Zouden jullie altijd weer voor hetzelfde Ras kiezen ??

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Ineke & RemyIneke & Remy

honden foto van Ineke & Remy

Ik ben een twijfelaar. Zoals ik er nu tegen aankijk, geen labrador meer om het overenthousiaste gedrag. Maar wie weet, als het puntje bij het paaltje komt.... Momenteel ben ik helemaal verliefd op de Welsh Springer. Wie weet wordt dat onze volgende hond. En de Heidewachtel vind ik ook super. Maar het jachtinstinct staat me dan weer tegen. Dat is bij de Welsh over het algemeen beter onder controle te houden heb ik me laten vertellen. Of toch een kleinere hond. Ik ben iemand die graag de hond overal mee naar toe neemt. En dat gaat makkelijker met een kleiner ras. Maar zou op dit moment geen klein ras weten waar ik helemaal weg van ben. De Jack Russel vind ik leuk, maar niet voor 100 procent. En een teckel is ook leuk... Maar of ik er een klik mee heb....????? Voorlopig hoeven we nog niet te beslissen. De hond is nog maar anderhalf jaar jong! En we zijn stapel op haar! Wel vindt ik het leuk om me te verdiepen in de verschillende rassen en er veel over te lezen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Zouden jullie altijd weer voor hetzelfde Ras kiezen ??" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel 3 draken 3 draken

honden foto van 3 draken

ik heb nu 1 mechel een chi en een kruising franse bul maar om te zeggen dat ik weer een van deze hierna weer neem denk het niet hahah.

ze hebben alle hun voor en nadelen wat ik aan me mechel geweldig vind is dat het echt me maatje is en ze gaat ook door het vuur voor me. En die 2 kleintjes zijn gewoon clowtjes :-D

wat ik ook een geweldig ras vind is de kangal, bullterrier ;-)

honden page profiel Miranda,Kaida en PipMiranda,Kaida en Pip

honden foto van Miranda,Kaida en Pip

Ik heb nu een Japanse SPaniel, dit was echter niet mijn eerste keus, dat is namelijk een amerikaanse stafford maar omdat ik op een appartement woon zonder tuin vond ik een Am Stafford geen goed idee!

Toen ben ik verder gaan kijken naar de kleine rassen en kwam uit bij de Japanse Spaniel(Chin) en moet eerlijk zeggen dat ik nu ik dit ras heb,niet anders had gewild denk dat als er weer een hond komt oid dat het dan toch weer een Japanse Spaniel wordt.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Wij hadden geen echte voorkeur voor een Golden, wilden een asielhond en toevallig werd hij het.
Alhoewel, echt toeval is dat niet, het is wel een type hond waar je op valt, maar het had ook een labrador oid kunnen zijn.
Ik weet 't niet zeker, maar het zal wel in die hoek blijven, denk ik.
Ik zal niet snel een Bull achtig of terrier kiezen.

honden page profiel De RedderDe Redder

honden foto van De Redder

" Zeer waarschijnlijk hou ik het bij een Whippet.

Een Peruaanse naakthond vind ik een interessante verschijning. Qua karakter lijken ze op Whippets. Omdat er zo weinig van zijn in Nederland zal ik eerder een Whippet herplaatser vinden dan een Peruaanse naakthond herplaatser. "


Hier bij mij in de buurt loopt een whippet rond.

honden foto van Monique van Lotje en Kwibus!!! ***Flos en Buster en Morris***

Ik ben begonnen met een mixhondje en een gladharige foxterriër. Nu 18 jaar later hebben we 2 draadharige foxterriërs. Over het algemeen hou ik wel van alle terriër-soorten. Vooral de karaktereigenschappen spreken mij dan aan!

honden page profiel Dimitri Dimitri

honden foto van Dimitri

eens een husky altijd een husky en waar 1 husky is komen er 2 enz enz maar een akita tja wow ook vet

honden page profiel caro en de teckelscaro en de teckels

honden foto van caro en de teckels

Het zelfde ras bij de zelfde fokker eens een teckel altijd een teckel.
Je krijgt er echt het teckelvirus van ;-)

honden page profiel Nadine Nadine goedgekeurde fokker

honden foto van Nadine

zolang ik grote honden aankan zal het een briard blijven, als ik kon heel mijn leven.

