Mijn buren hebben huilers en jankers

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Wat ik me afvraag: mijn geburen hebben 2 honden die als ze zelf niet thuis zijn liggen te huilen en te janken tegen de sterren op, uiteraard is dit helemaal niet fijn, we hebben al voorzichtig uitgelegd dat we hiervan soms ook niet kunnen slapen.

En graag zouden we zelf een pup in huis nemen, maar weet niet of de pup daardoor meer gaat blaffen of misschien ook huilen als hij/zij het hoort van die andere honden.Het zou maar heel spijtig zijn moest dit wel zo zijn.

En de geburen, daar wil ik ook geen last mee, maar het blijft wel heel irritant.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Mijn buren hebben huilers en jankers " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Dominique en de bordersDominique en de bordersgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dominique en de borders

Ik kan me voorstellen dat het irritant is...
En kan me je zorgen ook voorstellen als je zelf een pup wilt dat deze ook gaan piepen of janken als die de andere hknden hoort.
Mijn ervaring is dat het grotendeels ook een kwestie van trainen is.
Maar, ik moet er wel bij zeggen, het hangt ook van de hond af... Mijn reu is de waakse hier, die reageert bv niet op het hoge blafje van de kleine hond van onze onderbuurman. Maar hij reageert wel op de zware blaf van de am. Bull dog van een paar huizen verder.
Ik denk dat die meer als een bedreiging klinkt... Maar wij wonen hier ook pas 2 jaar en niet sinds de honden jong zijn...
Ik denk dat je je hond van pup af aan heel goed kan leren dat die er niet op hoeft te reageren...

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Ik hoop het natuurlijk ook! :-) Het ras waarvoor ik wil gaan is uit zichzelf al waaks, 'dwergpinscher'.Dus ik vroeg me toch wel af of het dan inderdaad een hele klus zal worden.Mijn vriend waarschuwde me er voor.Hij wil natuurlijk niet dat onze eigen hond ook zo veel last gaat berokkenen naar anderen toe.Zou me wel doodschamen mocht het hondje van 'smorgens tot 's avonds zo liggen huilen of keffen.Onze geburen vinden dit blijkbaar wel normaal O-) 'Het zijn toch honden nietwaar?'

Misschien zijn er hier ook mensen die ervaring hebben met dezelfde situatie?en hoe reageerde jullie honden er op?of ook volwassen honden hoor.Alvast bedankt voor je reactie Dominique!

honden page profiel Ringo*Ringo* 3 doggies

honden foto van Ringo*

Hier het zelfde probleem... De onderbuur is nooit thuis, haar hond hele dagen aan een stuk.

Hij huilt de hele dag wat door de traphal als een versterker naar boven gaat. We wonen in een duplex op het 2de (en 3e) verdiep en de hond huilt op het gelijkvloers. We horen het klaar en duidelijk tot op onze slaapkamers. Daar zitten dan al 2 verdiepen tussen. We hebben de buurvrouw al aangesproken, maar ze zegt dat ik lieg!

We hebben een Chihuahua die ook heel waaks is, maar hij reageert (al een geluk) helemaal niet op het gejank van de onderbuur en het is écht luid!

Het zal natuurlijk van hond tot hond afhangen hoe ze erop reageren. Dat is moeilijk te voorspellen.

Onze hond gaat er dus niet in mee, waar we heel blij om zijn :-)

honden page profiel Pumba@PebblesPumba@Pebbles 2 doggies

honden foto van Pumba@Pebbles

Ik had drie honden die zonder problemen thuis konden zijn als ik weg was. Af en toe een blaf maar dat was het. Toen kwam er een Corgi bij en dat bleek een "sirene". Zodra hij ook maar iets hoorde begon hij te blaffen en vervolgens heel hoog te janken. Gevolg: de drie andere honden jankte vrolijk mee. Het was tot achter in de straat te horen. Woningbouw en buren op mijn dak (terecht)want dat was niet om aan te horen natuurlijk.

