Wie traint zijn honden????

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Wie traint zijn honden???? Poll

Ja, altijd! (6)
 
Nee, nooit! (13)
 
Ligt eraan wat voor ras het is (21)
 
Ligt eraan hoe onveilig je buurt is (3)
 

Moet je je hond wel tot waakhond laten opleiden of niet?

Ja, altijd!
Nee, nooit!
Ligt eraan wat voor ras het is
Ligt eraan hoe onveilig je buurt is

honden page profiel Kevin baasje van Yuki en IsisKevin baasje van Yuki en Isis

honden foto van Kevin baasje van Yuki en Isis

ik vind dat het van ras afhangt een beetje, yuki moet ik ni trainen  die heeft het natuurlijk instinct al en verdedigt echt.. test gedaan op hondenschool,  Isis niet.. die zou eerder op haar rug gaan liggen...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wie traint zijn honden????" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Gerrit (Gast)

ten eerste wat verstaat men onder trainen?

voor mij is trainen, naar cursus gaan gehoorzaamheids proeven.
waakhond training, politie hond training jacht training.

dat soort dingen doe ik zelf niet, ik train dus geen honden, opvoeding geven ja dat wel maar dat is in mijn ogen geen training, want het voldoet niet aan een vastgestelde eis.


of jou vriendin haar vader er een getrainde waakhond van moet maken?  ten eerste idd de vraag waarom? wat is het nut er van? is het om stoer te doen? of om een object te bewaken? is haar vader een schijterd die bang is voor inbrekers?  weet die wel wat zijn wettelijke aansprakelijkheid is op het gebied van waakhonden/honden???   de eisen voor waakhond?    weet die wel dat je als je, je aanmeld voor zo'n training dat er dan ook een antecedenten onderzoek gedaan wordt? dat wil zeggen dat er geen criminele gedragingen zijn van de honde eigenaren en zijn directe familie?  een verklaring van goed gedrag moet er komen.  plus dat die training niet in een maandje klaar is, je praat over maanden, en erg veel bezig zijn met de hond, die erg op 1 baas gericht wordt dan ook.


het best wat hij kan doen is simpel,  gewoon doen wat die beloofd had te doen, het eten kopen, af en toe een blokje met em om,  en jou vriendin met de hond naar een hondencursus brengen zodat jou vriendin goed leert omgaan met de hond in kwestie.

en mensen geen enkele hond is gemaakt voor kinderen als speelgoed, maar waarom zou een gemotiveerde tiener niet een mechelaar kunnen hebben? met goeie begeleiding en scholing niks aan de hand,  ken zelfs wel mensen die aan ipo doen, waarvan een zoon of dochter ook een hond daarvoor africhten onder begeleiding.

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

" maar waarom zou een gemotiveerde tiener niet een mechelaar kunnen hebben? met goeie begeleiding en scholing niks aan de hand,  ken zelfs wel mensen die aan ipo doen, waarvan een zoon of dochter ook een hond daarvoor africhten onder begeleiding. "


gezien de antwoorden 'maar dan denkt mijn vriendin dat ze geen knuffetjes meer kan doen met haar hond' denk ik niet dat het om een gemotiveerde tiener gaat.
En nee, dan is een mechel niet geschikt.

Als mijn kind belangstelling heeft om ipo te gaan doen, dan zou dat ook mogen. Maar dat is dan wel bij ervaren handen en onder dageijske begeleiding met jarenlange ervaring. En niet zomaar uit het niets ;-)

honden page profiel Kyra *Shadow* AngelKyra *Shadow* Angel

honden foto van Kyra *Shadow* Angel

Mechelaars zijn super mits ze een goede opvoeding krijgen en mits je consequent blijft.
Daarbij lijkt mij het ook niet zo goed idee, net zoals Maart zei, dat je vriendin de hond gaat opvoeden.
Een Mechelse herder is niet een ras dat binnen een paar dagen is afgetraind.
Het is een prachtig ras, maar je moet wel consequent zijn.
En ik denk niet dat dat is weggelegd voor een kind van 13.
Ik ben zelf 23 en mijn man is 26, wij hebben Kyra vanaf 7 weken oud, en zij is nu 11 maanden oud.
Kyra wordt getraind in de Ipo sport, waar we twee keer per week trainen bij de vereniging.
Ze is daar erg geschikt voor, Kyra is ook waaks, let altijd op, en doet haar best om ons te beschermen en is een grote vredestichter.
Maar daarnaast is het ook een hele lieve huishond die graag bij ons op de bank ligt en op schoot, als mevrouw geen aandacht krijgt zorgt ze wel dat ze dat krijgt.

Elke dag zijn wij met Kyra bezig, elke dag oefen ik in 10 minuten alle commando'' met Kyra, daarnaast besteed ik veel aandacht aan het 'volgen' en 'naast lopen'. Het 'naast lopen' wordt iedere uitlaatbeurt getraind, en het 'volgen' 1 keer per dag op een veld. Daarnaast ga ik vaak in de week naar het bos met Kyra, daar mag ze los, drie kwartier lang, daar oefen ik ook elke keer weer met 'hier' komen. Kyra is inmiddels bijna 11 maanden oud, maar het is niet altijd even makkelijk geweest. Bovendien is een Mechel die de IPO sport of KNPV beoefent niet meteen een hardleerse waker, het kunnen ook grote knuffelkonten zijn in de huiselijke sferen. Kyra is bijvoorbeeld tijdens het pakwerk echt een bitch, eigenlijk iets te fel, maar thuis is het een grote knuffelkont, en ligt ze graag op schoot. Als een Mechelaar goed wordt afgetraind maakt dat niet uit, maar ik denk persoonlijk dat een kind van 13 wat te jong is. Ik ben zelf erg consequent naar Kyra toe, maar mijn man is dat nog meer, en die ziet ze ook echt als baas! De dingen die Kyra weleens uithaalt wanneer ik alleen met haar ben doet ze absoluut niet waar mijn man bij is. Ik corrigeer Kyra net zo goed als mijn man, maar mijn man is ietwat consequenter als ik ben. En hij corrigeert met een veel zwaardere stem als ik, en dat werkt bij Kyra erg goed. Mechelse herders zijn pracht honden, maar je moet ze wel opvoeden en goed aftrainen, hier zou er zo nog weer 1 bij komen als het alleen aan mij lag ;-).

Joop (Gast)

En dan vragen mensen zich af waarom de asiels volzitten met dolle Mechelaars die niet luisteren, hond-hond agressief zijn of mensen grijpen...
 
Nou, aangezien mensen van 13 ze voor hun verjaardag krijgen om ze te knuffelen, en vaders denken dat ze tussendoor nog wel even tot waakhond op te leiden zijn.
 
Het kan goed gaan, ja. Als de ouders weten wat voor hond ze in huis halen. Maar te vaak komt een (natuurlijk meestal ook nog KNPV) Mechel bij een volkomen onervaren gezinnetje en tja... Na 6 maanden is die niet zo lief meer.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wie traint zijn honden????" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: wat klopt hier niet?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^