pup adopteren -2?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

booya (Gast)

Hallo,

Binnenkort gaan wij alleen wonen en ik ben steeds opgegroeid met honden en/of katten en heb besloten dat ik een pup wil adopteren van de organisatie dog adoptation Nederland.
Ik heb een nestje gezien van honden te Roemenïe en wil hier dus eentje van adopteren (teefje).
Nu heb ik me steeds zitten afvragen waarom geen 2 nemen (2 teefjes --> zijn zussen, kennen mekaar al.)
Ik ben iemand die hier toch veel mee zal ravotten (ben zelf nog kind), wandelen en hondenschool zou doen. Ik woon in appartement van 140m² met terras van 12m².

1. kent iemand deze organisatie?
2. Denken jullie goed idee om te adopteren? Zoja, wat vind je van een 2e?

Dank u!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "pup adopteren -2?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel SandySandy

honden foto van Sandy

Waarom uit Roemenie? er zijn hier nog honden genoeg in Nedreland en Belgie die willen ook wel een gezellig huisje en een leuke baasje.
Vind maar raar dat iedereen ze maar uit die landen weg haald, terwijl hier alles ook nog vol zit,
soms denk ik wel het klinkt zeker leuker om te zeggen het komt uit spanje of roemenie.
Daar in die landen storen ze zich nergens aan , ze denken och die domme nederlanders of belgen zorgen wel weer voor onze straahonden die lossen alles wel gratis op,waarom zouden wij ons er druk om maken.
Kijk toch eerst in eigen land daar zitten genoeg.

honden page profiel NacNac

honden foto van Nac

Nou gelukkig ben ik niet de enige die zo denkt, Sandy. Ik heb wel eens bij een soortgelijke topic gereageerd dat ik niet snap waarom mensen een hond uit het buitenland halen, maar dat werd me niet echt in dank afgenomen ...
Ook ik denk dat er (veel te) veel honden n de asiels zitten en we (vrijwel) allemaal een puppy willen (ook ik hoor). Maar om nu honden uit het buitenland op te halen, hoe erg het ook is (ik kan die beelden eerlijk gezegd ook niet aanzien), dat moeten ze in dat bewuste land 'maar' oplossen ...

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ik begrijp dat je een hele roedel wil hebben :-D
twee puppen tegelijk is al iets wat je eigenlijk niet moet doen, je bent zelf nog een kind ? bedoel je dat je nog een kind bent of dat je kinderlijk van aard bent, :-D en vol energie ?

twee honden tegelijk met opvoeden daar heb je je handen aan vol, ze trekken met elkaar op, en jij zit daar dan tussen, een hond is al voor vele moeilijk om de hond op te voeden, laat staan twee.

ben je de hele dag thuis ? ik zelf zou een pup nemen, en dan als de hond een jaar is, anderhalf, de tweede , zodat je de eerste goed kan opvoeden.

als jij de tijd hebt, super om een hond in huis te nemen, maar bedenk dat twee dag en nacht werk is. er zijn wel mensen die er twee tegelijk nemen uit een nest, wie weet kunnen zij je ook wel adviseren. :-D


wat betreft bij een buitenlandse instantie om daar een pup weg te halen, begrijp goed dat je met vele ziektes te maken kan hebben. en je vaak niet wweet wat je krijgt , en je zeker niet weet wat voor ras je in huis haalt.

honden page profiel SandySandy

honden foto van Sandy

nee Nac ik weet het, heb ik ook vaak ervaren.

o ik ook hoor wil ook een pup want ik wil weten wat erin zit
en ik wil het opvoeden zoals ik het wens.
maar als ik toch voor zoiets wil gaan doe ik het wel in eigen land
daar zitten nog meer als genoeg.
ze laten zoals altijd de gekste en raarste beelden zien he,mensen moeten week
worden,dus alles zo ziellig mogelijk brengen.eigelijk moest het door de overheid worden verboden ;-) .om een straat en asielhond uit het buitenland te halen.

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

2 pups tegelijk zijn zeker niet aan te raden.
Je kan beter al je energie en enthousiasme steken in de opvoeding van 1 pup.
En als die hons stabiel genoeg is (lees uitgegroeid en goed van karakter) een 2e hond erbij nemen.

2 pups tegelijk opvoeden is echt lastig.
Je kan niet met 2 tegelijk een cursus volgen.
Daarbij is het goed voor de band met je pup als hij alle aandacht krijgt. 2 pups zullen elkaar opzoeken. Terwijl 1 pup jou op zoekt.

