wie is hier nu fout ?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Brenda & Buddy & Bobby & OnyxBrenda & Buddy & Bobby & Onyx

honden foto van Brenda & Buddy & Bobby & Onyx

ik liep zaterdag zoals elke dag 3x op een dag in het bos.. altijd als er honden aankomen maak ik Bobby altijd vast aan de lijn omdat ik weet dat hij niet altijd even lief reageert tegen honden, maar nu kwamen er 2 jongens aan met een witte herder en die liep los terwijl ze zagen dat ik mijn hond vast maakte, de herder kwam op bobby af en ik liep gewoon door en leidde bobby af zoals ik het altijd doe, maar omdat de hond aan bobby zat viel bobby uit omdat hij daar van schrok..
Bobby blafte en gromde alleen en de hond rende weg, maar kwam steeds opnieuw naar bobby toe, en die jongen haalde hun hond niet eens weg terwijl ik erom vroeg.. uiteindelijk liep die hond wel weg maar ik vond het toch erg vervelend, dat mensen geen rekening houden met andere.. of terwijl nu met (mij en bobby)

wat doen jullie in zo een situatie?

ik probeer bobby altijd af te leiden en door te lopen,
maar als die hond blijft komen heb ik soms zoiets van...

ik kan er niks aan doen als bobby bijvoorbeeld wel iets zou doen..
want ik houdt hem altijd netjes aan de lijn en leidt hem af, maar
als er een hond elke x achter hem aan blijft lopen vind ik het moeilijk met wat ik zou kunnen doen.

*gelukkig heeft bobby nog nooit echt gebeten*
even afkloppen.. tis vaak alleen blaffen en grommen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "wie is hier nu fout ?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

Ik vind dat je het goed doet hoor ;-)
Je hebt altijd mensen die er sch..t aan hebben en hun hond gewoon laten gaan.
Wat je nu doet h'm afleiden en doorlopen is denk de juiste oplossing, ik zou zeker niet stil gaan staan en wachten tot er echt een confrontatie komt.
Je zou ook eventueel voor Bobby gaan staan en voorkomen dat de andere hond bij Bobby komt door je groot te maken en duidelijk nee te zeggen.
Maar persoonlijk zou ik ook voor het aandacht vragen en doorlopen zijn en die mensen onder het lopen door een sneer geven en bedanken voor het bijhouden van hun hond.

honden page profiel Mark RozeboomMark Rozeboom

honden foto van Mark Rozeboom

Ik zou ook de baasjes even ter verantwoording roepen. De honden mogen dan wel los, maar tja, enige hondenetiquette mag wel ten uitvoering gebracht worden. Ik zou zelf mijn hond, zeker als ik merk dat het niet zo botert met de andere hond, ook aanlijnen, tot de anderen een stuk verder zijn.
Even afleiden heeft op zich voor Hoover geen zin. Daar is hij nog wat wild voor en als hij eenmaal iets in zijn bolletje heeft, dan blijft dat actueel.

Groet
Mark

Shara (Gast)

Vind dat je netjes gehandeld hebt, en ik vind ook dat het niet netjes is van de bazen als ze hun hond niet even roepen, of aanlijnen.

Ik lijn mijn hond zelf ook niet heel erg snel aan in een losloopgebied, als ik zie dat iemand zijn hond aanlijnt, dit ten eerste omdat het een losloopgebied is, maar ook omdat ik al zo vaak mensen tegen gekomen ben, ik mijn hond netjes aanlijn, en de baasjes dan zeggen: oh dat hoeft niet hoor, ik lijn mijn hond aan omdat ik hem anders niet meer terug krijg!

Maar ik vind wel dat je als baas verantwoordelijk bent voor je dier, en als die een ander dus lastigvalt je je hond gewoon even tot de orde moet roepen. Jij deed je best hiervoor en die andere bazen niet, dat hadden ze gewoon even moeten doen

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Ik had Fedor losgelaten. Het hele probleem ontstaat vaak omdat er een aan de lijn is en de andere niet. Maar dat moet natuurlijk wel kunnen. Ligt aan de situatie. En als het niet kan, dan roep ik de baas ter verantwoording. Ik heb het laatst nog meegemaakt dat Fedor werd aangevallen door een Golden hier in de buurt. Het zijn alletwee reuen, dus toen die hond los was zag hij zn kans schoon. Gelukkig niks beschadigd, maar toen was ik wel boos op de baas.

honden page profiel ..

honden foto van .

