Puff gromde naar mijn dochtertje....hoe te reageren?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KaiKai

honden foto van Kai

"

Whahaha waar heb je die theorie vandaan?
Nog nooit heeft een hond van mij een kind gebeten en ik duld grommen absoluut niet, ik heb zo ook mijn grenzen.
Al mijn dieren staan bekend om hun zachtaardigheid en vriendelijkheid, daar heb ik ook hard aan gewerkt zodat ze zo zijn en daar hoort grommen niet bij "


We weten dat Puff kan bijten. Dan is het dus stompzinnig om de waarschuwingen af te gaan straffen, want je verhelpt daarmee enkel de waarschuwingen. Net zoals je kanarie in de mijn niet weghaalt, moet je ook niet het grommen weghalen, maar de rede tot het grommen.

Dat jouw honden zo zachtaardig zijn, overigens, komt duidelijk niet door jouw opvoeding. Jouw honden zijn zachtaardig desondanks jouw opvoeding.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Puff gromde naar mijn dochtertje....hoe te reageren? " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel KaiKai

honden foto van Kai

" Ik moet zeggen dat ik er niet gelijk helemaal van overtuigd ben dat er teveel van Puff wordt gevraagd, wat hier zo'n beetje door Kai wordt vastgesteld. Ik heb regelmatig topics gelezen over Puff, en wat ik er van begrijp wordt hij helemaal niet overdreven getraind of zogezegd overtraind. Ik denk dat hier genoeg honden zijn, die minstens net zoveel zo niet meer worden getraind op zijn leeftijd als Puff.
Dus ik zou ook absoluut niet zo'n conclusie durven trekken, het zou bijvoorbeeld ook gewoon door de stress van het trimmen kunnen komen. Hij is nu net weer getrimd, dochter aait hem, zit dus aan zijn haar en hij gromt.

Het zonder regels opvoeden is makkelijk als je een hond hebt die dat aankan, misschien als Kai een andere hond had dat hij daar toch rap op terug zal moeten komen.

Als ik kijk naar mijn twee Dobers, ééntje hoefde ik inderdaad bijna zonder regels op te voeden, ze was gewoon zeer makkelijk. De andere echter, daar heb ik toch enorm mijn best voor moeten doen. Voorbeeld daarvan is het tegen mensen op springen uit enthousiasme, de één deed dat dus nooit, de ander als die de kans kreeg altijd.
Toch hebben ze dus hetzelfde baasje gehad, maar iedere hond heeft nu eenmaal een andere aanpak nodig.
Als Kai zijn hond bijvoorbeeld opeens steeds op mensen hun schoenen zou gaan plassen, weet ik zeker dat hij ook opeens regels zal moeten instellen. Tenminste als je wilt dat mensen nog in je buurt durven te komen zodra je met je hond bent.
O-)

"


Een grove misinterpretatie van mijn opvoeding, maar dat terzijde.

Ik zeg niet dat Puff overtraind is. Ik zeg dat Puff opgroeit in een omgeving waarin elke fout onder de loep genomen word, want owee Puff heeft zo'n belangrijke functie. Die druk, al dan niet uitgesproken, is in mijn ogen slecht voor de balans tussen mens en hond, waardoor dit soort stressgedrag onvermijdelijk is.

honden page profiel LizLiz

"

Een grove misinterpretatie van mijn opvoeding, maar dat terzijde.

Ik zeg niet dat Puff overtraind is. Ik zeg dat Puff opgroeit in een omgeving waarin elke fout onder de loep genomen word, want owee Puff heeft zo'n belangrijke functie. Die druk, al dan niet uitgesproken, is in mijn ogen slecht voor de balans tussen mens en hond, waardoor dit soort stressgedrag onvermijdelijk is. "


Maar ik zeg juist, dat je beter kan zeggen, dat jij denktdat Puff opgroeit in een omgeving waar alles onder de loep wordt genomen omdat hij zo'n belangrijke functie heeft.
Jij doet alsof het een feit is, maar daar weet jij veel te weinig van, dan zou je minstens een paar dagen bij Sandy over de vloer moeten komen, om dat zeker te weten.
Net als vele andere mensen die een eerste hond hebben, is Sandy onzeker over een aantal zaken, waarvoor ze dus advies vraagt op HP. Ze geeft ook aan dat heel veel al hartstikke goed gaat, dus ik vind het jammer dat er op zo'n manier wordt gesproken alsof ze zoveel druk legt op Puff.