En verder ben ik het wel eens met bovenstaande reacties.
Waarom geen hond uit eigen land? De asielen hier zitten ook overvol.

honden page profiel NacNac

honden foto van Nac

@Booya: sorry helemaal niet gereageerd op jouw vraag vwb 2 pups. Voor mij persoonlijk zou dat niet te doen zijn, op dit moment heb ik een Rhodesian Ridgeback pup van 10 weken in huis, gaat tot op heden erg goed, ik probeer haar zoveel mogelijk nieuwe indrukken op te laten doen, maar het is en blijft veel werk. 's Nachts slaapt ze van ongeveer 23.00 uur tot de volgende morgen 05.30 uur, dan laat ik dr plassen en doe haar nog even terug in de bench, dat accepteert ze tot een uur of 06.15/06.30 uur, je ziet niet echt lange nachten ... (dat weet je van te voren, maar toch valt het zo af en toe tegen).
Twee pups is, zeker qua aandacht geven en socialiseren, 2x zo veel werk.
Zeker als je nog kind bent en je nog naar school moet, zullen je ouders moeten bijspringen en heel veel zorg over moeten nemen ...
Denk heel goed na ... sterkte !!

honden page profiel Shamilla & ZenaShamilla & Zena

honden foto van Shamilla & Zena

2 pups is 3 x zoveel werk..

aan de ene kant hebben ze elkaar om mee te stoeien ( goed voor de socialisatie )
maar aan de andere kant zoeken ze veeeel minder contact met mensen ( niet handig voor training en opvoeding)

daarbij moet je elke pup genoeg alleen bezig zijn.. dus trainen zonder maatje waardoor je er dus 1 soms "achter"moet laten.. en dus moet je ook heel goed het alleen zijn trainen.. wat ook nog extra moeilijk is want de rest van de dag is haar zusje er ook bij....


+ 2 honden tegelijk zindelijk maken... valt niet mee.. 1 pup is al een fulltime job. O-)

ik heb 2 pups gelijk gehad,,, geen nestfamilie. de 1 was van 2 sep de ander geboren op 20 sep..
ik had dan de pech dat ik 2 zieke pups had voor ruim 4 maanden lang..

het was een hel..

ik zou je willen adviseren om eerst rond te kijken naar wat je zoekt in een hond.. en daarna gaan bedenken waar je em vandaan haalt.

honden page profiel Erika & Faya  ?BRL?Erika & Faya ?BRL?goedgekeurde fokker

honden foto van Erika & Faya  ?BRL?

Ik vind het heel positief dat je er over denkt om een pup uit Roemenië te halen.
Ja...hier zitten de asiels ook vol maar laten we niet vergeten dat de honden hier in betere omstandigheden leven als in landen als Roemenië....
Dat door het adopteren van een buitenlandse pup het leed niet stopt klopt, maar...
door te adopteren via een stichting die zich inzet tegen hondenleed, en dus straathonden opvangt en steriliseert, mensen voorlicht over het houden van huisdieren kan er allicht iets tegen de problematiek daar worden gedaan.

2 pups raad ik je absoluut af!
Het is ontzettend veel werk om 1 pup stabiel op te laten groeien laat staan 2.
daarnaast zal je de pups ook zelfstandig moeten maken.
dat wil zeggen dat ze ook gescheiden van elkaar moeten leven en dus niet volledig afhankelijk van elkaars aanwezigheid zijn.

Dan bestaat er ook nog een grote kans dat de 2 zusjes elkaar in de pubertijd helemaal niet leuk meer vinden!
het hoeft niet...maar de kans bestaat en wat dan??

Ik zou zeggen steek al je tijd, energie en liefde in 1 pup en wanneer deze is uitgegroeid tot een lieve stabiele hond, adopteer dan een 2e pup.

veel succes!

honden page profiel MaritMaritgoedgekeurde fokker

honden foto van Marit

De organisatie ken ik niet. Wellicht dat google je verder kan helpen met ervaringen?

2 teefjes uit 1 nest? Zou kunnen, maar als eerste eigen honden?
2 teven kunnen al bitchen zijn , en al helemaal 2 teven van dezelfde leeftijd en uit hetzelfde nest! Ik zou je dat niet aanraden.

