blijft dingen slopen snachts.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel anjaanja

honden foto van anja

Hai allemaal,

Dux blijft ´s nachts dingen slopen, wat kan ik hier aan doen?
Ik leg veel weg altijd maar gister sloopte hij een sleutelhanger en oorbellen.
Vannacht sloopte hij de portomonnee van mn vriend. Net wat er ligt of hij zoekt weer ergens anders iets vandaan. Soms weet ik amper waar hij iets vandaan heeft gehaald.
Kan ook niet alles wegleggen, hij kan overal wel bij en vind blijkbaar alles leuk/lekker/interessant.
Dit gebeurd altijd ´s nachts als we er niet bij zijn.
Ik heb geprobeerd een kauwbot te laten liggen snachts maar die laat hij dan gwoon liggen.

Wat kan ik hier dan nog aan doen? Spullen wegleggen, kauwbot/speeltjes geven ik weet het even niet en het begint wel irritant te worden.. In een andere ruimte brengen? Kan niet, alleen in de gang waar de schoenen staan die laat hij met rust maar als hij niet meer in de kamer mag dan ben ik bang dat hij wel aan de schoenen gaat beginnen...en het is maar een kleine gang dan heb ik het idee dat hij zo opgesloten ligt.. En tis niet zo dat de nachten extreem lang zijn voor m. Want hij gaat rond half 12 of 12 uur vaak nog een rondje uit. Smorgens staat mn vriend alweer op tijd op´rond 7 uur. en dan is het alweer gebeurd..

Snachts opstaan zou nog kunnen maar is natuurlijk niet ideaal... tips??

njaa grtzz

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "blijft dingen slopen snachts." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtjeWaka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtjegoedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtje

waarom gebruik je geen bench?
die zijn juist ideaal om te voorkomen dat dit soort gedrag een gewoonte wordt......

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Een bench zou een oplossing kunnen zijn, dit moet je wel langzaam aan opbouwen.

Je zou ook eens kunnen proberen om hem mee te nemen op je slaapkamer of zelf bij hem gaan liggen op de bank, kijken of hij dan wel rustig gaat slapen.

honden page profiel Danny,Bella en SpoekiDanny,Bella en Spoeki 3 doggies

honden foto van Danny,Bella en Spoeki

Hallo Anja
Volgens mij is jouw hond nog een jonge hond .
Hij is zich aan het verzetten tegen het alleen zijn .
Je zou met een afrastering hem ergens kunnen plaatsen zodat hij niets kapot kan bijten .
En anders is een bench nog een optie .Al zou ik daar niet voor kiezen .
Ik zou hem een tijdje achter plankjes of iets dergelijks in de keuken of kamer plaatsen .Zodat hij niet alles kapot kan bijten .
En dux is wel een hele leuke hond .Ik heb ook een berner sennen gehad ,die zijn normaal wel heel rustig van karakter .
Ik wens je veel succes en plezier met je hond

honden page profiel anjaanja

honden foto van anja

Als ik bv savonds op de bank slaap en mn vriend er niet is dan is hij braaf. Tis echt alleen ´s nachts als we er niet zijn. Ok zijn we wel is 2 of 3 uurtjes weggeweest maar dan krijgt hij wat lekkers en gaat dat goed overdaag. Een bench... ik hoopte dat eigenlijk niet te hoeven gebruiken.. Hij zit wel eens in een bench/ kennel bij het pension 2 daagjes overdag als ik werk van kleins af aan dus hij is het wel gewend behalve thuis.. Ik geef hem liever de ruimte maja misshien is er geen andere optie..en zal ik wel een bench moeten aanschaffen..
oh mn hond is inmiddels 7 en halve maand ruim.
Ja tis verder een schatje enzo en niet hyper ofzow van gedrag best rustig in huis. Ja behalve snachts. haha.pff.

nja tnx

honden page profiel anjaanja

honden foto van anja

oh haar zit daar niet de hele dag in de bench hoor hahahaah lijkt net zo als ik het terug lees.

honden page profiel anjaanja

honden foto van anja

hij.

