Weet je waar ik echt zo boos om kan worden...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ShadowShadow

honden foto van Shadow

.... van die mensen die zonder nadenken een puppie ( of hond) kopen en hem dan binnen een paar maanden weer op marktplaats zetten! :'( Ik kan me voorstellen dat er natuurlijk altijd wat kan gebeuren waardoor je niet meer voor je dier kunt zorgen, maar ik vind dat het zo vaak gebeurd!

Neem als voorbeeld even een Anatolische herder uit het asiel waar ik geregeld kom. De hond is in beslag genomen door verwaarlozing, opgevangen opgeknapt en gelukkig voor hem werd er snel een leuk nieuw baasje voor hem gezocht. Na 3 weken wordt hij teruggebracht naar het asiel, omdat ze bij nader inzien toch niet voldoende ruimte voor hem hadden! ( uhmm :S) Goed, nieuw opvanggezin gevonden, hond weer mee, hond weer blij.
Ja hoor, na 2 maanden is hij weer terug! Mensen uit elkaar gegaan en niemand wilde de hond.
Van de hond was inmiddels niets meer over, Zo verdrietig! Hij zat daar maar, stil in zijn hok, met hangende kop, zich afvragend waar zijn nieuwe baasje nu weer was gebleven...

Ik snap dit echt niet hoor! :'( Zouden mensen zich echt niet realiseren hoe erg ze hun diertje kwetsen? Vooral met honden uit een asiel, zou je toch verwachten dat mensen wel 10 keer nadenken voor ze die mee naar huis nemen, gezien het verleden wat de meeste honden al hebben. Ok, als het echt niet gaat, dan gaat het gewoon niet, maar het lijkt of sommige mensen het wel heel snel opgeven. Het kan aan mij liggen hoor, maar ik kan me daar echt kwaad om maken!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Weet je waar ik echt zo boos om kan worden..." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Nee helaas denken te veel mensen; ach het is maar een hond. :'(

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

VERPLAATST naar de juiste rubriek

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

Oh wat erg.. :'(
Heel erg dat een hond zo heen en weer geslingerd wordt.. :'(

Er zijn nog steeds veel mensen die idd denken, het is "maar" een hond.. als veel van deze mensen over hun hond praten is het, "die hond" en wordt er geen naam genoemd en weinig gevoel getoond..
Er zijn zelfs ook mensen waarbij hun hond bv vaak niet in huis zijn, maar in de schuur of in de tuin en er wordt niet veel ondernomen en zelfs vaak niet gewandeld.
De hond moet zich maar redden, wat eten kan er dan nog vanaf maar dat is het dan ook wel..
De hond komt dus op veel vlakken te kort en op een gegeven moment gaat de hond zelfs veranderen in gedrag en wordt wantrouwend en gefrustreerd waardoor de hond mogelijk angst en/ of agressie vertoond.
Dan zegt het baasje ineens, ja, hij is agressief, dit vertrouw ik niet meer, hij moet maar weg!!! :'(
Maar niet nadenken waardoor dit gekomen kan zijn.. gewoon de schuld van de mens!!
Erg zielig (en maakt mij ook heel boos) dat de hond dan de schuld krijgt..

:'(

honden page profiel --

honden foto van -

ik wil graag dierenarts worden en kijk dan ook die programma`s van dierenpolitie enzo, nare beelden, maar ik leer er veel van.
was er een hond mishandelt...werd hij in beslag genomen en kreeg een nieuw baasje...bleek dat die nieuwe eigenaar hem ook had mishandelt :'(

ik vind het heel erg dat mensen hem op marktplaats zetten, 2de-hands... naar... klinkt net of die dieren gewoon spul zijn die ze verkopen. ik vind dat heel erg!!! je moet altijd denken -> een pup is schattig, maar je moet weten hoe groot ze worden.. ze veranderen zo snel!!!
de weimaraner heeft tijgerstreepjes als ze pups zijn, maar als ze groot zijn niet meer... tja, de weimaraner is gewoon altijd mooi!

honden page profiel marjan & roxymarjan & roxy

honden foto van marjan & roxy

dat heeft mijn roxy ook meegemaakt ze is en half jaar..
we zijn de 4e baasjes al!
daarnaast heeft ze bij de vorige eigenaar 3 maanden vast gezeten in haar bench in haar eigen ontlasting en urine!!
roxy is een ontzettend lieve pup speel en altijd blij.
maar je kunt merken aan haar gedrag dat ze heel wat heeft meegemaakt.
als baas zijnde moet je nauurlijk wel eens een strenge stem omzetten als ze iets doet
wat niet mag. de eerste keer kauwde ze op mijn schoen je zegt dan met een conseqwente
stem ;nee; ze schrok heel erg en kromp helemaal in elkaar.
er zit veel werk in onze roxy maar zou haar voor geen goud meer kunnen missen
ze is nu 5 weken bij ons...en is het zonnetje in huis..

