Stel dat je het financieel moeilijk krijgt... wat dan?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel pijkiepijkie 3 doggies

honden foto van pijkie

op dit moment hebben wij het financieel heel erg zwaar.
ons laatste redmiddel word ingezet,namenlijk de verkoop van onze auto.
op meer dingen kunnen we niet bezuinigen.

op bas zn voer word niet bezuinigd,ik vind voer voor bas net zo belangrijk als eten voor mn kinderen.
inentingen kunnen we weer laten doen als er wat meer ruimte is.
en speeltjes maak ik van sokken:-)en daar is bas van pup af aan al dol op geweest want toen jatte die de sokken uit mn wasmand O-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Stel dat je het financieel moeilijk krijgt... wat dan?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden foto van Adinda, Runeke, Paloma, Wolf, Pixie en poes Uncas

Fay, zoals ik het van je lees, lijkt het alsof zuinig leven of besparen iets slechts is.
En een job (of 2e job) zoeken is wel heel gemakkelijk gezegd.
Zonder in detail te treden over mijn situatie kan ik je wel vertellen dat ik al 6 jaar een ziekteuitkering ontvang en niet zomaar hoor...

En wat is eigenlijk het probleem?
Jij wil niet bezuinigen, geen auto/motto wegdoen... Nou, dat is toch je volste recht. Voor jou zou meer werken of een 2e job een oplossing zijn. Voor anderen is dat helaas niet mogelijk en dan moet je wel besparen.

Ik vind het trouwens niet zo slecht om soms eens stil te staan bij onze dagelijkse luxe. Ik heb geen auto, doe alles te voet of met de fiets en dat is ok. Ik heb ook geen auto nodig.
Veel materiële dingen hebben we niet echt nodig, al denken we soms van wel.

En blijkbaar zijn er toch verhalen van mensen die hun hond wegdoen om financiële redenen. Het gebeurt dus wel degelijk. Buitenstaanders zeggen snel: wegdoen.
Ook tegen mij werd gezegd om mijn honden te herplaatsen, maar ik heb het niet gedaan en daar ben ik nog altijd heel gelukkig om. Al wil ik geen oordeel vellen over mensen die in een situatie worden gedwongen en misschien niet anders kunnen dan herplaatsen.

Dus, ik vroeg het me gewoon af...
En terug zieker worden, dat is nog een ander iets, mag er niet aan denken wat ik dan moet :'(

Als ik nog samen was met mijn ex- partner had ik het ook veel beter.
We zijn uit elkaar gegaan en hij wou de honden allemaal herplaatsen/ naar het asiel brengen.
Dan had ik de keuze: dit laten gebeuren of er zelf voor zorgen...
En een huurhuis heb ik na lang zoeken gevonden. De huur bedraagt meer dan de helft van mijn inkomen. Het was dit huis of een goedkoper, maar dan zonder mijn honden.

Tja, dan kies ik voor een basic leven met mijn honden...

honden page profiel Nantastic!© Casa di Coontastic Nantastic!© Casa di Coontastic speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van Nantastic!© Casa di Coontastic

Jammer Fay dat je er zo in staat...

Je kunnen verplaatsen in anderen mensen is een nobel streven.

Hoe goed het je nu voor de wind gaat weet wel dat de gezonde mens van vandaag de invalide mens van morgen kan zijn en dan is bezuinigen iets wat nodig is met de leuke bezuinigingen van de tweede kamer. Niet iedereen heeft het zo goed...


honden page profiel Brokkel 3...De splinter in uw zitvlak!Brokkel 3...De splinter in uw zitvlak! 3 doggies

honden foto van Brokkel 3...De splinter in uw zitvlak!

" Jammer Fay dat je er zo in staat...

Je kunnen verplaatsen in anderen mensen is een nobel streven.

Hoe goed het je nu voor de wind gaat weet wel dat de gezonde mens van vandaag de invalide mens van morgen kan zijn en dan is bezuinigen iets wat nodig is met de leuke bezuinigingen van de tweede kamer. Niet iedereen heeft het zo goed...


