HondenPage baasje Anne

Wat schreven de vrienden van Anne op het forum

honden page profiel YaraYara schreef in Mogelijke levershunt?
" Ik kwam dit tegen…..    jouw vermoeden  is een levershunt.      " Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . Dank je, maar dit is allemaal bekend. Ik heb echt zo ongeveer elk onderzoek/artikel gelezen mbt EPI en levershunt de afgelopen dagen.  Ben nu voornamelijk nog op zoek naar antwoord op de specifieke vragen mbt de bloedwaardes 
honden page profiel YaraYara schreef in Mogelijke levershunt?
" Natuurlijk kennen we jou en Yara nog.  En nu is Bo in je leven. Hopelijk gaat het snel beter met haar. Ik wilde je alleen even een upje geven in de hoop dat iemand je kan helpen of meedenken.   Laag B12 kan verschillende oorzaken hebben, ook infectie of auto immuunziekte, of dat ivm met de andere waardes kan staan denk ik wel, afhankelijk van de oorzaak.  Anders misschien ook ontlastingonderzoek laten doen op evt. parasieten?   Ik hoop dat iemand je kan helpen en dit herkent. " Dobry Thanx. Parasieten "helaas" ook negatief. Infectie en auto imuunziekten lijkt weer niet waarschijnlijk door de overige bloedwaarden doordat alles normaal is verder.   Het enige lichte vermoeden is nu nog een levershunt, maar ook aan dat beeld voldoet ze niet echt.   Ik hoop dat de b12 injecties ervoor zorgen dat ze zich een stuk beter voelt (is aannemelijk), maar ben nog bang dat de lage b12 een symptoom is van iets anders. En door de ervaring met yara heb ik ook niet zo heel veel vertrouwen meer in de bloedwaardes en echo/rontgen merk ik. In de zin dat het lang niet alles laat zien bedoel ik dan.   Dus hoop idd dat iemand het beeld herkent en ons nog in een bepaalde richting kan helpen.
honden page profiel YaraYara schreef in Mogelijke levershunt?
" Ja ik ken je nog wel hoor.       Ik kan je niet helpen , ik dacht dat een levershunt een aangeboren afwijking is….     21 kilo en voeding 1100 gram buiten de ectraas nog ?     Ik hoop dat je er achter komt wat je hond mankeert….. hou je vast aan de onderzoekingen bij je dierenarts.  Heel moeilijk om hier advies voor te geven. " Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . Gelukkig nog herkenning. Blijft toch moeilijk voor mij om hier weer online te zijn omdat hp voor mij zo gelinked is aan yara.   Maar hoopte dat iemand het plaatje herkent en misschien goede tips heeft qua specialisten en verdere onderzoeken. Want ik ben bang dat we wat vast gaan lopen.   En natuurlijk heel fijn als de b12 injecties haar helpen, maar ben bang voor een onderliggende oorzaak die we over het hoofd gaan zien.
honden page profiel YaraYara schreef in Mogelijke levershunt?
