milt tumor

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Robert de Wilde (Gast)

Wij komen net van de dieren kliniek in Barcelona en zijn nu intens bezig met de vraag opereren of zo verder gaan en het leven voor Whinney,cocker,13 jaar,met leischmaniosis en een hartkleppen probleem, zo aangenaam mogelijk te maken.

Nu is er een tumor in de milt geconstateerd.Heeft iemand soortgelijke situatie gehad ?
Tot nu toe zeer levendig en duidelijk de leider van onze vier honden.

Robert

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman

honden foto van corrie koopman

Ik heb het nog nooit met een hond meegemaakt.

Maar sterkte voor jou en ik hoop dat er iemand is die het wel weet.

Sjoerd (Gast)

Als het een kwaadaardige tumor is (meestal hemangiosarcoom) is genezing meestal niet meer mogelijk. Maar het kan ook een bult in de milt zijn die goedaardig is. Ik kan niet beoordelen hoe het totaalplaatje eruitziet, dus kan niet zo veel zeggen over de zin van verdere behandelingen.
Groetjes en veel succes
Sjoerd
dierenarts / veterinair patholoog

honden page profiel Amber & LootahAmber & Lootah

honden foto van Amber & Lootah

Milt tumoren (hemangiosarcoom, dus eigenlijk is het een bloedvat tumor) zijn vaak erg agressieve tumoren die snel uitzaaien naar met name lever, hart en hersenen. De milt verwijderen kan, maar dan nog is de prognose maar een maand of 2 om te leven na de oparatie. 2 weken terug is de hond van mijn vriend ingeslapen omdat hij een milttumor had.

Veel honden gaan binnen een paar dagen na de operatie al dood omdat ze zo verzwakt zijn.

Ik hooo dat je hier iets aan hebt...

Heel veel sterkte met je hondje!

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

Onze vorige hond had helaas een milt tumor. Meerdere tumoren zelfs, waarvan er eentje was geknapt waardoor de buik vol liep met bloed. We waren er op tijd bij dus de milt werd verwijderd. Binnen drie weken hadden we het resultaat uit het lab; de tumor was kwaadaardig en de kans dat het al was uitgezaaid, was groot. Een dag later ging het binnen een paar uurtjes bergafwaarts en bleek dat er een enorme tumor op de lever zat, onopereerbaar. We hebben hem toen in laten slapen.

Tot op de laatste dag, zelfs tot die laatste paar uren, was Charlie heel levendig en fit, je merkte niets aan hem totdat hij zelf blijkbaar voelde dat het einde nabij was. De laatste 3 uren van zijn leven was hij een hele andere hond, leek ineens jaren ouder... Van het ene op het andere moment kan het ineens omslaan. Met kanker weet je het nooit. Honden zijn ook zo sterk... die laten geen pijn zien tot het eigenlijk al te laat is.

Ik hoop op het beste voor je lieve oude maatje.

honden page profiel Minoes, Salsa +Minoes, Salsa +

honden foto van Minoes, Salsa +

Wat adviseert de dierenarts aan jullie? Het is inderdaad van belang dat er geen uitzaaiing aanwezig zijn.

En hoe ernstig is het probleem met zijn hart? Mijn hondje had een agressieve tumor waarschijnlijk in haar ruggenmerg, maar helaas door uitzaaiing raden ze ons af om verdere onderzoeken plaats te laten vinden voor evt opereren.

Zal anders een echo laten maken mbt uitzaaiing, deze niet aanwezig ook een echo van het hart laten maken of deze de operatie aan kan.

Heel veel sterkte met je lieve hondje.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

o ik dacht direkt aan jou rocky, voor de topic opener, geef je maatje alles wat je nog kan geven, geborgenheid. en als het niet meer kan, wees humaan, en denk alleen aan je hond.

en dat doe je ook hoor, het is altijd zo verdrietig als dit plaatje naar boven komt, vaak is er niets meer aan te doen. de hond van rocky had ook een tumor in de milt, en ja dat heeft met een paar dagen het ook niet gered. opereren heeft niet altijd zin, maar de pijn is ook geen optie, houdt je hond goed in de gaten, en handel er naar als het niet meer kan, heel veel sterkte toegewenst, moeilijk voor jullie.

jessica (Gast)