honden page profiel 3 dogs3 dogs 3 doggies

honden foto van 3 dogs

hmmm ja ik wilde net de zelfde topic maken hahah we hebben ook zo sloper,bijna 8 maand..woont sinds 2 weken bij ons en is zo leuk bezig met puberen,...slaapbank behandeld.daarna nog wat kussens en vannacht dacht dat hij dat hij de bankstel wel een behandeling kon geven...ik naar beneden! ik heb hem dus maar even in de gang gezet,schoenen in de kastje, kan hij niet bij,gaat ie de kast behandelen?...liever niet,ben, is een oud lelijk ding ,moet zeggen ik wel heel blij ben met onze oude gratis of goedkope rommel,al heb ik liever toch niet dat hij dit gaat doen..dus hou het voorlopig tot hij van zijn behandelingpraktijken af is bij gratis of goedkope spullen! ;-) we nu dus hem maar elke keer in de gang zetten!

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Probeer het gewoon eens of hij wel rustig is als jij s nachts bij hem slaapt, dat zou een teken zijn dat hij het alleen zijn nog niet aankan s nachts.

Zelf wilde ik ook nooit een bench, maar toen mijn vorige hond 1 jaar oud was heb ik er toch een aangeschaft, het deurtje was altijd open na de begintijd en ze ging er altijd uit zichzelf in, heeft nooit meer iets gesloopt. Ik was die bench heel dankbaar, het was haar eigen veilig plekje waar ze zich terug kon trekken en er kwam rust in haar, zodat ze s nachts sliep en niet sloopte.

honden page profiel Danny,Bella en SpoekiDanny,Bella en Spoeki 3 doggies

honden foto van Danny,Bella en Spoeki

Anja
Wat je ook kan doen is om hem uit te dagen met spulletjes die hij niet mag pakken .
Probeer hem te betrappen (van achter een deur of iets dergelijks )en te straffen op het moment dat hij in de fout gaat .Want doe je het erna dan weet de hond echt niet wat hij fout heeft gedaan .Ik denk als je hem een paar keer betrapt hebt en even corrigeert ,dat hij dat dan redelijk snel door heeft .En consequent zijn !

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi* 3 doggies

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

wij hebben hier een beetje hetzelfde probleem :p
Soms kan ze 5u alleen zijn en niets kapot doen, en dan andere keren 1uurtje weg en wel iets kapot maken!
Nu slapen beide honden bij ons in de slaapkamer en maakt ze 's nachts niets meer kapot.
Ik heb haar al enkele nachten in de bench laten slapen, gaat perfect, maar mijn vriend vind de bench maar een eng iets. Dus bij ons is dat ook geen optie...

Wij hebben gewoon elke keer alles puppy-vrij gemaakt en als ze toch iets had gevonden rustig opruimen. En wij hebben gemerkt dat hoe rustiger wij het opruimen hoe "schuldiger" zij zich voelt... Dan komt ze echt naar ons gekropen en geeft ze likjes aan onze handen. We negeren haar gewoon eventjes, en als ze niets heeft kapot gemaakt spelen we met haar als we thuiskomen ;-)

Voor derest, volhouden :p ;-)

honden page profiel anjaanja

honden foto van anja

@sweetjes.
haha omg mijn bankstel staat gelukkig nog haha het kan dus nog erger.
Maar die van ons vind elke nacht wel iets,, het zijn meestal spullen en geen meubels die hij sloopt.
@dobry
Ok dus na een jaar is dat ook nog goed gegaan..hoe ging het wennen?

Ik zou alle schoenen en jassen uit de gang weg moeten halen en hem dan daar laten slapen snachts maar dan moet ik even verzinnen waar ik dan mn jassen en schoenen laat.. Anders misschien toch maar een benh aanschaffen en hopen dat hij daar snel aan went... want anders weet ik niet of ik dat goed kan als hij alleen maar met zn pootkes gaat krauwen aan de tralies...dan denk ik laat maar en is het weer zonde van de aanschaf..

