Mijn flatcoat-pup is heel onstuimig en likt alle honden, die ze tegen komt.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel NanaNana

honden foto van Nana

Ik heb een flatcoat-retriever pup (Nana) van 7 maanden. Ze is heel lief. Er zit echt geen greintje kwaad in. In de afgelopen 5 maanden, dat ze bij ons is, heb ik haar nooit horen grommen e.d.
Maar naar haar is er al wel veel gegromd :'(
Mijn hond is heel omstuimig, als ze andere honden ziet. Groot of klein, het maakt haar niet uit.
Ze loopt als een gek voor hun neus en probeer constant hun bek af te likken.
Nu was ik hier wel een beetje voor gewaarschuwd, want een flatcoat zijn schijnbaar echte sloeberaars. Maar veel honden, vooral de wat oudere honden, zijn hier helemaal niet van gediend. Sommige lopen gewoon bij haar weg of beginnen tegen haar te grommen. Een paar keer is ze nu al in haar snuit gebeten. Niet heel hard, hoor!
Je zou denken, dat ze het daardoor wel afleert. Maar tot nu toe nog niet.
Ik heb op internet opzocht, waarom ze nu zoveel likt. Het is onderdanig gedrag. Hierdoor laat ze eigenlijk zien, dat de andere hond boven haar staat. En er stond ook nadrukkelijk bij, dat dit niet afgestraft mag worden.
Maar het blijft wel heel vervelend. Ik hou dus mijn hond maar vaak aangelijnd, zodat ik haar beter bij me kan houden. Wel jammer, wat uiteindelijk wil ze alleen maar spelen.

Zou dit "likkend" gedrag, bij het ouder worden van onze hond, minder worden?
Vinden jullie dat ik haar daar wel voor moet straffen, als ze weer een hond wilt likken?
Of weet iemand anders een goede oplossing?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Mijn flatcoat-pup is heel onstuimig en likt alle honden, die ze tegen komt." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel J&SJ&S 3 doggies

honden foto van J&S

Hier ook een likker, ;-)

Alle onbekende honden worden laag begroet, al mondhoekend likkend, 'i come in peace'. (bekende honden worden besprongen O-) ) Sam is nu 11 maanden, wordt nog niet minder. Hoeft ook niet wat mij betreft, ik zie het naast onderdanig ook als sociaal. Ik laat Sam, mocht een andere hond hier niet van gediend zijn, laat 'ie het weten. Houdt Sam dan echter niet op, haal ik hem weg. Een andere hond mag laten weten er niet van gediend te zijn, Sam moet dit accepteren en zich verwijderen. Doet 'ie dit niet, grijp ik in om evt. bijten te voorkomen.

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor 3 doggies

honden foto van Helene en Tybor

Is inderdaad onderdanig gedrag, en mag niet bestraft worden.
Als je hond echter te onstuimig is wordt ze gecorrigeerd door een oudere hond.
Laat dat gewoon gaan kan er voor ons soms een beetje te hard aan toe gaan maar anders leren ze het nooit.Wordt iets anders als een volwassen hond echt gaat aanvallen maar meestal valt het wel mee.

honden page profiel NanaNana

honden foto van Nana

Ja, José, heel herkenbaar, dat laag begroeten.
Voor mij, hoeven de baasjes, van de grommende honden, hun honden ook niet af te straffen.
Ik vind het al fijn om te lezen, dat ik niet de enige ben, met zo'n onderdanig hond.
Terwijl ik hier van tevoren juist een hele dominante flatcoat (logehond) heb gehad.
Hij luisterde heel goed, maar was totaal niet sociaal met andere honden.

Hoe dan ook, bedankt voor je reactie.

honden page profiel NanaNana

honden foto van Nana

Ja, helene, het val altijd wel mee. Ze is dan een paar keer in haar snuit gebeten. Maar echt bijten was dat niet.
Ze jankte wel even, maar meer was er dan ook niets aan de hand.
En ging ze daarna weer vrolijk verder ..........................

honden page profiel LizLiz 3 doggies

Ik zou het toch laten gaan, je hond is nog jong, de meeste honden weten dat.
Ze zullen haar wel eens op haar donder geven, maar ze gaat het dan toch vast wel leren op den duur. Als je haar steeds vast houdt, heb je dadelijk 3 problemen.
1) ze blijft likken want ze heeft nog steeds niet door dat ze dat beter niet kan doen
2) als je ze steeds vast houdt, wordt het steeds moeilijker om haar later los te laten, want het is ook nog eens een jachthond. beste tijd om te leren loslopen is van pup af aan op het moment dat het jachtinstinct nog niet zo hevig is
3) als ze dadelijk volwassen is en ze doet het nog steeds, zullen honden haar anders gaan behandelen als nu ze jong is, het zal er dan veel harder aan toegaan