Hoi allemaal,  Misschien kennen sommige mij nog, maar is alweer een tijdje terug dat ik hier aanwezig was.    Ik maak mezelf een beetje gek met het lezen van artikelen op internet, en de dierenarts is dicht. Daarom dacht ik, ik vraag het hier, in de hoop dat iemand dit plaatje misschien herkent.   Onze hond Bo (amstaff mix, 4 jaar, streefgewicht 21,5 kilo) begon plots heel snel af te vallen, ook al waren er geen veranderingen in haar dagelijkse routine. Ook extreme honger (met bijbehorende frustratie), maar normale ontlasting. We gaven haar voor één dag ander voer (vis) en ze werd 24 uur lang extreem ziek, lag helemaal te trillen en het kwam er aan beide kanten heel rap uit. Hierdoor verloor ze uiteraard nog meer gewicht.   We zijn met haar naar de dierenarts geweest voor uitgebreid bloedonderzoek. AMYl 306 U/l ALKP 17 U/l B12/Cobalamine 165 TLI-test negatief   Deze week begonnen met b12 injecties. We voeren haar momenteel veel, 3x per dag blikvoer met extra zoete aardappelen (totaal 1100 gram per dag voor een hond) en dat is nog buiten alle extras. En ze komt momenteel weer een beetje aan. Poep is nog steeds prima, alleen een klein beetje meer.   Onze dierenarts kan alleen nog maar denken aan portosystemische shunt om verder onderzoek te doen. Maar als ik het goed heb begrepen vooral doordat er ook geen andere duidelijke aanwijzingen zijn.   Heeft iemand nog andere ideeën waar we naar kunnen kijken of wat we moeten uitsluiten?   Kan de lage b12 de lage ALKP en AMYL veroorzaken? En zou er iets anders onderliggend moeten zijn dat de lage b12 veroorzaakt? Of kan dit echt een losstaand issue zijn?
honden page profiel YaraYara schreef in Túrin
Heel veel sterkte met het gemis. Helaas voor veel mensen hier heel herkenbaar.   Ik hoop dat je aan mooie herinneringen mag terug denken met Turin met een lach en een traan. 
honden page profiel YaraYara schreef in Drukke herder Tess artrose? Welk supplement?
" Ik geef hier aan alle 8 het suplement synoquin.  Heel goede ervaring ermee maar is tegenwoordig zo ontzettend duur dat ik een evenredig,  maar goedkoper suplement zoek. Dus ik lees effe mee " Linda, Pipa, Kira, Milo, Nina en Benji Dit is al een oud topic, dus het kan  slim zijn om een nieuwe aan te maken om meer reacties te krijgen.
honden page profiel YaraYara schreef in Welk y-tuig past bij mijn hond?
" Dankjewel. Ik hoop het. Ik heb 4dox door jou leren kennen jaren geleden. Helaas was Charlie toen al te oud om ver te reizen om te laten meten. Maar nu met mijn nieuwe sheltie wel gedaan en erg tevreden van.  " Kath Wat leuk om te horen dat je tevreden bent. Ik ben ook erg blij met het concept en blij dat het overgenomen is.  Voor sommige honden zijn de standaard varianten gewoon niet goed passend. 
honden page profiel YaraYara schreef in Welk y-tuig past bij mijn hond?
Voor een lang lijf vind ik anny x zelf fijne tuigen, maar bij veel honden vind ik de voorste banden wel echt te breed. Maar het is een poging waard.  Zelfde geldt voor petlando.   De hurtta padded y is een fijn tuig (wel weer poot erdoor), maar is niet erg verstelbaar, maar als het past een fijn tuig.   Anders 4dox even in de gaten houden op facebook voor als degene die het overneemt weer gaat beginnen, want die zijn erg fijn.    https://atelierdellis.nl/product/tuigje-jolein/ Deze zijn ook fijn en maatwerk is mogelijk.
honden page profiel YaraYara schreef in Welk y-tuig past bij mijn hond?
" Oh naar aanleiding van jou bericht ging ik op website kijken van 4dox en inderdaad. Er wordt niet meer opgemeten. En bestellen kan blijkbaar ook niet meer (tijdelijk). Wat jammer zeg. Ik hoop dat ze dit terug oppikken binnenkort. " Kath 4dox is overgenomen en gaat binnenkort (als het goed is) ook weer de op maat gemaakte tuigen aanbieden.
honden page profiel YaraYara schreef in Welke groente?
