Puppy gromt

Ik heb een puppy (Chihuahua) van nu 10 weken bij mijn Chihuahua van 2 en een half jaar.Mijn eerste hondje grauwt en snauwt veel en nu begint mijn pup daar ook mee als ik haar bv wil oppakken.Ik vind dit niet zo leuk en wil dit graag afleren maar hoe?

Antwoord van Maroef

Hallo, door te grommen geeft een hond zich aan dat hij zich ongemakkelijk voelt. De oudere hond heeft er duidelijk moeite mee dat de pup bij hem in de buurt komt. Belangrijk is dat je dit goed begeleid. Grommen doen ze meestal uit onzekerheid, tenzij ze pijn hebben. Ik weet niet hoe je er mee om bent gegaan, maar probeer te voorkomen dat je ze gaat bestraffen. Voor de pup kun je een puppy box kopen. zodra hij slaap nodig heeft kun je hem daar in zetten. Ook kun je er even tussen gaan staan of je hand er tussen doen ( dit is een soort splitsen) Leuk om te doen zijn zoekspelletjes.
Je volwassen hond moet leren dat de andere hond niet eng is en de pup moet leren dat hij niet alles kan doen bij de volwassen hond.  
Lukt het niet dan zou ik iemand inschakelen die verstand heeft van de taal van de hond die denkt vanuit de nieuwste inzichten in hondengedrag.

Gesteld door honden page profiel baukjebaukje op 01 augustus 2013 om 06:34
Beantwoord door Maroef op 04 augustus 2013 om 07:54
983 x bekeken

Over Maroef


De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^