Uiteraard moet je het nu wel in de gaten houden dat het niet te hard gaat!
;-)

honden page profiel julia en spikejulia en spike 3 doggies

honden foto van julia en spike

bij ons is dat ook spike likt graag aan andere honden zijn bek als het onbekende zijn
maar hij is ook 4x door grote honden aangevallen(niets bijzonders aleeen dat de grote honden hem omduwen,duwen,stoeien enzo.

honden page profiel NanaNana

honden foto van Nana

Hoi Liz,

Maar dat loslaten is meteen ook het volgende probleem.
Aangelijnd doet ze het toch zo goed. ;-)
Maar als ze losloopt, dan wordt het soms wat minder goed ;-)
Is waarschijnlijk ook wel mijn eigen fout.
Ik ben zo bang, dat ze er vandoor gaat. En waarschijnlijk voelt ze dat goed aan.

honden page profiel Mimi Mimi 3 doggies

honden foto van Mimi

De meeste flatcoated pups zijn heerlijke lieve honden. De meeste volwassen honden zullen het wel toestaan tot op zekere hoogte. Als jij ziet dat het voor een andere hond teveel wordt, dit zie ja aan het grommen met of verstarren kun jij ook zeggen stop en neem je haar mee. Straks als ze volwassen is ( wanneer is een flatcoated dat?) zal ze het minder doen of helemaal niet meer.

honden page profiel LizLiz 3 doggies

" Hoi Liz,

Maar dat loslaten is meteen ook het volgende probleem.
Aangelijnd doet ze het toch zo goed. ;-)
Maar als ze losloopt, dan wordt het soms wat minder goed ;-)
Is waarschijnlijk ook wel mijn eigen fout.
Ik ben zo bang, dat ze er vandoor gaat. En waarschijnlijk voelt ze dat goed aan. "


Het is loslopen is voor bijna iedereen lastig. Je moet er i.e.g. voor zorgen dat de hond goed op jou is gericht, ze moet jou echt leuk vinden. Dus nooit boos worden als het lang heeft geduurd voordat ze terug is, in het begin moet je elke keer een beloning geven als ze komt. Liefst iets wat ze heel lekker vindt. Als het later goed gaat, kan je ook gaan belonen met bijvoorbeeld een lekkere aai. Als je je hond los laat lopen, laat haar lekker spelen, maar roep haar een paar keer tussen door bij je. Geef een beloning en laat haar weer gaan, ze moet weten dat ze niet altijd gelijk wordt aangelijnd als ze komt. Verder kan je gebruik maken van haar retriever capaciteiten,
leer haar dus apporteren, bijv. een balletje. Zodra ze gek is op dat balletje, kan je haar altijd lokken met het balletje. Je hond is nog jong, dus gooi de bal laag over de grond, als je de bal hoog gooit heb je kans dat ze er naar gaat springen, dat is nog niet zo goed op deze leeftijd.
:-D

honden page profiel NanaNana

honden foto van Nana

Hoi Liz,

Zo ben ik ook al een beetje bezig. Maar als ze een andere hond zie of een sloot of plas ziet of ruikt, dan luistert ze echt niet meer en dan is ze weg en kan ik achter haar aan. Ook op de puppycursus moet je constant haar aandacht bij mij houden, want ze is snel afgeleid, door de andere honden, die daar rond lopen.

Komt wel goed, zullen we maar denken.

honden page profiel Mimi Mimi 3 doggies

honden foto van Mimi

oh ga lekker leuke dingen doen met je flatje. Je zult zien dat ze bij je blijft. Niet bang zijn, ze loopt niet weg. Als je op een zandpad loopt ga dan eens naar een boom en verstop er wat lekkers in, of ga eens naar een omgevallen boom en ga daar iets tussen verstoppen. Of in het bos de andere kant uitlopen dwars door het bos. Neem een speeltje mee en leer je hond dat dat het zoeken van een voorwerp leuk is. Of leer haar over takken te lopen goed voor de balans.