Dat ik jouw opvoedingsmethode misinterpreteer, dat weet ik niet. Je hebt je al vaak hier uitgesproken over, en zelfs in de maatschappij zouden volgens jou heel veel regels moeten worden afgeschaft. Dus zoals jij jezelf profileert, lijkt het erop dat dit ongeveer jouw gedachtes zijn. Zo niet, dan mijn excuses.

honden page profiel ~*Sandy*Yoda & Yip*~~*Sandy*Yoda & Yip*~

honden foto van ~*Sandy*Yoda & Yip*~

Zo, dat duurde even voor ik bijgelezen was.....wat een berg reacties.
Natuurlijk weet ik dat het hier op HP best wel heftig aan toe kan gaan, en daar stoor ik me dan ook niet aan.
Maar om zoals hierboven te zeggen dat elk foutje onder de loep genomen wordt, nou dan kan ik nog een hele lijst met topics aanmaken, net zo hard als de nog langere lijst van topic over de dingen die Puff wel goed doet, want ze is nou eenmaal een heel erg fijn diertje.
Dat ze een Therapiehond zou moeten zijn, en dat hier zo vroeg mogenlijk getraint voor moet worden is nodig om de band met het kind zo vroeg mogenlijk op een zo goed mogenlijke manier te laten verlopen en te begeleiden, niet meer, niet minder. Het enige wat we verwachten op dit moment van Puff is dat ze opgroeit en dat ze gewoon heerlijk hond/pup kan zijn.
Elke hond in een druk gezin zoals de mijne is wel eens overprikkeld, maar gromt elke hond dan ook? Ik denk het niet.....als ik er niet van uit mag gaan dat als Puff zelf de kinderen opzoekt, dat ze geaait kan worden, waar dan wel?
Ik heb geen ogen in mijn achterhoofd, en dit was de eerste keer tegen een kind,maar niet de eerste keer tegen een van ons, ik hoop van harte dat dit tegen het kind toch echt eenmalig was, maar het zal wel even duren voor
Dat ik daarop kan vertrouwen.

Puff is verder een onwijs lief hondje, en we beleven ook heel erg veel plezier aan haar....maar toch is ze een hond, een dier, ze zal zich aan MOETEN passen, want de situatie is er helaas naar dat mijn kinderen zich niet aan KUNNEN passen aan haar....buiten de basis omgangsregels om.

Daar kan omheen gedraait worden maar dat doe ik niet. Er wordt juist ook daardoor heel veel rust gecreeerd voor haar, en ze heeft de ruimte om weg te lopen of zich af te zonderen in haar bench, dit doet ze dan ook, op gister na.

Verder wil ik bedanken voor alle zeer duidelijke en erg uiteenstaande meningen, iedereen heeft recht op een eigen mening en dat wordt ook gewaardeerd. Ik zal er ook uitsluitend uithalen waar ik iets mee kan en wat doenbaar is.

Nogmaals eerst zal ik morgen uit laten sluiten of Puff pijn heeft, en de trainer om raad vragen.

honden page profiel KaiKai

honden foto van Kai

" dat Puff opgroeit in een omgeving waar alles onder de loep wordt genomen omdat hij zo'n belangrijke functie heeft.
Jij doet alsof het een feit is, maar daar weet jij veel te weinig van, dan zou je minstens een paar dagen bij Sandy over de vloer moeten komen, om dat zeker te weten.
Net als vele andere mensen die een eerste hond hebben, is Sandy onzeker over een aantal zaken, waarvoor ze dus advies vraagt op HP. Ze geeft ook aan dat heel veel al hartstikke goed gaat, dus ik vind het jammer dat er op zo'n manier wordt gesproken alsof ze zoveel druk legt op Puff.

Dat ik jouw opvoedingsmethode misinterpreteer, dat weet ik niet. Je hebt je al vaak hier uitgesproken over, en zelfs in de maatschappij zouden volgens jou heel veel regels moeten worden afgeschaft. Dus zoals jij jezelf profileert, lijkt het erop dat dit ongeveer jouw gedachtes zijn. Zo niet, dan mijn excuses. "


Alles wat ik schrijf is vanuit mij gezien. Vaak begin ik een stuk ook nog eens met "ik denk" oid. Als ik dat een keer niet doe...tja. Natuurlijk is alles wat mensen hier neer zetten een mening over iets, en TS moet kijken wat ze ermee kan.

En hoe jij mijn schrijven over opvoeding leest is erg kort door de bocht hoor (vind ik erg kort door de bocht hoor) Alsof je nou niet bepaald de moeite hebt genomen het überhaupt te begrijpen. Maar goed, daar ging dit topic al niet over, ik heb het ook niet als eerste benoemd, dus het lijkt me verstandig daar nu niet verder op in te gaan.

honden page profiel Paul  (Eefke † )  FoskePaul (Eefke † ) Foske

honden foto van Paul  (Eefke † )  Foske

Het gaat hier weer stevig aan toe. :-D De hoofdzaak is dat een hond zich moet veilig voelen in een gezin. Doet hij dit niet, gaat hij op die manier communiceren. Eerst wegkijken, dan grommen, tanden laten zien en als het niet anders kan bijten. Er is hier al veel gezegd over de bench en voer weghalen. Ook hier werd dat gezegd dat dat moet kunnen. Ik haal in principe nooit het voer weg. Moet het eens een keer gebeuren dan laat Eefke het gewoon toe.
De mand is de veilige plek van de hond. Daar moet geen kind in kunnen kruipen. Dan krijg je na verloop van tijd ongelukken. Ik vond ergens wat omgangsregels ter voorkoming van ongelukken met honden.