Ik ga het even bekijken...

tnxxx

honden page profiel anjaanja

honden foto van anja

sorry voor de typefouten enzo hoor haha

honden page profiel sandra en Glendasandra en Glenda 3 doggies

honden foto van sandra en Glenda

ik vraag me ook wel af ...wat als de hond de bench niet accepteerd, met een boog eromheen loopt?
Hoe dan? want mijn vriendin heeft dus hezelfde, de hond wil er niet in.

honden page profiel 3 dogs3 dogs 3 doggies

honden foto van 3 dogs

jaja hele hap uit de kussen..gelukkig kan ik de kussens verwisselen zo dat je het niet meer ziet...godzijdank is het een gratis bankstel! het is een fase die ze door maken..lila had het ook..maar die is niet zo sterk om de bank te behandelen, zij deed met kleinere gevulde dingen..kussens pluche beestje enzo.iets wat bij haar lengte past haha...nu doet ze niet meer en is 10 maand..ben alleen bang dat trooper de bank behandelaar,die geen behandeling nodig heeft ;-) een moeilijker test gaat worden voor ons! gang...goeie optie.dus tijdelijk je jassen en schoenen maar andere plek geven. doen wij ook! tot hij gewend is...we hebben dus de woonkamer ook even tijdelijk aangepast! zo groot beest extra die nog 1 en andere moet leren,gaan we even niet moeilijk doen...alleen hem leren dat hij nu juist niet hoef te behandelen word iets moeilijker ben ik bang voor! ;-) en gekke is...we hebben nog 2 honden...luna de husky heeft nooit gedaan..lila doet niet meer...we weten dat trooper niet zonder mij kan.. ;-) dus weten waar het aan ligt! bij ons slapen..nee hebben we geprobeerd,samen beneden slapen...slapen? mooi niet! en ik heb ivm ziekt wel mn rust nodig...komt wel goed met hem..even tijd in steken en hem de ruimte geven! hij is van zelfde leeftijd als jouw hond!
ik heb de indruk dat mannetjes erger zijn dan vrouwtjes met slopen enzo

honden page profiel anjaanja

honden foto van anja

@sweetjes.

haha je verteld het leuk!
Maar hoe weet ik hoelang ik hem bv in de gang zou moeten laten slapen (met alle schoenen en jassen weg geborgen haha) tot hij weer in de kamer kan en het dan niet meer doet? Of hij moet voor altijd in de gang blijven liggen.. Want stel na een aantal weken of maanden probeer ik hem weer ´los´ te laten snachts..misschien pakt ie dan meteen weer het eerstvolgende wat aantrekkelijk voor m lijkt hahah.

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi* 3 doggies

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

" jaja hele hap uit de kussen..gelukkig kan ik de kussens verwisselen zo dat je het niet meer ziet...godzijdank is het een gratis bankstel! het is een fase die ze door maken..lila had het ook..maar die is niet zo sterk om de bank te behandelen, zij deed met kleinere gevulde dingen..kussens pluche beestje enzo.iets wat bij haar lengte past haha...nu doet ze niet meer en is 10 maand..ben alleen bang dat trooper de bank behandelaar,die geen behandeling nodig heeft ;-) een moeilijker test gaat worden voor ons! gang...goeie optie.dus tijdelijk je jassen en schoenen maar andere plek geven. doen wij ook! tot hij gewend is...we hebben dus de woonkamer ook even tijdelijk aangepast! zo groot beest extra die nog 1 en andere moet leren,gaan we even niet moeilijk doen...alleen hem leren dat hij nu juist niet hoef te behandelen word iets moeilijker ben ik bang voor! ;-) en gekke is...we hebben nog 2 honden...luna de husky heeft nooit gedaan..lila doet niet meer...we weten dat trooper niet zonder mij kan.. ;-) dus weten waar het aan ligt! bij ons slapen..nee hebben we geprobeerd,samen beneden slapen...slapen? mooi niet! en ik heb ivm ziekt wel mn rust nodig...komt wel goed met hem..even tijd in steken en hem de ruimte geven! hij is van zelfde leeftijd als jouw hond!
ik heb de indruk dat mannetjes erger zijn dan vrouwtjes met slopen enzo "


goh ik denk het niet haha :p ons Fennah (teefje) is nu 8,5 maand oud en heeft al vele kussens, brillen, schoenen, sloefen, kaskes, KASTEN, etc kapot gemaakt :p

honden page profiel 3 dogs3 dogs 3 doggies

honden foto van 3 dogs

hoelang...hangt van elke hond af, als jij denkt dat je over paar weken of paar maand weer kan proberen...doe je dat. dan merk je vanzelf of het kan of niet!