En als jullie uitgespeeld zijn ga je lekker ergens op een omgevallen boom zitten en je hond mag even snuffelen. Daarna ga je huiswaarts. Ga lekker een water plas zoeken en laat haar daar heerlijk zwemmen Durf je het alleen niet aan dan zou ik iemand vragen mee te gaan, maar ik weet zeker dat het je zal lukken.

honden page profiel LizLiz 3 doggies

Blijven volhouden, weet je wat alleen de ellende is? Het beste blijft altijd geduld blijven houden en niet gaan halen, want dan maak je het helaas wel steeds moeilijker, dus je kan maar beter wachten tot ze uit de sloot komt. Als ze naar een andere hond rent, kan je uiteraard ook wel die kant op gaan, maar blijf wel op een paar meter afstand staan, ga niet al roepend er achter aan rennen. Gewoon 1 x enthousiast haar naam en kom en dan wachten. Hoe meer je gaat lopen er achter aan en hoe meer je gaat roepen, hoe meer ze je in de maling gaan nemen.
Het is heel lastig ik weet het, maar het werkt wel, en het komt inderdaad wel goed!!
;-)

honden page profiel NanaNana

honden foto van Nana

Liz en Mimi, bedankt voor jullie goede raad.
Ik zal eens beginnen met meer geduld te hebben en niet bang te zijn, dat ze er echt zomaar vandoor gaat.
En het likken? Dat mogen de andere honden even voor me oplossen O-) O-) O-)

honden page profiel KaiKai 3 doggies

honden foto van Kai

" Hoi Liz,

Zo ben ik ook al een beetje bezig. Maar als ze een andere hond zie of een sloot of plas ziet of ruikt, dan luistert ze echt niet meer en dan is ze weg en kan ik achter haar aan. Ook op de puppycursus moet je constant haar aandacht bij mij houden, want ze is snel afgeleid, door de andere honden, die daar rond lopen.

Komt wel goed, zullen we maar denken.
"


Hier ook een heerlijk enthousiast Flatje. Ik heb hem vanaf dag 1 los laten lopen...eerst mooi bij ons voor op de stoep (dan kon ik meteen wat foto's maken van hem) en later in de natuur. Ik merk dat hij een erg wijde beweging cirkel heeft (dus grote afstand ten opzichte van waar ik ben) maar tegelijkertijd is het een fantastisch attente hond. Op het moment dat hij aan het spelen is, of in een ander sociaal ritueel zit met een hond, roep ik niet (want dan onderbreek ik iets...ten eerste minder kans dat hij komt, ten tweede kan dat nare gevolgen hebben tussen de twee honden) Roepen deed ik overigens alleen om aandacht naar mij toe te trekken, om vervolgens verder te lopen (en mijn pup rende dan maar al te graag achter mij aan)

Ik heb er niet te zeer een punt van gemaakt...maar dat komt ook omdat ik hem blind vertrouw met andere honden en mensen. Je hebt gekozen voor een super(hyper?)sociale hond...daar moet je haar in begeleiden...niet zomaar (proberen) het gedrag afkappen. Zet je eens bij jouw pup en de andere hond, en begeleid (voorzichtig) met je handen en stem het contact.

In de vroege puberfase (zo rond de 8 maanden) ben ik ook het gewoon doorlopen gaan gebruiken. Zo is de hond eigenlijk nog meer op mij gaan letten (visueel) en heeft tevens geleerd dat ik geen uren ga staan niksen terwijl hij wat rondmoddert in een sloot, of met zijn Labrador X Boxer vriendje speelt.

Nu ik er zo over nadenk is het denk ik wel van grote invloed geweest dat wij de eerste 2-3 maanden dat de hond hier was eigenlijk geen moment uit elkaar zijn geweest (enkel voor een boodschapje of iets dergelijks) en min of meer altijd al "contactliggend" ons ergens bevonden (op de grond en toen huisgenoot eenmaal zwichtte, op de bank) Het bij mij blijven los van de lijn is daar denk ik een logisch gevolg van geweest. Nu, met een jaar, is het een heerlijk zelfstandige hond die zijn gangetje gaat maar wel gewoon oplet, en uit zichzelf verkiest met mij mee te lopen...en tja, die enkele keer dat een vogel verderop interessanter is, kan ik ook wel even wachten.

honden page profiel Monique & de zwart-witjesMonique & de zwart-witjes 3 doggies

honden foto van Monique & de zwart-witjes

Hier ook nog een lekkere beklebberaar :-) Het schijnt dat honden met haar voor hun ogen (zoals mijn schapendoes) en zwarte honden veel likken. Hun gezichtsuitdrukking is minder duidelijk door hun kleur/hoeveelheid haar, met het likken laten ze weten de andere hond 'aardig' te vinden.
Ik ken een aantal schapendoezen en ze doen het allemaal. Op de hondentraining zitten 2 flats en die doen het ook. Ik heb er geen moeite mee, als honden het niet op prijs stellen,laten ze het zelf wel weten.
Wij worden overigens ook flink afgelebberd ;-)

honden page profiel Simone, Quint en BoSimone, Quint en Bo 3 doggies

honden foto van Simone, Quint en Bo

Hier twee Flatjes en het verhaal is dus heel herkenbaar.