groetjes marjan en een poot van roxy

honden page profiel esther esther

honden foto van esther

Nee...ik snap er ook niets van, en vind het erg triest....
Een hond is geen wegwerpartikel,
helaas word er vaak wel zo mee omgegaan..... :'(

honden page profiel ShadowShadow

honden foto van Shadow

Inderdaad. Sommige mensen schaffen dieren aan alsof het een fiets is. Eigenlijk zouden mensen veel strenger gescreend moeten worden voordat ze een hond meekrijgen. Laat ze eerst een paar maanden voor een plant zorgen voordat ze aan een levend dier mogen beginnen!

Marjan, wat geweldig dat jullie Roxy wel een liefdevol tehuis hebben kunnen bieden. Vreselijk voor haar dat ze 3 flutbaasjes voor jullie heeft gehad, maar gelukkig kunnen jullie haar de aandacht en liefde geven die ze nu zo hard nodig heeft.. Ik wilde dat er meer mensen zo waren! ;-)

honden page profiel esther esther

honden foto van esther

Oehhhh....liever geen plantentest....daar zou ik finaal voor zakken..... :'( :'(
Ik ben nl niet zo goed met planten, en heb ze dus ook niet in huis.... ;-)

Met mijn hondjes mag ik wel zeggen dat dat helemaal goed zit.... :-D
En hier ook een zielepoot uit het asiel...

honden page profiel --

honden foto van -

de pleegouders deden wel slim met olly. de stichting haalde honden uit kroatiƫ.
olly zat toen met 9 honden in huis en 3 katten midden in het bos (niet zo`n geschikte plek om honden te laten wennen voor auto`s en fietsen, die komen daar niet)..

maar er was een oud stel die olly wou, maar ze wouden hem alleen maar aan de riem hebben en olly moest wel los kunnen..
dus olly ging niet naar ze toe. olly heeft idd veel beweging nodig, een beetje aan een riem is niet goed voor hem

gelukkig!! nu heb ik hem ;-)

honden page profiel Christien&ChelseaChristien&Chelsea

honden foto van Christien&Chelsea

Kreeg helemaal een brok in me keel van je verhaal.. Mijn zusje heeft ook een hondje uit een opvang voor buitenlandse pups.. Die is op straat opgegroeid (is bijna 1 jaar geloof ik), is totaal geen mensen gewend, alleen honden.. Ze zit vaak angstig in een hoekje, maar als er andere honden bijkomen (mijnes of die van me pa) dan leeft ze helemaal op, en als wij dan de andere honden aaien word ze wel nieuwsgierig.. Maar ze blijft erg bang en me zusje en d'r vriend hebben veel geduld nodig, en soms worden ze er ook wel es wanhopig van, maar je denkt er toch niet aan om dat beestje terug te brengen? Zelfs toen ze naar haar gingen kijken in die opvang was ze doodsbang en zeiden ze meteen "ow jee dat wordt een hele klus.." maar ze hadden d'r al gewassen en die oppassers nemen dan al afscheid enzo, zelfs toen wilden me zusje en d'r vriend er niet vanaf zien..

honden page profiel  Dizzy Dizzy

honden foto van  Dizzy

Ja, helaas gebeurd dit veel te vaak. Wij hebben een kat uit het asiel, een projectkat, ze heeft 3 x in het asiel gezeten, is mishandeld, was heel angstig. Toen ze de 2 de keer in het asiel zat, was ze naar iemand gegaan en na 2 wkn was ze terug ,omdat ze een pootje had uitgestoken en daar was de nieuwe eigenaar bang voor. Daarna is ze bij ons gekomen, na 2 wkn in een bench, kwam ze eruit en ze ging er nooit meer in. Nu woont ze bijna 2 jaar hier en ze is een enorme knuffelkont. En over honden wordt ook vaak maar gedacht, dat doen we wel ff en dan worden ze te groot en dan zijn ze niet meer leuk :'(

Heel erg zielig voor de honden, want die komen in het asiel, Marktplaats etc terecht en ik begrijp hier niets van! Diz en onze 2 katten zullen hier voor altijd zijn, wat er ook gebeurd!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Weet je waar ik echt zo boos om kan worden..." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Blaffen naar mensen op straat
^