Maar ik weet dat ik later iets klein met dezelfde kenmeren en karakter en lange haren moet zoeken :'(

honden page profiel ~Luna~~Luna~

honden foto van ~Luna~

Ik wil graag een raszuiver hondje na mijn Malthezer X shi-tzu.
Een Shi-tzu, Keeshondje of Papilon ;-)

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

Nou ja ik ben toch ook wel een voorbeeld van nee niet altijd... ;-)

Ik heb 3 rassen hier rondlopen, een Chihuahua, twee Shelties en een Chinese Naakthond.
De Chi is echt de vreemde eend van het stel. We wilde al langer dit ras maar hebben er niet echt ooit over gedacht meerdere in huis te halen. Ashley onze Chihuahua is gewoon de baby hier in huis en dat zal ze ook altijd blijven denk ik. Ze heeft gewoon een bijzondere status hier in dit huis.
Over Shelties wordt vaak gezegd 'Eens een Sheltie, altijd een Sheltie' en ik denk ook wel dat dit gezegde voor mij op gaat. Want ik vind het een geweldig ras! Zijn mijn huidige Sheltiemeiden er dus over flink wat jaren niet meer dan denk ik dat er wel een nieuwe Sheltie z'n intreden in ons huishouden zal gaan maken. Het plan was ook om een pupje uit Eevee's laatste nest aan te houden maar zo ver is het door omstandigheden helaas nooit gekomen. Maar de liefde voor het ras is er nog steeds, absoluut.
Toch ben ik deze keer toen we besloten een pup erbij te nemen niet weer voor dat ras gegaan. Dit heeft verschillende redenen maar eentje daarvan is dat ik ook een erg brede smaak heb idd. Ik vind zo veel rassen leuk en zag dit ook eigenlijk als mijn kans om weer een nieuw ras te leren kennen. Heb mij het afgelopen jaar dus ook in heel wat rassen verdiept, heel wat shows bezocht en ook contact gezocht met fokkers. Ook absoluut serieus nagedacht over nog een Sheltie erbij maar toch besloten een nieuw pad te gaan bewandelen. En zodoende ben ik bij mijn 3e ras de Chinese Naakthond uitgekomen waar ik ook al jarenlang een voorliefde voor had.
Als fokker zijnde spelen er natuurlijk meer dingen mee dan de klik met een ras dus hier heb ik ook erg op gelet tijdens mijn zoektocht. De Sheltie keer ik absoluut de rug niet toe, maar ik ga wel verder met 2 rassen nu dus wil ik van beide ongeveer even veel af weten.

Voorlopig zal het wel bij deze rassen blijven denk ik zo (hoop immers ook ooit uiteindelijk een nakomeling van Elphaba te kunnen aanhouden als het even lukt) maar ik zeg nooit nooit want er zijn nog zo veel rassen die mij trekken. En ik ben nog jong dus ik hoop uiteindelijk zeker nog wel enkele andere 'vreemde eenden' hier rond te hebben lopen uiteindelijk!