"


Eerlijk is eerlijk, dat heb je mooi verwoord, zo kan het inderdaad zijn..

honden page profiel cootjecootje 3 doggies

honden foto van cootje

heftige vraag....en veel gevoelige reacties....knap hoe jullie het doen ,wilde ik graag even kwijt

ik zal alles op alles zetten om mijn veestapel te kunnen behouden....maar of dat haalbaar zou zijn

honden page profiel FayFay 3 doggies

honden foto van Fay

"
Fay, dat is wel erg kort door de bocht gereageerd.
Het is niet voor iedereen zo simpel als jij het hierboven beschrijft.
En natuurlijk is het erg fijn dat jullie deze dans ontspringen, top zou ik zeggen en geniet ervan ;-)

Hoop echt voor je, dat jij niet (zoals ik) na een lang arbeidsverleden een motorongeluk door iemand anders zâ??n stomme schuld zult krijgen, thuis komt te zitten zonder uitkering.
Plus daarnaast een partner die vorig jaar door een foute ziekenhuisingreep nu voor de rest van zâ??n leven blijvend immense chronische pijnen heeft, regelmatig naar een revalidatiecentrum moet - maar gelukkig een minima WIA uitkering heeft.
We redden het hier samen heus wel mee en klagen ook niet. Maar je kunt het ook niet vergelijken met hoe het 10 jaar geleden hier was.
Zou ook echt heel graag weer een baan willen, maar als het niet kan, kan het niet!
Gelukkig hebben we de honden, dus die blijven - kost wat kost - ze zijn mâ??n alles!
"


Als jij morgen naar mijn werkgever beld, kun je in de avond al aan het werk, gewoon op de bank zitten en de telefoon in je hand, gewoon op contract, vakantie geld, vakantie uren alles.
Als je werk wil is het altijd te vinden, alleen mensen gaan alleen maar kijken naar hun ellende en niet naar de oplossing, of wat ik dan veel hoor, nou wat jij doet zou ik nooit kunnen, het enige wat je moet doen, is iemand aan het lijntje houden hoe moeilijk is dat, en de computer doet de rest

honden page profiel FayFay 3 doggies

honden foto van Fay

En effe aanhaling, bij de vorige lijn waar ik werkte had ik een collega van 84 jaar, dat mens verdiende zo aardig wat centen voor bij haar pensioen, lekker vanachter de geraniums.

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van C

"

Als jij morgen naar mijn werkgever beld, kun je in de avond al aan het werk, gewoon op de bank zitten en de telefoon in je hand, gewoon op contract, vakantie geld, vakantie uren alles.
Als je werk wil is het altijd te vinden, alleen mensen gaan alleen maar kijken naar hun ellende en niet naar de oplossing, of wat ik dan veel hoor, nou wat jij doet zou ik nooit kunnen, het enige wat je moet doen, is iemand aan het lijntje houden hoe moeilijk is dat, en de computer doet de rest "


Over wat voor werk heb je het dan precies? Sowieso is het niet aardig te zeggen dat mensen alleen maar kijken naar hun ellende, waar is dat op gebasseerd? Misschien de mensen die jij kent die werkloos thuis zitten die zo deden, maar niet iedereen is dan gelijk zo. Daarnaast is het niet zo dat mensen die thuis zitten en het niet breed hebben per definitie geen baan willen hebben, of het niet kunnen vinden. Je hebt ook nog zoiets als een beperking of chronische ziekte, daar kies je niet voor.

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

Ik zeg je heel eerlijk, als het echt niet meer zou gaan dan gun ik mijn beesten het allerbeste en dat is dan niet bij mij. Daar ben ik heel eerlijk in, als er echt geen geld meer zou zijn om ze te kunnen onderhouden dan vind ik dat niet netjes tegenover hen.

