HondenPage baasje Careana

Wat schreven de vrienden van Careana op het forum

honden page profiel NaomiNaomi schreef in Dagjes weg waarbij de hond mee kan
Wij gaan binnenkort een dagje varen bij de biesbossch en dan gaan alle 3 de honden mee. 
honden page profiel NaomiNaomi schreef in Hebben jullie ook een stiekem verliefdheid op een hond?
Ja kom regelmatig een leuke hond tegen die ik zo zou willen nemen.   Laatst een whippet ter herplaatsing en een dwerg poedeltje. 
honden page profiel NaomiNaomi schreef in Welke cursussen volg(de) jij met je hond?
Puck: Basis/puppy cursus Jonge hondenklas Fijn zonder lijn Fijn zonder lijn gevordenen Combi sport Flyball Behendigheid      Jara: Puppy cursus GCH1 Behendigheid  Frisbee 
honden page profiel NaomiNaomi schreef in Welk ras is dit Grieks Zwerfhondje
" Embark vind ik de beste.  " Dagmar Vind ik ook inderdaad.   En Liz, gewoon voor de lol.  Ik hoef en ik wil geen raszuivere hond, dan had ik die wel gekocht. Maar alsnog gewoon nieuwsgierig welke rassen er in mijn honden zitten. Niet omdat ik dan beter weet hoe ik met ze ik moet gaan. Want je moet gewoon naar je hond kijken, wat voor ras of kruising het ook is. 
honden page profiel NaomiNaomi schreef in Welk ras is dit Grieks Zwerfhondje
Ik heb geen idee welk ras er in zit. En zeker bij een kruising is het niet te zeggen welk karakter hij dan heeft.    Als je graag wil weten welke kruising het is kun je een dna test laten doen, bij embark of wisdom panel bijvoorbeeld. Heb ik bij mijn Spanjaarden laten doen.    Maar het kan ook zijn dat het (deels) onherleidbaar is. 
honden page profiel NaomiNaomi schreef in Raad het ras/de kruising
" er zitten 2 rassen in en is een kruising dus goodluck. " chay & dolci Hollandse herder x mechelse herder?
honden page profiel NaomiNaomi schreef in Raad het ras/de kruising
" Haha, ik reken hem goed!  Jouw beurt. " Lina Maar wat zitten er nou echt voor rassen in?
honden page profiel NaomiNaomi schreef in Raad het ras/de kruising
" Staffy klopt, de rest niet.  " Lina Staff / border collie / boxer?
honden page profiel NaomiNaomi schreef in Opzoek naar een goede logo (maker)
Toevallig heb ik een half jaar geleden ook een logo laten ontwerpen voor mijn trimsalon, ik vond hem niet duur.    Er is trouwens veel vraag naar trimsters, dus ik denk wel dat het gaat lopen.    Als je een pb stuurt, stuur ik de naam van de ontwerper. 
honden page profiel NaomiNaomi schreef in Dubbele training
Ik woon ook in het oosten van Brabant. Als je in een pb'tje stuurt waar je woont, kan ik kijken of ik daar toevallig wat ken. 
honden page profiel NaomiNaomi schreef in Wat zeggen de mensen zoal tegen jou...
" Ik krijg ook altijd complimentjes over het uiterlijk van mijn honden. Ik denk natuurlijk: jaaaaa heeee ohh wat zijn ze mooi (roze bril). Later liet ik eens de meest lelijke, ranzige, diarree aan de kont, jack russel uit, en iemand zei: wat een mooie hond! Toen knapte mijn bubbel en besefte ik me dat alle honden mooi worden genoemd, ongeacht hoe ze er uit zien.  " Iglo Hahaha    Ik merk wel verschil hoor. Over Jara krijg ik super veel opmerkingen en vragen wat voor ras ze is, dat ze ook zoiets willen.  Over Puck veel minder. Toevallig afgelopen week wel; die andere is ook wel mooi, zo slank. Nadat ze eerst zei dat Jara zo mooi was. De meesten zien Puck amper staan haha!    Gisteren kreeg ik de reactie dat ze zo sociaal zijn en vandaag dat ze goed luisteren. 