(rassen die absoluut nog op mijn shortlist van wensen staan zijn oa de; Chow Chow welke ik ooit al eens heb gehad in huis overigens, Dwergkeeshond & de Coton de Tuléar)

"

Maar wat vinden jullie van Mexicaanse Naakthonden of Chinees Crestet ??
Moet zeggen ik heb ze op een Show gezien en geaait O-)

Ze voelen heeeeeeeeeeel zacht aan en zijn hartikke warm net een Warmtefless ;-)

Gr
"


Ja ik ben natuurlijk wel erg bevooroordeeld hè bij het stellen van deze vraag... O-)

honden page profiel  karin en yuki en nami karin en yuki en nami

honden foto van  karin en yuki en nami

" Het zelfde ras bij de zelfde fokker eens een teckel altijd een teckel.
Je krijgt er echt het teckelvirus van ;-) "


daar sluit ik me helemaal bij aan :-D

honden page profiel Lotte met HobbeLotte met Hobbe

honden foto van Lotte met Hobbe

Ben helemaal gek van onze doggen, dus het zullen altijd duitse doggen blijven..

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

tja, ik was er voor gewaarschuwd, eens je aan een staff begint ben je verliefd en komt er niets anders meer...
en opzich, zit daar wel wat in..sowieso staffords, en ook pitjes vind ik geweldig...en sinds ik zelf een stafford heb alleen maar meer eigenlijk...
er zit ook zoveel leuks aan, en in een hoop opzichten zijn het juist geweldige gezins/familie honden dus ook met de toekomst in gedachten zou een staff goed kunnen...

komt er nog een hond bij, zou dat dus toch een van deze worden, als het aan mij ligt O-)
maarrrr, alles in goed overleg, het moet wel in je situatie passen, en iedereen moet het willen

honden page profiel Shawna & NalaShawna & Nala

honden foto van Shawna & Nala

Interessant topic, vooral omdat ik hier gisteren nog een discussie over had met mijn moeder. We hebben nu een Dalmaat, dus een heel eigenzinnig karaktertje. Oftewel; eigenwijs, enthousiast, jachthond, clowntje en absoluut geen will to please (alleen als het haar uit komt).

Aan de ene kant vind ik die karaktereigenschappen echt helemaal geweldig en ik ben ook echt helemaal verliefd op het ras, maar aan de andere kant kan ik me soms ergeren aan die eigenschappen. Dit komt ook omdat Nala en ik nogal eens botsen, omdat we qua karakter ontzettend veel op elkaar lijken. Allebei stronteigenwijs, en dat kan nogal wel eens gaan irriteren. Dit komt ook door ons aandeel in haar opvoeding, dus hoe zij zich gedraagt.

Voor nu zeg ik Nee, mijn volgende hond wordt er een met een will to please (herders, wauw!) maar waarschijnlijk als het puntje bij paaltje komt, kies ik toch weer voor die gekke stippels.

honden page profiel NinaNina

honden foto van Nina

Leuk zeg

sommige rassen die hier worden opgenoemd kenn ik nog niet eens ;-)
Maar leuk dat er zoooooooooooveeeeeeeeeel hondenrassen bestaan ;-)
zodat je er helemaal ;-)
van word ;-) ;-)

honden page profiel Puck en IncaPuck en Inca

honden foto van Puck en Inca

Ja, als ik op mezelf woon komt er zeker nog een aussie bij. Ik vind ODH's ook onwijs leuke honden, maar met mijn toekomstplannen gaat dat gewoon niet lukken.

honden foto van Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)

Ik heb heel veel rassen die me aanspreken en een aantal die ik ooit nog weleens zou willen hebben, maar één ding is zeker: hier zal altijd een Newfoundlander in huis rondlopen. :-)

honden page profiel ~~

honden foto van ~

Ik wil later 3 honden O-)
maar ff terug op de vraag.

Ik zou heel graag willen:

rhodasian ridgeback
border collie.
dobermann.
bull achtige honden vind ik ook helemaal geweldig.