Ik maakte vaak een mix van groenten uit de diverse categorieen in dit lijstje: https://www.barfplaats.nl/handleiding-tot-barf/groente-en-fruit/   Dit gooide ik dan rauw in de blender en bewaarde het in de vriezer in een ijsblokjesvorm. Dus dat kan rauw ook prima en is idd erg handig om in parties te ontdooien.
honden page profiel YaraYara schreef in Mijn soulmate is er niet meer
Wat ontzettend heftig.  Ik heb het (gelukkig) nog nooit zelf meegemaakt, maar ik kan het me zo goed voorstellen.   Van wat ik lees heb je de juiste keuze gemaakt om verder lijden voor hem te voorkomen. Helaas begint de grootste lijdensweg daar juist voor jou.    Heel veel sterkte en ik hoop dat je het een plekje kan geven en met een glimlach aan jullie mooie tijd samen terug kan denken
honden page profiel YaraYara schreef in Box feeding
Ik begrijp echt niet waar dit goed voor zou zijn.  Het kan enorm frustrerend werken, waardoor een hond alleen maar meer stress ervaart en dus nog gevoeliger wordt voor prikkels. Ook kan voer andere stimuli snel  overschaduwen, dus het is heel erg de vraag hoeveel hij/ zij hiervan leert. Het onthouden van basisbehoeften vind ik sowieso echt not done.   Er zijn genoeg manieren om met prikkels om te leren gaan zonder dat dit het welzijn in de weg staat.  
honden page profiel YaraYara schreef in vegan hondenvoer
" pfff gaan we weer..nee ben niet perfect (had ik al gezegd) maar vegan zijn of je dieren vegan maken is dat ook zeker niet Bewust en goed dieet helpt zeker op veel fronten...alleen een oververhitte  vegane brok bestaande uit groot deel monoculturen aan vleeseter geven zorgt niet voor betere wereld. Da's kortzichtig " Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje Pffff, Wat een gezellige reactie weer.  Een veganistische levenstijl is in eerste instantie om dierenleed waar mogelijk te vermijden.  Dat zorgt in mijn ogen per definitie dan al voor een betere wereld.   Ik denk dat jouw focus voornamelijk ligt op het klimaat. Dat is idd iets wat er ook vaak bij komt kijken, maar niet per definitie. Dus vandaar dat jouw opmerkingen voor mij niet altijd even logisch overkomen. Maar goed meningen verschillen en ik vind dit een nuttig topic.  
honden page profiel YaraYara schreef in vegan hondenvoer
" als dat halfslachtig is ja..zie mijn edit over medicatie wat ook een groot probleem is en heb het ook over levende voeding en voeding  lokaal en die gericht is op bouw en oorsprong dier en mens. Ik ben tegen elke vorm van overconsumptie en dieren op onnatuurlijke dieten stellen als compensatie voor menselijke disbalans in maathouden     " Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje Maar ben jij perfect dan? Vegan en klimaatactivist en wat we nog meer voor hokjes kunnen bedenken?  Ik zie liever 100 mensen die hun best doen, dan 1 perfect.    Ik ken niemand die zelf geen vegan levenstijl heeft en er wel voor kiest om zijn/haar dieren plantaardig te voeren. En voor de vegans lijkt het me een logische stap om in te verdiepen. Niets aan het hebben van dieren is natuurlijk, dus begrijp die focus op alleen de voeding niet zo goed.    Overigens zeg ik niet dat ik voorstander ben, maar vind het apart dat voor dit onderwerp de "natuur" ineens een belangrijk argument blijkt te zijn.  Maar ieder zijn mening. 
honden page profiel YaraYara schreef in vegan hondenvoer
" Hier hebben ze trouwens best wat plantaardige alternatieve zag ik net: https://www.vegavriend.nl/c-2978751/kluiven/  " Hannah & June Heeft iemand toevallig ervaring met deze kluiven?  Zijn ze een beetje hard, of is het hap slik weg?