Bo is nu 15 mnd en zij likt nog steeds elke hond helemaal af.
Als Bo een andere hond al ziet aankomen, ligt ze er al helemaal klaar voor.
Wil een andere hond dit niet hebben, dan lost het zich meestal van zelf op.
Eigenlijk is dit (gelukkig) altijd goed gegaan.
Bo heeft het ook wel snel door als een andere hond dit niet wil.
Ik heb het gelebber nooit afgestraft.

Quint nu 2 jr. doet dit heel weinig nog, alleen bij hele grote honden.
Maar het gebeurd echt nog maar zelden.

Mocht het gelebber en gespeel me net iets te lang duren, loop ik zelf een stukje door.
Even fluiten en dan komt Bo vrij snel weer naar me toe rennen.
Quint loopt eigenlijk altijd meteen mee.

We hebben Quint en Bo ook meteen los laten lopen. Nooit problemen mee gehad.
Ze lopen niet weg en ook niet te ver van me weg.
Mits ze een konijn of iets zien.
Wij hebben de honden ook altijd beloond met iets lekkers,
b.v. stukje kaas of lekkere hondenbrokjes.

honden page profiel Simone, Quint en BoSimone, Quint en Bo 3 doggies

honden foto van Simone, Quint en Bo

Wat is het een mooi beestje die Nana!
Goede keus een flatcoated ;-).

honden page profiel Lian & IndyLian & Indy 3 doggies

honden foto van Lian & Indy

Indy doet dat ook bij andere honden, ze is ook heel erg onderdanig naar andere honden.
Ze is bijna een jaar en laatst gedroeg ze zich zelf onderdanig bij een pup van een goeie tien weken....

honden page profiel Pack MemberPack Member 3 doggies

honden foto van Pack Member

" Zou dit "likkend" gedrag, bij het ouder worden van onze hond, minder worden?
Vinden jullie dat ik haar daar wel voor moet straffen, als ze weer een hond wilt likken?
Of weet iemand anders een goede oplossing? "

Ik heb een hond gehad die dit de eerste 5 jaar ook deed.
Straffen: NOOIT! ongeacht wat je hond doet. Überhaupt begrijp ik niet waarom je dit gedrag zou bestraffen?
Denk dat je je beter wat meer kunt gaan verdiepen in hondentaal.
Veel liefde gewenst samen met je geweldige pup Nana ;-)

honden page profiel NanaNana

honden foto van Nana

Hoi Pack member, Bedankt voor je reactie.
Ik heb onze hond nog nooit hiervoor gestraft. Maar omdat andere honden het niet altijd fijn vinden en op de puppycursus onze nana nu al bekent staat, als de pup die iedere een wasbeurt geeft. ;-) :-D , vroeg ik mezelf af, of ik haar dat af moest gaan leren.
Maar, Nee dus niet afstraffen. Lekker haar gang laten gaan. Wordt het te gek, dan haar proberen af te leiden en verder moeten de honden het zelf op zien te lossen. Toch?

honden page profiel KaiKai 2 doggies

honden foto van Kai

" Hoi Pack member, Bedankt voor je reactie.
Ik heb onze hond nog nooit hiervoor gestraft. Maar omdat andere honden het niet altijd fijn vinden en op de puppycursus onze nana nu al bekent staat, als de pup die iedere een wasbeurt geeft. ;-) :-D , vroeg ik mezelf af, of ik haar dat af moest gaan leren.
Maar, Nee dus niet afstraffen. Lekker haar gang laten gaan. Wordt het te gek, dan haar proberen af te leiden en verder moeten de honden het zelf op zien te lossen. Toch?
"


Het is wel een scheetje hoor. :-)

En verder gewoon genieten van die grollen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Mijn flatcoat-pup is heel onstuimig en likt alle honden, die ze tegen komt." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

^