En ik heb nu een kruising : dus ik zou moeilijk het ras nog een keer kunnen nemen.

honden page profiel Taiko & Kiya ThalassaTaiko & Kiya Thalassa

honden foto van Taiko & Kiya Thalassa

Ik wil later nog een Finse lappenhond. Vind het mooie honden en super lief. Maar het schijnt wel dast wij wel "geluk" hebben gehad met Taiko, aangezien veel andere Finse Lappenhonden nog autonomer zijn dan hij en velen ook niet los kunnen lopen...Dus dat brengt me dan wel weer aan het twijfelen :p

honden page profiel Taiko & Kiya ThalassaTaiko & Kiya Thalassa

honden foto van Taiko & Kiya Thalassa

Als ik een ander ras zou nemen zou ik er eentje willen met een grotere will to please. Taiko doet wel dingen, maar omdat het moet ;-) Alles doet hij voor snoepjes, maar als hij geen zin heeft en je zegt bijvoorbeeld dat hij z'n riem meot pakken...dan gaat dat eerst gepaard met wat gemopper en dan pakt hij hem wel :p

honden page profiel SharaShara

Ik ben echt verliefd op mijn berner kerel:-)

ik vind zijn lompheid erg grappig, en het aanhankelijke heerlijk.

het enige waar ik af en toe minder blij mee ben is dat hij zo ontzettende smeerkees kan zijn. In de sloot, uit de sloot, over het zand rollen en dan nog tegen je aan willen springen!

Ik zal altijd voor een berner blijven kiezen denk ik, gewoon omdat ik weet hoe ze in karakter zijn, en dat bevalt me wel

honden page profiel oukjeoukjespeciaal aangestelde fokker

honden foto van oukje

" Het zelfde ras bij de zelfde fokker eens een teckel altijd een teckel.
Je krijgt er echt het teckelvirus van ;-) "


Ben ik het helemaal mee eens, eens een teckel altijd een teckel! Maar er komt ook ooit weer een dwergpoedeltje voor erbij! ;-)

honden page profiel Lisanne, Dani , Lina, ShaneLisanne, Dani , Lina, Shane

honden foto van Lisanne, Dani , Lina, Shane

alle rassen hebben wel zo hun pluspunten. ik zal best wel weer een cavalier zoals dani willen,maar ze zijn (helaas) niet allemaal zo actief en gezond.border collie's en herders vind ik ook helemaal geweldig dus ik denk dat de volgende hond of een asiel of buitenslands adoptiehondje of een border zal worden!

honden page profiel Krullenbol and meKrullenbol and me

honden foto van Krullenbol and me

Jaaaa, een airedale is alles wat ik zoek, mijn heerlijke donderende blije krullehoofd, met zijn idiote eigenwijze aanhankelijke ideeen, mijn charmeur en beste maatje ;-)
Vind airedales zo een geweldige uitstraling van blijheid en ondernemingslust uitstralen...
Maar op een of andere manier vind ik voor erbij een kooiker ook top!

honden page profiel MissyMissy

honden foto van Missy

Ik ben gek op labjes, maar ook andere jachthonden vind ik leuk............ dus of ik altijd hetzelfde ras zou nemen???
Ik ben ook weg van ruwharige teckels. :-D

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Ik denk dat ik wel altijd op een herderachtige zal vallen. :-)

honden page profiel Natascha en bonoNatascha en bono

honden foto van Natascha en bono

hier zal ook altijd een newfy lopen
al hoewel wij de rottweiler ook erg mooi vinden
;-)

honden page profiel Carine BollenCarine Bollen

honden foto van Carine Bollen

vind héél veel rassen wel mooi, maar of ze daarom bij me passen???
mmmmmmmmmmmm..., denk het niét eigenlijk!!

nog nooit een ras gehad waarmee het zo goed klikte als m'n Boerboels, dussss:
ja, ALTIJD weer BB voor mij ;-) !!!

honden page profiel RianneRianne

honden foto van Rianne

wij hebben nu een amerikaanse stafford: Chika ;-)
En ik zou echt niet meer anders willen! moet er echt niet aan denken dat zij er niet meer zou zijn, maar dan zou ik zeker weer voor een stafford gaan! alleen dan wel een pup vanaf jongs af aan ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Zouden jullie altijd weer voor hetzelfde Ras kiezen ??" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: Trimsalon?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^