honden page profiel YaraYara schreef in vegan hondenvoer
" Ik heb regelmatig conflicten met mijzelf.    Inderdaad over de aanschaf van een pup, persoonlijk zou ik prima een hond uit het asiel willen halen, maar mijn vrouw wilde per se een hond met een hypoallergene vacht en werd het een pup, omdat dergelijke honden vrijwel niet in de asiels te vinden zijn, maar ook over het gebruik van de auto of überhaupt het bezit van een auto, de aanschaf van kleding, etc. etc.   Ik vind dat niet verkeerd. Liever in conflict met mijzelf dan onverschillig zijn. " EngeeX Zeker niet verkeerd inderdaad, wel confronterend 
honden page profiel YaraYara schreef in vegan hondenvoer
" Voor mijn gevoel is dat met honden wel heel anders dan met bijv. konijnen. Onze hond wíl echt bij ons zijn, ze kiest daar zelf voor. (Uiteraard na indoctrinatie als puppy :P al is ze bij ons sinds ze 9 is). Bij dieren in hokken heb ik dat niet. Ik denk wel dat het meer moreel verantwoord is om herplaatsers te houden en geen pups te kopen. Die honden zijn al in leven, je fokt er niet bij om aan je eigen behoeften te voldoen. Maar snap het innerlijke conflict En wil zelf toch graag ooit ook een puppy hoor. Het is moeilijk om altijd alles perfect te doen. Maar er over nadenken en een poging doen tot ethisch verantwoord handelen is al heel wat, hoop ik dan maar. " Aurelia Absoluut waar en niemand is perfect.  Een pup zou ik zelf niet voor kiezen, altijd herplaatsers, dus gelukkig al 1 conflict minder . Bij honden gaat het me voornamelijk om het stukje voeding waardoor ik twijfel heb of het past in een vegan levenstijl.   Maar idd goed om wat bewustwording (ook bij mezelf) te creëren . En weer even een reality check dat ik me er toch nog wat beter in moet verdiepen.
honden page profiel YaraYara schreef in vegan hondenvoer
" Ow zie dat er 3 pagina's zijn en fb groep al genoemd is.     Wij zijn ook vegan en dat is ook  punt voor ons . Veel over gelezen dus en veel goede verhalen gehoord van mensen.    Onze honden krijgen helft van eten vegan. Pup nog niet die krijgt vers ivm nog groei , natuurlijke calcium enz.   Ik twijfel nog steeds of ik overga op helemaal vegan of de helft. Moeilijke beslissing vind ik. Innerlijk conflict met mezelf best wel. Dus nog veel over lezen  " Marianne Herkenbaar. Ik ben vegan geworden doordat ik mijn hond kvv/barf gaf, dus ter compensatie.  Maar inmiddels dus ook een conflict met mezelf of het houden van een huisdier überhaupt vegan is
honden page profiel YaraYara schreef in vegan hondenvoer
Ken je de fb groep vegan huisdieren? Misschien heb je daar iets aan? In elk geval veel met ervaring.    https://www.facebook.com/groups/veganhuisdieren/?ref=share  
honden page profiel YaraYara schreef in Gedrag oudere hond
" Ik zou cholodin bij gaan geven..je kan het gewoon online bestellen. Dat is een voedingssupplement wat heel goede invloed heeft op dementie. sommige dierenwinkels/artsen hebben het ook gewoon op voorraad. Het is ook goed voor de lever trouwens  Cholodin kan helpen bij verouderingsverschijnselen zoals veranderingen in gedrag (bijvoorbeeld: plots in huis plassen, 's nachts onrustig, overmatig miauwen/blaffen, verminderd actief), geheugen of stemmingen. Choline is nodig voor de aanmaak van acetylcholine, een overbrenger van de prikkeloverdracht in de hersenen. Er wordt aangenomen dat voldoende hoge concentraties van choline de hersenen beschermen tegen leeftijdsgerelateerde verstandelijke achteruitgang en bepaalde vormen van dementie.    