Om de omgang tussen honden en kinderen soepel te laten verlopen is het goed om een aantal basisregels te hanteren:
Omgangsregels voor de omgang tussen hond en kind
1. Laat kinderen nooit met honden alleen.
2. Laat een kind de hond nooit recht in de ogen kijken.
3. Leer kinderen om eerst toestemming te vragen voor ze een hond aaien.
4. Laat een kind de hond niet over zijn kop of rug aaien, maar op de borst, aan de zijkant van de hals of onder de kin.
5. Leer kinderen om niet te rennen waar de hond bij is.
6. Kinderen mogen een hond geen commando’s geven.
7. Laat kinderen geen trek- of stoeispelletjes met de hond spelen.
8. Voorkom dat een kind de hond plaagt of (al dan niet per ongeluk) pijn doet (bijvoorbeeld aan de haren, oren of staart trekken).
9. Sta de hond niet toe tegen kinderen op te springen.
10. Leer een hond om niet achter kinderen aan te rennen.

Extra omgangsregels voor hond en kind in 1 gezin
1. De etensbak, waterbak, speeltjes en mand zijn alleen van de hond. Het kind mag hier niet aankomen en mag
niet in de mand van de hond gaan zitten.
2. Stoor nooit een etende of slapende hond.
3. Laat de hond niet op de bank.
4. Leer de hond dat hij niet mag bedelen als het kind iets te eten heeft.
5. Zorg ervoor dat het kind bij het knuffelen niet op of onder de hond gaat liggen.
6. Laat het kind niet op de grond liggend spelen als de hond erbij is.
7. Straf het kind niet waar de hond bij is en andersom.
8. Het kind mag de hond niet uitlaten (maar natuurlijk wel meelopen met een volwassene die de hond
uitlaat).
9. Pas op als uw kind wil stoeien met vriendjes. De hond kan denken dat het kind, zijn roedelgenoot,
bedreigd wordt en het kind willen verdedigen.
10. Leer het kind om de ouders erbij te roepen als de hond iets doet wat het kind niet leuk vindt.

Ga ook eens beginnen met de z.g T-Touches. Een hond gaat aanrakingen dan prettig vinden en vind het niet erg om aangeraakt te worden. Een hond moet je vertrouwen. Je kunt dan gewoon in zijn persoonlijke ruimte komen. Honden hebben net als mensen een persoonlijke ruimte.



honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Soms is het ook wel eens zo dat een bepaald ras/hond/karakter niet bij het baasje past. Soms matcht het gewoon niet. Ik begin dat gevoel steeds meer te krijgen bij de topics over Puff.
Ik denk Sandy, dat jij zelf ook een ander idee had bij een hond in je gezin?
Ik bedoel dit trouwens echt niet onaardig, hetzelfde bijvoorbeeld dat ik nooit voor een terrier zou kiezen (oke uitzonderingen daargelaten), dat past gewoon niet bij mijn karakter. Dan kun je nog zo graag willen, maar het matcht gewoon niet.
De hond en de baas reageren dan op een verkeerde manier op elkaar. Nogmaals dit is geen aanval naar jou toe Sandy en misschien zit ik er ook wel helemaal naast..

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Puff is aangeschaft als hulphond, vandaar ook dit ras, toch?

Maargoed eerst maar het medische uitsluiten inderdaad. En een gedragstherapeut aan huis?

honden page profiel Danielle en JuultjeDanielle en Juultje

honden foto van Danielle en Juultje

" Het gaat hier weer stevig aan toe. :-D De hoofdzaak is dat een hond zich moet veilig voelen in een gezin. Doet hij dit niet, gaat hij op die manier communiceren. Eerst wegkijken, dan grommen, tanden laten zien en als het niet anders kan bijten. Er is hier al veel gezegd over de bench en voer weghalen. Ook hier werd dat gezegd dat dat moet kunnen. Ik haal in principe nooit het voer weg. Moet het eens een keer gebeuren dan laat Eefke het gewoon toe.
De mand is de veilige plek van de hond. Daar moet geen kind in kunnen kruipen. Dan krijg je na verloop van tijd ongelukken. Ik vond ergens wat omgangsregels ter voorkoming van ongelukken met honden.


Om de omgang tussen honden en kinderen soepel te laten verlopen is het goed om een aantal basisregels te hanteren:
Omgangsregels voor de omgang tussen hond en kind
1. Laat kinderen nooit met honden alleen.
2. Laat een kind de hond nooit recht in de ogen kijken.
3. Leer kinderen om eerst toestemming te vragen voor ze een hond aaien.
4. Laat een kind de hond niet over zijn kop of rug aaien, maar op de borst, aan de zijkant van de hals of onder de kin.
5. Leer kinderen om niet te rennen waar de hond bij is.
6. Kinderen mogen een hond geen commandoâ??s geven.
7. Laat kinderen geen trek- of stoeispelletjes met de hond spelen.
8. Voorkom dat een kind de hond plaagt of (al dan niet per ongeluk) pijn doet (bijvoorbeeld aan de haren, oren of staart trekken).
9. Sta de hond niet toe tegen kinderen op te springen.
10. Leer een hond om niet achter kinderen aan te rennen.