Maar op dit moment is voor mij lastiger en toch kunnen ze allemaal gewoon goed eten en naar de dierenarts mocht dat nodig zijn. Je wordt creatiever hé.. Rondjes slachthuizen enzo. Je wilt niet weten waar ik mee thuiskom voor belachelijk lage prijzen. O-)

honden page profiel lutlut

honden foto van lut

Mede door mijn werk kom ik soms is schrijnende situaties waar het armoede troef is...De merendeel van deze mensen kiezen hier niet bewust voor hoor maar door ziekte, uitkeringen die niet voldoen of foute keuzes in het verleden ( denk aan echtscheidingen...) kom je al heel vlug aan lager wal. Een kankerpatiente die haar laatste spaarcenten gebruikt voor medicatie en chemo, dat is verdomme wel de realiteit hé. Ik vind het dus heel kort door de bocht als je dan gaat roepen dat je maar wat meer werken moet....Ik hoop dat deze uitspraken misschien liggen aan een gebrek van kennis. Ik werk mee als vrijwilliger bij een organisatie die zieke kinderen uit kansarme gezinnen financieel een steuntje geeft en als je denkt dat die mensen daar om vragen, vergeet het, ze zijn beschaamd en durven je soms bijna niet aan te kijken maar de dankbaarheid is groot. Als iedereen gewoon zijn ogen eens opent behalve te sluiten dan zou het voor die mensen misschien een tikkeltje gemakkelijker zijn, help behalve te gaan staan roepen dat jij het goed hebt en dat je gewoon wat meer werken gaat als het nodig is, zo simpel is het niet altijd hoor. Voila, dat was het O-)

honden page profiel dogfrienddogfriend

honden foto van dogfriend

als je het denkt niet te kunnen financieren bijvoorbaat inderdaad geen hond ed
ik zou niet besparen op voeding,dit is de basis
wel op: dagopvang,snacks,hondenschool zoiets

honden page profiel FayFay

honden foto van Fay

"

Over wat voor werk heb je het dan precies? Sowieso is het niet aardig te zeggen dat mensen alleen maar kijken naar hun ellende, waar is dat op gebasseerd? Misschien de mensen die jij kent die werkloos thuis zitten die zo deden, maar niet iedereen is dan gelijk zo. Daarnaast is het niet zo dat mensen die thuis zitten en het niet breed hebben per definitie geen baan willen hebben, of het niet kunnen vinden. Je hebt ook nog zoiets als een beperking of chronische ziekte, daar kies je niet voor. "


Als ik binnen 1 telefoontje werk kan hebben, waarom kan de rest dat niet en ik combineer mijn werk met een heel huishouden, mijn dochter en 4 honden, en mijn honden krijgen alle beweging, ik ben ook een van de weinige moeders die tussen de middag haar kind komt halen, en die er altijd is.

Daarbij als ik werk zit ik onderuit gezakt met mijn voeten over de leuning, half met vrienden te chatten, half hier op het forum te reageren, en mijn werk te doen, het enige wat je moet hebben is een hele vlotte babbel en niet je hond lamsbotten geven als je werkt.

Dus hoe afgekeurd, gewond, ziek, lamlendig je ook bent, als je op fora kan reageren en met vriendinnen kan bellen, kun je prima mijn werk doen.

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

"



Dus hoe afgekeurd, gewond, ziek, lamlendig je ook bent, als je op fora kan reageren en met vriendinnen kan bellen, kun je prima mijn werk doen.

"


Omdat...jij het ook kan? Sorry, maar je kan gewoon niet oordelen over een ander zijn/haar situatie. Daarnaast heb je het in een eerdere reactie over dat je mensen aan het lijntje moet houden en dat is iets wat weinig mensen als leuk of prettig werk zullen ervaren, denk ik..

honden page profiel cootjecootje

honden foto van cootje

even off topic..sorry

fay...jouw reactie raakt mij diep...ik kijk naar mijn persoonlijke ellende ;-)

wat wals jij over mensen heen...hoop dat je gezond mag blijven....want wat zou jij het zwaar krijgen...als je zo in het leven staat

honden page profiel FayFay

honden foto van Fay

"

Omdat...jij het ook kan? Sorry, maar je kan gewoon niet oordelen over een ander zijn/haar situatie. Daarnaast heb je het in een eerdere reactie over dat je mensen aan het lijntje moet houden en dat is iets wat weinig mensen als leuk of prettig werk zullen ervaren, denk ik.. "


Ohw dus jij kan niet een gesprek op gang houden, nee dan kun je mijn werk niet doen, kom op zeg, vrouwen hebben de ziekelijke gave om uren te bellen, dat noemen wij bijkletsen, nou daar heb ik mijn werk van gemaakt.