Op 2 mrt jl ben ik naar de DA gegaan, Lomas ( vr,jack rusell bijna 13 jr) was +/- 2wkn lusteloos, niet eten, weinig tot geen ontlasing -oker kleur- en 1/2 kg afgevallen. Bloedtesten; waar wel iets verhoogde en verlaagde waarden (anemie), maar niet bijzonder.
Vanwege klachten en dikke buik op 5 mrt toch naar kliniek voor echo, tumor ter grote van een vuist in/om de milt en geknapt voor operatie. Acuut mild en tumor verwijderd.Verder geen zichtbare uitzaaiingen. De DA gaf aan dat wanneer we 2 dagen later waren geweest ze vermoedelijk overleden was.
12 mrt uitslag patholoog; hemangiosarcoom, met vermoeden op metastasen en ontstoken alvleesklier prognose slecht.
Vandaag; hechtingen verwijderd en lich. onderzoek alles goed ondanks situatie. Controle afspraak over 2 1/2 week.

Lomas is aanzienlijk opgeknapt na operatie, ze lijkt wel een pup, eet volop en rent(!) weer door het park! Alsof er niets aan de hand is, maar ondertussen....Van DA moet ik Lomas goed in de gaten houden, bij enige symptomen zoals in de eerste zin geschreven acuut contact opnemen met DA. Kan dan mogelijk wijzen op een gekanpte tumor en dan zullen wij afscheid moeten nemen van onze lieve schat!

Na wat gelezen te hebben over deze vorm van kanker blijkt de prognose na operatie bij organen (huid is anders) tussen de 19 en 65 dagen. Soms is chemotherapie nog mogelijk, de levensduur is dan gem. 250-405 dagen.

Voor Whinney is belangrijk om uit te sluiten of ze zichtbare metastasen heeft, als ze die zou hebben is opereren niet meer mogelijk (aldus mijn DA).

Ik wens jullie veel kracht en geluk toe.

honden page profiel Ciska en DouweCiska en Douwe

honden foto van Ciska en Douwe

Onze Bas had vorig jaar in April een tumor in de milt zo groot als een vuist.
De tumor was opengesprongen en Bas moest een spoedoperatie ondergaan.
Het was duidelijk een kwaadaardige tumor maar er waren geen uitzaaiingen te zien,
Dus gingen wij ervan uit dat Bas weer de oude zou worden en nog een poosje bij ons kon blijven.
Het leek helemaal goed te gaan en Bas knapte zienderogen op, 6 weken later ging het ineens vreselijk mis, zomaar opeens van de ène op de andere dag
Op 24 mei heb ik in grote paniek de dierenarts moeten bellen die dadelijk kwam, samen met zijn assistente, en toen hebben we Bas moeten laten gaan, eigenlijk totaal onverwachts,hier hadden we geen rekening mee gehouden, waarschijnlijk waren er toch al veel meer organen aangetast die tijdens de operatie niet te zien waren.
En juist dat onverwachtse heeft er bij mij behoorlijk ingehakt ik hoop dat nooit weer mee te maken
Ik had je liever een positiever antwoord gegeven maar helaas....
Hou Whinney heel goed in de gaten , bij het minste geringste de DA bellen, eetlust vermindering, braken, diarree, ik noem maar wat, kwaaltjes die je anders nog wel eens een paar dagen aanziet, kunnen nu wijzen op grote schade. Ik wens niemand zo`n paniek toestand toe.
Zolang het goed gaat geniet dan van Whinney zoveel je kunt en verwen hem op alle manieren die je kunt bedenken,
Heel veel sterkte toegewenst

Leon (Gast)