Extra omgangsregels voor hond en kind in 1 gezin
1. De etensbak, waterbak, speeltjes en mand zijn alleen van de hond. Het kind mag hier niet aankomen en mag
niet in de mand van de hond gaan zitten.
2. Stoor nooit een etende of slapende hond.
3. Laat de hond niet op de bank.
4. Leer de hond dat hij niet mag bedelen als het kind iets te eten heeft.
5. Zorg ervoor dat het kind bij het knuffelen niet op of onder de hond gaat liggen.
6. Laat het kind niet op de grond liggend spelen als de hond erbij is.
7. Straf het kind niet waar de hond bij is en andersom.
8. Het kind mag de hond niet uitlaten (maar natuurlijk wel meelopen met een volwassene die de hond
uitlaat).
9. Pas op als uw kind wil stoeien met vriendjes. De hond kan denken dat het kind, zijn roedelgenoot,
bedreigd wordt en het kind willen verdedigen.
10. Leer het kind om de ouders erbij te roepen als de hond iets doet wat het kind niet leuk vindt.

Ga ook eens beginnen met de z.g T-Touches. Een hond gaat aanrakingen dan prettig vinden en vind het niet erg om aangeraakt te worden. Een hond moet je vertrouwen. Je kunt dan gewoon in zijn persoonlijke ruimte komen. Honden hebben net als mensen een persoonlijke ruimte.



"


Goh dan overtreden wij hier wel een hele hoop regels, en dan zijn we wel met 5 kinderen... en 1 hond. We liggen altijd gezellig met z´n alle op de bank, hun hond erbij, heerlijk.
Waarom mag een kind geen commando doen? Mijn zusjes doen dat regelmatig...


Ik vraag mij altijd af waarom grommen zo not-done is. Juul heeft welgeteld 2x gegromd omdat mijn jongere zusje dus iets te druk was. OP dat moment geeft mijn hond haar grenzen aan door een grommetje te geven en mijn zusje liet haar direct met rust. Opgelost toch? Niks geen straffen, mijn zusje ging gewoon te ver. En het is echt niet dat mijn hond nu intens gevaarlijk is of zo doordat we haar niet hebben gestraft voor het grommen... Ze is nog steeds een grote kindervriend.

honden page profiel ~*Sandy*Yoda & Yip*~~*Sandy*Yoda & Yip*~

honden foto van ~*Sandy*Yoda & Yip*~

Nou ik had niet verwacht dat het zo moeilijk zou zijn, wel dat het een opgave zou zijn om een hond op te voeden dat zeker wel...maar ik had nooit gedacht dat ik tegen dit soort dingen aan zou lopen, de meeste mensen genieten van hun hond en van het pup zijn, en ik moet me zorgen maken om grommen en overprikkeling en dat soort zaken, dat had ik niet verwacht en vind het erg moeilijk dat overal eerst over nagedacht moet worden.

Wij hebben juist voor dit soort hond gekozen juist omdat ze bekend staan om hun goede trainbaarheid en zachte karakters....en dan blijkt Puff dat niet te hebben....das dan ineens een hele kluif.

honden page profiel ~**Saar,  Dexx & Daya **~~**Saar, Dexx & Daya **~

honden foto van ~**Saar,  Dexx & Daya **~

Hoi Sandy, ik had je al een pbtje gestuurd.
Ik denk dat er idd rassen zijn die zachter van aard blijken dan andere rassoorten.
En je weet natuurlijk nooit van te voren of de hond van je keuze nu precies dat karakter heeft.
Ik heb van de teckels die ik ken echt hele felle gezien,terwijl Lilo echt een mutsje was.
Daisy is echt een zacht ei! En dat voor een teckeltje.
Noxx is vooralsnog ook een sulletje, maar dat kan natuurlijk vet veranderen!
Ook mijn zoon heeft erg veel hulp nodig en een hond is uitstekend voor hem !dat had hij met Lilo en lukt niet met Sam en Daisy.
Dat neemt niet weg dat ze part van ons gezin zijn.
Mijn zoon heeft Noxx uuitgezocht om dat het voor hem een therapy hondje gaat worden en de klik was voor hem belangrijk.
Die vond hij met Noxx.
We verwachten niks van hem aleen dat hij meedraait met ons gezin.
Ik weet dat dat bij jullie ook zo is.
En laat je aub niet ontmoedigen door reacties hoor.
Sam doet soms ook grommen,maar bij sam is grommen dus een teken van genot! Dat is een ander soort grommen wat meer op knorren lijkt dan grommen.
Elke hond hoe oud klein of van welk ras ook hoort zich aan te passen aan het gezin! En toch zeker niet andersom.

Het is alleen maar goed om vragen te stellen en daar de juiste tips van over te nemen.
Niemand kan in jou leefomstandigheden,huis kinderen en jou situatie kijken.
Dus ik zou zeggen pik er de juiste uit voor jullie en laat de onbruikbare tips voor jou zijn zoals ze zijn.

Uiteindelijk geef je ook tevaak aan wat Puff in positieve zin voor jullie betekent!

Ik denk dat iedereen lovende topics kan maken over hun hondjes en tegelijkertijd ook topics kan openen vol frustraties.

