trekken!

Hey,

onze hond Odie heeft nogal de neiging om te trekken!
Vooral als we ergens heen gaan, een onbekende omgeving.
Wij weten niet goed wat we hieraan moeten doen, we hebben geprobeerd om stil te staan of de andere kant op te lopen, mijn vriend heeft hier echter weinig geduld voor.
Nu proberen een soort van Ceasar Millan manier (om het maar zo te zeggen), naast of achter ons lopen door hem een wat kortere lijn te geven.
De lijn slap als hij naast of achter ons is en hem een klein trekje geven als hij voor ons wil lopen.
Alleen als wij weg gaan met Odie word hij zo enthousiast dat hij alleen maar voorop wil lopen, dus weer constant trekken!
Als mijn vriend voorop loopt is het ook een drama met trekken, Odie moet dan voor mijn vriend lopen.

We gaan over 2 weken naar de pubercursus maar ik zou het fijn vinden om alvast te kunnen beginnen met een betere training van het niet trekken.
Ik hoop dat u mij in ieder geval een paar handige tips kan geven.

groetjes
Willemke

Antwoord van Maroef

Hoi Willemke,
ik heb je al op het hondenforum goede adviezen gegeven. Ik persoonlijk zou kiezen voor individuele begeleiding en dan iemand die op een hondvriendelijke manier werkt. Ik zou nooit van de tv iets overnemen. Vroeger deden mensen dat ook met een ander programma, gevolg was nog meer problemen. 
Waar woon je? Misschien dat ik een leuk adres voor je weet. 
Waar het met het wandelen aan de lijn omgaat is dat je leert samen te werken,. Dat bereik je door leuke dingen samen te doen. Niet door rukjes, daar krijgt de hond geen vertrouwen mee. 

Laat anders even weten waar je woont misschien dat ik iemand weet.

Gesteld door honden page profiel Willemke en OdieWillemke en Odie op 14 augustus 2013 om 23:26
Beantwoord door Maroef op 18 augustus 2013 om 08:38
1229 x bekeken

Over Maroef


De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^