Helaas hebben wij onze Mark ( witte herder) moeten laten inslapen. Mark werd de afgelopen maand iets dikker bij zijn buik, we dachten dat het aan het voer lag, misschien kreeg hij wel te veel maar ook at hij zijn eten van de ochtend pas s'avonds op.  Als ik met hem ging fietsen rende hij in het begin lekker mee maar op de weg terug schokte hij achter me aan. En ik maar zeggen kom op luie rennen....... Wij hadden niet in de gaten dat er iets aan hem mankeerde, hij was altijd vrolijk en als ik thuis kwam begroeten hij me altijd. Afgelopen zaterdag hadden we een verjaardag van onze zoon en lag Mark zoals gewoonlijk onder de grote tafel om af en toe wat kruimels te pakken. Zondag's lekker met Mark een wandeling van 45 min gedaan, hij heeft gespeeld met z'n half zusje.  Op maandag gewoon 's ochtens uitgelaten mijn vrouw rond 12 uur nog heerlijk met Mark gelopen, Justin onze zoon heeft hem ook nog om 18 uur een rondje gedaan. In de avond lag Mark in de gang op z'n kleed lag raar te ademen en een soort hoesten alsof er iets dwars zat in z'n keel. Rond 23.30 zou ik Mark uitlaten deed de deur open en we liepen naar buiten maar Mark bleef stil staan voor de deur. Na enige tijd heb ik hem opgetild en mee naar het gras genomen waar hij een plas deed en vervolgens ging liggen na een kwartier heb ik hem maar opgetild en naar huis gebracht. Vervolgens gegoolgd en las iets van een maagtorsie. DA gebeld die ons naar het Dierenziekenhuis in Amsterdam stuurde. Daar aangekomen heeft de DA samen met Justion geprobeerd om een infus aan te brengen voor een operatie naar er kwam uit geen enkele ader bloed. Toen kwam het vreselijke nieuws; zijn hele buik zat vol met bloed wat duit op een milt of lever tumor.     Dan moet je een beslissing nemen................Justin heeft de knoop doorgehakt hij wou niet dat onze Mark pijn had.   WE hebben hem geknuffeld en toen Mark ons aan en is vervolgens heen gegaan.   Mark moest nog 6 jaar worden........................ 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Leon, wat ontzettend verdrietig dit nieuws, zo jong nog, nee dat wil je niet, maar vind je besluit moedig en verstandig,

 

heel veel sterkte leon.

honden page profiel JosienJosien

honden foto van Josien

Bij ons hetzelfde verhaal als bij Leon. Milan had plots een dikke gespannen buik en ze was moe en sloom. Op zaterdag..... De da keek in haar ogen, die waren wit, geen bloed meer, punctie in haar buik, puur bloed.... Tijdens de operatie heeel veel bloed afgezogen uit haar buik voordat hij wat kon zien. Hij zag meteen in dat open stuk 5 uitzaaiingen, waarschijnlijk van de milt. Hij kon de milt wegpakken maar de uitzaaiingen zouden binnen drie maanden hetzelfde probleem geven en dat hebben we onze Milan niet willen aandoen. Heel moeilijk maar alles voor Milan. We hebben goed voor haar gezorgd en daar hoort deze zorg ook bij. Want zelf kan ze dit niet! Veel sterkte bij jou keuze.

hilly (Gast)

Ook mijn dochter is vandaag naar de da geweest Amerikaanse buldog 11jaar kon niet meer lopen en eten  dachten aan de baarmoeder maar toen ze hem loshaalden spoot het bloed alle kanten op tumor in de milt gesprongen .vandaag in laten slapen  

honden foto van Brigitte, Zebee & Zabaa

Al een paar jaar geleden.

 

Ons Zanny, een poedel van 5 kg werd anders. Stiller en veel zitten rillen. Na onderzoek bleek hij een milt tumor te hebben. Mijn dierenarts adviseerde me hem te laten opereren. Zanny was 12 jaar.

Ben zelf bij de operatie geweest. In dat kleine lichaam zat in de milt een tumor zo groot als een tennisbal. De milt is toen verwijderd. Volgens de dierenarts zou Zanny weer helemaal fit worden.

Na 3 dagen bij dierenarts opname kwam hij naar huis. Binnen 24 uur

was ik weer terug bij dierenarts. Zanny was futloos en zat weer te trillen. Door de zware ingreep had hij een hart probleem gekregen waar hij toen medicatie voor kreeg. Weken heeft hij alleen rustig gezeten, passief en de hele tijd trillen. Als we bij hem kwamen of hem wilde verzorgen werd hij ENORM agressief. Grommen en gericht bijten. Je zag hem lijden. Toen hebben we een beslissing moeten nemen om hem niet langer te laten lijden. We hadden alles geprobeerd (zoals operatie) maar helaas verloren.