Met puff komt het heus goed !daar ben ik van overtuigt !

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

" Nou ik had niet verwacht dat het zo moeilijk zou zijn, wel dat het een opgave zou zijn om een hond op te voeden dat zeker wel...maar ik had nooit gedacht dat ik tegen dit soort dingen aan zou lopen, de meeste mensen genieten van hun hond en van het pup zijn, en ik moet me zorgen maken om grommen en overprikkeling en dat soort zaken, dat had ik niet verwacht en vind het erg moeilijk dat overal eerst over nagedacht moet worden.

Zoals je het hierboven omschreven hebt, klopt het 'eigenlijk' helemaal hoor.... je/jullie moeten genieten van je pup. En ik snap ook heel goed dat je er goed moe van kunt worden als je vantevoren over alles na moet denken. Misschien denk je te veel na? Misschien wil je het te goed doen?

Misschien moet je gewoon eens vanuit je intuitie te werk gaan. Ik denk dat dan veel goed zou komen.

Probeer sowieso eerst weer even de rust voor jezelf/jullie te vinden.

Gewoon even diep doorademen en niet te veel nadenken ;-) en weer verder gaan. Lekker wandelen, spelen, trainen met de hond :-D

Mocht je het echt even niet meer weten, laat een GD/GT even met je meekijken bij je thuis naar de hond.

Wij hebben juist voor dit soort hond gekozen juist omdat ze bekend staan om hun goede trainbaarheid en zachte karakters....en dan blijkt Puff dat niet te hebben....das dan ineens een hele kluif.

Niet vergeten dat Puff op dit moment of al enkele weken in haar puberfase kan zitten hè?!?! Dan willen ze ook nog wel eens vervelend zijn, net als kinderen (geloof me ik heb op dit moment een puberende 16-jarige zoon en een 7,5 maand oude herder...... hellup ;-) )


Ik wens jullie veel suc6 maar vooral veel plezier met Puff :-D

"



honden page profiel mary S&A&Z mary S&A&Z

honden foto van mary S&A&Z

Ik zou gewoon eens rustig kijken. O-)
Je krijgt nu zoveel antwoorden/oplossingen naar je toe, dat het probleem misschien ook groter lijkt dan dat het uiteindelijk blijkt te zijn. ;-)

Hartelijke grrromm ;-)

honden page profiel mary S&A&Z mary S&A&Z

honden foto van mary S&A&Z

Dadelijk raak je zelf overprikkeld en ga je ook grommen. :-D

honden page profiel FayFay

honden foto van Fay

"

We weten dat Puff kan bijten. Dan is het dus stompzinnig om de waarschuwingen af te gaan straffen, want je verhelpt daarmee enkel de waarschuwingen. Net zoals je kanarie in de mijn niet weghaalt, moet je ook niet het grommen weghalen, maar de rede tot het grommen.

Dat jouw honden zo zachtaardig zijn, overigens, komt duidelijk niet door jouw opvoeding. Jouw honden zijn zachtaardig desondanks jouw opvoeding. "


Nou reken maar dat daar wat opvoeding inzit, heb ook pekingezen gehad en de dierenarts verbaasde zich erover dat die hondjes nooit lelijk deden, een hond is bij mij een hond, en hoe duidelijker ik ben wat wel en niet kan, des te makkelijker word de hond.

Bij mij bestaat er namelijk geen misschien of twijfel, honden krijgen hier alles wat ze maar willen, krijgen genoeg beweging hebben, hun eigen ruimte en worden met respect behandeld, dus ik eis geen gegrom of geklooi.

honden page profiel Miora,pebbles en quizMiora,pebbles en quiz

honden foto van Miora,pebbles en quiz

"

En een gave om honden te herplaatsen! "


lekker onder de gordel. :-)

Yuna naar m'n moeder omdat ze daar gelukkiger mee is (en ze was niet eens van mij, maar oorspronkelijk van m'n exvriend die haar in het asiel wilde dumpen)

Mazzel die ik had gered van de broodfok en bij super mensen is terecht gekomen. wie heb ik nog herplaatst dan??? :-) ik kan me niet herinneren dat dit met dit topic te maken heeft ;-)
dus lekker laag van je!! ;-)

honden page profiel ukkieukkiegoedgekeurde fokker

"

lekker onder de gordel. :-)

Yuna naar m'n moeder omdat ze daar gelukkiger mee is (en ze was niet eens van mij, maar oorspronkelijk van m'n exvriend die haar in het asiel wilde dumpen)

Mazzel die ik had gered van de broodfok en bij super mensen is terecht gekomen. wie heb ik nog herplaatst dan??? :-) ik kan me niet herinneren dat dit met dit topic te maken heeft ;-)
dus lekker laag van je!! ;-) "


En ik vind het laag van jou dat je hier de expert gaat uithangen tegen positieve opvoeding. En je hier heel eenzijdig de volgens jou geweldige resultaten van een hardere aanpak neerzet, terwijl je een aantal honden hebt moeten herplaatsen omdat het niet werkte. Je zet hier de verhalen van de herplaatsingen ook wel mooier neer...

