Angst pup

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel OdinOdin

honden foto van Odin

We hebben ons puppy nog maar een half weekje, dus weet niet of het vanzelf over gaat, ze is natuurlijk nog maar net uit het nest, maar ik zou graag wat advies willen over haar gedrag.

Ze gaat vaak piepen voor deuren die dicht zitten. Maar dit is dan niet meer gewoon piepen, maar het gaat steeds harder en het gaat bij mij door merg en been. Ze gaat ook zitten krabben aan de deuren. Het lijkt wel of ze dan steeds banger word. Ik heb het idee dat ze denkt dat ze opgesloten zit, terwijl ze juist niet in die kamers mag komen. Het gaat dan om de badkamer en de slaapkamers. Wel mag ze in de woonkamer en de keuken. Haar bench staat in de woonkamer. Nu deed ze het vandaag ook bij de balkondeur, direct nadat ik haar had uitgelaten.

Ik weet op dit soort momenten niet zo goed wat ik moet doen. Meestal probeer ik het te negeren en wachten tot ze er zelf mee op houdt en haar daarna belonen met een brokje of een speeltje, maar dit duurt soms zo lang dat ik het moeilijk vind om niets te doen, dus dan probeer ik haar met een speeltje af te leiden of haar te roepen. Wat kan ik het beste doen?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Angst pup" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel binkbink

honden foto van bink

hoi odin
ik kan je nie echt raad geven maar vindt het wel erg als je een puppytje hebt en je weet nie waarom zo doet he en het zeggen waarom kunnen ze helaas nie
wens je toch veel succes met je puppy
groetjes

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

jouw pup is nog maar net bij moeder mams en broertjes en zusje weg, heel logisch dat ze zich af en toe wat eenzaam en alleen voelt, een pup veel geborgenheid geven in de eerste week, kleine dingentjes doen, zoals socialiseren, neem je pup eens mee naar buiten, doe binnen een halsbandje om, een pup vind het niets als er wat om zijn nek zit.

en kleine stapjes vooruit, als je pup het niet prettig vind in een ruimte waar jij niet bent, geef wat meer geborgenheid, doe de deur open, en kijk waar die naar toe gaat.

het alleen blijven komt ook aan de orde, maar de eerste dagen geef je alleen maar geborgenheid, meer niet. ook snachts, het beste is om je pup in de bench naast je bed te zetten zodat tie niet het gevoel krijgt dat tie alleen is, naar mate je hem langer hebt, gaat dat over.

hoe oud is je pup nu ? je schrijft dat het lang duurt dat piepen, niet te lang alleen laten, laat je pup eerst maar eens aan jullie wennen en aan de omgeving.

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

Als je hem nog maar zo kort hebt is het inderdaad zaak om hem gewoon zoveel mogelijk liefde te geven. Laat hem niet te veel alleen en zorg gewoon dat je er voor hem bent wanneer hij zich eenzaam voelt. Zo zal hij zich snel prettig gaan voelen bij jou en op die manier ook rust vinden.
Opvoeden komt over een paar dagen wel :-)

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

Oh en mocht je bang zijn om het piepen juist aan te leren door hem te 'belonen' door aandacht te geven, probeer dan het piepen voor te zijn.
Zorg dat er tussen zijn slaapjes door genoeg te doen is voor hem.

honden page profiel MarolineMaroline

honden foto van Maroline

Alleen zijn of in een andere kamer zijn moet je trainen. Hier was dit ook zo. Eerst paar seconden alleen, en steeds langer. Tot je op een langere tijd zit. Steeds goed belonen als je haar terug ziet. Je kan dit trainen eerst met de bench. Ze is nog maar een baby he. Veel trainen en geduld. Ze is nog maar net bij je. Dat mag je ook niet vergeten. Bij ons is het zo gelukt. En dat was ook heel hard janken hoor.
Veel succes ;-)

honden page profiel kooikerhondjekooikerhondjespeciaal aangestelde fokker

honden foto van kooikerhondje

Probeer je pup af te leiden en dat dan te belonen. Ook eventueel als ze al net piept, zodat ze er geen tijd voor krijgt om er een gewoonte van te maken.

honden page profiel OdinOdin

honden foto van Odin

Bedankt voor jullie reacties.

Het is juist dat ik met haar in een ruimte ben dat ze dit doet. Ik laat haar nog niet alleen, dat komt idd later wel. Daarom vind ik het zo vreemd dat ze dit doet. Maar misschien moet ik het gewoon de tijd geven, omdat ze nog maar zo kort bij ons is. Ze slaapt bij ons in de slaapkamer, maar ik laat haar juist niet alleen in de ruimtes, daarom doe ik de deuren dicht. Ze is elke dag zo moe van alle aandacht die ze krijgt, dus voor de rest gaat het ook prima.

Je wilt alles doen voor je pup en hem zoveel liefde geven, daarom vind ik dat zo erg als ze dit doet, omdat hier eerder is gezegd je dan zo machteloos voelt, omdat je niet weet waarom ze het doet en wat het beste is om te doen.

honden page profiel DootjuuhDootjuuh

honden foto van Dootjuuh

mischien moet ze plassen of poepen? en geeft ze dat zo aan??
ik zou nog even gedult met dr hebben, want ze zal behoorlijk in de war zijn!
veel aandacht geven op de juiste momenten, en heeel veeel rust gunnen!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Odin, als ik zo jouw laatste berichtje lees, ben je zeker behept met je huisgenootje, maar vergeet niet dat jouw hondje net bij alles weg is, wat zo vertrouwd was, en hoppa nu bij jullie.
heel goed dat je hem even nog niet alleen laat, en mooi dat je hem savonds mee naar jullie slaapkamer mee neemt, als je dat later niet wilt kan je dat veranderen, maar nu nog even niet.

en piepen, ja hij mist zijn vertrouwde omgeving, probeer hem wat af te leiden, met een speeltje. en wat je zegt, hij is moe, een pup slaapt nog heel veel, geef hem zijn rust.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Weet je of ze dit bij de fokker ook deed?

Ze is elke dag zo moe van alle aandacht die ze krijgt,

hoe geef jij deze aandacht aan haar? en wat doe je verder met haar, wat is haar dagindeling?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Angst pup" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: ruwharige dwergteckel
^