bordeauxdog/bullmastiff

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel BruceBruce

honden foto van Bruce

Een vraagje, mijn vriend en ik gaan in een huis wonen met genoeg grond aan en zouden wij een grote hond willen,maar aangezien het een roedeldier is en het de bedoeling is om buiten te slapen gaan we 2 honden nemen...Heeft er iemand ervaring mee welke rassen goed bij elkaar passen,onze voorkeur gaat uit naar bordeauxdog/bullmastiff en rotweiler.Heb wel ervaring met grote honden,meer jachthonden,maar twijfel niet aan mijn opvoedkunde naar honden toe,weet gewoon niet welke het best samen passen...?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "bordeauxdog/bullmastiff" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel JessicaJessica

honden foto van Jessica

Ik vind het geen rassen om altijd buiten te houden. Ze hebben beide geen geschikte vacht.

honden page profiel Anne met Ike en JackoAnne met Ike en Jacko

honden foto van Anne met Ike en Jacko

De combinatie van rassen kan zolang je een goede combinatie maakt reu/teef of dergelijke
Maar zoals Jessica aangeeft, zijn het echte familie en roedelhonden die liefst dicht bij het gezin zijn en dan zal je ze toch minstens een goede ren en een verwarmd hondenhok voor beide!Ze hebben een enkele vacht dus niet goed tegen koude en vocht bestand...

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word

honden foto van Love is a four-legged word

Waarom moet de hond buiten verblijven?
En waarom willen jullie überhaupt een hond?
Waarom kiezen jullie juist voor deze rassen?

De Bullmastiff en de Bordeauxdog zijn beiden honden die absoluut niet geschikt zijn voor het kennelleven of buiten slapen (als je je een beetje in deze rassen verdiept had had je dit geweten). Het zijn echte gezinshonden en knuffelkonten die het liefst samen met de baas op de bank voor de warme kachel liggen. Ze zijn juist erg gesteld op warmte, de aanwezigheid van de baas en een hele zachte ligplaats.
Het gezelschap van een tweede hond, daar heeft een hond van dit ras helemaal niets aan. Het kan het contact met de baas nooit vervangen!

honden page profiel JessicaJessica

honden foto van Jessica

Ook een Rottweiler is graag bij het gezin.

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word

honden foto van Love is a four-legged word

" Ook een Rottweiler is graag bij het gezin. "


Ik durf niets over de Rottie te zeggen omdat ik geen ervaring heb met het ras. :-)

Van de Bullmastiff en de Bordeauxdog ben ik er zeker van dat je ze zeer ernstig tekort doet door ze buiten in een hok te zetten.

honden page profiel BruceBruce

honden foto van Bruce

@Emma...Idd,had ik me in de rassen verdiept had ik dat geweten en geen vraag hier op het forum hoeven stellen! Uit oprechte interesse en om geen tekortkomingen naar de honden toe te doen ben ik wel blij met de extra informatie,zou zonder twijfel voor een verwarmd binnenhok zorgen en een bos om in te rennen heel de dag door,maar als zij hier niet gelukkig leven,moet ik dat idee laten varen...Ze zouden buiten moeten slapen om te waken,heb niet graag iemand s'nachts naast mijn bed dus bij de poort al kabaal,voel ik me toch veiliger...Uiteindelijk moet een hond toch ook zonder zijn baasje kunnen,heb hier zo'n verwend nest die ik overal mee naartoe sleur,maar als hij dan toch eens alleen moet blijven is dat grote drama!

honden page profiel SandySandy

honden foto van Sandy

wij hebben 22 jaar rottweilers gehad,maar omdat daar de bekende ziektes ook in slopen zijn wij voor x gegaan.
heup en kanker kwamen steeds vaker voor.
tja wij hebben er nooit geen problemen mee gehad,maar nu we deze hebben berner x friese stabij zouden wij geen rottweiler weer willen hebben,maar het blijven hele mooie honden om te zien hoor.

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word

honden foto van Love is a four-legged word

Bruce, er zijn nog veel meer waakhonden te vinden die wel geschikt zijn voor het buitenleven.
Eerlijk gezegd vind ik de Bordeauxdog en de Bullmastiff zelfs lang niet de beste waakhonden. ;-)

Wat dacht je bijvoorbeeld van een Tibetaanse Mastiff?
Dit ras is wat onafhankelijker en zelfstandiger, en heeft een zeer geschikte volle vacht waardoor hij beter beschermt is tegen wind, kou en vocht. Het zijn ideale waakhonden, zeer betrouwbaar en krachtig en enorm imposant.



Of een Pyreneese Berghond. Ook zeer waakzaam en beschermend! Vroeger moesten ze in hun eentje wekenlang hele kuddes beschermen.