er zijn 2 opties wat ik zou doen op dat moment, denk je dat t kan kan je er voor kiezen Bobby los te laten zoals zonnetje al zei, zodat er niet 1 van de 2 stress heeft omdat die aan de riem zit en hierdoor er spanning ontstaat. maar als dat niet kan kan je je zelf er tussen plaatsen. dus Bobby achter je zo fungeer jij als buffer en geef je aan bobby aan dat je hem beschermd. :-)
maar als nog vind ik dat je netjes gehandeld hebt, en het niet bepaald vriendelijk (om het maar netjes uit te drukken) van de andere bazen om aan je verzoek geen gehoor te geven. Die bazen had ook een flinke veeg uit de pan kunnen verwachten O-)

honden page profiel Brenda & Buddy & Bobby & OnyxBrenda & Buddy & Bobby & Onyx

honden foto van Brenda & Buddy & Bobby & Onyx

ik wil bobby vaak los doen, maar hij reageert dan zo raar..
hij loopt dan op de hond af, gaat heel stoel staan.
vorige keer kwam ik een *teefje* tegen, en dacht nou ik laat hem
gewoon lekker los lopen dat ie kan spelen.. maar toen was het idd
leuk spelen maar later begint ie dan te grommen en alsof ie hem wilt aanvallen.

en daardoor vind ik het moeilijk om hem los te doen.

honden page profiel Brenda & Buddy & Bobby & OnyxBrenda & Buddy & Bobby & Onyx

honden foto van Brenda & Buddy & Bobby & Onyx

" ik wil bobby vaak los doen, maar hij reageert dan zo raar..
hij loopt dan op de hond af, gaat heel stoel staan.
vorige keer kwam ik een *teefje* tegen, en dacht nou ik laat hem
gewoon lekker los lopen dat ie kan spelen.. maar toen was het idd
leuk spelen maar later begint ie dan te grommen en alsof ie hem wilt aanvallen.

en daardoor vind ik het moeilijk om hem los te doen als er andere honden zijn. "

honden page profiel Brenda & Buddy & Bobby & OnyxBrenda & Buddy & Bobby & Onyx

honden foto van Brenda & Buddy & Bobby & Onyx

kan iemand mij advies geven hoe ik hierop kan reageren?

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

Is het al eens tot een gevecht gekomen tussen Bobby en een andere hond dat je h'm altijd aanlijnt?
Of vertrouw je h'm niet los met andere honden, sommige honden maken nu eenmaal geluid bij het spelen van grommen en grauwen en blaffen.
Hier moet je zelf leren luisteren wat het speelgeluid is of dat het veranderd in geluid van ik ben er klaar mee of kom maar op.

Werk je met de clicker?
Het is mischien makelijk omdat aan te leren samen met het commando "kijk".
Wat je doet als hij los loopt en hij kijkt clik je hij komt terug en belonen maar dit ga je gewoon een week of 2-3 volhouden en als hij niet op je let gebruik jij weer het kijk commando en clik je weer en komt hij terug weer belonen.
Doe dit in een rustige omgeving waar je geen of heel weinig honden tegenkomt.
Daarna kun je het wat moeilijker gaan maken en een wat drukker gebied op te gaan zoeken, krijgt hij een een hond in 't oog gelijk het kijk commando gebruiken en clicken en belonen en probeer h'm dan rustig bij je te houden en door te lopen als hij de andere hond negeert weer onwijs belonen want dat is wat je wilt.
Als dit goed gaat kun je het weer wat uitbouwen en h'm laten contacten met andere honden kijk goed naar de lichaamstaal en bepaal of het een leuke ontmoeting wordt laat je hond rustig naar de andere hond toegaan en loop zelf rustig door geef weer het kijk commando en beloon h'm als hij komt.
Je zult merken als je een maand of wat verder bent dat hij steeds makelijker andere honden gaat negeren en dat het vaak bij even ruiken blijft.

Een hond hoeft niet persee met een andere hond te spelen zorg dat jij zo leuk mogelijk bent voor je hond zodat hij helemaal geen behoefte ziet om naar de andere hond toe te gaan.

Ik hoop dat je een beetje snapt wat ik bedoel het is soms zo moelijk om het op te schrijven wat je bedoeld maar mischien kun je hier wat mee.
Bij ons heeft het in ieder geval goed gewerkt met Diesel en met h'm kan ik nu weer relaxt lopen in een losloopgebied met andere honden, wel zijn er altijd een paar honden bij die hij niet mag dan roep ik h'm altijd nog bij me en laat ik hun negeren en dat werkt tot nu toe super.

Succes ermee

honden page profiel ..

honden foto van .

