maatje????

hey lieve mensen,
wij hebben een kruising bull/boxer van 10 maanden, hij is lief en zacht tikkie onzeker en heeft 1 klein puntje waarop wij verschillen van mening.............


max heeft verlatings angst, we hebben al veel geprobeerd, onder andere muziekje+ lichtje, negeren, deur barricaderen ( ja dat lees je goed), niets helpt.

ik zelf werkte met paarden met gedrags problemen en heb ook honden behandelt, maar dit lukt mij niet (meer).

mijn vriend en ik zijn ten einde raad, als dit niet stopt kunnen we hem niet meer houden.............

wat ik dus echt niet wil!!!!!!!!! :(  

mijn ervaring leert met paarden dat ze vaak al beter worden door een vriendje, kan iemand mij vertellen of dit zo is ook bij honden?????


help maxxie ( en ons),

liefs thaaltje en poot maxxie

Antwoord van HondenUniversiteit

Een hond erbij kan het probleem alleen maar groter maken. Je kunt ook twee honden krijgen die niet alleen kunnen zijn. Geen enkele garantie op succes dus.
Een hond met verlatingsangst is onzeker op zijn minst maar meestal erg bang. Alle dingen die jij doet, nemen deze angst en onzekerheid niet weg. Sterker nog, meestal maak je het alleen maar erger. 

Ga met een gedragstherapeut aan de slag die gediplomeerd is en ervaring heeft met verlatingsangst. Je moet een lange adem hebben en er veel tijd en energie in steken.

Succes!

Gesteld door honden page profiel maxxiemaxxie op 28 juli 2013 om 17:18
Beantwoord door HondenUniversiteit op 31 juli 2013 om 11:41
862 x bekeken

Over HondenUniversiteit


De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^