De Kaukasische Owcharka neemt zijn taak als beschermer en waker ook heel serieus.


honden page profiel BruceBruce

honden foto van Bruce

;-) Emma,prachtige honden,heb sowieso een enorme zwak voor honden,ga me er toch nog eens goed in verdiepen,maar heb op het net eens opzoekingen verricht naar die rassen en niets gelezen over het feit dat ze niet tegen de kou zouden kunnen,eerder niet tegen de warmte en zit hier ook met een WOEF(magazine) op schoot met een heel artikel over bordeaudogs en niets over eventuele kou...T'is toch pas voor over 2jaar en heb de beestjes ook liefst dicht bij mij,maar zo'n grote loebassen met een hoop slijm ;-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

heel goed dat je je eerst goed inleest...als ze echt buiten moeten verblijven is ook de vacht van groot belang.

en qwa verzorging ja dan zit je weer niet goed met deze behaarde rassen, je zal er dan toch de tijd voor moeten nemen om deze rassen te verzorgen, een borsteltje is niet voldoende.

goed inlezen wat je wilt. :-D

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

o en denk erom, een newfoundlander is geschikt voor buiten, maar is wel een roedelhond, wat betreft de mens...dus niet geschikt voor alleen het buitenleven, ja met mij erbij, ik ben dan ook de hele dag buiten met mijn hond. en zo niet, dan is ze binnen, dat je het weet, dat je geen hond zoals bamse aanschaft, want die is echt niet geschikt om alleen zonder de mens buiten te verblijven. of ze moeten in een grote roedel verblijven, maar dan nog. en waaks zijn ze zeker, bij mij komt niemand binnen hoor.


ze zit gewoon voor de deur, nou dan komt er niemand binnen, en blaffende honden bijten niet. bamse gromt alleen maar als er aan de andere kant iemand midden in de nacht staat te porren. dat je het weet. ;-)

honden page profiel Ali  &  RockyAli & Rocky

honden foto van Ali  &  Rocky

Mijn buurman zijn rotweiler is 10maand en slaapt in een oude tuinhuis.
Zijn vacht is wel dik vind ik tegenover mijn boxer weet niet of dat normale vacht is maar hij kan tegen de koude nu met het extreme vriestemperatuur weer zit hij wel binnen.

Voor de rest een hele sociale hond en met zijn grote postuur is hij onderdanig tegenover mijn boxer is sociaal met honden
En een echte waker

honden page profiel patricia,  *Spikey* Nino & Lolapatricia, *Spikey* Nino & Lola

honden foto van patricia,  *Spikey* Nino & Lola

De bullmastiff en bordeauxdog...leuk zijn ze he ;-)
Maar hierin ga ik ook met Emma mee, het zijn geen geschikte honden om buiten te houden..
De grote loebassen niet binnen? Tuurlijk wel! Gezellig juist..en het kwijl is zo weer weggepoetst
:-D
Als je echt wil dat de honden buiten verblijven, moet je kijken naar een wat zelfstandiger ras, met een ander vachttype.
goed dat je je nu al aan het verdiepen ben! ;-)
Tik anders een molossers in bij google, daar horen deze dogachtigen bij, zo ook rassen die wat meer geschikt zijn voor het buitenleven, en waarvan je misschien nog nooit gehoord heb :-)

Succes!

honden page profiel LizLiz

Als je een waakhond hebt, kan die ook binnen waken, is toch geen enkel probleem.
Zodra je op bed bent, en er staat iemand aan je deur te rommelen, gaan ze wel tekeer hoor. Dan gaan die inbrekers er echt wel vandoor. Ik vind het zo'n onzin elke keer weer, dat een hond daarvoor buiten moet blijven.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

" Als je een waakhond hebt, kan die ook binnen waken, is toch geen enkel probleem.
Zodra je op bed bent, en er staat iemand aan je deur te rommelen, gaan ze wel tekeer hoor. Dan gaan die inbrekers er echt wel vandoor. Ik vind het zo'n onzin elke keer weer, dat een hond daarvoor buiten moet blijven.
"


Dat was ik net ook aan 't denken. Waarom zou een waakhond in hemelsnaam buiten moeten zitten? Lekker dicht bij jou binnen pakken!
Als ie buiten zit, kan iemand net zo goed een stuk vergiftigd vlees in z'n hok gooien...
Ik bedoel maar: waken heeft niks met buiten in een hok zitten te maken.

honden page profiel Nantastic!© Casa di Coontastic Nantastic!© Casa di Coontastic speciaal aangestelde fokker

honden foto van Nantastic!© Casa di Coontastic

Ik snap dat ook niet, als je de hond alleen buiten wil houden om te waken vind ik dat gewoon onzin... Een hond waakt ook als ze binnen zijn... Sterker nog, hier slapen ze op bed en als ze midden in de nacht iets horen slaan ze meteen aan... Vooral Cloudy is heel waaks als ik slaap... Dus daar hoeft een hond niet buiten voor te zitten hoor...