honden page profiel NaomiNaomi schreef in Tweede hond? Tips adviezen
" Twee honden zijn meer werk en kosten meer geld maar ik vind twee honden persoonlijk makkelijker dan één hond omdat ze (als het klikt) elkaar ook bezig kunnen houden.  Wel vind ik het aangelijnd wandelen met twee honden momenteel nog een drama omdat Fanu dit nog moet leren en is het fijner om 2x apart te lopen (heb ik wel mooi dagelijks ook 1 op 1 tijd voor ze dus dat is positief). Maar zeker omdat Maui zo sterk is verwacht ik dat het sowieso fijner blijft om aangelijnde wandelingen in een woonwijk apart te doen.  " Britt, Maui & Fanu ~ Mee eens! Vind 2 honden super leuk! Mijn honden vinden het ook leuker met een 2e hond erbij en spelen iedere dag wel samen.  Ik vind het ook fijner dat ze nooit echt alleen thuis zijn, maar elkaar hebben.    Aangelijnd wandelen is lastiger, vooral omdat jara nog steeds niet heel netjes aan de riem loopt. Met 2 honden tegelijk is dit gewoon lastiger oefenen, en heb meestal geen tijd over om met allebei apart te gaan.  Maar ik ga er vanuit dat dit uiteindelijk goed komt, en ze allebei netjes aan de riem lopen. Dan is dat ook geen minpunt meer. 
honden page profiel NaomiNaomi schreef in Kahlua gevonden!!
" De nachtmerrie van elke hondenbaas ! Er bestaan toch ook speurhonden die vermiste dieren opsporen ? Sterkte en succes ! " Heleen Speurhonden zijn er idd geweest gisteren en vandaag. 
honden page profiel NaomiNaomi schreef in Goed tuig of halsband
Dat tuig ontsnappen honden idd heel erg makkelijk uit.    Voor mijn honden heb ik de non stop dogwear. Hij zit perfect, schouders vrij en ruim achter de oksels. Ze zijn er nog nooit uit ontsnapt.    Maar als jouw hond echt een ontsnapper is kun je misschien beter een anti ontsnap tuig kopen. Dit zijn tuigen met een extra band achter de ribben.  Die heb je van verschillende merken zoals: annyX, ruffwear, trixie, wikkies, etc. 
honden page profiel NaomiNaomi schreef in extreem haaruitval door Leishmania
Wat voer je? Heb van een trimster eens gehoord dat biergist tabletjes heel goed werken tegen verharen, zelf geen ervaring mee.    Wat doe je qua vachtverzorging? Niet te veel borstelen?   Een keer naar een trimsalon brengen voor de was en blaasmethode helpt ook. 
honden page profiel NaomiNaomi schreef in Instagram account hond
De Link naar ons account, dat is wat makkelijker 
honden page profiel NaomiNaomi schreef in Australian/Working kelpie?
Heb niet alle reacties gelezen, maar heb in pensions gewerkt waar veel border collies komen, en 1 waar ook veel australian kelpies waren en kwamen omdat ze die daar fokte.   Ik vond de kelpies wel veel minder neurotisch dan de border collies. De meesten gingen prima met andere honden, maar een aantal konden niet met sommige honden van hetzelfde geslacht, dat werd echt vechten.    Ze gingen geen andere honden drijven op de groep, wat sommige borders wel deden.   Met working kelpies heb ik geen ervaring, daar heb ik er maar 1 van gehad in het pension.     
honden page profiel NaomiNaomi schreef in Op en af de trimtafel
Dubbel
honden page profiel NaomiNaomi schreef in Op en af de trimtafel
Toen ik nog geen in hoogte verstelbare tafel had, tilde ik jaimy er gewoon af.  Hij sprong dan mee, waarin ik hem ondersteunde zeg maar. Dus hoefde geen 40 kilo te tillen.    Maar was prima te doen.    Jaimy is trouwens en bobtail, dus wat groter dan een bearded. 
honden page profiel NaomiNaomi schreef in Wat zeggen de mensen zoal tegen jou...