Adopteren is prima. Maar als eerste eigen hond? Hondjes uit het buitenland hebben vaak al een behoorlijk rugzakje bij zich. Die hebben niet een zorgeloze, vol met moederliefde, start gehad, dat kan zijn weerslag hebben op het hondje. Kan je daar mee omgaan?

Welke 'eisen' stel je aan een hond? Wat wil je er mee? Wil je er veel mee ondernemen, veel trainen, wandelen, moet hij veel mee op stap kunnen de drukte in. Leef je onregelmatig waarin de hond moet meedraaien. Ben je regelmatig van huis, enz.

Van een kruising weet je niet wat je kan verwachten en of hij/zij aan je eisen gaat voldoen. Een hond gefokt naar bepaalde richtlijnen en standaarden, kan je veel meer 'garantie' geven daar op.

honden page profiel WeylynWeylynbijna goedgekeurde fokker

honden foto van Weylyn

Zoals al eerder is gezegd zijn er in Nederland een heleboel hondjes die ook een plekje nodig hebben( als vrijwilliger van Rescue NL en B komen ze maar veels te veel langs)

En twee puppen tegelijk zou ik ook zeker als jong iemand niet aan beginnen zelfs mensen die al jaren ervaring hebben met honden lopen wel eens er tegen aan dat dat wel enorm druk kan zijn.
Ook dat het zussen zijn wil geen garantie geven dat bij het volwassen worden het goed blijft gaan, hierin speelt toch echt ook wel een beetje het ras (of mix) en basiskarakter in mee

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Prima dat je een hond een goed plekje wil geven, elke hond verdient dat waar hij ook vandaan komt. Ik zeg altijd, je kan niet alle honden van de hele wereld redden, maar wel de hele wereld van 1 hond. ;-)

Wb de organisatie, zou ik even de site doornemen, belangrijk vind ik zelf dat ze een goede screening houden, dat er een open gang van zaken is, ook de boekhouding moet op te vragen zijn. Bovendien moet de organisatie niet klakkeloos honden hierheen halen, maar ook ter plekke iets doen, denk aan castratieprojecten, voorlichting, verbetering van de leefomstandigheden etc.

Twee zusjespups, ik zou het risico liever niet nemen, ik heb van mijn vriends moeder de verhalen gehoord hoe het tussen de twee teefjes die ze hebben fout ging. Zeker als eerste hond zou ik het risico te groot vinden dat het mis gaat, al kan het uiteraard ook prima gaan.

O en waar je ook rekening mee moet houden, is dat de pup misschien niet goed gesocialiseerd is, misschien angstig is, etc. Daar zou ik me ook over in gaan lezen.

honden page profiel caro en de teckelscaro en de teckels

honden foto van caro en de teckels

ik zal als ik jou was met een pup beginnen.
Zeker om dat ze ook uit een ander land komen.
Je bedoelingen zijn goed!!! ;-)
Maar het is zo en zo zwaarder dan een gewone pup.
zeker als je zelf nog kind bent zoals je schrijft.
En als je naar de hondenschool gaat en een cursus gaat volgen kan je geen twee pup te gelijk opvoeden.
Je hebt je handen vol aan een pup.
Zeker als je je pup moet gaan opvoeden !!!
Het is vaak niet zo dat je een goed gesosaliseerde pup uit het buitenland krijgt.
Ze gaan er vaak anders mee om dan in nederland.
Als het een goede organisatie is dan wordt je het ook afgeraden. ;-)
wens je heel veel sterkte en veel geluk met de pup :-D

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Wat ik even niet snap: jullie gaan alleen wonen maar je bent nog kind.
Wie zijn 'jullie' dan in dit verhaal?
En hoe oud ben je of zijn jullie?
Want een pup voor een kind vind ik persoonlijk al moeilijk, maar 2 pups...
En dan ook nog uit het buitenland, met een vaak véél moeilijkere start.
Dat wordt met 1 hond al pittig, met 2 wordt je volgens mij gillend gek.

