Pup (9 maanden) gromt en blaft naar mensen

Goedemiddag,

Wij hebben een Labrador pup van 9 maanden. Sinds een tijdje gromt en blijft hij (zonder reden) naar mensen.

De eerste keer dat hij dit deed is alweer een tijdje geleden. Ik liep met hem naar huis en omdat wij in een flat wonen moesten we over de galerij om bij de voordeur te komen. Aan het eind van de galerij liep een huis-aan-huis verkoper die wat wilde verkopen aan jongere mensen/studenten. Hij zag mij aankomen lopen met de hond en aangezien ik 22 ben greep hij zijn kans en stormde letterlijk op mij (ons) af. Dit vond de hond (uiteraard) niet leuk en begon te grommen, borstelen en blaffen. Omdat ik al bij de deur was heb ik de hond naar binnen gedaan bij mijn vriend.


Nu hebben we (altijd) problemen met mensen die ons tegemoet komen op de galerij. En zelfs als er een voorwerp (bv Kruiwagen) op de Galerij staat. Resultaat is altijd grommen, borstelen en blaffen). En eigenlijk doet dit probleem zich niet alleen voor op de galerij, ook als we buiten lopen. Meestal is er niks aan de hand en passeert hij mensen gewoon, maar af en toe gaat hij grommen, borstelen en blaffen. Wij hebben echt geen idee waarom hij dat soms wel en soms niet doet. We willen heel graag dat hij dit afleert voordat hij hier een gewoonte van gaat maken.

Daarnaast gromt, borstelt en blaft hij naar mensen die 'iets vreemds' hebben. Mensen die veel spullen dragen bijvoorbeeld. Laatst liep er een visser achter de flat bij de vijver, die zijn spullen met zich meedroeg (opklapstoel, hengel, koffertje etc.). Zelfde verhaal. En soms komt het gewoon helemaal uit het niets. Is er niemand/niks te zien.

Als laatst willen wij nog even benoemen dat hij in huis ook blaft, gromt en borstelt als er iemand (luidruchtig) over de galerij voor ons huis langs loopt.

Uit zijn lichaamstaal blijkt dat hij in ieder geval niet angstig is. Wij hebben de lichaamstaalplaatjes bekeken en de omschrijving die (op de genoemde momenten) het beste bij hem past is dreigend en imponerend. Hij laat in geen van de gevallen zijn tanden zien, dus het lijkt ons ook geen agressie.

Wij willen heel graag weten hoe we hier het beste op kunnen reageren, zodat hij hier mee stopt. We hebben meerdere forums afgestruind, maar daar worden we ook niet veel wijzer van aangezien dit gedrag zich niet constant voordoet (op de galerij na).


Wij hopen dat u ons kunt helpen, alvast bedankt!

Antwoord van Maroef

Het is een beetje moeilijk om echt advies te geven. Meestal is de oorzaak van grommen en blaffen onzekerheid. Belangrijk is dat je het goed begeleid. Mensen niet zo op hem af laten roepen, je kunt hem dan even bij je roepen, Grotere afstand nemen van mensen en honden. Veel zoekspelletjes laten doen, de hond veel met de stem gaan belonen voor wat hij goed doet. als hij naar jou rent, kun je zijwaarts gaan staan, hem niet aankijken en of praten tegen hem. Ik denk dat het goed is om een goede therapeut langs te laten komen om jullie goed advies te geven. Iemand die werkt volgens de nieuwste inzichten.

Gesteld door honden page profiel MaaikeMaaike op 30 augustus 2013 om 13:08
Beantwoord door Maroef op 01 september 2013 om 08:08
1773 x bekeken

Over Maroef


De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^