honden page profiel Miora,pebbles en quizMiora,pebbles en quiz

honden foto van Miora,pebbles en quiz

" positieve opvoeding. En je hier heel eenzijdig de volgens jou geweldige resultaten van een hardere aanpak neerzet, terwijl je een aantal honden hebt moeten herplaatsen omdat het niet werkte. Je zet hier de verhalen van de herplaatsingen ook wel mooier neer... "


bij mijn weten was jij er niet bij. de verhalen van de herplaatsingen zijn excact zoals ik ze hier schrijf :-)
moeten herplaatsen heb ik nooit, ik heb altijd iin het voordeel van de hond gekozen.
Ik ben niet tegen positieve opvoeding, ik voed zelf positief op. maar niét met kalmerende signalen omdat ik daar gewoon écht niet in geloof. :-)

honden page profiel mary S&A&Z mary S&A&Z

honden foto van mary S&A&Z

Het is niet alleen Puff die gromt, er wordt nu hèèl wat af gegromd ;-)

honden page profiel Miora,pebbles en quizMiora,pebbles en quiz

honden foto van Miora,pebbles en quiz

" Het is niet alleen Puff die gromt, er wordt nu hèèl wat af gegromd ;-) "


jep, en lekker off topic gegaan ook... sorry dat ik daarop reageer, ik laat me niet zomaar afblaffen, zeker niet met een omgedraaide waarheid.

honden page profiel lutlut

honden foto van lut

Als ik de gedragsregels overlees dan heb ik toch een aantal bedenkingen hoor, wij hebben een amerikaanse cocker van nu 8 maand en die leeft hier samen met drie kinderen tussen de 7 en 13 jaar.Dat ze respect moeten hebben voor de hond, ja, dat weten ze en ook dat hij niet geplaagd mag worden. Eten en drinken, ze moeten hem gerust laten maar elk van hun geeft hem tijdens het eten met hun hand wat lekkers bij, heeft nooit baknijd gehad.Bedelen aan tafel, neen, dat is niet toegestaan, hij blijft dan lekker in zijn eigen mand wachten.In het begin heeft hij eens gegromd naar dochter toen hij aan het kluiven was aan een varkensoor en zij te dicht kwam, meteen lekkers weggenomen en dit krijgt hij niet meer alleen onder mijn toezicht en als de kinderen uit de buurt zijn. Het is positief dat puff gromde, ze was zo lief om een waarschuwing te geven, dus waarom al die heisa ?Dat de ene zijn hond positief wil opvoeden en de andere met de vastere hand dat maakt ieder voor zichzelf uit, boontje komt om zijn loontje...Verder wil ik zeggen, Sandy doe zo verder en hopelijk wordt puff het ideale maatje voor je gezin, je hebt er al ongelooflijk veel tijd en energie ingestoken en daar kan een mens alleen maar bewondering voor hebben ;-)

honden page profiel Miora,pebbles en quizMiora,pebbles en quiz

honden foto van Miora,pebbles en quiz

" Als ik de gedragsregels overlees dan heb ik toch een aantal bedenkingen hoor, wij hebben een amerikaanse cocker van nu 8 maand en die leeft hier samen met drie kinderen tussen de 7 en 13 jaar.Dat ze respect moeten hebben voor de hond, ja, dat weten ze en ook dat hij niet geplaagd mag worden. Eten en drinken, ze moeten hem gerust laten maar elk van hun geeft hem tijdens het eten met hun hand wat lekkers bij, heeft nooit baknijd gehad.Bedelen aan tafel, neen, dat is niet toegestaan, hij blijft dan lekker in zijn eigen mand wachten.In het begin heeft hij eens gegromd naar dochter toen hij aan het kluiven was aan een varkensoor en zij te dicht kwam, meteen lekkers weggenomen en dit krijgt hij niet meer alleen onder mijn toezicht en als de kinderen uit de buurt zijn. Het is positief dat puff gromde, ze was zo lief om een waarschuwing te geven, dus waarom al die heisa ?Dat de ene zijn hond positief wil opvoeden en de andere met de vastere hand dat maakt ieder voor zichzelf uit, boontje komt om zijn loontje...Verder wil ik zeggen, Sandy doe zo verder en hopelijk wordt puff het ideale maatje voor je gezin, je hebt er al ongelooflijk veel tijd en energie ingestoken en daar kan een mens alleen maar bewondering voor hebben ;-) "


hier ben ik het zeker mee eens! :-) en boontje komt om z'n loontje , zowel voor de hardere als de zachter aanpak. als baas weet je zelf wat het beste is voor je hond. :-)

honden page profiel L, K & PL, K & P

honden foto van L, K & P

Goh Sandy, wat een nare situatie. Ik durf je geen advies te geven, want ik ben geen GT en was er niet bij én ken Puff niet. Zelf neig ik te denken dat het overprikkeling en een soort oververwachting zou kunnen zijn, maar ik heb hier dan ook zelf een heel prikkelgevoelig hondje en dus ben ik nogal snel geneigd om het in die hoek te zoeken. Ik hoop in ieder geval voor jullie dat het opgelost wordt en wil je dus wel even een hart onder de riem steken.

