Een vraag aan de mensen met 3 honden...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)

Hallo HP'ers,

Zoals sommigen van jullie wel weten, willen wij in de toekomst een pup erbij. :-)
Het kan nog best even duren voor we dit kunnen realiseren, maar ik heb toch al een vraag aan jullie...

Naar aanleiding van een gesprek met een vriendin van me, ben ik eens gaan nadenken. Zij heeft het namelijk meegemaakt dat, op het moment dat ze 3 honden had, er altijd één wat 'buiten de groep viel'. Nu had zij 2 grote honden en 1 kleine, dus dat kan natuurlijk ook enigszins verschil maken, maar omdat er ook bij ons een ander ras (wel een grote) op de planning staat, vroeg ik me af wat jullie ervaringen hiermee zijn.
Hoe zijn jullie 3 honden met elkaar? Wordt de aandacht eerlijk verdeeld over elkaar, of valt toch één hond wat meer buiten de groep? En hebben jullie bepaalde stappen ondernomen om de band tussen de 3 honden te motiveren en zo te versterken?

Alvast bedankt!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Een vraag aan de mensen met 3 honden..." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

inge....newfoundlanders, weet dat je er weer zoeen bij neemt, die doen niet moeilijk, heb nog nimmer mee gemaakt dat meerderen honden van dit ras buiten de boot vallen, ook in de newfoundlander roedel is en zijn er rangen, maar moeilijk doen ? nee heb ik nog nimmer mee gemaakt.

heb zelf ook vele honden tegelijkertijd gehad, meer dan drie, maar drie newfoundlanders hebben geen vervelende dingen ....een pup die er bij komt, wordt wat meer bemoederd in het begin, logisch.

je kan ook eens fokkers benaderen, wat hun ervaring is, mijn ervaring is, geen probleem, je bent zelf degene die de aandacht aan je honden verdeelt, neem ze allemaal eens apart mee, voor leuke dingen, zodat ze allemaal apart aan hun trekken komen.

honden foto van Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)

@ Willemijn: Bedankt voor je reactie. :-) Maar ik denk dat je eroverheen gelezen hebt... er komt in de toekomst zeker nog een Newfoundlander bij, als we groter wonen, maar onze volgende hond zal van een ander ras zijn.
Vandaar eigenlijk ook mijn vraag aan de mensen hier op HP, ik ben heel benieuwd naar hun ervaringsverhalen. :-)

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

hier is het echt niet zo dat er 1 buiten de groep valt.. ze zijn alle 3 wel heeel verschillend van karakter, en doen allemaal graag andere dingen, maar als het erop aan komt willen ze heel graag bij elkaar zijn, en als er 1 weg is, maakt niet uit wie.. zijn de andere 2 weer echt blij als de andere hond terugkomt.



honden page profiel Sara & GummiSara & Gummi 3 doggies

honden foto van Sara & Gummi

Gummi, Jeda en kleine Joya spelen gezellig samen. Dan is de ene met de andere aan het flostrouw aan het trekken, dan komt die kleine er weer bij en probeert mee te doen, of gaat Gummi net lekker liggen om met de kleine te spelen, komt Jeda er weer bij, ...
Thuis gaat het echt super goed en het zijn ook 3 aparte karakters, groottes en rassen/kruisingen.

Veel plezier Inge met de voorpret wat betreft een 3e hond. ;-)

honden page profiel Thea & het viertalThea & het viertal 3 doggies

honden foto van Thea & het viertal

Toen wij onze 3 de namen, waren onze oudste 2 al wat ouder.
1 na oudste wou nog wel spelen, maar...3 de was super speels. En te opdringerig.
Omdat zij ook doof is, hebben we vast een (pup) 4 de genomen..en het is nu wel beter in ballans...

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

sorry. hahah, ja eens een newfoundlander , altijd een newfy...niets mis mee met een ander ras, sorry dat heb ik dan niet goed gelezen.

maar dan nog hoor, je twee newfy,s die je al hebt, die maken geen problemen, ik heb dat nimmer mee gemaakt, zeker niet als er een pup bij komt, en jij weet als de beste hoe je dat aan moet pakken. ook in de newfoundlander fokkerij , daar zitten ook andere honden die geen newfy zijn. er wordt niet mee gefokt, maar zitten wel in de roedel.

enne, licht een tipje van de sluier op, welk ras ? hahahaha ja ik ben heel nieuwsgierig hoor. :-D

honden page profiel esther esther 3 doggies

honden foto van esther

Ik heb 1 herdermix en 2 labradors...

De labradors trekken veel meer naar elkaar toe, maar dit zijn beiden jonge honden ( 23 mnd en 7 mnd) :-D
De oudste, Casper, is 9 jaar, en erg op zichzelf...altijd al geweest...
Casper zoekt Bamse en Lasse niet op maar accepteert ze wel....
Casper zoekt ons mensen overigens ook niet op...