Twee honden aanschaffen omdat het roedeldieren zijn...

Allemaal leuk bedacht, maar weer gaat het om dat jij ze buiten wil hebben en dus neem je er maar twee... Maar zo werkt het niet, je kunt sowieso al niet twee honden bij elkaar zetten vanaf pup af aan, dit raden ze af.. Dus dan zit een hond sowieso al een jaar alleen buiten... Jij als mens moet de taak van "roedel" op je nemen... Dit betekend dus dat je een hond niet heel de tijd buiten laat leven...

Natuurlijk zijn er wel of geen geschikte waakhonden, maar ik vind een hond buiten laten leven voor de week gewoon niet mijn ding.. Ik vind het zelfs wat zielig.. Dat een hond lekker naar buiten kan wanneer die wil is fijn, maar verplicht buiten moeten leven om te waken, nee... Dan kun je beter een goed alarmsysteem aansluiten en een bunker om je huis bouwen ;-)

honden page profiel BruceBruce

honden foto van Bruce

Dank je wel voor de leuke,soms geïrriteerde reacties,maar niemand moet op zijn paard gaan zitten,als er iemand het beste wilt voor eender welk dier,ZEKER een hond dan ben ik het wel en zal NOOIT,maar dan ook NOOIT IETS doen waardoor ik het dier in zijn nadeel zet!!!!!!!!!Nogmaals,vandaar mijn zoektocht,maar als er buiten ook nog zaken zijn die bewaakt moeten worden voel ik me zo toch veiliger en wilde honden hebben toch ook geen mensen om hun heen,wij hadden vroeger een jachthond en een fok en die hadden ons toch niet hard nodig,trokken er van s'morgens tot s'avonds met zijn 2tjes op uit,enkel om te eten en slapen waren ze daar,natuurlijk aanhankelijker naarmate ze ouder werden,moesten ze eigenlijk gedwongen binnen houden omdat de katten,konijnen en kippen er het slachtoffer van werden...

honden page profiel patricia,  *Spikey* Nino & Lolapatricia, *Spikey* Nino & Lola

honden foto van patricia,  *Spikey* Nino & Lola

Wilde honden zijn verwilderde honden..
Deze honden willen vaak niet eens contact met mensen, en proberen zelf te overleven..
Denk niet dat je dit met elkaar kan vergelijken.
Verwilderde honden zullen nooit iets van de mens bewaken, omdat zij niet bij die mens horen :-)
Er zijn tips gegeven, voor honden die zelfstandiger zijn, een BM en BD zijn heel aanhankelijke honden en voor het buiten leven dus niet geschikt..
Veel succes met je zoektocht!

honden page profiel Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/Lien, Luca† en Wifi /wi:fi:/speciaal aangestelde fokker

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

Als je echt zelfstandige honden wil, zou ik eens naar de rassen die emma al suggereerde gaan kijken.
Mispak je niet, want zelfstandigheid brengt ook een moeilijkere opvoeding mee (volgens mij)! Eneuh, de vachtverzorging van deze rassen is niet mis. Willemijn spreekt uit ervaring ;-)

honden page profiel Coco & ChanelCoco & Chanel

honden foto van Coco & Chanel

Nou vraag ik me af aangezien hier iedereen van mening is dat een bordeauxdog geen "buitenhond" is, waarom mijn Bordeaux dan heerlijk vind om buiten te slapen let wel zomers!! Zij wil niet anders !! binnen is het haar te warm ze gaat zelf naar buiter, dus wij mensen kunnen wel van alles menen maar honden hebben toch ook wel wat te willen je neemt geen hond om m in huis op te sluiten als je de ruimte buiten ook hebt


En er zijn genoeg manieren om een honden hok te verwarmen

honden page profiel Me and my ShadowMe and my Shadowbijna goedgekeurde fokker

honden foto van Me and my Shadow

Met een goed geïsoleerd nachthok kunnen ze prima buiten blijven hoor, wie zegt dat als honden buiten moeten slapen dat ze een tekort aan aandacht krijgen? Beetje overdreven reacties weer! Ik ken honden die zitten dag en nacht buiten en die komen niks tekort hoor!

honden page profiel oukjeoukjespeciaal aangestelde fokker

honden foto van oukje

oud topic.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "bordeauxdog/bullmastiff" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^