Bij jaimy (bobtail) is het vaak "waar is gertje?" Zo flauw hahaha 
honden page profiel NaomiNaomi schreef in Wat zeggen de mensen zoal tegen jou...
De laatste tijd krijg ik vooral heel vaak de vraag wat voor ras jara is omdat ze ook zoiets zoeken.    Of dat is zo'n shepherd he? 
honden page profiel NaomiNaomi schreef in Pup uit Portugal?
Wat leuk dat je in een asiel in Portugal gaat werken!    5 jaar geleden heb ik 6 weken stage gelopen in een Spaans asiel, waar ik toen Puck heb geadopteerd. Het voordeel van daar werken en een hond adopteren js dat je ze heel goed leert kennen. Je kiest echt op karakter en niet via een plaatje.    Het is wel zo dat een hond in het asiel anders kan zijn dan eenmaal thuis. Op mijn vrije dagen ging ik wel eens met Puck wandelen naar het dorp en zee, en merkte toen wel al dat ze terughoudend was naar andere mensen, waar in het asiel niks van was te merken.    Eenmaal in NL vond ze in het begin vanalles spannend, wat zich uitte in blaffen. Dit werd na een paar dagen al minder en al snel compleet weg. Ze heeft zich fantastisch aangepast.    Het is trouwens niet per definitie zo dat een pup minder trauma's heeft dan een volwassen hond. Er zijn pups die allerlei angsten hebben en volwassen honden die afschuwelijk zijn behandeld die nog geen trauma's hebben.    Ik denk dat het wel mogelijk is om een hond te vinden die aan je wensen voldoet. (Daar heb ik er nl meerdere van opgevangen voor de stichting) Maar als de mogelijkheid er is zou ik zeker "testen" buiten het asiel.    Ik zou idd ook afwachten wat je in het asiel allemaal ziet. De kans is heel groot dat je verliefd wordt op een hond, of dat nou een pup is of niet.  Bij mij was het vanaf dag één ook al duidelijk   
honden page profiel NaomiNaomi schreef in Veel jeuk in zij
" Ik ga geen twist discussie aan.ik leg nog1 keer uit. Ik VRAAG is dat Een mondkapje over de ogen heen. Met een lap tong en die combinatie lijkt op stress,, en dat vind ik sneu niets meer en niets minder.  Stress en jeuk, dat kan, vandaar mijn VRAAG Jij zegt een bril en rodi worst, misverstand uit de wereld naar mijn idee. Wilde mijn berichtje verwijderen, maar inmiddels 4 plusjes. Staat zo raar vlak zonder teksten wel 4 plusjes, dus laat ik het staan. " ientje Oke dan heb ik het verkeerd opgevat. Ik vond het lijken alsof je de conclusie al had getrokken dat het stress is, en dat vind ik niet oke op basis van alleen een foto.    Puur als vraag is er niks mis mee idd.
honden page profiel NaomiNaomi schreef in Veel jeuk in zij
" Daarom vraag ik het ook vriendelijk, zonder oordeel, maar vind het er sneu uit zien haha dat mag toch? " ientje Mwah je zegt dat ze stress heeft, dat vind ik best een oordeel eerlijk gezegd.    Vanaf een foto kun je dat niet beoordelen. 
honden page profiel NaomiNaomi schreef in Fietsmand
Ik heb voorop de fiets zo'n rek, en daarop een mand vast gemaakt met tie-rips.  Werkt ideaal moet ik zeggen.    Ik wil wel een keer een andere mand er op, want die ik nu heb vind ik lelijk. Maar het idee blijft hetzelfde. 