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Oké ik kan nu wel ongeveer raden wat voor werk jij doet gezien je houding en je manier van schrijven.

Dan denk ik nog dat je daar geschikt voor moet zijn. Schijnbaar moet je daar keihard in kunnen zijn en niet iedereen is dat. ;-)

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Uhm ik weet niet in welke tak jij werkt Fay, heb daar mijn gedachte over en als ik fout zit prima maar niet iedereen kan dat.
(nogmaals weet niet of ik het goede "mensen aan het lijntje houden" in mijn hoofd heb ;-) )

Met vriendinnen bellen is iets totaal anders dan bijvoorbeeld als simpele telefoniste werken of als telefonische verkoper en mijn vermoeden zegt me dat jij in een nog andere tak werkt?
Dit zouden 9 van de 10 mensen niet kunnen netzoals simpel telefoon werk of verkopen via de telefoon veel mensen niet kunnen.

Jij denkt over veel dingen heel makkelijk en dat is je goed recht maar zo zit de wereld en de mens niet in elkaar.
Jij toevallig wel wat heel prettig is voor jezelf maar genoeg mensen die zo niet in elkaar zitten.

honden page profiel lutlut

honden foto van lut

@ Fay, sorry hoor maar ik denk niet dat jij al eens serieus ziek geweest bent ? Wees voorzichtig met uitspraken als deze want dat kan in het verkeerde keelgat schieten bij mensen die het echt ellendig hebben. Een voorbeeld voor jou, een dame van 32 jaar oud, terminaal ziek en drie kinderen waarvan de oudste vier is...de man heeft haar verlaten toen ze zwanger was van derde kind...Leeft van ziekte uitkering waarvan de helft naar huur gaat en andere helft volledig naar behandeling en dure pijnbestrijding gaat...geen familie die haar kan steunen...Moet ik geen tekening bij maken zeker ? Wat ik hier als voorbeeld stel gebeurt hier in de echte wereld hoor dus of je nu lekker lui geld kunt verdienen of niet, als je geen fut meer hebt kan je ook geen aangenaam telefoongesprekje voeren...

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

OMGANG OP HET FORUM

HP stimuleert het respectvol reageren naar elkaar. Neem daarom ook gezamenlijk de verantwoording om de site leuk, leerzaam en gezellig te houden.

In je emotie kun je soms iets te fel overkomen, een verkeerde aanname doen of te scherp oordelen. Dit kun je voorkomen door de tijd te nemen om je mening goed te forumleren en eerst je bericht nog eens goed door te lezen voordat je op de reageerknop drukt. Stel eerst eens een vraag voordat je meteen je oordeel geeft.

Afbranden draagt niet bij aan een goed gesprek en jaagt mensen weg. Dat laatste willen we graag voorkomen omdat het doel is om zoveel mogelijk honden en baasjes te helpen.

Wij zetten waar nodig een moderatormelding in om mensen hieraan te herinneren, maar stimuleren ook dat leden elkaar hier netjes op wijzen.

Samen maken we de sfeer en de kwaliteit van het forum!

honden page profiel BakarddyBakarddy

honden foto van Bakarddy

Als wij het niet meer voor elkaar zouden krijgen...financieel..
Ik hou teveel van m'n honden om ze alles te ontzeggen..(effeuuh .. zoals ik dat dus zie)
Dus zou ik iemand kunnen vinden waar ze een klik mee hebben, die ze dan wel alles kan geven wat ze gewendt zijn.
Dan gaan ze vanuit mijn ellendige situatie naar en zéér prettige omgeving..
Dat ik als mens gek zou worden zonder ze..ja, dat de honden gek worden zonder mij...nee.



honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

Ik zou echt alles doen om mijn hondje te kunnen houden maar als ik niet goed meer voor hem kan zorgen zou ik een goed baasje voor hem zoeken die hem wel kan geven wat hij nodig heeft. Ik kan even niet een situatie bedenken waar dit voor zou komen maar ik kan me voorstellen dat er een moment kan zijn dat je niet meer voor je hondje kan zorgen.
Bij mij in de buurt zat altijd een zwerver met een rottweiler. Prachtige hond, luisterde geweldig, mooie vacht, goed doorvoed. maar de meneer zelf zag er niet uit. Hij gaf het beetje geld dat hij had eerst uit aan z'n hond en van wat hij over had kocht hij eten voor zichzelf. Nu kun je zeggen over zwervers wat je wil maar ik vond dit toch altijd een mooi voorbeeld van vriendschap.

honden page profiel FayFay

honden foto van Fay

" @ Fay, sorry hoor maar ik denk niet dat jij al eens serieus ziek geweest bent ? Wees voorzichtig met uitspraken als deze want dat kan in het verkeerde keelgat schieten bij mensen die het echt ellendig hebben. Een voorbeeld voor jou, een dame van 32 jaar oud, terminaal ziek en drie kinderen waarvan de oudste vier is...de man heeft haar verlaten toen ze zwanger was van derde kind...Leeft van ziekte uitkering waarvan de helft naar huur gaat en andere helft volledig naar behandeling en dure pijnbestrijding gaat...geen familie die haar kan steunen...Moet ik geen tekening bij maken zeker ? Wat ik hier als voorbeeld stel gebeurt hier in de echte wereld hoor dus of je nu lekker lui geld kunt verdienen of niet, als je geen fut meer hebt kan je ook geen aangenaam telefoongesprekje voeren... "


9 Maand zware hernia, en na overlijden van mijn man vaste lasten 1700 euro, inkomen 1700 euro, het spijt me wel, mijn instelling is totaal niet wachten totdat het verkeerd gaat, begin volgende maand alweer met een studie van 5 jaar, je kan wel gillen bezuinigen bezuinigen, maar je kan ook je schouders eronder steken, en als je op het fora kijkt van mijn werk, daar zitten hele sterke vrouwen die keihard werken om uit de ellende te komen of eruit te blijven.
Want als je hier de hele dag kan posten, kun je ook een headset op doen en gezellig met mensen kletsen, en geloof me, je hoort van alles, is reuze gezellig, vanmiddag nog iets geleerd over een huidziekte, daar had die man last van.

Mij is altijd geleerd, zorg dat je het steeds beter hebt, dat je vooruitgang boekt en daar werk ik keihard voor, heb ook zat vrienden die nu allemaal de schuldsanering inzakken en maar janken dat ze het zo slecht hebben, dan denk ik echt wapperen met je handjes.
Ik ga echt niet in de kou zitten of ander eten kopen, ik vouw nog liever wasknijpers inelkaar dan dat ik ga bezuinigen.

honden page profiel BakarddyBakarddy

honden foto van Bakarddy

"

9 Maand zware hernia, en na overlijden van mijn man vaste lasten 1700 euro, inkomen 1700 euro, het spijt me wel, mijn instelling is totaal niet wachten totdat het verkeerd gaat, begin volgende maand alweer met een studie van 5 jaar, je kan wel gillen bezuinigen bezuinigen, maar je kan ook je schouders eronder steken, en als je op het fora kijkt van mijn werk, daar zitten hele sterke vrouwen die keihard werken om uit de ellende te komen of eruit te blijven.
Want als je hier de hele dag kan posten, kun je ook een headset op doen en gezellig met mensen kletsen, en geloof me, je hoort van alles, is reuze gezellig, vanmiddag nog iets geleerd over een huidziekte, daar had die man last van.

Mij is altijd geleerd, zorg dat je het steeds beter hebt, dat je vooruitgang boekt en daar werk ik keihard voor, heb ook zat vrienden die nu allemaal de schuldsanering inzakken en maar janken dat ze het zo slecht hebben, dan denk ik echt wapperen met je handjes.
Ik ga echt niet in de kou zitten of ander eten kopen, ik vouw nog liever wasknijpers inelkaar dan dat ik ga bezuinigen. "


Ik ken een een paar mensen die met een telefoonrekening van rond de 15000 Euro in de schuldsanering zitten.
Een paar vrienden die de aandelen in zijn gelokt met hun huis..en uiteindelijk hun hele gezin naar de kl**en
Ken een paar mensen die gedwongen een deeltijd contract moesten tekenen om nog een beetje inkomen te kunnen krijgen, terwijl de baas gewoon hun uurgeld voor de klanten heeft opgeschroeft..