Waar ik net als Diesel en Sky aan zit te denken is het niet een spel? Dusty doet dit namelijk ook ...
Mensen trekken hun hond bij hem weg omdat hij soms zo opgaat in zijn spel en dan begint te grommen, grauwen, blaffen en wild te doen.
Veel honden (en baasjes) vinden dat spannend dus kiezen het hazepad ;-) !
Terwijl er dus geen agressief bot in zijn lichaam zit.

als het begin goed gaat dan kan je het ook opbouwen, dus korte momentjes, merk je aan bobby dat hij te overmoedig wordt of het te veel wordt dat hij wil gaan grommen dan spel stoppen en door. probeer goed op de signalen te letten. probeer wandelingen of spelmomenten te plannen met sociale honden die veel van de ander kunnen hebben. de zogenoemde social walks. om Bobby weer een beetje op nieuw te socialiseren met honden wil ook wel eens helpen.

honden page profiel --

honden foto van -

tja... bloedirritant...

het ligt absoluut niet aan jou..
die hond krijgt een snauw, omdat je hond het niet prettig vond, normaal...

sowieso houd ik mijn hond bij mensen vandaan als ik gewoon zie dat ze niet willen dat de honden elkaar begroeten of wat dan ook, aanlijnen enzo...

hier in de buurt is er een vriendje van olly, maar de tuin is niet omheind en hij ontsnapt regelmatig.
dan loopt ie gewoon mee tot mijn huis!! terwijl ik wil trainen met olly!
super irritant.
uiteindelijk was ik binnen, was die hond via de buren naar mijn tuin gegaan.
ik hem wegsturen.
die baasjes moeten niet verwachten dat als hun tuin niet omheind is dat mensen hem ook nog eens teruggaan brengen..

maar goed... ik vind dat je gewoon slim gehandeld hebt, het zijn moeilijke situaties vind ik..
helemaal als je het vraagt en ze je vraag negeren

honden page profiel SandySandy

honden foto van Sandy

ik blijf gewoon stil staan,laat mijn hond zitten als dat wilsoms wel soms niet.
als mijn hond de herder zou bijten dan is het hun eigen schuld hoe vervelend het ook is voor mijn hond straf zal die niet krijgen want de mijne is aangelijnd.
wens je veel sterkte want het is heel erg vervelend.

honden page profiel Brenda & Buddy & Bobby & OnyxBrenda & Buddy & Bobby & Onyx

honden foto van Brenda & Buddy & Bobby & Onyx

bedankt voor jullie advies,

ik zou gewoon zo graag willen dat ik het weer vertrouw dat de honden lekker kunnen spelen,
maar ik ben gewoon snel bang dat er een gevecht komt.. dat maakt me onzeker, en dat is fout
dat weet ik !!!! maar Bobby heeft echt een heeel erg ander gedrag dan dat Buddy heeft !

honden page profiel IneIne

honden foto van Ine

Ten eerste vind ik dat je het al heel goed doet.
Altijd lastig, die loslopende honden.

Bij een hondenwandeling met Nicky Gootjes (gedragstherapeute) heeft ze dit uitgelegd, een van de honden deed het namelijk ook.
Eerst spelen en daarna dominant doen. Zij gaf aan dat je dan gewoon de honden uit elkaar moet halen en afleiden.
Op zich is het nog vrij onschuldig en kun je nog ingrijpen. De kunst is om dan de volgende keer iets eerder in te grijpen.
Wel lastig, hoor.

honden page profiel Noella en IgorNoella en Igor

honden foto van Noella en Igor

U heeft prima gehandeld vind ik. maar die twee niet,en die gaan eens een hond tegen komen die wel zal bijten . En dat zouden die gasten beter vermijden en hun honden ook vastlijnen als ze jou dat zien doen. respect hadden ze niet voor jou en je hond. maar zoals ik al zei ,ze gaan eens iets ernstig tegen komen en dan hé, zijn de poppen aan t'dansen.
Honden aanlijnen doe ik altijd met een tegenligger want je weet maar nooit. Ik vertouw geen enkele hond die af komt gestormd alsof hij die kleine van mij gaat opeten met huid en haar . mag er niet aan denken. :'( :'(

honden page profiel J. & T. van H & DJ. & T. van H & D

honden foto van J. & T. van H & D

Ik stuur de andere hond weg... :-)

honden page profiel DanielDaniel

honden foto van Daniel

Maak je het niet erger door je hond aan te lijnen? Ik zou er zelf voor gekozen hebben hem los te laten. Vaak gebeurt er niks of lijkt het erger dan het eigelijk is. Je bouwt al spanning op door hem vast te houden.

honden page profiel Brenda & Buddy & Bobby & OnyxBrenda & Buddy & Bobby & Onyx

honden foto van Brenda & Buddy & Bobby & Onyx

ik heb juist als ik hem aan de lijn heb, ik heel zeker ben?
en als ik hem los doe, ben ik juist onzeker..

honden page profiel DanielDaniel

honden foto van Daniel

Voor de hond is het misschien niet zo. Je straalt natuurlijk zelf wat uit, maar hij kan niet weg en voelt zich gesteund door jou. Conflicten lossen vaak snel vanzelf op als ze gewoon los zijn.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "wie is hier nu fout ?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: klein zwart hondje: welk ras?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^