King; De Doldwaze Stuiterbal!

Dogboek > King; De Doldwaze Stuiterbal!

Ergens heb ik altijd een Rottweiler willen hebben. Als meisje hadden mijn ouders er een die voor ons door het vuur ging. Helaas met een zeer slechte eigenschap alle andere mensen en dieren die in de buurt kwamen te pakken.
Ik kon alles met haar, maar om nu te zeggen dat ik er veel van wist; nee.

Jaren later, getrouwd en 2 kinderen, begon het toch wel erg te kriebelen. Ik wilde graag een hondenvriendje! Ik en dus niet speciaal voor de kinderen, maar ze moesten natuulijk wel goed samen kunnen. Mijn man aarzelde, hebben we wel de tijd en de ruimte? Wat voor hond? We kwamen eruit dat we een middegrote hond met een rustig aard wilde, lief voor de mensen om hem heen. En mannelijk. Alleen niet meteen, waarschijnlijk rond de zomerperiode ivm zindelijkheidstraining en vrij.

Ware het niet dat daar ineens een zwart pupje onze hart stal. Midden in de winter... Het bleek een kruising te zijn tussen een Rottweiler/ Flatcoated retriever en een amerikaanse labrador. Oh jee, wat te verwachten? We gingen op puppy bezoek, vroegen de baasjes alles over hun karakter, groote etc etc. Ze verwachtten dat de reu pup even groot zou worden als zijn moeder, die groter was dan de vader, maar zelf middelgroot. Hij was de rustigste en hield van kroelen. De pup koos voor mijn man, hij klom in zijn nek en begon aan zijn oorlel te knabbelen. Liefde op het eerste gezicht!

Met 8,5 wk oud hebben we onze man in huis gehaald, een echte King! Hij was al lang niet meer zo rustig, maar een vrolijke spring in het veld. Hij was ook goed gegroeid, hij ging als grootste uit het nest. Whaha dat hadden we niet verwacht!

Als snel bleek onze black beauty een echte hondenvriend, alleen zijn?!Echt niet! Visite? Daar kan je vrolijk op knauwen.... nee, King was duidelijk op zijn plek! Gelukkig want wij zijn dolblij met onze hond. Alleen blijkt wel dat rustig niet in zijn woordenboek voorkomt... Hij is nu 9 maanden en bijna 30 kg. Meneer gaat de baas uithangen, dus heb ik besloten een cursus te gaan doen. Voor hem en voor ons, want we willen nog lang plezier met hem hebben. Maar wel een op een handelbare wijze, de stuiterbal wil nog wel eens te hard de andere kant op stuiteren hihi.

Ik heb mijn echte hondenvriend gevonden!

Door honden page profiel Kingsel!Kingsel! op 24 juli om 14:30



 

Laat een reactie achter

Om een reactie achter te laten moet je eerst even inloggen!

 

Dogboek


Mijn Dogboek

Helaas, je hebt nog niets geschreven in het DogBoek

Over:

  • King

Foto's

King; De Doldwaze Stuiterbal!
King; De Doldwaze Stuiterbal!

Lees meer dogboek verhalen

Je kunt meer dogboek verhalen lezen van Kingsel!:
King; De Doldwaze Stuiterbal!


De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^