honden page profiel NaomiNaomi schreef in Wel of niet enten? (Ziekte van weil)
" Absoluut niet. De hond van mijn buren is vorig jaar aan de vaccinatie overleden, dat is uit sectie gebleken. Dat is de vijfde hond die ik ken die dat is overkomen. Het is niet voor niets dat er voor mensen nog geen vaccin is tegen Weil, ze krijgen het maar niet veilig genoeg dus geen goedkeuring. Vreemd genoeg maakt dat voor honden niet uit en is dat niet erg dat ze dood gaan. Afgelopen jaar heb ik alle informatie weer eens bij elkaar gezocht (er staat ook een mega lang stuk op Barfplaats), en dan blijkt opnieuw dat honden waarschijnlijk helemaal niet zo gevoelig zijn voor Weil en dat het maar zeer zelden voorkomt bij honden. Mocht een hond de infectie oplopen, valt het goed met antibiotica op te genezen. Het beste is de symptomen te kennen en herkennen en meteen naar de DA en om bloedtesten vragen. " Careana Heb je een link daarvan van barfplaats?   Ik vertrouw het ook niet, dus hier krijgen ze het niet. Maar kan het niet helemaal goed onderbouwen.    Puck heeft hem wel 1x gehad toen ik haar net had. Had geen verstand van entingen en de DA zei dat ze die nog moest hebben. Vlak na die enting heeft ze al haar allergieën gekregen. Maar dit kan natuurlijk toeval zijn, dat ga ik nooit weten. 
honden page profiel NaomiNaomi schreef in Lieve Thor uit Spanje..maar wat voor kruising zou hij zijn?
" Oren lijken idd op staffie maar passen die ook in het straatbeeld van spanje? " Anouk van Botty Ja staffords zitten veel in het asiel daar.    In mijn Spanjaard zit ook een klein beetje (12,5%) staff. Worden daar ook vaak gekruist met galgo's zodat ze sterke en snelle honden krijgen. 
honden page profiel NaomiNaomi schreef in Lieve Thor uit Spanje..maar wat voor kruising zou hij zijn?
" Mastins hebben geen dikke billen, zeker niet het zuidelijke type. Thor lijkt hier best op " Careana Mastiff is wat anders dan een mastin    Mastiff lijkt me sws niet waarschijnlijk uit Spanje. Spaanse mastin wel inderdaad, dat zou ik wel geloven.    Ik denk ook Duitse herder en Stafford.  Bij mijn eigen Spanjaarden heb ik trouwens een DNA test laten doen, ik was te nieuwsgierig. 
honden page profiel NaomiNaomi schreef in Geschikt voor de opvang of niet? ( hondentaal aanleren)
Dat ligt heel er aan de opvang.  Ik heb in verschillende pensions en 1 dagopvang gewerkt en stage gelopen. En alleen bij de dagopvang leren honden er echt wat van en vinden ze het leuk.    Bij de pensions was er heel erg veel stress, iedere keer wisselende groepen, etc.  Er waren regelmatig gevechten. Daarom waren er ook veel negatieve ervaringen.    Dus het ligt er heel erg veel aan hoe de opvang werkt. En het lastige is dat je als klant nooit echt een heel goed beeld krijgt van hoe ze te werk gaan. 
honden page profiel NaomiNaomi schreef in Tuig of halsband?
Ik gebruik halsbanden, tuigen en jachtlijnen.   Tuigen als ze veel aan de lijn moeten. Bijvoorbeeld met fietsen, steppen, backpacken, aangelijnd lopen.    Jachtlijn meestal met korte poep en plas rondjes. En halsband als ze bijna alleen los lopen, dan vind ik het fijn dat er voor de zekerheid een penning aan hangt. Anders zou ik alleen jachtlijne  gebruiken, ideaal vind ik die. 
 

Vrienden van Careana

honden foto van Boomertje Senna! honden foto van tovkehonden foto van Naomihonden foto van Chantal, Sailor & Binkyhonden foto van Nadine

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^