Je bent dus een beetje gewaarschuwt bij deze. Je kiest voor een waaks ras en het zou best eens kunnen dat jouw hond lekker mee gaat huilen met de buren.
Mijn buren zijn overigens altijd redelijk vriendelijk gebleven en we hebben gezamelijk naar een oplossing gezocht.

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy 2 doggies

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Sjah dat kan een probleem worden met een pinscher.
Maargoed dat hoeft natuurlijk niet echter is het risico met een pinscher wel groter.
Wat zeggen je buren die laten het maar gewoon gebeuren en hebben er malling aan?

honden page profiel SusanneSusanne 3 doggies

honden foto van Susanne

Tja, als je dwergpincher dat geblaf en gehuil al hoort als pup zijnde, dan kan ie er net zo goed aan gewend zijn. Als dit geluid "normaal" is, zal hij daar als het goed is niet op reageren. Wij wonen hier op een appartement, en er woont 3 etages beneden ons een flinke hond, die je constant hoort blaffen. Als we die tegenkomen in het appartementencomplex/buiten, dan valt Reilly gigantisch uit aan de riem (wat heel apart is, er is maar 1 hond bij wie hij dit gedrag vertoont, normaal gesproken past hij zich aan aan de andere hond). In ieder geval, hij is dan niet rustig te krijgen! Maar hij reageert hier binnen absoluut niet op het geblaf wat je de hele dag door hoort..

En misschien vergt het wel wat trainingswerk. Maar het is aan de andere kant toch belachelijk dat jullie geen hond kunnen nemen omdat je bang bent dat ie constant blaft en jankt vanwege de buren?!

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 2 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

zodra je een hond binnen krijgt, gelijk al met opvoeden beginnen, dat de hond niet ..zomaar..gaat blaffen.

jammer toch dat we op elkaar zitten, en buren met meerderen honden die dan werken, en er een oorverdovend kabaal ontstaat.

mijn hond blaft niet, maar ook dat heb ik in het begin toch alert op geweest, als ik thuis kwam, en ze is dan lekker buiten, van blijdschap blaft ze, niet goed keuren, al is het maar even, gelijk ophouden ermee, zodat de hond niet blaft.

is het buiten in een spel, okee, maar voor de rest geen geblaf, en heus vanaf het begin leren, dan blaffen ze ook niet op latere leeftijd. heb je een wat oudere hond, ja altijd moeilijk als tie wel blaft, maar ook dat kan je afleren. met beleid, met beloning, en het voor zijn.

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

De geburen weten wel dat hun honden blaffen, maar ze doen er niks aan :'( ze liggen hier nu weer te janken, echt ggrrrrr!!!!Begrijp dat een hond van nature uit blaft, en af en toe, daar kan ik zeker mee leven.Maar het onophoudelijk janken en blaffen is gewoon frustrerend, wisten we ook niet toen we hier kwamen wonen.Baasjes moeten blijkbaar meer opgevoed worden dan de honden zelf!Ze durft de hond ook niet in de tuin laten aangezien ze hem dan niet terug binnen kan roepen, dus moet de hond aan de leiband in de tuin!!!!vind het te zielig voor woorden.

En ja, heb toch wel wat schrik, mochten we een hond in huis nemen dat deze dan lekker mee zou doen :'( is zeker de bedoeling niet, en wil het dan ook direkt afleren indien mogelijk.De raskeuze hoeft niet echt een domper op de feestvreugde te zijn, maar toch begin ik me af te vragen of het dan wel te doen is.

honden page profiel Eefje • YunaEefje • Yuna

honden foto van Eefje • Yuna

Als je consequent bent, en je Dwergpinscher vóor bent, moet het lukken.
Wanneer je de honden van de buren hoort kan je je het beste normaal gedragen,
niet geirriteerd want dat heeft je hond zo door, en gaat hij/zij je gedrag volgen.
Ik denk dat je je hond het beste met je stem kan corrigeren als ze reageert,
en afleiden met puppytrainingen, spelen etc.

Of je zet de radio wat harder. O-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Mijn buren hebben huilers en jankers " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

^