Even aan de rest: is het echt nodig om nu persoonlijk in de aanval te gaan naar elkaar? Het valt me bijvoorbeeld op dat echt iedere keer de "herplaatsers" van Miora er bij worden gehaald. Is toch niet nodig? Heeft in mijn ogen ook helemaal niets te maken met het onderwerp van dit topic... Dat is gewoon elkaar proberen onderuit te halen en dat moeten we toch niet willen denk ik.

honden page profiel ukkieukkiegoedgekeurde fokker

Ik vind:
dus, hond gromt naar mens, mens moet zich aanpassen. of, hoe we in een omgekeerde, volledig op z'n kop gedraaide samenleving zijn terecht gekomen.

Niet van veel respect voor de hond getuigen. Als je hond gromt voelt hij zicht niet fijn dus dan doe je meestal iets verkeerd en dan moet je je aanpak aanpassen. Afstraffen veranderd niets aan de situatie en kan ervoor zorgen dat de hond deze stap volgende keer overslaat.

Dit en dan jezelf de hemel in prijzen viel bij mij totaal verkeerd.
Maar ik ben wel wat te ver gegaan sorry daarvoor!

honden page profiel Miora,pebbles en quizMiora,pebbles en quiz

honden foto van Miora,pebbles en quiz

" Ik vind:


Niet van veel respect voor de hond getuigen. Als je hond gromt voelt hij zicht niet fijn dus dan doe je meestal iets verkeerd en dan moet je je aanpak aanpassen. Afstraffen veranderd niets aan de situatie en kan ervoor zorgen dat de hond deze stap volgende keer overslaat.

Dit en dan jezelf de hemel in prijzen viel bij mij totaal verkeerd.
Maar ik ben wel wat te ver gegaan sorry daarvoor!
"


excuses aanvaard. Onze opvoedingsmethodes komen gewoon niet overeen.
het is gewoon écht niet fijn elke keer geconfronteerd te worden met (vooral) het feit dat yuna niet meer bij me woont. Heb haar vandaag weer gezien en ik kan je verzekeren dat het pijn blijft doen, maar ik het 100% gedaan heb voor die doggiesmile waar ze nu dag in dag uit mee rondloopt.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Puff is verder een onwijs lief hondje, en we beleven ook heel erg veel plezier aan haar....maar toch is ze een hond, een dier, ze zal zich aan MOETEN passen, want de situatie is er helaas naar dat mijn kinderen zich niet aan KUNNEN passen aan haar....buiten de basis omgangsregels om.

Het jammere van de hele situatie is dat je nu kinderen én een hond hebt die zich waarschijnlijk niet helemaal kunnen schikken in de ideale situatie die jij hoopt te zien of te gaan zien.

Puff 'moet'zich van jou aanpassen,voor nu ziet het er gewoon naar uit dat het niet lukt,zolang je doorgaat op het pad wat je al aan het bewandelen bent ,voor maanden.Teminste het lukt Puff wel voor zover,van dat je omschrijft dat ze zo lief is in huis enz.Maar zeker gebeuren er dingen die veel te veel zijn voor haar,anders was je nu niet op het punt waar je nu blijft hangen met haar.

Gebruik de adviezen en inzichten van Annelies,dan kan het nog los lopen,maar ga je op dezelfde manier door met dezelfde verwachtingen en spanningen die daar toch bijkomen,dan kun je rekening houden met herplaatsing.Want het blijft dan een complexe situatie waar je enerzijds te maken hebt met een dier,wat zich zo goed mogelijk probeerd aan te passen aan het leven dat jij haar geeft(maar nu lijkt het haar teveel te worden),dan houdt je over dat ze niet meer dan instinctief kan reageren.
En anderszijds jouw kinderen,die ook kinderen blijven.

Ik wil je veel wijsheid en rust in je hoofd toewensen,en positiviteit ,zodat je er het beste van kunt maken en alles op zijn plaats gaat vallen.

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

" Nou ik had niet verwacht dat het zo moeilijk zou zijn, wel dat het een opgave zou zijn om een hond op te voeden dat zeker wel...maar ik had nooit gedacht dat ik tegen dit soort dingen aan zou lopen, de meeste mensen genieten van hun hond en van het pup zijn, en ik moet me zorgen maken om grommen en overprikkeling en dat soort zaken, dat had ik niet verwacht en vind het erg moeilijk dat overal eerst over nagedacht moet worden.

