s'avonds als heel de dag de zon op het
asfalt geschenen heeft.
Ik fiets hier(koude landje) ook een paar dagen in de week,maar mijn honden hebben stevige voetzolen,lopen het meest op asfalt.
Ik fiets nooit met hun boven 18 gr.het zijn engelse staffords,doordat ze geen dubbele vacht hebben
en donker zijn,krijgen ze het veels te warm.

Als ik jou was zou ik het fietsen pas weer oppakken als de voetzolen wat harder zijn geworden,tips
zijn er al gegeven.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "fietsen met de hond/ blessures" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Honden oppas
^