oh ja wij hebben nog nooit zo erge hond mee gemaakt haha...kasten en alles wat op tafel en kasten enzo ligt blijft ie van af, is alleen lekkere zachte gevulde dingen!!!!!!! ;-)
voorlopig mag hij lekker in de gang vertoeven snachts! zielig..nee hij piepte even en is gaan slapen..voordeel..hij piste nergens dit keer...begon hij ook vrolijk mee..en nee is niet afbakkeren..doet amper zn pootjes omhoog! heel zelfden buiten dat zn pootje 2 cm omhoog gaatbegin is hahaha

honden page profiel 3 dogs3 dogs

honden foto van 3 dogs

of hij vind niet zacht genoeg of krijgt niet genoeg te eten en jouw hond niet genoeg te knabbelen hahaha.... :-D

honden page profiel 3 dogs3 dogs 3 doggies

honden foto van 3 dogs

dits was dus de slaapbank!!!!!

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre** 3 doggies

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Als een hond sloopt bij aleen zijn dan is dit verlatingsangst OF het dier krijgt TEVEEL aandacht als de baas thuis is..
In beiden gevallen is er aan te werken/trainen..


Een hond heeft graag een kleine overzichtelijke ruimte..
Grote ruimten worden honden onzeker van.. ]

Wil je meer weten dan mag je een pb sturen..



honden page profiel 3 dogs3 dogs 3 doggies

honden foto van 3 dogs

net even de sierkussen gered....hij lag naast mij met de kussen..hoorde op eens iets wat me niet prettig in de oren klonk..ja hoor..trek kussen aan fladder. heb nee gezegt en kussen omgeruild voor zn kluifje!

honden page profiel anjaanja

honden foto van anja

@sweetjes.
Leuke foto! of leuk? haha ja van de hond wel van je bank iets minder haha.

@Ilja.
Verlatingsangst.. kan het me niet echt voorstellen..maar wanneer weet je zeker of het verlatingsangst zou zijn? Alleen maar omdat hij sloopt als hij snachts alleen is?
En Te veel aandacht. tja hij krijgt wel veel aandacht maar krijgt ook veel rust dus denk ook niet dat dat het is...
Maar ik zal de gang gaan proberen.. haal ik alle schoenen en jassen weg en kijken hoe dat gaat...

Als het ook niet goed gaat in de gang, laat ik het wel weten.

grtz

honden page profiel Mariska en Grace *Shiva(rip)*Mariska en Grace *Shiva(rip)* 2 doggies

honden foto van Mariska en Grace *Shiva(rip)*

Een bench is de uitkomst voor sloop hondjes.
Wij hebben Grace meteen de bench aan geleerd.
Het is een veilige plek voor haar om in terug te trekken en het is gewoon super handig voor van alles. Als ik bijvoorbeeld het huishouden doe of ik moet even weg.
En als ze erg lastig is krijgt ze een time out, meestal is ze dan overprikkeld en gaat ze lekker slapen.

honden page profiel 3 dogs3 dogs

honden foto van 3 dogs

zo bench is leuk en aardig.
maar als je een reu hebt van groot formaat en die al bijna 8 maand is zonder bench ooit gekent te hebben!
word het lastig om hem in de hele kleine bench die we nog ergens hebben staan te proppen,kan proberen natuurlijk,weet ik wel 1 ding zeker...van mijn kussens blijft hij dan wel van af ;-) de bench hebben we nooit gebruikt voor onze 3 honden,maar voor de katten destijds!..zeker als je nog 2 honden er bij rond hebt lopen die niet in een bench gaan! word ook moeilijk om een andere hond aan een bench te laten wennen!