Wij hebben juist voor dit soort hond gekozen juist omdat ze bekend staan om hun goede trainbaarheid en zachte karakters....en dan blijkt Puff dat niet te hebben....das dan ineens een hele kluif. "


Ja ik kan me voorstellen dat het een hele kluif is. Je kiest inderdaad dit ras om hun zachtaardigheid uit en van wat ik gelezen heb, heb jij een aardig zeker exemplaar die ook graag uitprobeert waar de grenzen precies liggen :-)
De diepe grom waar je het over hebt, dat is ook een teken van die zekerheid. Een onzekere hond gromt het liefst niet en als die gromt, dan hoor je toonverschil, dus niet 1 diepe grom, maar variatie in de toon met wat hoger gegrom ertussen, soms lijkt het zelfs op piepen of janken. Een zekere hond maakt een diepe grom, hele lage enkele toon, vaak redelijk kort, kijkt je strak aan, met ronde ogen waarbij je heel weinig of geen oogwit ziet. De oren staan naar voren en als de hond niet zit of ligt is de staart hoog.
Op zich is er niks mis met een zekere hond die wat uitprobeert.. maar het vraagt aardig wat werk en je hebt het al druk met de kinderen en een pup.
Een zekere hond heeft ook heel veel voordelen, maar als nadeel dat als ze denkt in haar recht te staan er niet voor zal terugdeinzen om met een grommetje te laten weten dat haar grens bereikt is.
Op zich is dat ook niet zo'n ramp, als de grom door iedereen goed begrepen en opgepakt wordt en Puff geen misbruik gaat maken van grommen om haar zin te krijgen.
Een grom is gewoon een waarschuwing: 'ik wil dit niet.'
Het afstraffen is niet slim, dan krijg je de verhalen: 'en zomaar uit het niets beet hij!' Nee.. dat was niet zomaar uit het niets.. dat had een reden, een hele voorgeschiedenis maar die heb je niet gezien.
En zeker niet gehoord, omdat je de hond hebt geleerd dat grommen niet mag.

Aan grommen gaan ook nog diverse signalen vooraf, het is denk ik belangrijk om die te gaan opsporen zodat je daar al kan ingrijpen. Vaak zie je een hond eerst wat stresssignalen geven, bek likken, tongelen (tong snel uit en in de bek), pootje heffen, krabben, gapen enzovoorts. (je kent ze wel, worden ook wel kalmerende signalen genoemd) Je ziet er meestal meerdere, of eentje heel vaak achter elkaar. Stresssignalen zie je heel vaak, maar dan is het 1 keertje, of twee keer, even krabben en dan is het over. Maar als je tongelen en krabben ziet en dat herhaald zich, of het tongelen blijft aanhouden dan weet je dat de spanning te hoog wordt en dan moet je de hond uit de situatie weghalen. Je kunt ook zien dat Puff zich verstijfd, je ziet dan een bepaalde spierspanning, door die krullen misschien lastiger te zien. Vaak kan je dan wel aan de bek zien dat die dicht gehouden wordt en de lippen gespannen zijn.

Als je het niet voor kan zijn en hoort het grommen, dan kun je aan de kinderen uitleggen dat je dan stil moeten blijven zitten, Puff niet moeten aankijken en hun hand langzaam terug moeten halen. Ze kunnen dan jou roepen en jij haalt Puff dan weg.

Zou je de kinderen kunnen leren dat ze Puff altijd eerst bij zich roepen voordat ze gaan aaien? Dus niet naar Puff toelopen en gaan aaien. Want dan kan het zijn dat ze geen zin heeft en dus gromt en daarmee 'zegt': 'nu even niet'.

Met je trainer kun je wel overleggen wat je verder moet doen.
Hoe je ervoor kan zorgen dat Puff altijd kiest om weg te lopen, en niet kiest om de kinderen 'weg te sturen' zoals ze nu doet. Dat is te leren.
Ik denk dat het zeker beter zal gaan als Puff de opleiding tot Therapiehond gaat doen. Ze gaat dan zo intensief met je kinderen trainen dat het een soort eenheid wordt. Ze heeft dan ook duidelijke taken die ze uitvoert en er is dus geen ruimte om zelf na te gaan denken en te gaan sturen.

Het grommen met je man heeft een hele andere betekenis denk ik. Puur het botje. Je gaat iets van mij pakken en ook al krijg ik er iets voor terug, ik wil het niet.
Ik zou gaan ruilen met iets wat veel lekkerder ruikt. Dus ga op een afstandje op de grond zitten met je zijkant naar haar toe, dus niet recht tegenover haar. En je rolt stukjes kip of runderknakworst. Die geur alleen al is zo sterk dat ze het een normaal botje overtreft. En dan kun je langzaam gaan ruilen voor een ander bot, met daarbij een bergje knakworst :-)

honden page profiel ~*Sandy*Yoda & Yip*~~*Sandy*Yoda & Yip*~

honden foto van ~*Sandy*Yoda & Yip*~

Om 2 uur een afspraak voor Puff gemaakt, zodat ze even goed nagekeken kan worden om uit te sluiten dat ze geen pijn heeft,

honden page profiel Miora,pebbles en quizMiora,pebbles en quiz

honden foto van Miora,pebbles en quiz

" Om 2 uur een afspraak voor Puff gemaakt, zodat ze even goed nagekeken kan worden om uit te sluiten dat ze geen pijn heeft, "


succes meid!

honden page profiel LizLiz

Veel succes Sandy! Alles gaat vast goed komen! ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Puff gromde naar mijn dochtertje....hoe te reageren? " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 3 van 4 12 34
Volgende forumvraag: Wie kijkt er Live naar Crufts??
^