---

Wat betreft hond uit buitenland: onze hond komt ook uit het buitenland (Malta) en hebben wij geadopteerd vanuit een NL asiel.
Honden in het buitenland hebben het zóveel slechter dan hier.

honden page profiel Odielah & friendsOdielah & friends

honden foto van Odielah & friends

Waarom niet uit Roemenie, dat moet je zelf weten, ik heb een hondje uit Spanje...
Er is altijd veel ophef over, maar de leefomstandigheden zijn niet te vergelijken met
de leefomstandigheden met de hondjes in Nederlandse asielen, en als jullie een hondje
weg willen halen uit die hondehel waar ze dagelijks in moeten leven kan ik dat
alleen maar toejuichen ;-) ;-) ;-)

maar goed dat was je vraag ook helemaal niet toch??
Wat ik er van weet een supergoede organisatie, ik heb er een schenking aan gedaan
van dekens en andere benodigdheden en een meisje die er voor werkt is hier bij me
thuis geweest. Ik krijg nog steeds mails met foto's als er een transport naartoe
gaat met warme dekens, mandjes , eten etc etc...
Het is een ware hondehel daarzo en je wilt niet weten waar die honden dagelijks
doorheen gaan.
Een of twee honden is altijd een hele persoonlijke keuze, ik heb er 3 en dat werkt
prima, maar in sommige gevallen werkt 1 beter, dat weet je zelf het beste....

Als je dieren neemt moet je er voor zorgen dat je ze tijd, liefde en aandacht geeft
en als jij weet dat je je honden dat kunt geven maakt het niet uit of je er nu 1
of 2 neemt toch??

honden page profiel SandySandy

honden foto van Sandy

het probleem moet daar worden opgelost,in het buitenland daar moeten ze maar wat strenger zijn en beter om hun honden denken.
Hier zijn er genoeg ook al hebben ze het goed bij ons in het asiel die willen ook wel een warm en knus en gezellig nestje.
Als hier geen honden meer zijn die zorg aandacht liefde en eten meer nodig hebben , kan het altijd nog. ;-)

honden foto van Nantastic!© Casa di Coontastic

Het is goed dat je een mening hebt Sandy, maar dan moet je wel ook jezelf meer er in verdiepen.. Zo makkelijk als het roepen dat ze in het land zelf er maar iets aan moeten doen vind ik een beetje getuigen van niet goed ingelezen.. Niet erg, maar juist dan kun je een weerwoord verwachten..


De meeste stichtingen, ik zeg meeste want vast niet allemaal... Halen niet alleen maar honden naar Nederland/België.. Ze doen veel meer dan dat, ze zetten castratieprogramma's op zodat de bevolking tegen lagere prijzen hun honden kunnen castreren, ze castreren straathonden en in het land zelf (bijvoorbeeld Spanje) gaan ze op scholen ook de jeugd informeren over hoe met dieren om te gaan en hoe belangrijk bijvoorbeeld castereren is. Ze doen dus wel wat meer dan alleen maar honden daar weg halen.. En dan nog het belangrijkste, hier in Nederland kennen we geen dodingsstations.. Hier krijgen de honden 10 dagen de kans, worden ze niet opgehaald of verkocht dan worden ze gewoon vermoord... Zo makkelijk gaat dat daar.. Daar zul je een hond niet een paar maanden in het asiel zien hoor... Daarom dat gelukkig stichtingen er zijn die vaak een dodingsstation op hebben gekocht en er voor zorgen dat de honden die daar komen blijven leven en een kans op leven krijgen, op goede verzorging en voeding.. Als er plek vrij is gaan ze naar de dodingsstation en kopen dan wat honden vrij zodat deze weer van de dood zijn gered. Dergelijke omstandigheden hebben we hier in Nederland niet! Een hond die hier in Nederland in het asiel zit is ook heel erg maar die krijgt gelukkig wel de tijd om herplaatst te worden, in Spanje krijgen deze honden de tijd niet, ongeacht leeftijd of medische achtergrond, 10 dagen gelden zowel voor de pups als de oudere honden.

--

Dus Booya, ik vind het geweldig dat je zo een dier een mooi leven wil bieden! Wel raad ik aan om 1 pup te nemen en geen 2... Dan voed je de pup op en zorg je dat het een stabiele en fijne hond gaat worden en dan kun je er altijd nog een tweede bij nemen.. Twee pups is niet alleen heel druk je hebt ook de kans dat ze voor elkaar gaan leven en dat het moeilijker gaat zijn ze op te voeden. Ze gaan alles van elkaar overnemen, dus ook het negatieve gedrag die ze kunnen hebben.. Daarbij bestaat er de kans dat ze met elkaar in conflict gaan als ze ouder worden.