 

Ons Zorky bleek bij onderzoek van een internist een grote en 3 kleine levertumoren te hebben. We gingen voor een nierprobleem en hoorden dat het een levertumor was. Inoperabel. Bij een tik tegen de buik kon de lever scheuren en hij dood bloeden. 2/3 van lever was tumor. Terwijl Zorky nog gewoon fit was. Ik heb anderhalf jaar als een moederkloek om hem heen geleeft om hem te behoeden voor de fatale tik tegen de buik. Hij heeft 3 keer een bloeding gehad waarvan hij 1 keer in coma is geraakt. Maar iedere keer redde hij het weer en was weer speels en fit. Zo heeft hij anderhalf jaar nog gewoon met plezier kunnen leven, spelen en wandelen. Tot de fatale dag dat hij plots blind werd van het ene op het andere moment. Hij liep plots overal tegenaan en stootte zich overal aan. Toen heb ik meteen de knoop doorgehakt en hem, rustig laten gaan en niet gewacht op een wrede dood door een bloeding.

 

 

 

Rachel (Gast)

Mijn dierbaarste bezit me hond

( dogo canario)  Kira heb ik gisteren in moeten laten slapen. Onverwachts  altijd fit geweest al liep ze wel moeizamer, maar als.je 10 jaar ben mag dat wel. Ze bleek een opengeklapt gezwel te hebben in der milt en/of.lever. Tot mijn grootste verdriet moest ik kiezen en heb de beste keuze gemaakt geen lijdensweg, maar voel nu elke sec de pijn. Mis haar super erg ze was me alles. Was hier absoluut niet op voorbereid.

honden page profiel annekeanneke

honden foto van anneke

Mijn lieve cocker had met haar 11 jaar ineens een hel dikke buik en wilde niet meer eten. Met lood in de schoenen naar de da gegaan en ze wisten er geen raad mee. Zo'n  groot iets op de echo. Naar de specialist gegaan en toen bleek ze een gezwel aan haar milt te hebben dat zo groot was dat ze er geen raad mee wisten. Arm meisje....van een super gezonde hond die nooit wat had, naar een opgegeven oud hondje. Ze heeft het nog een maand zonder pijn uitgehouden maar toen moesten we ingrijpen. Ze kon niets meer eten en spuugde alles uit. Haar maag was bekneld door de tumor. Was echt heel erg.  Zo snel gegaan  allemaal. Sterkte en ik hoop dat je er op tijd bij bent. Dat was ik niet.

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

" Mijn dierbaarste bezit me hond
( dogo canario)  Kira heb ik gisteren in moeten laten slapen. Onverwachts  altijd fit geweest al liep ze wel moeizamer, maar als.je 10 jaar ben mag dat wel. Ze bleek een opengeklapt gezwel te hebben in der milt en/of.lever. Tot mijn grootste verdriet moest ik kiezen en heb de beste keuze gemaakt geen lijdensweg, maar voel nu elke sec de pijn. Mis haar super erg ze was me alles. Was hier absoluut niet op voorbereid. "

 Vreselijk om haar zo onverwachts te verliezen. 

Heel veel sterkte! 

honden page profiel Ursula <3 VascoUrsula <3 Vasco

honden foto van Ursula <3 Vasco

Krijg er een beetje de rillingen van. Maar weet nu wel waar ik goed op moet letten. Hoop alleen dat ik het niet mee hoef te maken, ook anderen niet. Allemaal heel veel sterkte

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Veel sterkte aan iedereen die op deze manier zijn hond heeft moeten verliezen.

 

Sluipend, in stilte en dan ineens....

honden page profiel Dutch AutiDutch Auti

honden foto van Dutch Auti

Weer een oud topic omhoog haalt. Zit je serieus te helpen en info te zoeken, steekt tijd in je bericht zie je na gepost te hebben dat het weer een oud topic is. Waarom oude topics niet gewoon sluiten???? Edit: reactie dus gewist en aangepast in bovenstaande tekst Ik leef oprecht mee met mensen die hun dier verloren hebben (maar word nogal ..... van al die oude topics die steeds opgehaald worden)

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Ik stoor me er niet zo aan.

Wanneer er een oud topic omhoog komt, is er ergens toch altijd iemand (meestal gast) die er nog iets aan heeft en die zijn gading nergens anders heeft gevonden. Is voor mij eigenlijk de meest laagdrempelige vorm van 'forummen'.

 

honden page profiel Dutch AutiDutch Auti

honden foto van Dutch Auti

Als die op slot staat is de info er nog steeds.
Als je laagdrempeligheid wilt zou je een shoutbox moeten hebben waar gasten vragen kunnen stellen.

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Gasten mogen nu ook al vragen stellen en topics openen, dat doen ze dus liever niet.

 

Ik snap je probleem wel hoor Renate, maar ik bekijk het nu even van de kant van de reageerders en 'gasten'.