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre** 3 doggies

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Het gaat er om - bij een hond die veel te veel aandacht krijgt, dat er ineens GEEN aandacht meer is als de baasjes weg zijn..


De hond heeft letterlijk van de een op de andere seconde geen aandacht mee..
Veel mensen maken de fout ook nog eens uitgebreid een afscheidritueel er op na te houden bij het weggaan of voor het slapen gaan..
Zeker bij een onzekere hond is dit de manier om je hond overstuur te maken..
Je bent voorspelbaar; baasje gaat weg.. HELP..!!!

Dus jullie zijn thuis; de hond loopt achter jullie aan, bemoeid zich overal mee..
Jullie kletsen tegen de hond,...
Ga je naar een ander vertrek; dan keutelt de hond achter je aan..
Is er bezoek; dan loopt de hond mee naar de deur en krijgt hij aandacht..
Jullie zijn dol op de hond; kijken veel naar de hond.
Komt zo nu en dan met zijn speeltjes aan; jullie vinden het zo schattig dat het speeltje weggegooid wordt...
De hond krijgt kort voor het slapen gaan nog aandecht want hij moet nog een rondje lopen...
Komen jullie thuis of beneden dan krijgt de hond weer lekkers of aan aai..

Dit is een zeer kleine selectie van een voorbeelden die maken dfat de hond het niet pikt alleen achter te blijven ..

Leg de hond ook eens weg in een andere ruimte als je thuis bent..
Geef de hond een uur voor je gaat slapen geen aandacht.. Dus als je om twaal uur gaat slapen dan laat je de hon d een plas doen om 11 uur,.

Ga je patronen die je bent veranderen, word onvoorspelbaar..
En ga óók boven slapen als je vriend er niet is..!!
Waarom slaap je dan beneden..?? Het ids normaler voor de hond als jij alleen ook boven slaapt..

Dit maakt dat gaat slopen.. Van beneden slapen als je alleen bent, ga je boven slapen als je vriend er is..

Een zekere hond heeft geen last van verlatingsangst..

Een zekere hond die niet kan voorspellen wanneer de baas wel of weg is kan ook goed allen zijn MITS het alleen zijn stap voor stap aangeleerd is..

Alleen als je vriend er is; ga je boven slapen..
WAT denk je wat je hond daar van vind..??
OH, baasje is thuis dan gaat vrouwtje met baasje naar boven en ik blij eenzaam en alleen achter; SLOPEN want ik ben gefrustreerd..!!
Twee keer is twee keer aandacht als ze beneden zijn..
Nu zijn zij samen weg..DUS dat betekend TWEE X geen aandacht..!! :'(

Ga ook boven slapen als je vriend er niet is..!!
Dit is normaler voor de hond..!

Ook vaccinaties kunnen invloed hebben en er voor zorgen dat honden van de een op de ander dag problemen gaan opbouwen met alleen zijn..

Hoop dat je er wat aan hebt..

honden page profiel anjaanja

honden foto van anja

ok zitten goede tips tussen.
Wat meer afwijken van vaste rituelen bv. zal ik is gaan proberen.
Dux slaapt overdag ook wel is in de gang als ik gewoon in de kamer ben, niet altijd bij mij in zicht maar hier kiest hij dan zelf voor..hij kan wel zien als ik dan naar de keuken ga of iets..maar dan zou ik de deur moeten dicht doen en dat vind ik ook weer zo wat haha.
Heb ook niet zo´n groot huis dat ik meerdere kamers heb beneden en makkelijk in een andere kamer kan gaan zitten en om nou zelf op een krukje in de gang of keuken te gaan zitten met de deur dicht..haha.
Als ik beneden slaap is dat zeg maar een dutje of iets dat doe ik nooit in bed, dat is voor snachts.
Maar snap je punt wel.
Ook is dux wel is in de tuin en dan ga ik ook niet altijd mee de tuin in..merk wel dat hij het dan niet zo heel nodig vind om in de tuin te zijn..na 10 min/kwartier laat ik m dan weer binnen.
Maargoed ik zal m vannacht in de gang laten met de deur dicht is niet zo groot de gang dus heeft hij een wat kleinere ruimte en hoop dat dat hem veiligheid bied of iets.
En vanaf morgen zal ik eens proberen wat rituelen te veranderen.
Dan zal ik wel zien hoe of wat.
In ieder geval bedankt. Door je bericht ga je wel weer even nadenken van hey ok zo kan dat ook voor de hond zijn, ik dacht dat structuur altijd wel goed was.