En weetje...
Je hebt helemaal gelijk. Zorg dat je de beste bent..
Alleen jammer dat dit soort mensen altijd andere mensen (veel van de mensen die ik ken in mijn omgeving.)nodig hebben om beter te worden..

honden page profiel Naomi & de 'kids' ....Naomi & de 'kids' ....

honden foto van Naomi & de 'kids' ....

"


Dus hoe afgekeurd, gewond, ziek, lamlendig je ook bent, als je op fora kan reageren en met vriendinnen kan bellen, kun je prima mijn werk doen.

"



Oh ... Dus mijn oom die al anderhalf jaar met kanker rondloopt, die geen uurtje meer met de familie kan zitten zonder daarna doodmoe te zijn, maar daarintegen wel weer op bed kan liggen met zn laptop op zn schoot en nog wel aan de telefoon even kan praten met iemand kan dat werk nog doen? Nou dat denk ik dus even niet..

Dit soort reacties ben ik niet van jou gewend, Fay. Ik vind het ook heel erg jammer dat jij zó onwetend reageert.
Ik hoop maar voor je dat jij nooit wat krijgt, want dan piep je wel weer anders!! Dan zul jij pas snappen wat sommige mensen doormaken!

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

Wij hebben niets t klagen meer. Heb ook een tijdje zonder werk gezeten niet fijn gelukkig heeft manlie een goede baan en kan hij zijn tijden indelen. Hij heeft veel overgewerkt en ik bezuinigd op de dagelijkse dingen. Aanbiedingen pakken, was ophangen ipv in de droger doen etc. Inmiddels gaat t ons weer voor de wind en zijn er weer voldoende spaarcentjes...

En fay ik ben t voor een gedeelte echt met je eens. Ken zelf diverse mensen die maas gedeeltelijk zijn afgekeurd bijv. En dus ern gedeelte kunnen werken. Masr ipv dit te doen, gaan thuis zitten te jammeren over hun gezondheid en financiën....
Je moet er zelf iets van maken....

honden page profiel MadammekeMadammeke

honden foto van Madammeke

Mijn motto is altijd geweest : een dier kan je niet uitleggen "excuus, geen geld op de bank voor eten"....

Ik kan dat begrijpen, mijn dieren niet.

Dus hoewel ook ik in het verleden heb moeten bezuinigen - mijn dieren en hun welzijn waren altijd de eerste prioriteit. Simpelweg omdat ik mezelf kan uitleggen "iets kan niet vanwege", maar bij diertjes kan dat niet.

honden page profiel FayFay

honden foto van Fay

"


Oh ... Dus mijn oom die al anderhalf jaar met kanker rondloopt, die geen uurtje meer met de familie kan zitten zonder daarna doodmoe te zijn, maar daarintegen wel weer op bed kan liggen met zn laptop op zn schoot en nog wel aan de telefoon even kan praten met iemand kan dat werk nog doen? Nou dat denk ik dus even niet..

Dit soort reacties ben ik niet van jou gewend, Fay. Ik vind het ook heel erg jammer dat jij zó onwetend reageert.
Ik hoop maar voor je dat jij nooit wat krijgt, want dan piep je wel weer anders!! Dan zul jij pas snappen wat sommige mensen doormaken! "


Dat is heel erg voor je oom, maar dan bewandeld die niet de goede wegen, mijn man had kanker en is overleden, in juli 2008 heb ik pgb aangevraagd en ben ik voor hem gaan werken( verzorgen ), dat is het systeem, zelf zorg inkopen, en kwamen wij rond van het geld wat hij kreeg om mij in te huren.

Weet je als ik geen uurtje had gesurfd op het net, had ik niet eens geweten dat het kon en waren we zo failliet gegaan tijdens zijn ziekbed, wat ik al schreef, nooit bij de pakken neergaan zitten, uitzoeken, uitpluizen, leren, zodra je kan studeren, hoe harder je vecht hoe meer je voor elkaar krijgt.

