Delen

- facebook

- twitter

Forum is het nog spelen?

De husky Club. > forum > is het nog spelen?

honden foto van Soraya

honden page profiel SorayaSoraya

ik heb sinds een maand twee puppy reutjes van 6 weken gekocht (Ik had al een teefje van 7 jaar)
In het begin ging het super! met zijn drieen

maar sinds 2 week beginnen de puppies tijdens het spelen te grommen naar elkaar

98% spelen ze heel leuk met elkaar maar soms als het spelletje te ver gaat dan grommen ze niet alleen maar trekken ze soms ook hun lip omhoog zodat de tanden te zien zijn.
altijd hebben ze elkaar wel gebeten maar dan op een spelende wijs. Ik weet dat het spelen belangrijk is in het opgroeien en om te bepalen wie hoger in rang staat, maar zal het daarna overgaan?

Vandaag had een puppy een wondje op zijn neus en later toen ik ze wilde voeren(ik geef ze allebei een apart voerbak sinds ik een week geleden merkte dat ze elkaar steeds wegduwen) kwam Loki bij Baylee in de buurt en toen begon het gegrom weer met de tanden bloot. Moet ik ze in aparte ruimtes eten geven?

05 december 2012 om 23:27

Je kunt een reactie plaatsen
honden foto van soraya

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

Nee ,dit(grommen,tanden laten zien)is vragen om ruimte,afstand vragen.
Ze zijn pups,en vaak hebben pups niet echt een stop(sommige wel),maar die van jouw gaan dus door tot dat ze ver over hun grenzen heen gaan van normaal stoeien.

Het geeft niet dat ze grommen en tanden laten zien,het is hun taal,maar voor jou als mens en hondenbaasje die alles in goede banen wilt leiden,moet daar wel iets mee gaan doen.

Geef ze veel meer rust van elkaar,1 uur wakker is 2 uur verplicht goed slapen en uitrusten.Heb je een bench(voor ieder 1 )?
Of echt een aparte plek waar ze beide apart echt moeten gaan rusten?(je moet ze helpen ,als ze zelf die rust niet kunnen pakken en maar door blijven 'spelen')

Pups hebben zeker 18 uren echte rust en slaap nodig om prikkels te verwerken,zich weer goed op te kunnen laden voor de volgende ronde met prikkels.
Krijgen ze te weinig slaap en echte rust(van elkaar)dan raken ze overprikkeld en kunnen ze ook niet meer stoppen of iets leren,dus alleen uit elkaar halen en op de rust plek leggen met iets lekkers.
Heb je geen bench en blijven ze nog niet goed liggen en rusten,dan moet je ze dat leren,door er naast te gaan zitten en ze verleiden(massage) te blijven liggen en in slaap te vallen.

Ik hoop voor je dat je barst van de energie,want 2 pups is niet niks om goed op te voeden en álles te begeleiden.
En Husky's zijn ook energieke honden.

05 december 2012 om 23:58

honden foto van Patricia & de Musketiers

honden page profiel Patricia & de MusketiersPatricia & de Musketiers 3 doggies

oef, was het ook niet al zo dat je twijfelde of het wel goed ging met 1 pup bij je wat oudere teef?

Hoezo ben je voor 2 pups gegaan? 2 Broers uit het zelfde nest komt veel onderliggende rangorde bij kijken. Je moet dit echt gaan oplossen, want anders gaan ze het echt uitvechten als ze groter zijn.

Tandenbloot en grommen kan geen kwaad, dit is om de grenzen aan te geven. Maar je moet wel ingrijpen. Ze ze vaak genoeg appart, geef ze rust tijd, maar steek zelf ook kwaliteit tijd in elke pup. Dit hebben ze hard nodig. Jij moet de roedelleider zijn samen met je ouders. Wees 1 geheel.

Hoe gaat je teef ermee om? Corrigeert zij ze? Loopt ze weg?

06 december 2012 om 13:15

honden foto van Alaska's Finest!

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

En wat is de houding van de volwassen hond, in heel dit verhaal? Hoe reageert zij?

06 december 2012 om 13:19

honden foto van Soraya

honden page profiel SorayaSoraya

dus: apart laten slapen en rust nemen van elkaar got it!

in principe krijgen ze genoeg slaap: in de nacht slapen ze nu bijna 7 uur achter elkaar en overdag dan spelen ze twee uur(tenzij ze aangeven eerder te willen slapen) en laat ik ze weer twee of drie uurtjes slapen.

Aleika de oudste hond speelt continue met ze.
zodra de puppies te beginnen te grommen naar elkaar dan komt zij er tussen om ze tot de orde te brengen

we hebben er uiteindelijk twee genomen omdat we allebei verliefd werden op een ander pup. Eigenlijk keken we voor een pup voor mijn vriend en Loki werd zijn keuze. we vonden het zo jammer om Baylee en Loki uit elkaar te halen want ze waren zoo leuk samen. Maar Baylee was toendertijd al bezet door iemand anders. Maar na een paar weken toen de fokker de persoon (die Baylee wilde hebben) beter leerde kennen vond ze toch dat ze er niet goed aan zou doen om de puppie aan haar mee te geven. Mij had ze al eerder gezien samen met Aleika en bij ons had ze bij ons een goed gevoel bij.

06 december 2012 om 14:21

honden foto van Patricia & de Musketiers

honden page profiel Patricia & de MusketiersPatricia & de Musketiers 3 doggies

ahh, word wel een hand vol he! ;-) sterkte ermee.

Laat Aleika er wel tussen komen. Ik merk hier altijd dat een correctie van 1 van de honden beter werkt dan een correctie van mij

06 december 2012 om 14:46

Je kunt een reactie plaatsen
Home | Registreren |