nja grtzzz

honden page profiel RenéRené

honden foto van René

heb er 1 woord voor Bench :-D

honden page profiel LeonieLeonie 3 doggies

honden foto van Leonie

He Anja,

Je hebt een grote hond, die zijn iets later volwassen. Volgens mij. Mijn corso kruising heeft ook vrij lang van alles gesloopt. Schoenen, snoer stofzuiger, veger en blik. En in de kas bij m'n man, de achterkant van een fiets, nog meer snoeren. Schoenen van personeel. En ze was nooit alleen, heb 2 honden. Dus ik vond het meer weg hebben van jeugdige sloperigheid. Maar nu is het gelukkig over. Dus misschien kan je hem een tijdje in de bench doen. En dan kan ze er later altijd weer uit? Een hond hoeft een bench niet als vervelend te ervaren.

succes!

honden page profiel 3 dogs3 dogs 3 doggies

honden foto van 3 dogs

" Het gaat er om - bij een hond die veel te veel aandacht krijgt, dat er ineens GEEN aandacht meer is als de baasjes weg zijn..


De hond heeft letterlijk van de een op de andere seconde geen aandacht mee..
Veel mensen maken de fout ook nog eens uitgebreid een afscheidritueel er op na te houden bij het weggaan of voor het slapen gaan..
Zeker bij een onzekere hond is dit de manier om je hond overstuur te maken..
Je bent voorspelbaar; baasje gaat weg.. HELP..!!!

Dus jullie zijn thuis; de hond loopt achter jullie aan, bemoeid zich overal mee..
Jullie kletsen tegen de hond,...
Ga je naar een ander vertrek; dan keutelt de hond achter je aan..
Is er bezoek; dan loopt de hond mee naar de deur en krijgt hij aandacht..
Jullie zijn dol op de hond; kijken veel naar de hond.
Komt zo nu en dan met zijn speeltjes aan; jullie vinden het zo schattig dat het speeltje weggegooid wordt...
De hond krijgt kort voor het slapen gaan nog aandecht want hij moet nog een rondje lopen...
Komen jullie thuis of beneden dan krijgt de hond weer lekkers of aan aai..

Dit is een zeer kleine selectie van een voorbeelden die maken dfat de hond het niet pikt alleen achter te blijven ..

Leg de hond ook eens weg in een andere ruimte als je thuis bent..
Geef de hond een uur voor je gaat slapen geen aandacht.. Dus als je om twaal uur gaat slapen dan laat je de hon d een plas doen om 11 uur,.

Ga je patronen die je bent veranderen, word weg is kan ook goed allen zijn MITS het alleen zijn stap voor stap aangeleerd is..

Alleen als je vriend er is; ga je boven slapen..
WAT denk je wat je hond daar van vind..??
OH, baasje is thuis dan gaat vrouwtje met baasje naar boven en ik blij eenzaam en alleen achter; SLOPEN want ik ben gefrustreerd..!!
Twee keer is twee keer aandacht als ze beneden zijn..
Nu zijn zij samen weg..DUS dat betekend TWEE X geen aandacht..!! :'(

Ga ook boven slapen als je vriend er niet is..!!
Dit is normaler voor de hond..!

Ook vaccinaties kunnen invloed hebben en er voor zorgen dat honden van de een op de ander dag problemen gaan opbouwen met alleen zijn..

Hoop dat je er wat aan hebt.. "


nu heb je wel over dat je ongeacht wat dan ook boven moet gaan slapen en dat dit een probleem zou zijn kunnen voor sommige slopende honden...waarom word er dan zo vaak geadviseerd om bij je pup of nieuwe hond beneden te gaan slapen om te wennen?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "blijft dingen slopen snachts." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: onzindelijkheid overdag
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^