Dus als ik moet snappen wat mensen doormaken, ik heb mijn man wegmoeten brengen heb hem 9 maand 24/7 verzorgd weg zien kwijnen, epileptische aanvallen zien krijgen, hele nachten horen gillen van de pijn, waarna ik hem met morfine en valium heb platgespoten zodat die pijn weg was en hem uiteindelijk hem geholpen met sterven, daarna heeft zijn familie mij nog onderuit proberen te trappen en me kapot proberen te maken, maar ik sta er nog en zal er altijd staan, ja ik ben een heel stuk harder geworden, maar door te gaan janken en door te mekkeren hoe erg het allemaal wel niet is kom je er niet en heb vaak zat met handen in het haar gezeten, maar heb wel een kindje van 4, toen 4/5 weken oud toen mijn man ziek werd, en daar vecht ik keihard voor.
Dus voor je weer durfd te zeggen, jij weet niet wat het is, ik heb dingen gezien waar iedereen in onze kring voor wegrende en hun ogen voor sloot, want in ellende leer je pas je vrienden kennen.

honden page profiel LizLiz

Fay klinkt heel hard en ik begrijp dat er mensen zijn die door hun ervaringen het hele nare uitspraken van haar vinden. En ook deze mensen hebben gelijk, want er zijn nu eenmaal mensen, die echt door ziekte of omstandigheden niet of tijdelijk niet kunnen werken. Echter voor een gedeelte begrijp ik Fay ook wel, er is namelijk hier in Nederland ook een grote groep mensen, die zijn uiterste best doet om niet aan het werk te gaan. Ook daar ken ik er genoeg van. Kijk bijvoorbeeld is hoeveel mensen de laatste tijd niet gepakt zijn voor uitkeringsfraude! Gewoon een verkeerd adres opgeven, waar ze al lang niet meer wonen. Zijn inmiddels aan het samenwonen met iemand die werkt en pakken gewoon de uitkering er bij. Zo zijn er ook mensen die ziek zijn geweest maar al lang weer beter, en toch maar in die ziekte-uitkering blijven zitten. Ik noem hierbij even 1 voorbeeldje maar ik ken er persoonlijk echt meerdere, jonge vrouw kreeg een uitstrijkje, had nog nergens last van. Bleek beginnende baarmoederkanker te hebben, werd hiervoor bestraald en was daarna weer gezond verklaard. Erg genoeg uiteraard, maar als je dan wel overal naar toe gaat met je auto, elk weekend uitgaat en je weet het zo te rekken dat je 6/7 jaar niet hoeft te werken?
Mijn zwager daarentegen, prostaatkanker, werd bestraald. Twee maanden later weer aan het werk, het jaar daarna had hij het weer terug. Zware chemokuuren gehad, een stuk of zes. Paar maanden later begon hij al weer met halve dagen werken en binnen een jaar werkte hij weer fulltime.
Dat soort voorbeelden zijn er talloos en dat kan toch niemand ontkennen.
Ik zelf ben alleenstaande moeder, 1 van mijn jongens heb ik toch ook talloze dingen mee meegemaakt, maar ik werk, zorg voor mijn kinderen en doe het huishouden. Een hond? dat zit er echt niet, daar is mijn leven meestal veel te druk voor. En ik weet zeker dat er hier mensen zijn op HP die echt niet kunnen werken, maar er zullen er ongetwijfeld ook een aantal zijn, die het best zouden kunnen. Want als je namelijk je honden kan verzorgen en een paar uur per dag mee buiten zijn en je kan ook uren achter de computer zitten, dan is er ook licht werk wat je zou kunnen doen. Dat, je dat niet fulltime kan is volledig te begrijpen, maar als je bijvoorbeeld 25 uur per week werkt, ben je meestal al uit de uitkering. Niet iedereen hoeft zich daar bij aangesproken te voelen, want iedereen weet volgens mij zelf wel of die zoiets kan ja, of nee.
Ik vind wel dat mensen moeten begrijpen, dat diegene die het ook zwaar hebben en toch zelf hun geld verdienen, die mensen om zich heen zien, die het vaak het vaak minder of net zo waar hebben en er niks aan doen om te gaan werken, zich daar ook wel eens boos over kunnen maken.
Maar goed, dat is de maatschappij waarin we leven en het is goed dat iedereen recht heeft op een uitkering als het niet anders kan, want het kan iedereen overkomen. Maar het is ook goed, dat het momenteel strenger wordt aangepakt.

honden page profiel Naomi & de 'kids' ....Naomi & de 'kids' ....

honden foto van Naomi & de 'kids' ....