Verder ook eens met Gre..een goede bloesemmix  speciaal voor de hond samengesteld kan zeker helpen.(via holist arts bv) Je kan ook bv de alcoholvrije versie van rescue remedie aanschaffen en daar een spiegeltje van opbouwen. je hond mag 6x 4 druppels dus bv 4 druppels door elke maaltijd en 4 druppels door drinkwater en 4 druppels voor de nacht en evt nog 4 druppels bij bezoek of halverwege de nacht Ook dat kan je gewoon online bestellen in dezelfde webshops als cholodin. Alprazolam vind ik echt een rotmiddel..Ik zou dat zelf niet graag aan mijn hond geven. quote:  Alprazolam is van oorsprong een middel voor mensen en vrij recentelijk verboden om in de diergeneeskunde nog langer toe te passen. Dit mogen we u dus helaas niet meer voorschrijven   Quote mcd – voeding en dementie Het geven van een goede voeding is een belangrijk onderdeel van de bestrijding van dementie. Er zijn speciale “dementie”-voedingen voor de hond op de markt die verrijkt zijn met onder andere omega-3-vetzuren en anti-oxidanten (Hill’s Prescription Diet® b/d®, Proplan Senior 7+&reg. Daarnaast is het ook mogelijk om bij de huidige voeding van uw hond een apart supplement te geven (Aktivait®, Vetplus® van Alk-Abello). Bij dieren met angstig gedrag kan medicatie (bv. Selgian®, Clomicalm&reg in sommige gevallen verbetering geven. Enkel en alleen medicatie geven is niet zinvol.   Verder zou je ook nog de relax-o-dog kunnen proberen. Heb er zelf goede ervaringen mee ..het helpt je dier ontspannen doordat  bepaalde frequenties worden gebruikt.Dus die kan je bewust gaan inzetten op momenten dat je hond meer stress/angst heeft. Toevallig staat er hier 1 te koop op het forum https://www.hondenpage.com/hondenforum/228247/relax-o-dog.php     " Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje Zou je bij het stukje over Cholodin ook nog even de bron willen vermelden? Dank je
honden page profiel YaraYara schreef in Relax o dog
" Even uit pure interesse;   Werkt dit ook voor honden welke erg alert zijn en blijven in hun omgeving?   Ik heb een vrij prikkelgevoelige hond die telkens op dezelfde, reeds lange tijd bekende geluiden, blijft reageren.   " Tiamo ^_^ Dyuna Hier een (vroeger) prikkelgevoelige hond. De relaxopet boodt ons goede ondersteuning. Het is zeker geen wondermiddel, maar ze kalmeert sneller en slaapt beter waardoor ze weer meer kan hebben.  Dus ik raad het zeker aan om te proberen.
honden page profiel YaraYara schreef in Kruisband operatie
" Ik had je topic idd al gelezen. En klopt, ik heb haar van beverwijk zelfs gesproken. Ze komt 2 febr weer, maar vind dat te laat. Ik heb een fijn gesprek met nathalie van hugo gehad, dus ik heb mijn keus gemaakt. Nog 3 dgn... Ik ben nu iig wel een ervaringsdeskundige in kruisband operaties haha.  " Chantal Mij duurde het idd ook te lang voor hij naar Beverwijk zou komen, daarom ben ik naar de kliniek gegaan waar hij normaal werkt. Stuk verder weg en uiteindelijk dus nog voor helemaal niets.    Fijn dat je een keuze hebt kunnen maken. Hoop op een spoedig herstel en ik weet je te vinden als het hier ooit nog nodig is
honden page profiel YaraYara schreef in Kruisband operatie
Vreselijk. Helaas heb ik vorig jaar dezelfde zoektocht gehad en uiteindelijk voor niets.  Misschien heb je iets aan dit topic: https://www.hondenpage.com/hondenforum/225364/1/ervaringen-operatie-kruisbanden.php   Na diverse klinieken afgebeld te hebben had ik toen gekozen voor tta (dus niet rapid), maar uiteindelijk bleef het niet nodig.    In Beverwijk komt eens in de zoveel weken een orthopedisch specialist om de operatie uit te voeren. 