 

een 'shoutbox' hoe is dat anders van een topic?

honden page profiel Dutch AutiDutch Auti

honden foto van Dutch Auti

Das een soort van kleine snelle chat. waarvan de oudste tekst weer verdwijnt zeg maar. En je heel direct op elkaar kan reageren. Je hebt ze in diverse layouts maar meestal zijn het smalle hoge vensters die bijvoorbeeld naast een forum, op een homepage/begin pagina of portal gezet kunnen worden, maar ook in een apart forum onderdeel/onderwerp.

Even een afbeelding via google van een screenshot van een test op een shoutbox

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Weet iedereen dan nog op wat ze gereageerd hebben? Of zit dat ook in threads?

 

 

 

honden page profiel Dutch AutiDutch Auti

honden foto van Dutch Auti

nee je kan beperkt terug lezen dus hoe meer er bij komt hoe meer er verdwijnt. Er kan wel ingesteld worden dat de beheerder van zo'n shoutbox op de server wel alles terug kan lezen indien nodig.

honden page profiel Dutch AutiDutch Auti

honden foto van Dutch Auti

je reageert dus feitelijk direct op elkaar en als t veel gebruikt word weet je dat er morgen van je vraag niks terug te vinden is als t niet al vanavond verdwenen is. Dat zou voor gasten laagdrempeliger kunnen zijn dan vragen die blijven.

En voelt t oke dan kunnen ze alsnog registreren en gewoon deel nemen aan het forum. Maar goed het is maar een idee ;-) en hoewel t een oud topic is vreselijk offtopic

ikaro (Gast)

Onze bernensennen ikaro 6 jaar oud is afgelopen donderdag met spoed geopereerd had ook een milt tumor die hebben ze helemaal verwijderd een zware operatie. Zijn buik zat vol met bloed. We merkte smorgens dat ikaro erg sloom was en niet wou eten ging steeds liggen met zijn wandeling. Toen ben ik op internet gaan zoeken daar stond ook bij heeft ie wit tandvlees ja dus meteen de dierenarts gebeld we moesten meteen komen en helaas ze ontdekte dus een tumor op de milt. Wij helmaal en rep en roer builen. Ikaro werd meteen mee naar  een andere kamer genomen waar die meteen geopereerd gelukkig is zijn lever goed zover ze kon zien. Nu maar afwachten hoe het verder met hem gaat. Maar vrydags smiddags opgehaald was heel goed wakker vrolijk en piepte van blijschap zo lief. Savonds alweer gegeten en gedronken gewandeld geplast en gepoept heerlijk. Dus hopen dat ie nog een tyd bij ons mag blijven dikke poot van ikaro

maya vulker (Gast)

" Onze bernensennen ikaro 6 jaar oud is afgelopen donderdag met spoed geopereerd had ook een milt tumor die hebben ze helemaal verwijderd een zware operatie. Zijn buik zat vol met bloed. We merkte smorgens dat ikaro erg sloom was en niet wou eten ging steeds liggen met zijn wandeling. Toen ben ik op internet gaan zoeken daar stond ook bij heeft ie wit tandvlees ja dus meteen de dierenarts gebeld we moesten meteen komen en helaas ze ontdekte dus een tumor op de milt. Wij helmaal en rep en roer builen. Ikaro werd meteen mee naar  een andere kamer genomen waar die meteen geopereerd gelukkig is zijn lever goed zover ze kon zien. Nu maar afwachten hoe het verder met hem gaat. Maar vrydags smiddags opgehaald was heel goed wakker vrolijk en piepte van blijschap zo lief. Savonds alweer gegeten en gedronken gewandeld geplast en gepoept heerlijk. Dus hopen dat ie nog een tyd bij ons mag blijven dikke poot van ikaro "

 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

" Ik stoor me er niet zo aan.
Wanneer er een oud topic omhoog komt, is er ergens toch altijd iemand (meestal gast) die er nog iets aan heeft en die zijn gading nergens anders heeft gevonden. Is voor mij eigenlijk de meest laagdrempelige vorm van 'forummen'.
  "

 Mij stoort het zeker ook niet, altijd wel een baasje dat steun vindt erin of er krijgt van ons met hun verdriet.

Het maakt me wel droevig dat zulke erge dingen kunnen gebeuren.

Heel droevig .

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Patella luxatie
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^