"

Dat is heel erg voor je oom, maar dan bewandeld die niet de goede wegen, mijn man had kanker en is overleden, in juli 2008 heb ik pgb aangevraagd en ben ik voor hem gaan werken( verzorgen ), dat is het systeem, zelf zorg inkopen, en kwamen wij rond van het geld wat hij kreeg om mij in te huren.

Weet je als ik geen uurtje had gesurfd op het net, had ik niet eens geweten dat het kon en waren we zo failliet gegaan tijdens zijn ziekbed, wat ik al schreef, nooit bij de pakken neergaan zitten, uitzoeken, uitpluizen, leren, zodra je kan studeren, hoe harder je vecht hoe meer je voor elkaar krijgt.

Dus als ik moet snappen wat mensen doormaken, ik heb mijn man wegmoeten brengen heb hem 9 maand 24/7 verzorgd weg zien kwijnen, epileptische aanvallen zien krijgen, hele nachten horen gillen van de pijn, waarna ik hem met morfine en valium heb platgespoten zodat die pijn weg was en hem uiteindelijk hem geholpen met sterven, daarna heeft zijn familie mij nog onderuit proberen te trappen en me kapot proberen te maken, maar ik sta er nog en zal er altijd staan, ja ik ben een heel stuk harder geworden, maar door te gaan janken en door te mekkeren hoe erg het allemaal wel niet is kom je er niet en heb vaak zat met handen in het haar gezeten, maar heb wel een kindje van 4, toen 4/5 weken oud toen mijn man ziek werd, en daar vecht ik keihard voor.
Dus voor je weer durfd te zeggen, jij weet niet wat het is, ik heb dingen gezien waar iedereen in onze kring voor wegrende en hun ogen voor sloot, want in ellende leer je pas je vrienden kennen.
"


Wie ben jij om dat te zeggen dan .... ze hebben geld zat en het hoeft niet.. maar het is bullshit wat jij nu zegt... kut voor van je man, meen ik echt.. en dan jij dat zo hebt aangepakt, hartstikke goed.. echt topklasse.. maar uit jouw reacties vind ik nou niet echt blijken dat je weet wat het is.. vandaar ook mijn reactie..

jij lijkt niet te snappen dat sommige mensen niet kunnen .. dat vind ik een beetje jammer van je..

honden page profiel Ineke & RemyIneke & Remy

honden foto van Ineke & Remy

Ik zou alles proberen om de hond te kunnen houden mochten we het niet meer kunnen redden financieel. Maar mijn kinderen gaan wel voor de hond. Maar zij zijn, net als wij, stapel op de hond en zouden het verschrikkelijk vinden als hij weg zou moeten. Dus ik zou alles proberen om de hond te houden, mits het ook in het voordeel van de hond is. Ik wil ten allen tijde het beste voor de hond.
En verder wil ik iedereen vragen elkaar in de waarde te laten. Fay heeft moeilijke dingen meegemaakt en soms kun je door te moeten overleven 'harder' in het leven staan. Ik kan haar wel begrijpen. Heb ook wel bewondering voor doorzetters. Zelf heb ik gelukkig niet moeten vechten onder zulke omstandigheden. En ben ook niet zo sterk. Maar door omstandigheden kun je wel sterk worden. Soms moet je ook wel. En iedere persoonlijke situatie is anders. En de een gaat weer anders om met moeilijke omstandigheden als de ander.
Laten we het hier gezellig houden. Wij dierenvrienden moeten toch beter weten ;-) ...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Stel dat je het financieel moeilijk krijgt... wat dan?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 3 123
^