honden page profiel YaraYara schreef in Doggyride
Er kwam ineens een doggyride novel 10 in goede staat voorbij op MP. Dus heb deze overgenomen. Nu nog kijken of yara het ook een goed plan vindt
honden page profiel YaraYara schreef in Doggyride
" klopt met gladde ondergrond zijn ze allemaal wel te doen voor een goede proefrit moet je echt weg mogen van de winkel...met achterlaten borg of id . Wellicht na 19 jan? In mijn ervaring vinden honden voor je zitten minder lastig dan achter je. Ook een nieuwe kar die je koopt moet je terug kunnen sturen binnen 14 dagen mits heel natuurlijk Verder heb je al op marktplaats gekeken naar doggyride 2e hands? Verder zag ik deze bij 2e kansje pawhut is nieuw met garantie en binnen 14 dagen mag je terugsturen.     " Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje Inderdaad, het heeft geen haast, dus moet gewoon wat geduld hebben tot na de lock down. 2e hands heb ik helaas nog geen succes tot nu toe, maar ik blijf kijken.  Thanks voor de link, ga ik zeker even naar kijken.    En Inderdaad yara zou achter mij vreselijk vinden, maar denk dat ze zo'n wandelkar best heel prettig zou kunnen vinden.
honden page profiel YaraYara schreef in Doggyride
Super tukker, goede punten om mee te nemen in mijn zoektocht, dank je! Als fietskar zal het niet gebruikt worden, dus dat scheelt weer iets. 
honden page profiel YaraYara schreef in Doggyride
Thanx voor jullie ervaring.   De rijp is goed te doen qua afstand, alleen inderdaad nu wat lastig.  Nu moet ik bekennen dat ik het sowieso lastig vindt om te beoordelen in een winkel. Ik ga er namelijk een beetje vanuit dat op een stevige ondergrond ze allemaal wel ok zijn. Maar ik wil er juist ook mee naar het bos/duinen kunnen.  Uiteraard eerst afwachten of yara het ook een goed plan vindt   Maar ik zal in elk geval ook eens online bij de opties die jullie noemen kijken.  
honden page profiel YaraYara schreef in Doggyride
Ik ben op zoek naar een goede wandelkar voor onze hond.  Ze is een (kleine) Amerikaanse staffordmix van 20 kilo, dus een klein middenmaatje.   Van een vriendin heb ik deze even mogen testen: https://www.doggyride.com/nl/nl/ECommerce/NL/DoggyRide-Novel-hondenbuggy-P.1270.aspx   Deze wandelt erg fijn en zelfs in duingebied, maar is wel erg prijzig dus ik wil eerst ook even andere opties bekijken.  Ik zie veel verschillende opties op internet, maar allemaal bij webshops dus lastig uit te proberen. Wij zijn erg lang, dus het is van belang dat de stang in hoogte verstelbaar is.    Heeft er iemand ervaringen met wandelkarren, en zo ja, welke raad je aan?
honden page profiel YaraYara schreef in Wandelmaatje Eindhoven gezocht - sociale skills opbouwen
Dogcollege is waarschijnlijk degene die je al gevonden had? Ik vraag me wel af hoe groot de groepen dan zijn als het niet doorgaat ivm corona.   Anders misschien proberen in een lokale honden fb groep voor de regio Eindhoven.? Of hopelijk reageert er hier nog iemand. Helaas woon ik zelf aan de andere kant van het land.
honden page profiel YaraYara schreef in Wandelmaatje Eindhoven gezocht - sociale skills opbouwen
Wat goed dat je dit wilt doen. Heb je al gekeken of er sociale wandelingen bij jou in de buurt gegeven worden?  Ik dacht dat er wel een aantal leden van de PDTE daar in de regio zitten en zij bieden dit vaak aan.
 

Vrienden van Anne

honden foto van Jolien * Lexi en Lionelhonden foto van Yara

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^