Dus ik zou met 1 pupje beginnen en dan later er een tweede hond bijnemen als je dat dan nog wil..

honden page profiel Tamara Tamara

honden foto van Tamara

Ik ken de organisatie heel goed, heb vorige week mijn pup in Schiphol gaan afhalen, Goa is namelijk mijn Roemeens adoptiehondje, heb er geen seconde spijt van en de organisatie is heel dik in orde... alleen vergeet niet die beestjes hebben veel mee gemaakt en hebben enorm veel aandacht nodig zeker in het begin, dus als ik je zou kunnen aanraden, begin met eentje en neem er later een tweede bij .... ;-)

honden page profiel MarjoleinMarjolein

honden foto van Marjolein

Volgens mij was de vraag niet zo zeer of ze hondjes uit het buitenland zou moeten adopteren of liever uit Nederland. Dat besluit was al genomen, toch? Anders zou de vraag niet in de categorie 'kruisingen en buitenlandse honden' staan...

Ik heb 1 hond uit Spanje geadopteerd en ik kan je zeggen: dat is veel werk. Kiko was geen pup meer toen hij hier kwam, hij was al lekker aan het puberen... Daar komt nog bij dat het mijn eerste hond was. Hij woont hier nu bijna 7 maanden en al die tijd is het heel veel werk geweest om hem 'in het gareel' te krijgen. Kiko is geen moeilijke hond maar het vraagt wel veel tijd en aandacht om hem van alles bij te brengen. Ik zou er zelf nooit voor kiezen om er twee in 1 keer te nemen want ik ben heel blij dat ik al mijn aandacht aan deze ene hond heb kunnen geven. Daarom heb ik nu een hond die snapt wat ik van hem verwacht en hebben we elkaar goed kunnen leren kennen. Ik denk dat die volledige aandacht nodig is en ik weet niet of je dat ook kunt geven als je er twee neemt.

Aan de andere kant; je bent er mee opgegroeid (terwijl ik alles nog moest leren) en misschien heb je wel hele dagen tijd voor je dieren. Als je dat niet hebt...misschien toch eerst eentje en dan een jaar later nog eentje. Ik heb begrepen dat een goed opgevoede hond je ook kan 'helpen' in het opvoeden van een tweede...

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Even ter informatie: Ben jij dezelfde Booya die vorige maand eerst een Deense dog of Husky wou, toen overschakelde naar Shikoku, en Akita? Mag ik vragen wat er van deze plannen geworden is, dan?
En welk ras zijn deze pups?

honden page profiel SandySandy

honden foto van Sandy

toch blijf ik erbij dat we niet overal ons neus moeten insteken.
hier zijn problemen genoeg doe daar eerst maar wat aan.
zijn de problemen en de asiels hier leeg en staan ze te koop dan kun je gaan overwegen om wat te doen in het buitenland.

honden page profiel marian de waardmarian de waard

honden foto van marian de waard

ik denk dat een goede organisatie nooit 2 pups door hele jonge mensen zal laten adopteren. Bovendien 2 pups op een appartement met kleine tuin zou al helemaal niet wenselijk zijn of het moeten 2 hele kleintjes zijn. De honden uit Roemenie zijn allemaal kniehoog of worden het in elk geval en deze vondelingen staan ook veel dichter bij de natuur dan bij de mensen. Simpelweg omdat van deze honden vele generaties buiten hebben gewoond en nooit goed gesocialiseerd zijn.
Veel werk en echt hier heb je ervaring voor nodig. Ik zit mijn leven lang al in de honden en heb vorig jaar een pup van 3 maanden uit Spanje genomen die was geboren in een hol onder de grond, vergelijkbaar dus met de situatie van de meeste roemeense honden en dankzij mijn andere stabiele honden, durfde ze na 4 maanden bij me in de buurt te komen. Ze zal altijd schuw en eenkennig blijven. Ik heb er vrede mee en wist dat dit zou gaan gebeuren. Ze is mijn grootste schat maar je mag echt niets van deze honden verwachten. Alles wat lukt is mooi meegenomen.
Dus mijn advies; niet doen, ook in het belang van de honden.

marloes (Gast)

heb 2 pups uit een nestje is wel veel werk.
ga om de week trainen met de een en dan met de ander.
klopt dat eentje meer op jou gefocust is.
maar is wel te doen ....!!!

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

" heb 2 pups uit een nestje is wel veel werk.
ga om de week trainen met de een en dan met de ander.
klopt dat eentje meer op jou gefocust is.
maar is wel te doen ....!!! "


Marloes, nogmaals het verzoek om een account aan te maken.
Je bericht nu al een poos mee op het forum en ook elke keer onder een andere naam, dit werkt erg verwarrend.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "pup adopteren -2?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: franse bulldog
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^