Ik denk dat dit echt bij Casper ligt....hij mag wel meedoen, maar wil het gewoon niet...
Dat is ook prima vind ik....

honden page profiel sandra en Glendasandra en Glenda 3 doggies

honden foto van sandra en Glenda

Vroeger had ik ook drie honden maar nooit geen last gehad dat er een buiten de boot viel hoor, ging prima.

honden page profiel Lizy en de doggiesLizy en de doggies 3 doggies

honden foto van Lizy en de doggies

ik merk wel dat ze alle drie een hele verschillende manier van spelen hebben. Dit betekend dus wel eens dat tijdens spel er een of twee niet mee doen. Ik wissel dus de spellen af zodat ze allemaal regelmatig iets leuks doen. Het enige wat ze echt alle 3 erg leuk vinden is trainen met mij maar dit doe ik nu nog 1 voor 1. Als Twister straks wat beter onder appel staat kan ik dat weer op gaan bouwen naar alle drie tegelijk. Echt spel met z'n drieen gebeurd meestal op z'n labjes (lomp en onbehouwen dus). Ze wisselen elkaar dan wel af dus dan komen ze toch alle drie aan hun trekken.

Omdat ze alle drie erg verschillend zijn hebben ze onderling niet zo'n enorme band (al komen ze wel voor elkaar op). Ik zie ze dan ook nooit samen slapen. Hun gezamelijke ding ben ik. Waar ik ben zijn de honden. Als ik dus op de bank zit liggen ze allemaal binnen een vierkante meter van mij. Als ik er niet ben liggen ze allemaal op hun eigen plek verdeeld over de keuken en woonkamer.

honden page profiel MaritMaritgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marit

Het zal heel erg afhangen van de individuutjes die je honden zijn. Ons eerste hondje had niks met andere honden. Toen nr 2 en 3 erbij kwamen, had ze daar niks mee. We hebben een 4e hondje erbij genomen van haar formaat zodat ze daar fysiek tegen op gewassen was en een hondje dat ook met de border collies mee kon doen. Nu is ons markiesje helemaal happy in de roedel.

Om de band te versterken? Heb ik niks bijzonders gedaan. In de eerste plaats hebben wij de honden voor onszelf, om mee te sporten en te werken. Het valt mij trouwens op dat ze in huis nooit met z'n 4en tegelijk bezig zijn, altijd 2 die interactie hebben en de andere 2 die hen negeren. Tot de interactie te heftig wordt, dan gaat 1 van de andere 2 ze kalmeren en weer rust in de groep brengen. Buiten rennen ze allemaal achter de bal aan.

Zowel in huis als daarbuiten heeft elk z'n eigen taak binnen de roedel, dat weten ze zelf en ook de andere honden weten dat.

Mijn honden zijn wel allemaal van hetzelfde type, snel, wendbaar, eager, gevoelig. Dezelfde manier van spelen Ik denk dat een terrier of bull wel buiten de boot zal vallen bij ons.

honden page profiel T&dogsT&dogs 3 doggies

honden foto van T&dogs

hier ook 3 honden een grote een middelmaat en een kleine gaat prima met elkaar soms moet je wel is uitkijken met die kleinste omdat die andere soms een beetje lomp spelen maar nee ze vallen geen van allen buiten de groep ;-) .

honden foto van Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)

Bedankt allemaal voor jullie reacties, ik kan er zeker wat mee!
Onze honden zijn eigenlijk heel sociaal, dus in dat opzicht verwacht ik zeker geen problemen... ook omdat onze volgende hond eveneens een hond van een groot ras zal worden en voor hen dus ook een 'uitdaging' zal zijn. :-)
Als er nu een 3e hond bij Yuna en Fedor is (en zeker wanneer dit Reina van Nicole is), zijn ze nog steeds een eenheid; ze vormen duidelijk een roedel en dat zelfs met een hond die niet bij hen in huis leeft. Dus ik ben heel benieuwd hoe het zal gaan met onze volgende hond erbij; tips/ervaringen blijven natuurlijk altijd welkom!

@ Willemijn: Haha, absoluut! Ik zou me ook nooit meer een leven zonder Newfoundlanders willen indenken ;-)
Maar onze volgende hond wordt, als alles volgens planning verloopt, een Rottweiler. :-) Een ras waar ik altijd al een zwak voor heb gehad en ik wil heel graag (naast het waterwerk) ook een andere tak van hondensport in. Er is nog niks zeker, maar die voorpret blijft heerlijk.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Een vraag aan de mensen met 3 honden..." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Eindelijk is het zover!!!!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^